Last news in Fakti

28 Юни, 2012 09:31 23 363 16

Проблеми в Слънчев бряг

  • слънчев бряг-
  • проблеми-
  • море-
  • хотели-
  • собственици
Проблеми в Слънчев бряг - 1
Снимки: СНЦ „Съюз на собствениците” – Слънчев бряг

Собственици на хотели, заведения, търговски обекти в курорта „Слънчев бряг” обявиха, че срещат сериозни затруднения и сътресения в работния процес заради въведеното от ръководството на акционерното дружество часово ограничение за зареждане на обектите им.

Ограничението  не облекчава положението в курорта, а на практика създава повече затруднения и главоболия, се казва в съобщение на СНЦ „Съюз на собствениците” – Слънчев бряг, най-голямата представителна браншова организация в туристическия сектор на територията на Южното Българско Черноморие.

"Проблемът е един и същ всяка сутрин. Става така, че всички доставчици влизат с товарните коли по едно и също време, за да зареждат ресторанти, хотели и магазини. Често пред един хотел или ресторант има задръстване от 7-8 товарни автомобила”, обясни председателят на Съюза на собствениците в „Слънчев бряг” Елена Иванова. По думите й още по-критична е ситуацията с приготвянето на сутрешното и обедно меню за гостите в хотелите.

„За закуска туристите са лишени от пресни плодове и зеленчуци, тъй като дистрибуторските коли се допускат в комплекса от 10.00 часа. От там започва разтоварването на стоката, тегленето, описването. Става така, че в повечето случаи ги лишаваме от пресен плод и зеленчук дори и на обед, което обаче е не е по вина на хотелиерите”, заяви Иванова. Пак заради късния час, в който се допускат разносвачите, е сложно положението и с навременната доставка на чисто спално бельо от пералните. Камериерките, започват работа в 7,30 часа, а на практика не могат да си вършат задълженията, заяви Иванова, която е и хотелиер.

От Съюза съобщиха, че за създалите се проблеми и изнервената ситуация със зареждането на търговските обекти, са уведомили с писмо министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, в което подчертават, че от това страдат най-вече туристите.

От Съюза сигнализират и за това, че фирмите, извършващи стопанска дейност в „Слънчев бряг”-зона Изток, са принудени да си плащат за да влизат във вътрешността й.               

 „Това отново доказва твърдението ни, че в курорта не се контролира трафика по алеите и не се цели създаване на ред, а основно се акцентира върху събиране на такси от някаква фирма, което иначе казано се нарича рекет”, каза Иванова.

От туроператорските фирми също се изисква заплащане за достъп, като такси се събират както от автобусите, извършващи трансфери на туристи, така и от представителите с леки автомобили, които посещават хотелите с техни гости. Пари се събират също от таксиметровите шофьори, файтонджиите, доставчиците, за всяка рикша и триколка също е наложена сума в размер на 600 лева. Таксиметрови шофьори обявиха, че заплащат по 840 лева, приблизително тройно по високи са цените за такса-файтон, казаха собственици на атракционните возила. Цената за стикер на файтон била 2400 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 згжоуохжпъгп

    4 0 Отговор
    Дано да съборят тази гнусотия наречена "Слънчев Бряг" и да направят един цивилизован курорт - ама надали!
  • 2 Адидас

    4 0 Отговор
    Още някоя и друга година и всички туристи ще се преместят в Меден Рудник и ще плажуват на Вая и Мандра. По-чисто, по-тихо, по-безопасно, по-уредено, по-евтино и по-красиво от Слънчев Бряг!
  • 3 VVV

    4 0 Отговор
    Просташка работа!!!
  • 4 хххххххххххх

    2 0 Отговор
    Не просташка, Българска работа.
  • 5 1234556789

    1 3 Отговор
    Много хора тука пишат глупости за Сл.Бряг. Сл.бряг е най-якия курорт в БГ . Естествено той е за по-друг тип курортисти. Ако си пенсионер, който иска да плажува на девствени плажове сред тишина и липса на хора, Сл.Бряг не е твоето място, мисля дори че такова място отдавна не съществува по нашето черноморие. Виж обаче ако си млад и искаш да преживееш една незабравима седмица Сл.Бряг е твоето място, купон,жени,ядене,пиене и всичко това до зори. В Сл.Бряг хората идват да се забавляват, това е един вид гато курорт на греха а не на тишината и спокойствието. Това е Българския Лас Вегас.
  • 6 дада

    1 2 Отговор
    съгласен съм лудак..така си е там става лудница партита дискотеки казина алкохол наркотици секви работи там е за млади хора които обичат лудницата
  • 7 Буко

    4 0 Отговор
    Каква навалица бре то има ли още хора който ходят там?
  • 8 Милен Пенков

    3 0 Отговор
    б.. м...му и рекетйори в тоя слънчев бряг-аз лично вече съм спрял да ходя там,само ще си спомням хубавите ми детски преживявания през лятото там по времето на бай Тошо........-как отсядахме най често в хотел АМФОРА,БАЛАТОН,ГЛОБУС,и др. и ресторанти--механа СТРАНДЖА,КАВКАЗ,ФРЕГАТАТА и др.,ТАЛЯНА-ЕЛЕНИТЕ и др ееххх че хубаво беше сега като си спомням и ми се насълзяват очите,каквото и да направят вече никога няма да бъде същото както едно време няма я вече тази атмосфера и оня живот...,добре че съм имал късмета да ми мине детството там през социализма тогава беше най хубавото а днескашните млади нищо незнаят за оня слънчев бряг,сега ходя на плаж в синеморец,силистар,дюни в тия райони а слънчев бряг го оставам на младите...
  • 9 Янко Янков

    3 0 Отговор
    Съгласен съм с пост#8 и напълно подкрепям пост#1!!! Да събираш изметта на Короната и бедни чужди пенсионери - едва ли някой се е целял в тези реалности... Затова и ние от години не ходим там.
  • 10 йордан йордан

    2 0 Отговор
    Слънчев бряг се е превърнал в най селския курорт! Няма нищо красиво там!
  • 11 кик

    1 0 Отговор
    побъркана територия е бг
  • 12 димитър пенчев

    1 0 Отговор
    .asiii tapotiqta ,koi izmisli tova ? ima i drugi na4ini za vsqvane na red ,ama posavo zarejdane = prostotiq
  • 13 bubblehead

    1 3 Отговор
    Ха-ха-ха! Блазя им на тия дето смята че ей сега идва времето да го събаряме Слънчев Бряг ей сега.... Слънчев Бряг може и да не се харесва на наши пенсионери ( тия които пишат злобни коментари предимно по интернет) но истината е че той запълва една ниша в Европа ( за младежки туризъм с слободия, купони, пиене и секс на плажа.. ) където я няма и за която трябва да ходиш чак до Тайланд ... Реалноста в българския туризъм е че всяка година от 15 години насам има по 5-10% ръст на туристите , с изкличение само на 2009 ... с такава тенденция нищо няма да се събаря ами още ще се строи
  • 14 LELE

    4 0 Отговор
    До време ще е тази простотия по нашето море - докато поскъпне и се сринат тези бетонни мастодонти. После в Албания!:))
  • 15 Ники Николов

    1 2 Отговор
    че селски така е ,ама похубаво на балканите нема
  • 16 леле мале

    0 1 Отговор
    Защо да го събарят? С какво е по-лош като застрояване от Маями Бийч или Канкун? Има много хора на които им харесва! Аз не казвам нищо лошо за селските “курорти“ с дворовете с кокошки, прашни улици и тоалетни на двора. А тези дето плюят, нека да заведат децата или внуците си в хубав хотел на Слънчев бряг и после в миризливата квартира на Ахтопол. Да видим после те кое ще изберат. Май гроздето е кисело!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове