Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 11:20 5 694 13

Татяна Дончева за Баневи: Прокуратурата прави каквото си иска

  • татяна дончева-
  • баневи
Татяна Дончева за Баневи: Прокуратурата прави каквото си иска - 1
Снимка: БГНЕС

Защита на Баневи поиска делото да бъде върнато на прокуратурата, защото липсват ключови документи и не са направени нужните проверки. Но съдът не прие, че са допуснати съществени нарушения. Прие, че прокуратурата може да прави каквото си иска, да разделя производства и да не търси доказателства. Как ще бъдат разпитвани свидетели като ги няма документите?

Това заяви пред "Фрог" адвокат Татяна Дончева, един от шестимата защитници на Баневи, във връзка с днешното разпоредително заседание на делото срещу фамилията.

"Обвинението за данъчни престъпления е свързано с доказателства. Това е задължително. Такива са справки по ДДС, дневниците за покупки и продажби и първичните счетоводни документи, послужили за съставянето на други книжа. Такива документи по това дело няма. Изобщо не са събирани. Не е извършена и проверка.

Твърди се, че представените материали идват от бившия счетоводител на Баневи, който ги е извадил от някъде, но няма нито първични, нито данъчни документи. Как без документална основа ще бъдат разпитвани свидетели, не е ясно. Това бе една от причините по време на разпоредителното заседание защитата да поиска връщане на производството на прокуратурата.

Защитата представи пред съда редица искания за документи, справки и необходимостта да бъдат набавени всички нужни доказателства, които в едно такова дело са нещото, без което не може.

Прокуратурата е отделила значителна част от материалите в друго производство, което е за присвояване. Иззетите доказателства по него са в 27 чувала. Опитаха се да ни обяснят, че не можело да се използват тези документи, точно защото били отделени.

Прокурорите биха могли да си разделят производствата, защото имат това право, но не могат да отнемат на Николай Банев правото да изиска тези материали, ако желае да се позовава на тях . Съдът се разпореди да бъдат копирани всички отделени материали и да бъдат предоставени на следващото заседание. Ако не успеят да ги копират, делото отново ще бъде отложено без ясна дата за началото му.

Не е ясно защо изобщо са разделени производствата на едно за данъчни престъпления и на второ - за присвояване. Има прилика с делото за КТБ, защото се повтаря безумното твърдение, че си присвоил нещо, което е твоя собственост.

Техникът в единия завод твърдял, че Баневи вземали пари от касата, но счетоводителите и касиерите отричат подобно деяние като абсурдно. Няма никакви документи за подобни вземания от касата. И всъщност какво общо има заводски техник в завода с касата? Обвинението се основава върху такива твърдения без документално потвърждение.

Делото е изчетено от край до край. По него няма нищо, което прокуратурата би могла да извади публично като доказателство за своята теза с мотива, че имало "голям обществен интерес и защита си позволявала да говори публично", каза още Дончева.

Специализираният наказателен съд обяви, че делото ще бъде подновено на 20 ноември тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трън

    23 10 Отговор
    Баневи ще осъдят България в Страсбург и всички ще платим, за неграмотността на прокуратурата.
  • 2 мдааа

    19 6 Отговор
    Вносителката на поправката„Ванко 1” отново се изс*а на метеното!
  • 3 Баневи в затвора

    15 7 Отговор
    Ми като Баневи си прайха квото си искат 20-30 години, няма как да ти се размине:-)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 соросоидни кърлежи

    18 1 Отговор
    Как не сте разбрали досега тази мръсна игра, на лоши и добри. Има ли поне един идиот който мисли че Баневи ли някой който краде милиони ще влези в затвора..,сигурно има. Играта се играе по вече измислена схема от 30години. Хванахме престъпник,откраднал е милиони, но изведнъж по някакъв странен начин или доказателствата са изгубени или те били неправомерно взети и още десетки доказателства за правотата на престъпника, а цялата работа че неговите откраднати пари ,трябва да бъдат распределини справедливо...като започнеш от адвоката и нагоре по веригата, никого не пропускайте,всички са в играта, накрая народа ще плати и за Страсбург и за още куп неща..
  • 6 и децата знаят

    13 2 Отговор
    Цялата съдебна система е изградена и надградена от комунистите Адвокати Съдии Нотариуси Съдебни лекари Прокурори всички са техни назначения Няма случайно попаднали там
  • 7 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    СЪУЧАСТНИК ЛИ Е" ГУЦЕТО" -АДВОКАТ НА ТЕЗИ ,КОИТО СЪСИПАХА ЖИВОТА НА ХИЛЯДА СЕМЕЙСТВА ???????? АМИ В МОЯ ГРАД ПЕРНИК ,КОЛКО ЗАВОДА И СЕМЕЙСТВА СЪСИПАХА ПАРТИЙЦИТЕ -ПАРТОКРАТИ ОТ БКП !!!??? НО ДА ВИ СВЕТНА ,ЧЕ ГО НАПРАВИХА С АГЕНТИТЕ НА ДС !!! ЧРЕЗ БАНКИ ТСБ И ПЧБ !!! ВЕНЦИ ЙОСИФОВ ПЧБ -БКП - КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ - С ВИЛА НА ВАШИНГТОНСКОТО ЕЗЕРО И ПРОЕЛ "РОДИЛКАТА " НА БСП-БКП НА" УСЪР ПЕДЪР "...СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ БОНЕВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 ДОЛУ ГЕШЕВ

    8 2 Отговор
    Прокуратурата на ГЕРБ обвини арестува и съди двама богаташи Баневи и Стайкови , като така смята да се хареса пред обикновения прост българин , но доказателствата ще куцат както винаги и делата ще се спечелят от обвинените ! Всичко е за да се излъже народа , че има наказани богати ! Но кой ще повдигне обвинения на истинските незаконно забогатели олигарси и политици през последните 30 години - всеки случай не и ГЕШЕВ - той само ще ги закриля като всички преди него - но ще подгони всички политически опоненти - особено тези от инциативните комитети т.е. не от политическите котила на мафията !!!
  • 9 onq s konq

    8 2 Отговор
    Прукуратурата ще ги държи в предварителен арест години наред с разни процесуални номера. Ще ги пуснат, когато се изкупят. Няма да получат ефективни присъди и тогава ще ни накаже Страсбург. Ще платим всички.
  • 10 Centurion

    8 2 Отговор
    Добре де Таня,след като е ясно това,и то е ясно не само в България,защо не заведете дела срещу прокуратурата ,и специализираният съд за тенденциозно отношение ,за произвол,и за скалъпване на мними,и обвинения,чиято единствена цел е тормоз над задържаните!Тези хора трябва да получат възмездие,за унизителните условия в които държат арестантите,това е гавра с човека в 21век в Европейска страна.Аз разбирам ,че не може да е 5 звезди но поне 2 е нормално. Не може да нямаш нормална тоалетна,и баня,и нормално условия за сън и четене. На това трябва да се сложи край. И понеже главните престъпници са на свобода,а някой и в прокуратурата ,нека запазят този арест като музей,и евентуално когато на Гешевци им дойде реда ,да ги затворят там!
  • 11 234

    5 0 Отговор
    Дончева трябва да отиде в Троян, например и на площада да каже, че защитава този, който УНИЩОЖИ индустрията на града. Вероятно ще я залеят със сливова ракия и ще я... пратят да си върви по живо и здраво.
  • 12 Кико

    3 0 Отговор
    Ех Танче, горчив хляб ядеш и ти, подхвърлен отук и там. Олигарси те ако не им ходиш по "гайдата", ще те изритат като мръсно коте!
  • 13 Иванов

    1 0 Отговор
    Явно Татяна Дончева просто обича да работи с престъпници като Баневи, Цветан Василев - Фараона и Ванко 1!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове