Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 16:50 6 947 15

НЕК спря река Въча. Пъстървата измира

  • река въча-
  • пъстърва-
  • вода-
  • река-
  • вит

И какво става - спират реката по време точно на размножителния период

НЕК спря река Въча. Пъстървата измира - 1

Това е невиждано и нечувано безобразие - да спреш река! Да не говорим, че тази река ние, обикновените риболовци, я зарибяваме всяка година с балкански пъстърви, платени с левчета от нашия джоб. И какво става - спират реката по време точно на размножителния период!

За това предупреждава в профила си във „Фейсбук“ Станил Йотов.

Причината, доколкото разбрах, са несъгласувани действия между НЕК и Напоителни системи, касаещи подаване на вода в някакви малки вецове, уточнява Станил Йотов.

НЕК спря река Въча. Пъстървата измира

Ето какво написа във „Фейсбук“:

Приятели и колеги журналисти, искам да ви информирам за поредното безобразие с реките в България. След незаконното копаене на баластра по Вит, за което благодарение на риболовен клуб "Балканка" беше сезирана общността и медиите, сега е ред на река Въча в град Кричим. Най-малко от две вечери насам през нощта реката спира да тече!!!! Пресъхва на локви!!!!! Причината, доколкото разбрах, са несъгласувани действия между НЕК и Напоителни системи, касаещи подаване на вода в някакви малки вецове. В резултат на всичко това нощем във Въча няма вода! Виждате на снимката 70-сантиметрова балканска пъстърва как се мята на сухо и колегата от Кричим се чуди къде да я пренася и как да я спасява. Това е невиждано и нечувано безобразие - да спреш река! Да не говорим, че тази река ние, обикновените риболовци, я зарибяваме всяка година с балкански пъстърви, платени с левчета от нашия джоб. И какво става - спират реката по време точно на размножителния период! Снимките са от тази сутрин. Що за идиотщина, питам????


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    41 6 Отговор
    ГЕРБ!
  • 2 Брат ми

    45 7 Отговор
    Благодарение на .....ГЕРБ.
  • 3 мали мали

    33 4 Отговор
    Нема управия прост народ слаба държава
  • 4 Последния софиянец

    21 3 Отговор
    Не плачете, поне имате река, а Вит изчезна.
  • 5 Ото

    32 0 Отговор
    Това е братя и сестри. Значи хората плащат за да зарибят реката. След това НЕК спира водата, за да я отклони към някакви ВЕЦ-ове, много ясно, притежание на наши хора. След това тока на тези ВЕЦ-ове го плащат пак обикновените хора. Сметката излиза солена. А като се добави и цената за моралността на тези действия на приманите, които ни дърпат конците и става наистина трагично. Кой знае???!!! То и в Перник сега сигурно няма вода, понеже някой нещо не е съгласувал между НЕК и напоителни системи и леекинко са захранвали някой друг ВЕЦ, отново на наш човек. Ши ба ни те комунисти ей
  • 6 Омг

    22 1 Отговор
    Герб го правят най добре
  • 7 висок

    22 0 Отговор
    Каква пъстърва бе, те цял перник оставиха без вода! Един ВЕЦ и една Стомана Перник източиха язовира!8254
  • 8 vasik atanasova

    8 1 Отговор
    това е луда работа
  • 9 Ънжу

    10 10 Отговор
    Колегата силно преувеличава. 70 см пъстърва е цяло агне и надминава националния рекорд за този вид. Не е възможно подобно животно да израсте в малка река като Въча. Не може ли малко да смали?

    Коментиран от #12

  • 10 гост

    26 1 Отговор
    Мой роднина беше директор в напоителни системи на регионално ниво. Получаваше към 3х.лв заплата и беше от болничен в болничен, защото не може да говори правилно, на документи обаче има университетски дипломи от Благоевград по три специалности. Той като личност не се интересува от нищо друго освен от завличане на хора с пари, дали ще е с някаква сделка, дали ще е с някаква измама, фалшифициране на документи или подкупи, няма значние, само с това се занимава. И между другото беше от листата на герберите. Досега за нищо не е лежал нито пък е бил осъден, вероятно защото сестра му е магистрат и работи за криминалните да им урежда условни. Хайде сега си представете такъв шеф да знае какво трябва да се направи, как да се действа, какво е туй животно екология, биосфера, биотоп, размножителен период, морал, етука, отговорност и др. Няма как.
  • 11 кълвач

    7 3 Отговор
    Радан Кънев да пусне Въча! Да му го нагъча!
  • 12 Не се

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ънжу":

    Изказвай неподготвен, бе. Става въпрос за гепирастко престъпление а не за сантиметри
  • 13 тука е така

    14 5 Отговор
    Чакам да видя простия български народ кога ще разбере че има една партия която управлява от 10г с малки прекъсвания и тя е виновна за много неща.Чакам овчия народ.
  • 14 боцмана

    2 1 Отговор
    Споко бе хора , онзи отворко с джипа идва и всичко ще оправи. Изтъпанчи се пред камерите и: "Тези да се махат , докато ги разследват" , след това по телефончето:"Ало Борисов съм , тези хора са от нашите , невинни са". Пълен лъжец и популист.
  • 15 Част от живата

    2 0 Отговор
    природа умира заради вецовете на отбрани хора. Защо са ни толкова вецове, като вода вяма, язовири и реки пресъхват, а те ги навързали по 10 на река? Чалоумна и лакома история по български ... и разбира се без журналистика на правилното място.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове