22 Ноември, 2019 17:22 1 719 33

Майките искат разтуряне на парламента

  • валери симеонов-
  • парламент-
  • майки

Протестът ще продължи и в понеделник 25 ноември от 18 часа с автошествие, блокиране и гражданско неподчинение

Майките искат разтуряне на парламента - 1
Снимки: БГНЕС

Ние сме готови да вдигнем цяла България на крак. Това каза Вера Иванова на протест пред парламента ”Оставка на всички!”, организиран от ”Системата ни убива” срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание.

"Това е начало на серия протести! Ние, майките на деца с увреждания от "Системата ни убива” нямаме политически пристрастия, но и не търпим и позор поради фашизоидните прояви на Симеонов. Миналата година го доказахме и показахме как се протестира.

Протестът ще продължи и в понеделник 25 ноември от 18 часа с автошествие, блокиране и гражданско неподчинение. Отново ще опитаме да събудим гражданската съвест. Този път за оставка на всички!”, гласеше информацията за протеста в социалните мрежи.

Майките искат разтуряне на парламента

"Заради назначаването на Валери Симеонов за зам.-председател на НС, за издигането му в пост още по-висок от това, което беше като вицепремиер в деня, в който ние го свалихме и гласуваха неговата оставка миналата година по това време. Заради гаврата, заради подигравката с нас, подигравката с целия български народ, затова сме тук и искаме оставката на всеки един депутат гласувал поименно, натиснал бутона "за". Ако не си подадат тези 106 депутати оставката, ние ще продължим докато не се разтури цялото НС”, каза Иванова.

Тя добави, че вече майки от цяла България, майки на деца с увреждания звънят и са готови да вдигнат цяла България на крак.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    22 21 Отговор
    По-полека!
  • 2 Митко

    29 13 Отговор
    Да ама няма кой . Всички ще се крият под юрганите и ще пишат по форумите , или както беше един лаф: овца плюс фейсбук е равно на лъв.
  • 3 Гост шофер

    35 14 Отговор
    И какво излиза-ме майките имат по-голями топки от всички?!

    Коментиран от #12

  • 4 Колев

    21 23 Отговор
    И кого ще сложите Курвонелка ли.
  • 5 Pen4o

    12 13 Отговор
    Plateni ot korvata KURneliq
  • 6 неизвинено от общината

    19 8 Отговор
    Мая и тя се завъртя на протеста. Ама вече не е омбутсман.
  • 7 Мили дебили

    15 20 Отговор
    Много си повярваха тия патици! Освен, ако не са активирани от Господарите и тиквеното време е изтекло! Другата седмица ще стане ясно, като се върне нашия от метрополията.
  • 8 Па да

    23 12 Отговор
    Прави са, цялата политическа хунта съсипала БГ през последните 30 г. и васалите им трябва да се махат.
  • 9 мали мали

    18 4 Отговор
    То нема мъже затова
  • 10 Гост

    11 17 Отговор
    Опааа леко,няколко майки,пролет не правят!
  • 11 Тръмп

    19 17 Отговор
    Това не е майка,а уродлива богомолка на хранилка от ДеБъ и Манолова!!!:):):)Увредената е тя,а не детето и!!!:):):)С такъв гнилоч вкъщи,жална ти майка!!!:):):)
  • 12 Zodiac

    19 19 Отговор

    До коментар #3 от "Гост шофер":

    Тези жени са пълни идиоти.Родили уроди и най нахално искат от данаците на нормалните хора да ги издържат цял живот Сега щели да разтурят парламента.Тези мърши прекалиха и трябва да бъдат прогонени със ритници и сопи.

    Коментиран от #23

  • 13 Антисоциалист

    14 6 Отговор
    Господа, малко са майките на деца с увреждания - наследствени или причинени от родителски недомислия, които имат основание за протест, а повечето от протестиращите нямат тях нямат никакво. Напомням, че една от активистите им, оставила бебето си на съхранение в сак в гардероба на дискотека се хвалеше в телевизионно предаване с "управността" си, неизбежно увредила детето й. На гражданите за неоспоримата си вина пред детето си тя не каза и дума, но на улицата мощно надуваще свирката... Напомням и, че протестиращи "майки" безсъвестно използваха свои и чужди деца като театрален инвентар в представлението си. Редно е отпуснатите им парични помощи след поединично оценяване на всеки отделен случай да се преразпределят, а в случаите на измама - да се изземат.
  • 14 филанкиши

    17 12 Отговор
    НАГЛИТЕ "МАЙКИ"!
  • 15 Само така

    14 16 Отговор
    Браво на майките, вие сте ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ , а валери е отвратителна личност.
  • 16 Алеко КАН

    15 12 Отговор
    Гербеските тролове наскачаха срещу майките - ЯКО ВИ ПЛАЩА ПЕЕВСКИ , БДИТЕ И ВЕДНАГА ПО СУРАТА С РИТНИЦИ НА ВСЕКИ ОСМЕЛИЛ СЕ ДА ПРОТЕСТИРА !!! ГОСПОД ЩЕ ВИ ЩАВИ - НИЩОЖЕСТВА!
    БРАВО НА МАЙКИТЕ , БРАВО НА СИНДИКАТИТЕ , НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ , НА ВСИЧКИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ КОИТО БРАНЯТ ЗАКОННОСТТА В БЪЛГАРИЯ !!!
    ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ ОТ ПОНЕДЕЛНИК ПРЕД ПОЗОРНОТО СЪБРАНИЕ НА НАГЛИТЕ ЛЪЖЦИ ! ТОТАЛНА ОСТАВКА - И НАЗНАЧАВАНЕ НА СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ В НЕГО - СЪС НОВИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ ПО ПРОМЕНЕН ПО ИСКАНЕТО НА ХОРАТА ИЗБОРЕН ЗАКОН !
  • 17 Боко може да го гътне

    4 9 Отговор
    само Тръмп.

    Коментиран от #33

  • 18 Пенсионер

    6 5 Отговор
    А ще ли повярваме, че възкачването на зам.председателския стол ще бъде последвано от нов напън за обещаните 300 лв минимална пенсия?!? Защото така и продължаваме да се чудим и маем на абсурда заплатите на управленци и чиновници, държавни, общински и махленски, да са в десетки пъти (ЕЖЕМЕСЕЧНИ!?!) над средната пенсия, дори над доход на член от сечейство на обикновени труженици!?! Още повече, че се основават и оправдават с напълно несъответстващо на правото основание - 3 бр.средно месечното възнаграждение в "публичната сфера"и което донякъде имаше смисъл/оправдание с незабавното удържане още на ведомостта на не по-малко от една заплата по силата на данъчния закон (37% ДОД) при който бе и въведено правилото!?! Разбира се, че Станишев и Орешарски направиха на себе си и на хилядите подобни "труженици" голям подарък, едва ли дори законен, но неоспорен до днес, а доразвит с всякакви притурки за участия в допълните ръководства, комисии и др.п. като че това не им е основна работа и в основното работно време. И пак, разбира се, този въпрос не се повдига от никакъв социално мислещ политик или държавник, от никакъв омбудсман или друг правозащитник- кой да се откаже от благините в условията на скромните държавни бюджети? Та тези надвзети средства , за вече доста над 10 години, са многократно надхвърлящи сумата за лелеяното пенсионно преизчисляване- кой да подскаже? - мълчаха си тогава при въвеждане на плоския данък, мълчат и ще продължат да си мълчат.
  • 19 Onq s konq

    13 13 Отговор
    Браво на Майките в държавата на путювците.
  • 20 слаботоков

    10 7 Отговор
    Ами прави са жените! Само помислете! Това са 240 излишни хрантутника и безделника! !!!
  • 21 Театър до дупка!

    5 6 Отговор
    Герб иска предсрочни парламентарни избори защото няма вече коалиция!Ще има протести и на синдикати и както винаги след това става още по зле а управлението е същото!Една изпитана врътка в политиката която още повече ще влоши положението на обикновения българин!Герб отново ще спечели и то тотално а клоуните патриоти които предадоха националната идея ще бъдат забравени!
  • 22 Шляхтиц

    5 6 Отговор
    Протестиращите майки най-напред да получат обещаните пари за протеста, след това да се кандидатират за народни представители и едва тогава, ако бъдат избрани, разбира се, да предявяват своите искания.
  • 23 слаботоков

    6 5 Отговор

    До коментар #12 от "Zodiac":

    Не обиждай така бе простак! Дано и на теб ти се роди урод та да те питам тогава!
  • 24 месара

    8 6 Отговор
    идва коледа, тия дето системата ги убивала са изхарчили парите, и сега една другарка от една партия, с подкрепата на друга другарка - "независима", организираха тия нагли женици да всяват смут по улиците! до кога такива като тия, ше изнудват правителството?
  • 25 8683

    11 5 Отговор
    И тези искат да кадруват.Много си повярваха.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 6 Отговор

    До коментар #26 от "Пръци":

    Не са майките, а няколко изкукали лелички с недъгаво потомство...
  • 28 onq s konq

    5 2 Отговор
    Ще попитам тия "Майки":КЪДЕ СА ИМ МЪЖЕТЕ и ако имат такива,толкова ли не ги уважават,та са ги пуснали да си чупят главите по площадите?Не че е грях да има "Самотни майки",но тия от тях които има- да бъдат ИГНОРИРАНИ от "половинките" си...това говори МНОГО!
  • 29 Именно

    3 4 Отговор
    Евала!
  • 30 Antibes

    3 2 Отговор
    Хайде малко по-кротко! Това все пак е парламент, избран на демократични избори. Не решавате вие това дали да се разпуска или не!
    Диктатурите някъде другаде.
  • 31 репресиранотдемокрацията

    2 2 Отговор
    Най накрая нещо позитивно.
  • 32 Чичо Гошо

    1 1 Отговор
    Тая Вера няма спирка,но дали е така,КОЙ ще ми каже!
  • 33 53322

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Боко може да го гътне":

    Към Тръмп?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове