Last news in Fakti

23 Ноември, 2019 12:30 3 264 22

Илиян Василев: Може да ни наложат санкции заради "Турски поток"

  • илиян василев-
  • санкции-
  • турски поток

Той обясни, че по време на срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и българския министър-председател газовият енергиен проект ще бъде основна тема на разговора

Илиян Василев: Може да ни наложат санкции заради "Турски поток" - 1
Снимка: БГНЕС

Върху България може да бъдат наложени санкции заради строежа на „Турски поток“. Това каза за „Фокус“ Илиян Василев, член на УС на Центъра за балкански и черноморски изследвания и бивш посланик на България в Русия по повод посещението на премиера Бойко Борисов в Белия дом.

Той обясни, че по време на срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и българския министър-председател газовият енергиен проект ще бъде основна тема на разговора. Той добави, че ще бъде обсъдено и руското влияние в България.

„В случая с АЕЦ „Белене“ това е отново предложение на Борсов с цел Тръмп да маркира интереса на Америка така, че да може да стане проекта. Това е схемата. Сега, аз изобщо не го виждам, как ще стане, защото технологията е руска, САЩ може да се включат само от гледна точка на оборудване и системи за сигурност и т.н, но в никакъв случай тя няма да се включи като инвеститор, а като доставчик. Имате пари – плащате. Ще ви доставим“, допълни бившият посланик на България в Русия.

Илиян Василев каза още, че друга важна тема ще бъде свързана с Турция. Според него САЩ се опитват да изтеглят активи от страната заради непредсказуемото поведение на президента Реджеп Тайип Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    27 7 Отговор
    Ме е нужно вашата тиква да лиже задника на краварката. Америка да не се меша в Европа!
  • 2 Факт

    37 3 Отговор
    То Тиквоча може и сам да предложи САЩ да ни наложи санкции-та да угоди на началника--той на това е способен.
  • 3 русенец

    32 3 Отговор
    Ясно, разбрахме защо Тиквата са го привикали на червеното килимче в Оралния кабинет.
  • 4 F 16

    4 5 Отговор
    Споко. Няма да наложат.
  • 5 Ей....

    26 5 Отговор
    Защо си нямаме един Орбан и ние...?
    Нашето влечуго ще клекне...и ще козирува "Да, дончо, нали сме приятели" !!!
  • 6 О.Ч.З

    22 3 Отговор
    Всичко което не е свързано със САЩ не е демократично и за това само със тях иначе санкциите чакат
  • 7 парадокс

    20 1 Отговор
    Но руското ''влияние'' в България го подклажда американската политика.
  • 8 да ве

    27 3 Отговор
    "Демократичните" павиани спряха Син поток, Турция го взе същите тези павиани сега правят всичко възможно да спрат и турски поток за нас /на Турция гък не може да кажат /.И сега се получава ситуацията че пак ще ползваме руски газ по турски поток но ще е по "независим" и сигурно с турска надценка а трябваше да вземаме около 400 милиона гущера от транзитни такси за Южен поток но павианите и макаците не спят работят но не за България !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 7777

    20 0 Отговор
    Когато се опитваш да угодиш на двама началници обикновенно нищо не печелиш. Трябва да решим на коя страна сме в противен случай ще се превърнем в арена на сблъсъка на интерессите на двете велики сили. Добре че нямаме нефт и газ, ако имахме отдавна да са ни направили балканска пролет.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 По-добре

    15 0 Отговор
    Върху България може да бъдат наложени санкции заради строежа на „Турски поток“ и е по-добре да изпуснем питомното, а да гоним дивото. Наша рождена черта, от скудоумие на водачите.

    Коментиран от #22

  • 13 Обективно

    12 2 Отговор
    Абе тоя на снимката е един добре завършен,вреден за България ид-от.
  • 14 ПЕНКО

    12 2 Отговор
    ДВА ПЪТИ ВОЮВАХМЕ ЗАЕДНО С РУСИЯ И ПОБЕДИХМЕ !!! ТРИ ПЪТИ ВОЮВАХМЕ ЗАЕДНО С ГЕРМАНИЯ И СЕ УС...Е !!!! ДНЕС СМЕ СЪС САЩ - В ИКОНОМИЧЕСКИ ВОЙНИ- СРЕЩУ 340 МЛ. ДОЛАРА ЗА 15 ГОДИНИ - А НИЕ ИМ ДАДОХМЕ МИЛИАР САМО В ЕДНА !!!!!!!!!!!!!
  • 15 Табаков

    11 3 Отговор
    И ЗАЩО ЩЕ СЕ НАЛАГАТ САНКЦИИ? ЗА ДА ИМ КУПУВАМЕ СКЪПИЯ ВТЕЧНЕН ГАЗ ЛИ?

    Коментиран от #16

  • 16 Хаха

    8 8 Отговор

    До коментар #15 от "Табаков":

    Скъпия втечнен газ е по- евтин от руския " евтин" газ...
  • 17 ГОСТ 1

    7 1 Отговор
    Има ли някой да вярва на тоя смешник?А къде се скри другия"експерт, идиота с тиковете, май Филипов се казваше.Да не би да е умрял и аз да не съм разбрал.
  • 18 селянин 1

    4 0 Отговор
    А,бе тоо,е на 63..да оди у нои,и да сака пенсия,а не да дава акълъ..тия над 60 годин все,,умници,,има един в.велев/очилатко/председател на АИК,яд го е че плащат първите три дни болничен,де факто са два 3 по 70% са два дни..гледайте рускио филм,,Овци и Вольки,,
  • 19 НЕКОЙ

    0 5 Отговор
    Тотална забрана за руски газ на територията на България. Рязане на всички тръби с русия. Взривяване на всички руски паметници. Затваряне на руското посолство и превръщането му в база на НАТО. Изгонване на всички руски граждани. Забрана за руски дипломати и граждани да стъпват на територията в следващите 500 години. Скъсване на всякакви дипломатически отношения с русия.

    Коментиран от #21

  • 20 Водещ офицер от ДС

    2 0 Отговор
    Сашо 11 тук като "бивш посланик" или като "енергиен експерт" се изявява
  • 21 4 км

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "НЕКОЙ":

    Бързо насам, спешно е!
  • 22 Нафърфорий

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "По-добре":

    То затова след три дни ще има рев на една 100 годишнина
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове