21 Ноември, 2019 20:21 4 632 12

ДАИ на място пише актове и събира глоби

  • даи-
  • глоби-
  • акт-
  • бойко рановски

ИА „Автомобилна администрация“ въвежда нови електронни услуги и система за контрол

Проверяващите екипи на ИА „Автомобилна администрация“ ще бъдат оборудвани с таблети, мобилни ПОС терминали и принтери. Това заяви изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски по време на представянето на проект за нови електронни услуги, автоматизиране на обмяната на данни с МВР и подобряването на системата за контрол.

„Всичките 80 екипа на агенцията ще осъществяват контрол чрез нова специализирана система. Тя позволява в реално време да се проверява наличната информация за превозните средства, водачите и превозвачите. При констатиране на нередности издаденият акт веднага се вписва в системата и се принтира, като чуждите граждани ще имат възможност чрез ПОС терминал да заплатят на място глобата“, заяви Бойко Рановски. Той поясни, че системата на случаен принцип автоматично ще разпределя задачите на проверяващите екипи, съгласно техните компетенции, като ръководителите ще имат възможност да следят работата им по-ефективно. По думите му това ще намали времето за извършване на проверките, ще подобри контролната дейност и ще ограничи корупционните фактори.

Заместник изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Дамян Войновски представи новите 7 електронни административни услуги, които ще бъдат реализирани в рамките на проекта. „След по-малко от една година гражданите и фирмите ще имат възможност да подават електронно, чрез съвременно приложение, заявления за изпити за водачи на МПС и на таксиметрови автомобили; за превоз на опасни товари; за преиздаване, подмяна или издаване на дубликат на карта за дигитални тахографи, както и за карта за квалификация на водача. Новите електронни услуги ще намалят значително времето за обработка и получаване на заявените документи“, обяви Дамян Войновски. Той допълни, че проектът предвижда да бъдат свързани общо 12 регистъра и база данни. „Автоматично по електронен път ще бъдат обменяни различни данни с МВР, които до момента се предоставяха на хартиен носител, като например протоколите от изпитите на водачите. Това ще доведе до спиране на злоупотребите при техническите прегледи и повишаване на контрола при изпитите на кандидатите за водачи“, посочи Дамян Войновски.

Проектът „Надграждане на поддържаните от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ регистри за периодични прегледи за техническата изправност на ППС и обучението и изпитите за придобиване на правоспособност за управление на МПС. Изграждане на нов модел на контролната дейност, основан на оценка на риска“ се съфинансира от Европейския социален фонд, чрез Оперативна програма „Добро управление“. Стойността на проекта е 990 553 лева, като срокът за изпълнение е до 31 октомври 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    18 1 Отговор
    И дай И кат ДА ГО ДУХ@Т !!!!!!!!!!!!!
  • 2 да питам

    14 1 Отговор
    а кой ще упражни контрол върху собствениците на транспортни фирми които принуждават работниците си да нарушават правилата , накрая в България няма да останат шофьори като избягат всички от тая крайно оплетена мрежа , направо ми се гади от тия.....

    Коментиран от #10

  • 3 ким

    19 0 Отговор
    Тез не бяха ли дето събираха "такса спокойствие" и раздаваха книжки на цинганорите?

    Коментиран от #5

  • 4 Аууу

    16 0 Отговор
    Колко много контролни органи?
    Колко мн,че требе да се плаща под масата ей?
    А бе те тия,кат мат,тол,гол, иа миа,НЕМА ЛИ КОЙ ДА ГИ НАУЧИ НА ЗАКОННОСТ БРЕ.НЕМА ЛИ НАЙ ПОСЛЕ некой да обърне внимание,за интелекта,културата,малко поне да ги запознае как се дава първа помощ на пример.
    Те всите тия и за статисти не стават.
    Е тук таме може би на илядо души има един начетен.
    Пълни швейкове са нашите катаджии,толаджии и тям подобни увластени неграмотници.
  • 5 Хайл

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "ким":

    Същите са
  • 6 КРЪВОПИЙЦИ

    10 0 Отговор
    ПОД ШАПКАТА НА ЗАКОНА ! И ВСИЧКОТО ТОВА НЕ ЗА ДА ИМА РЕД И НОРМАЛНОСТ А ДА СЕ СКУБИ ОБИКНОВЕНИЯТ ЧОВЕК !
  • 7 Мимо

    9 0 Отговор
    A кой и как ще разбере дали въпросните "агенти" от агенцията не вземат на ръка да речем 300 лв. , вместо да включва "таблета и принтера " за да наложи глоба от 1000 лв. Само питам де... Това не е ли начин да се увеличат "възнагражденията" на служителите на държавна хранилка?
  • 8 Тея трябва да бъдат

    7 0 Отговор
    Живи набити на кол това е рекет организация
  • 9 EПМ

    2 0 Отговор
    Така и не разбрах по каква причина набиха шута на шефа на кат - олигофрена рапчев, някой знае ли защо тихомълком го смениха с рижавия селЕндур?
  • 10 LKW Fahrer

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "да питам":

    Питаш и веднага ти отговарям, понеже у БГ-то се правим на големи светци: преди време бачках две години в герменска фирма, в Германия. За една от веригите. Още при назначаването разбрах, че 561 "чат-пат" ще се нарушава! Попитах - "ама как, нали Германия, нали голямата работа..."?! Отговора на ръководството беше:"колега, нашите камиони ВАГ (германското ДАИ) не ги спира"!!! И се убедих, че е така. МНОГОКРАТНО! Е сега, като човек със строго профилиран транспортен стаж, работя в българска фирма, за германски дискаунтър. Условностите, вкл. и с ДАИ са същите! По веригата всички сме доволни, а парите накрая, като за България - доволно! Т. е. според мен грешка няма щото парата си върви на да речем 90 % законно и 10 % сиво - черно. Нямам време да обяснявам ама Регламента буквално е наприложим при този тип транспорт, а хората искме да папкаме и да сме стоково обезпечени. Нямя време! Де късмет навсякъде да е така!!! Друг е въпросът, че за нашата страна с население на един голям град и многобройно МВР, ДАИ въобще не е обходима институция!
  • 11 Балканец

    1 0 Отговор
    Щом ще се плаща на място - ясна е работата. Първо, че е основание за още повече рушвети. Второ, това оборудване ще облажи яко някой "техен човек".
  • 12 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Как няма да се трепем по пътищата? То колко администрация, колко чиновници и бюрократи сън ни ги лови, как да ти вземат парите.....?? Не как да те "вкарат у пътя". Направете нарушение в Сърбия. Аз направих - безопасно за мен и околните, НО нарушение. Повярвайте, останах възхитен, за колко време и как дойде полицейската кола, как ме отведоха на площадка пред бензиностанция, как написаха нещо на листче, после ми вземаха само около 15 евра / ама нямам динари! " Моля, на бенджинаджийницата ще Ви обменят". Е-е-е, обмениха ми / На мястото на" джабката" в полицейската кола -огнеупорна касичка, която се отваря с участието на двамата полицаи и по радиостанция с дежурен "някъде". Нямам понятие как стана точно. След като не вземаха и динар рушвет, засмяха се, посочиха ми две камери за наблюдение, които записват всяко едно действие и дума и на трима ни, и ми пожелаха лек път, че и да внимавам- за други нарушения или за същото ,докато съм на сръбска територия, глобата ще бъде доста " по- солена". Ама е много сложно!? И само колко чиновници са нужни!? И да се въведе трябват поне 1 /един/ милион лева. Ама ще се въведе на "куково лято по пладне" !!?? До тогава - избивайте се на воля.........Миналата година и тази ходих в Румъния. Нямам нарушения. Жалват ми се нашенци , "сгазили лука". Не те пущат , докато не си платиш глобата! Ама посолство, легация ,адвокат. Няма такова нещо. Колата със жената и децата в близкия полицейски участък, а пък ти върви си търси пар
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове