Last news in Fakti

8 Ноември, 2019 17:22 4 311 54

ДБ: Отминаваме с презрение думите на Борисов

  • дб-
  • демократична българия-
  • декларация

Изказванията на политици от ГЕРБ, в които се твърди, че те са гласували по определен начин, е или груба клевета, ако не се базира на обективни факти, или престъплени

ДБ: Отминаваме с презрение думите на Борисов - 1

След като вчера на форум на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов и бившият държавен глава Росен Плевнелиев нарекоха лидерите на "Демократична България" - комунистическа номенклатура, днес те им отговориха подобаващо.

На сайта на ДБ излезе следната декларация

По повод нападките на премиера Борисов, президента Плевнелиев и други водещи политици от партия ГЕРБ, насочени срещу Демократична България и избирателите, подкрепили нашите кандидати, заявяваме следното:

1. Инсинуациите за свързаност на политици от Демократична България с бившата комунистическа номенклатура, дошли от представители на партия, която за пореден път включи в своите кандидатски листи значителен брой агенти и доносници на комунистическата Държавна сигурност и която има във висшия си ръководен орган членове на бившата БКП, като самия Борисов, Нунев, Стоянова и дори новоизбрания кмет на София, са обикновен и примитивен политически цинизъм. Поради това ги отминаваме с погнусата и пренебрежението, които единствено заслужават. С недоумение приемаме опитите за внушения, че сме леви и „деца на бивши комунисти” и от президента на ГЕРБ – Плевнелиев, чийто баща е бил секретар на ОК на БКП в Благоевград, а самият Плевнелиев е бил щатен комсомолски секретар.

2. Демократична България заяви ясно на пресконференция след първия тур, позицията си да не подкрепи на балотажа за избор на кмет на община София никой от достигналите до балотажа кандидати, поради това че те не предлагат онези необходими промени в управлението на общината, от които и тя, и гражданите на София се нуждаят.

3.Демократична България не гледа на своите избиратели и привърженици като на хора, на които някой може да нареди как и за кого да гласуват. Техният избор е тяхно суверенно право. Тяхно суверенно право, гарантирано от Конституцията, е и запазването на тайната на вота им.

Изказванията на политици от ГЕРБ, в които се твърди, че те са гласували по определен начин, е или груба клевета, ако не се базира на обективни факти, или престъпление, ако тази партия действително разполага с обективни данни за това, как са гласували гражданите на София на балотажа на 3 ноември.

Смятаме, че Прокуратурата би трябвало да разследва тези изказвания, за да установи има ли данни за извършено престъпление от страна на политици от управляващата партия, или се касае единствено за клеветническа кампания, насочена срещу Демократична България и нашите привърженици и избиратели, завършва декларацията на Демократична България.

Под тази декларация, качена на стената на ДБ във Фейсбук,

шефът на Пресцентъра на ГЕРБ

Никола Николов е написал следното:

Христо Иванов е роден на 13 септември 1974 г. в София. В семейство на отявлени комунисти.

Майката Мария е родена в СССР - в Москва, нейният баща Недялко Бойкикев е българският комунист - болшевик, ленинец и политически емигрант.

В края на 30-те години на миналия век при една от сталинските чистки Недялко Бойкикев е откаран в ГУЛаГ на брега на Колима, където намира смъртта си.

Мария пристига в България с майка си след Втората световна война заедно със Съветската армия и семействата на други политемигранти. Завършва философия. Проявява странности - редом с комунизма почита и Бог. Става учителка в монтанско село.

В разгара на Пражката пролет попада в столицата на Чехословакия, където се запознава със съпруга си Любомир Иванов - инженер, изпратен по работа там.

Мария се вдъхновява от идеите на Пражката пролет, заради което семейството получава разпореждане веднага да се върне в София. Вярна на комунистическия идеал, тя се обявява за „социализъм с човешко лице“.

Мария е най-добрата приятелка на дъщерята на Вълко Червенков - Ирина, и дори държи надгробно слово на погребението ѝ. Мария Бойкикева продължава да води активен партиен живот в квартален клуб на БСП в жк „Гео Милев“. Съпартийците я определят като „двоен идеалист – комунист и набожен християнин“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истината

    44 3 Отговор
    Ами че те са си комунистическа номенклатура всичките
  • 2 Реалист

    58 21 Отговор
    Нямам думи за Винету !!!
  • 3 Софиянец

    70 29 Отговор
    Поздравявам ДБ, а плевнелиев тотално се изложи! Срам, а съм гласувал и съм го подкрепял!! Никога повече ГЕРБ, а малоумниците които гласуват за тях скоро ще бъдат преориентирани към СЛАВЧО и това е последният мандат на това правителство! А едни консерватори си бъркат в носа!

    Коментиран от #39

  • 4 ГешеФ

    40 9 Отговор
    Абе, дайте и 100 кандидата пак ГешеФ ще спечели! :)
  • 5 hmhmhm

    22 3 Отговор
    ЯКО зафъргане на саполи !
  • 6 Червен дебил

    30 13 Отговор
    Който гласува за комунистите е болшевик Точка
  • 7 Расист

    26 21 Отговор
    Герб - Демократична България - Гешев са от един отбор, нищо че се правят на опоненти. Просто ни спъскат от горе алтернативата на Гроб. Но няма да ги бъде ...
  • 8 Кой68

    12 3 Отговор
    Навремето какви сополи имаше😂😂😂😂,а тоя и за Цифуняк не става.....
  • 9 стоян георгиев

    25 11 Отговор
    тая история с проижода е мнго жалка.няма българин които да няма роднина свързан с бкп.дали баща дали маика ,дали чичо дали жена или родата на жената все някои някъде е имал роднини сред номенклатурата.та е тъпо днес да се дървим кои къв ат нтикомунист е аргументираики се с родата.важното е кви идеи и ква биография имат конкретните хорадругото е без значение.никои не си избира семеиството!

    Коментиран от #15, #32, #50, #53

  • 10 Мдаа!

    30 24 Отговор
    ДЯВОЛ ДА ГО ВЗЕМЕ! ТАЗИ ДЕКЛАРАЦИЯ ПОКАЗВА НАЙ- СЪЩЕСТВЕНОТО И ВАЖНО КАЧЕСТВО НА ДБ: СВОБОДА НА ДУХА! ТОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕРИОЗНА ЗАЯВКА ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ.
  • 11 Тръмп

    23 17 Отговор
    Няма по-уродлива клевета от тази,че комуниста е набожен!!!:):):)Всеки комунист е Антихрист и Атеист!!!:):):)
  • 12 Тръмп

    18 15 Отговор
    Озовала се в случайно в Прага,при положение че границите на България бяха затворени за всички освен за Съветски Шпиони в двете посоки!!!:):):)
  • 13 Фен

    19 21 Отговор
    Абе, това чучело на Прокопиев що не се скрие някъде? Време е Мая да поведе хорото на отрепките!
  • 14 Тръмп

    13 18 Отговор
    ДеБъ не могат да излъжат вече никого,че са Комунисти!!!:):):)А също и Болшевики правещи незаконни протести,затваряйки улици,мостове и Детски болници!!!:):):)ДеБъ са уроди и особенно Игнатов,който саботира Детската болница в съда на ДеБъ!!!:):):)Същия съд пускаш убийци и Национални предатели!!!:):):)
  • 15 Иво

    40 11 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    А точно тези двамата хубавци Бойко и Росен лично са били активни членове на комунистическата партия- реални, истински комунисти. Не говорим за баба му и стрина му.

    Коментиран от #45

  • 16 Behemoth

    28 9 Отговор
    Баце е уникален гьонсурат !Дори подозирам ,че има психически отклонения ....не е нормално да забравя от де е тръгнал..
  • 17 Тръмп

    13 15 Отговор
    Комунистите почитате Ленин,Сталин и Путин,а за Богове не говорете,не вярвате в нищо освен в лъжата,измамата и кражбата!!!:):):)Анатема на ДеБъ,фалшивите демократи на евреите Путин и Сорос!!!:):):)
  • 18 Каскета на Ленин

    11 8 Отговор
    Болшевиките повече управленска власт няма да увидите
  • 19 Тръмп

    15 18 Отговор
    България Презря на тези избори точно фалшификата ДеБъ и техния гнусен кандидат затворил строителството на Детската болница в София!!!:):):)София е единствената столица в света без профилирана Детска болница!!!:):):)А който не се грижи за децата си е обречен и осъден на забрава!!!:):):)
  • 20 Тръмп

    15 20 Отговор
    Късно е за обяснения и още лъжи от политическите трупове от ДеБъ!!!:):):)Който гласува за ДеБъ,гласува за корумпираните съдии пускащи убийци и Национални предатели на свобода!!!:):):)
  • 21 филанкиши

    13 4 Отговор
    НЕЩАСТНИЦИ!
  • 22 256

    16 12 Отговор
    Каквото и да говориш другарю Иванов е безпредметно. Точно сте си психодесни! За пореден път показахте лицето си! Аут сте!
  • 23 Тръмп

    12 14 Отговор
    ДеБъ отминавате в небитието,прошка няма за вас!!!:):):)
  • 24 ломски

    8 3 Отговор
    путьо
  • 25 Тръмп

    8 10 Отговор
    Ваньо и той приел уж християнството,но след 10.11.1989г. по поръчение на КГБ!!!:):):)Комунистите са обикновенни лъжци,крадци и убийци,като Ленин,Сталин и Путин!!!:):):)Не успяха да убият Папа Йоан Павел втори,защото Господ го Пазеше от Антихристи!!!:):):)
  • 26 Стегнете се

    7 4 Отговор
    Кристиан Таков също произхождаше от комунистическа фамилия, но може ли да кажете нещо лошо за този невероятен Човек! Амин!
  • 27 Антикомунист

    10 23 Отговор
    Бойко с теб сме за това победи комунистическите изчадия

    Коментиран от #49

  • 28 Тръмп

    10 16 Отговор
    Ваньо и Манолова са обучени в СССР и КГБ,Факт!!!:):):)Никога не са прекъсвали свръзката от Москва и работят срещу България от 30години!!!:):):)

    Коментиран от #31

  • 29 България е във НАТО и ЕС

    10 12 Отговор
    Ние сега защо не избиваме комунисти както те ни трепеха 45 години ????????
  • 30 се се се ре УМРЕ урааааааааааааа

    11 14 Отговор
    Най добрия комунист е мъртвия !!!!!!!!
  • 31 Behemoth

    11 7 Отговор

    До коментар #28 от "Тръмп":

    Ама ТИКВАТА как са кръсти ,а?Типичен християнски лицемер....голямото зло наречено християнство с което дори лъвовете не се справиха....
  • 32 безпартиен

    19 4 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Що бе човек?Аз например не се срамувам,че никой в семейството ни НЕ е бил член на БКП,нее работил в МВР или ДС,не е бил агент или на държавна или общинска служба.Това,че ни задължаваха да плащаме членски внос в ОФ дали е черна точка от биографиите ни?С дядо убит като полицай през 1945 и чичо осъден на смърт заменена с доживотен затвор само защото е бил офицер в Царската армия,изкарал войната до Унгария като ротен командир,награждаван с медали за това,не можеше да започне никой работа в общинска или държавна администрация,МВР,МНО!!!!И на това му се вика справедливост?Никой от нас не желае да се прилагат същите мерки каквито бяха прилагани на нас!Но нека да има и малко смиреност и човещина у такива получавали привилегии 45 години и бързо преориентирани като демократи!Та погледнете ръководствата на всички сегашни партии!Все деца и внуци на АБПФК,ако се сещате за какво става дума!

    Коментиран от #44

  • 33 Сдс, ДПС, Герб, Вмро са:

    17 6 Отговор
    Най-долните фракции от БКП и ДС. Това са НЕУСПЕЛИТЕ, неудачниците, шофьори, телохранители и незаконно родените деца на бивши Социалистически лидери. С една дума ТОВА СА УТАЙКАТА НА БКП.

    Коментиран от #34, #41

  • 34 Сомалиец

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Сдс, ДПС, Герб, Вмро са:":

    Кои са хубавите Кажи да знаем

    Коментиран от #38

  • 35 ОТКАЧАЛНИК

    19 1 Отговор
    А БЕ ТИКВИЧКА НА ТЕБ ТИ СЕ ПОКАЗВА ПАРТИЙНАТА КНИЖКА ОТ ДЖОБА А СИ СЕДНАЛ ДРУГИ ДА ОБСЖДАШ
  • 36 ОТКАЧАЛНИК

    12 1 Отговор
    А БЕ ТИКВИЧКА НА ТЕБ ТИ СЕ ПОКАЗВА ПАРТИЙНАТА КНИЖКА ОТ ДЖОБА А СИ СЕДНАЛ ДРУГИ ДА ОБСЖДАШ
  • 37 Олимпийска надежда

    15 8 Отговор
    Може днес да нямаш пари, утре да имаш!
    Може днес да нямаш храна , утре да имаш!
    Може днес да нямаш дом , утре да имаш!
    Ако днес нямаш достойнство и утре няма да имаш!
    Отнася се за троловете на ГЕРП и Гешев.
  • 38 Хубави НЯМА

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Сомалиец":

    Има по-малко и по-голямо зло в политиката.

    Коментиран от #42

  • 39 ТТТ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    Ти си селска пръчка, иди да пасеш овце! Там ще имаме полза от теб!
  • 40 234

    6 0 Отговор
    За малка страна толкова политически елит е многи и прилича на малко тяло, което едва крепи да носи такава голяма глава от политици и други, социолози и и...: как се издържа цялата тази непроизвеждаща и добре хранеща се ......; каквато и дума да сложите ще е подходяща. От къде вземат толкова баница и кой им я дава?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Сомалиец

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "Хубави НЯМА":

    Ами аз съм доволен от живота Тебе не те знам Комунистите са ти промили мозъка пич Това е
  • 43 Търся

    5 1 Отговор
    ДБ не са дясна партия вече.Нямат ярки пресставители на бисзнеса който да води развитие.По скоро са ляво либерални и затова си търся дясна партия но не намирам

    Коментиран от #46

  • 44 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "безпартиен":

    реално като теб са много малко.в бкп членуваха милион българи.всеки българин издигнал се по една или друга линия в държавата тогава бе задължен да бъде член на бкп.та ако ти си имал чичо да речем шеф на апк или директор на училище със сигурност въпросния е бил член на партията.ако си имал роднина дето е пътувал в чужбина да речем певец или икономист или спортист ,него със сигурност са го вербували да доносничи.та ти ква отговорност ношиш за това?всяко българско семеиство бе обременено в тази посока.реално твоите са били безпартиини,но едва ли нямаш братовчеди дето са били в партията или комсомола и чрез актива си са се развивали.ако сте били под отчет пък със сигурност са пробили някои от родата да стане доностник.и би ли било нормално днес да кажат за теб абе зарежи го тоя ,къв демократ е щом чичо му е бил доностник!особено пък тва да се прави от хора които имат същото такова минало,че и по-тежко!
  • 45 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Иво":

    именно те са били ,а говорят за други дето били!тъпа история и не прави чест на борисов и на плевнелиев.аз харесвам плевнелиев като политик,но определено тази позиция е напълно неадекватна специално за него,които е продукт на комунистическо семеиство и именно тои трябваше да направи паралел между онова време и сега точно от позицията на минал през катарзиса.
  • 46 Сомалиец

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Търся":

    Стига с тези комунистически внушения Не се подавай на Болшевишка пропаганда

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Ти какъв СОМАЛИЕЦ СИ?

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Сомалиец":

    Напиши.
  • 48 Натурален СОМАЛИЕЦ ЛИ СИ?

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Сомалиец":

    Напиши.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Мразим комунета

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Аз нямам.
    Аз не съм комунист и никога няма да бъда.

    МразИм ги

    Коментиран от #52

  • 51 Историк

    2 2 Отговор
    Не коментирам кои произлиза от старата комунистическа номенклатура, кой е десен, по-десен и най-десен. НО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА МАЯ МАНОЛОВА
  • 52 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Мразим комунета":

    супер,но както казах хората като теб са абсолютно малцинство в българия.
  • 53 Ели

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Как нямам един роднина свързан с БКП до 3-то коляно, нито познати с бащи, майки, дядовци членували в БКП!

    Не бъркайте БКП с ОФ и БЗНС, тогава в БГ е имало ЕДИН МИЛИОН (и плюс минус 200 хиляди) комунисти на 9 милиона население.

    Дезинформация.
  • 54 Алфа

    0 0 Отговор
    Ристю Калтака :)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове