Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 15:51 4 351 15

Инж. Богдан Милчев: Тежък изпит за кандидат-шофьорите, а не повече часове

  • богдан милчев-
  • шофьорски курсове-
  • шофьорски изпити-
  • кандидат-шофьори

Темата за увеличението на часовете е абсолютно спекулативна, целяща да вземе повече пари от кандидат-шофьорите, без да гарантира качество, убеден е експертът

Инж. Богдан Милчев: Тежък изпит за кандидат-шофьорите, а не повече часове - 1
Снимка: БГНЕС

"Необходим е тежък изпит за кандидат-шофьорите, а не увеличение на часовете за кормуване по време на шофьорските курсове." Това сподели в предаването „Метроном“ на Радио „Фокус“ инж. Богдан Милчев, член на УС на Института за пътна безопасност по повод предложението часовете на курсистите да се увеличат от 31 на 42.

Според Милчев това няма да намали инцидентите или да подобри подготовката на водачите, защото и сега над 85% от бъдещите шофьорите взимат от първия път изпита, а България е сред страните в ЕС с най-много часове практика.

„Темата за увеличението на часовете е абсолютно спекулативна, целяща да вземе повече пари от кандидат-шофьорите, без да гарантира качество. Ние имаме необходимост да направим изпита изключително сериозен и тежък, много честен и коректен. Тогава кандидат-шофьорите ще търсят най-добрите инструктори и достатъчно часове да се подготвят, за да го вземат. Ние тръгваме по обратния път“, каза експертът.

Инж. Богдан Милчев допълни още, че шофьорите у нас не са толкова неподготвени, но средата по българските пътища предразполага допуснатите грешки. По думите му проблемът е само в изпита.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омг

    17 0 Отговор
    Проблема е в цялата малоумна система за шофьорски курсове измислена по някакъв средновековен начин
  • 2 Manhart

    12 3 Отговор
    Аз съм карал на полигон градско и извънградско, нощно, в мъгла и даже в зимни условия- смело мога да кажа, че си заслужих Златния талон! ;P
  • 3 Анонимен

    27 2 Отговор
    Всичко е от манталитета на част от българския народ и в частност на бай Ганьо, които слуша чалга, прост, без търпение и елементарна култура.
  • 4 Този катаджия

    2 3 Отговор
    много си е повярвал. Курсистите не управляват обучителния процес и пътната среда. Това, че обучението е некачествено, а пътната среда - бърдак е заслуга на всички философи като него.
  • 5 Каруцаръ

    5 2 Отговор
    Изпити само в София, Пловдив, Варна и Бургас- един час чисто каране! Тогава да видим процента на успеваемост.
  • 6 Русенец

    10 2 Отговор
    Повече часове е само основание за по-високи такси и нищо друго. Строг контрол и зверски изпит трябва.
  • 7 1111

    4 3 Отговор
    Най-важната част на самия изпит не е толкоз кормуването, а самите листовки. Трябва много да се наблегне на тях и да се знаят на изуст. Най-опасната комбинация е, да имаш книжка и да не знаеш правилника за движение, да нямаш елементарната култура, да спазваш правилата на пътя и да пазиш живота и на другите участници. След като сте решили да се правите на безсмъртни ходете и скачайте с парашут, там адреналина е много по-голям, и няма риск да убиете някой!!! Другото което е нужно да се направи е да се удари с цялата тежест на закона. Такива "камикадзета" на пътя заслужават да полежат зад решетките, конфискация на автомобила в полза на държавата и да му бръкнат ако в джоба. Но понеже на тях все им се разминава ще продължаваме да се избиваме като пилци......

    Коментиран от #8

  • 8 минаващ

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "1111":

    Трябва да се мисли в друга посока. Например някои ограничения за новобранците на пътя. Никой не излиза шофьор след изпита, колкото и тежък да е той. Защото всичко ще бъде субективно.
  • 9 минаващ

    0 0 Отговор
    В Румъния изпитващите още я карат по :Sala e a ta traseu e almeu, преведено на теорията си ти, на градското съм аз. Което значи, че без 100 евро няма да вземеш книжка.
  • 10 минаващ

    0 1 Отговор
    С всички категории съм, без трамвай и само това не съм карал(не говоря само за съответните курсове). И 33 години нон-стоп зад волана, вкл. и Европа.
  • 11 КАТ

    4 0 Отговор
    Абсолютно е прав човека.До ден днешен ми настръхва косата,като виждам как паркират повечето жени,изпитвам истински страх,не от това,че не могат да карат,а от това,че се движим по едни и същи улици заедно!
  • 12 Николай

    4 0 Отговор
    Разберете, че проблема не е във това как се провежда курса на обучени и изпита. Проблема е в манталитета на голяма част от шофьорите и купените книжки.
  • 13 SAAB

    0 1 Отговор
    Първо главанако требе да научи патладжаните /които развъжда / да четат и пишат /и той самия да прочете някоя нова книжка .....не партийната негова и на тати му / :)
  • 14 Ghost

    1 1 Отговор
    Без значение дали си вземал книжката или си я купил нямаш ли акъл в главата по сякакъв начин можеш да направиш катастрофа при положение че аз съм нов водач близо 8 месеца колко малуумници се е случвало да ме засичат по пътя за мен пътя е бойно поле смисъл трябва да се пазиш защото не се знае кога и къде и какво може да се случи недай си боже хора пазете се тва че имате книжки или сте си купили книжките неви прави добри водачи на пътя нямаш ли трезва мисъл в главата изобщо не се качвайте на кола
  • 15 чиче

    0 0 Отговор
    Тоя беше обикновен катаджия по Витошка.Какьв инженер та и доктор.Кой финансира тоя ИНСТИТУТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове