30 Октомври, 2019 14:28 1 999 14

АБВ настоява за отваряне на чувалите с бюлетини

  • румен петков-
  • бюлетини

300 000 невалидни е пренаписване на вота

АБВ настоява за отваряне на чувалите с бюлетини - 1
Снимка: Пресцентър

Чувалите с бюлетини трябва да бъдат отворени. 300 000 невалидни гласа са пренаписване на вота на хората в България. ЦИК трябва да даде оценка на това как работи изборното ни законодателство. То нарушава тайната на вота, когато хората биват питани - за какво ще гласуват за да получат бюлетина, а също така допуска хиляди гласове да бъдат зачерквани, когато някой има нужда от това, за да манипулира вота. Това заяви в по време на пресконференция в Плевен лидерът на АБВ Румен Петков. „Настоявам с нарочен акт на Народното събрание да се отиде към отварянето на бюлетините.

На всички чували и за всички СИК. Аз, например, не вярвам, че обявеният резултат в София, за общински съветници, е действителният. Убеден съм, че той е манипулиран, а не просто не вярвам. Да се отворят бюлетините и да се направят съответните промени, които да ни гарантират автентичността на вота“, посочи той.

„Не може, например, в София, Варна или Пловдив, за различните кандидати да са три бюлетини в една кутия. В Плевен са две бюлетини в една кутия. В селата в община София са четири бюлетини, а в плевенските села са три. Това означава само едно. Този, който е заложил тези правила за вота, е създал предпоставки, тарикатите със съответния инструментариум да могат да си драскат спокойно върху бюлетините и да ги правят невалидни. Вярно е, че има сгрешени бюлетини, че има и така наречения „неграмотен вот“, но това не може да обясни повече от 300 000 невалидни бюлетини“, допълни Петков.

От АБВ попитаха ЦИК и защо комисията не е разгледала сигнали за явни нарушения на изборното законодателство, какъвто е случаят в Плевен, където по време на кампанията и в нарушения на закона, определена политическа сила разлепяше агитационни материали във военни поделения.

Партията отчете и резултатите си в община Плевен, където след вота в неделя, при различните формати на подкрепа има излъчени 12 общински съветници и четирима кметове, спечелили още на първи тур. В редица населени места подкрепени от партията кандидати за кметове, ще се борят на балотаж.

В заключение председателят на Алтернатива за българско възраждане заяви, че политическата сила категорично подкрепя Георг Спартански за кмет на Плевен. Според Петков, той е постигнал много за развитието на града, въпреки пречките, които често среща от страна на управляващите в държавата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata

    33 0 Отговор
    Колко му е надраскат бюлетините и да станат невалидни! :(

    Коментиран от #7

  • 2 Коко

    6 15 Отговор
    Смешно е да има партия от десетина човека и да и се обръща внимание.

    Коментиран от #12

  • 3 Ракийката

    5 14 Отговор
    Айде, Румбата Алкохолика изтрезня за малко и пак се взе на сериозно.
  • 4 сектант

    7 0 Отговор
    не става, пазят ги за балотажа
  • 5 чико

    18 3 Отговор
    Присъствах на проенето на бюлетините в една от секциите в Ст.Загора.Като върл противник на ГРОБ следях внимателно действията на членовете на СИК след изсипването на бюлетините на голямата маса.Районът на секцията е от интелигентни избиратели/относително/ и бе голямо учудването ми,и това на членовете на СИК когато от 291действителни бюлетини 93 се оказаха сгрешени/при тези за съветници/.90%бяха със задраскана превенция без да е посочена партия.Имаше някой с две и три преференции.И останах много учуден днес , че в някои ,,ромски секции" от 300гласували 95% са за герб.Абе много интелигентни тези роми.
  • 6 Дрдр

    6 10 Отговор
    "Големия Герой"-пикаещия във фонтаните Румен изпълзя отнякъде и започна да раздава ум дето няма.
  • 7 боцмана

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ata":

    Те точно това правят , защото е по евтино и сигурно отколкото да платиш на манго и той да не гласува или пък да обърка нещо.
  • 8 Другия с коня

    6 10 Отговор
    Жълт-зелен си Руменеее.. ...от яд и завист....Не си румен изобщо.....И да броиш и да не броиш,политически труп като тебе няма да се съживи...

    Коментиран от #9

  • 9 .....

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Другия с коня":

    Абе отдавна е умрял като политик този,ама доста парички направи покрай братя Галеви та много много не му пука.
  • 10 ники

    12 3 Отговор
    300 000 невалидни?! Това са два града колкото например Русе!!! Ужасна манипулация!! Подкрепям Румен Петков!!
  • 11 ники

    10 2 Отговор
    Ако бяха въвели машинното гласуване нямаше да има този проблем!!! Тогава нямаше да могат да манипулират избора на хората!
  • 12 Чичо

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Коко":

    Не от десет, от един да е трябва да се обръща внимание! Само комуноидните ченгета в герб не вдянаха, че с тия мутренска пинизи ще ни изкарат на улицата......
  • 13 Българин

    5 3 Отговор
    Отворете му една бутилка водка, че да престане да досажда!
  • 14 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Г-н Петков като че ли ги знае работите как стават - нали беше министър на вътрешните далавери !? Знае и помни уважаемият господин, как се бюлетини броят, за това му се иска да надникне в чувалите. Може, ама след като кремират хартийките Фътре..........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове