Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 13:12 970 16

Фандъкова и новият СОС се заклеха след църковна благословия

  • сос-
  • клетва-
  • йорданка фандъкова-
  • софия

Живеенето заедно е най-естествената форма на човешкото битие и едновременно с това най-трудната задача, защото изграждането на общност става с приемането на общи цели, с пътя заедно, с общите каузи, каза кметът на столицата

Фандъкова и новият СОС се заклеха след църковна благословия - 1
Снимка: БГНЕС

Новият Столичен общински съвет, новият стар кмет на София Йорданка Фандъкова, както и районните кметове се заклеха. 61 на брой общинари, сред тях и един депутат - Волен Сидеров, лидер на "Атака". На заседанието присъстват и всички избрани районни кметове.

Първото заседание на Столичния общински съвет бе благословено от белоградчишкия епископ Поликарп, а първите думи каза областният управител на София Илиан Тодоров, който свика заседанието.

"На всички пожелавам да не отстъпвате до края на мандата си това да работите в полза на София и нейните граждани. Пуснете гражданите напред, нека те да Ви водят, следвайте техните желания и нужди, осланяйте се на диалога си с тях. Не забравяйте никога, че Вие само изпълнявате тяхната воля. Независимо дали решенията са трудни, важно е резултатите да са полезни за тях", каза Тодоров.

След това клетва положиха общинските съветници. Кметът на София Йорданка Фандъкова и новите районни кметове също се заклеха.

Фандъкова получи икона от епископ Поликарп с пожелание да работи достойно за София и за благото на столичани.

Всеки от нас е в тази зала, защото е получил доверието на граждани на София. Днес подписваме клетвения лист и нашата първа отговорност е тази към хората на София, независимо от това за кого са гласували, нашата партийна принадлежност отстъпва крачка назад, защото решенията, които ще взимаме, са решения за града, каза Йорданка Фандъкова.

Живеенето заедно е най-естествената форма на човешкото битие и едновременно с това най-трудната задача, защото изграждането на общност става с приемането на общи цели, с пътя заедно, с общите каузи. А те не се намират в постоянното делене. Деленето е лесният път, той често дава известност и слава, но не ни води никъде като град и като общност.

Минахме през тежка кампания, в която се казаха много неща – и истини, и лъжи. Едно обещание обаче ни обединяваше и това е обещанието за промяна. Промяна не за един или за друг, а промяна за града. А промяната за София е единствено в развитието, в реалната работа. Защото промяната не е лозунг, а посока и цел. За нея е нужна смелост и ясен поглед над злободневието на деня, над дребните сметки, над евтината популярност. Промяната не е в позата, не е в обещанието, а в решението. Именно решения са това, което очакват софиянци от нас – затова е техният глас и тяхното доверие.

С много от вас сме работили заедно, с други - това предстои. Това, на което всеки може да разчита е, че моята врата винаги ще е отворена за разговори, за идеи, за решения. Това, което няма да приема и няма да подкрепя, е популизъм и опити да се използва града, за да се решават партийни задачи. Бъдещето на този град е по-важно от рейтинга, на която и да е партия, на която и да е персона. Казвам го и от позицията на човек, който 10 години е бил кмет - в историята на този град остават само решенията, останалото е суета, в която не трябва да позволим да се препъваме.

Знам какво означава да си сбъркал, знам и какво означава да си бил прав, но ако не си намерил решение, ако не си преместил колелото напред, нищо от това че си бил няма да остане.

Затова аз ще разчитам на всеки от вас за промените, които ще предложа и за решенията, които ще взимаме. До месец ще предложа на общинския съвет структурни промени в работата на общината, които да гарантират по-голяма бързина на работата, повече контрол и повече публичност. Затова предлагам и нови ресори – строителство, дигитализация и инвестиции, транспорт – това са големите мотори на промяната за София и това е начинът да увеличим скоростта на развитие.

Единственият начин да отговорим на очакванията за повече ред и бързина е в работата. Затова ще използвам и опита, и силата, които имам, за да гарантирам проектите на София. Някой беше казал, че човек или е част от проблема, или е част от решението. Това, което аз Ви предлагам е да бъдем част от промяната в името на хората на София.

Очаквам от новия общински съвет да се структурира бързо и да заработи с темпото, което гражданите очакват от нас. София няма време за губене в партийни боричкания и хаотични движения.

Аз гарантирам открит диалог за проектите и в работата с общинския съвет, обеща Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    1 8 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ-ВЪН ОТ ЦЪРКВАТА!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    11 2 Отговор
    Идиоти!Как може да благославяте селската даскалица, която е символ на кражбите и дава разрешение за всичките развратни отпадъци да си правят гей- парадите !?
  • 4 Пак

    6 2 Отговор
    Мъкааа
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Отец Стоян

    6 2 Отговор
    Фандъкова целуна на попа хуя
  • 12 Отец Стоян

    6 1 Отговор
    Фандъкова целуна на попа хуя
  • 13 Отец Стоян

    5 2 Отговор
    Фандъкова целуна на попа хуя
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Centurion

    5 2 Отговор
    И как така се закле,след Като има жалба за касация???Сега Съда ако уважи жалбата и обяви избора за незаконен,какво правим???Или в съда са наши и ще решат в наша полза,така ли ,а Герберасти???
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове