Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 18:20 1 564 32

Гешев: Ще се опитам да оправдая очакванията

  • иван гешев-
  • главен прокурор

Имам приоритети, но няма да ги коментирам в момента, каза той

Гешев: Ще се опитам да оправдая очакванията - 1
Снимка: БГНЕС

"Имам приоритети, но няма да ги коментирам в момента, преди да встъпя като главен прокурор", заяви Иван Гешев след срещата с президента Румен Радев, който подписа указ за назначаването му за нов главен прокурор.

"Аз съм с ясното разбиране, че прокуратурата трябва да е доста по-активна и по-активно да отговори на очакванията на българските граждани за постигане на справедливост. Защото прокуратурата участва в процеса за даване на справедливост на българските граждани. Това, което каза президентът, в голямата си част, може би не напълно, е очакване на повечето български граждани, най-общо казано, очакване за повече справедливост. Съзнавам, че обществото очаква това нещо и ще направя всичко възможно да оправдая тези очаквания.

Имам приоритети, но няма да ги коментирам в момента, преди да встъпя като главен прокурор. Пак ще кажа, че процедурата не е приключила. Аз не знам какво е мнението на президента какво е мястото на прокуратурата. Моето мнение е, че прокуратурата е част от съдебната власт и това е мнението на почти цялата магистратска общност. Президентът каза, че ще инициира дебат относно Конституцията, не съм чул нищо за това, какво Радев смята, че трябва да бъде променено, така че това, което аз чух, е широк дебат, в рамките на който всички участващи ще изкажат своето мнение", каза Гешев, цитиран от БНТ.

Той заяви, че по делото КТБ не е работил селективно, нито той, нито целият екип, работил по това съдебно производство. "Това е моята оценка от юридическа гледна точка. Аз съзнавам, че това дело е натоварено с много други гледни точки - политическа, идеологическа и др., така че прокуратурата не може да отговори на други очаквания извън правовите, извън закона, извън наказателния закон и наказателния процес", каза още Гешев.

Според него прокуратурата се отчита достатъчно, но някои неща могат да бъдат подобрени.

"Прокуратурата не е причина за всички проблеми в държавата, както се опитва да бъде представено от един политико-олигархичен кръг. Да се фиксираш и да изградиш своята идеология върху това, че една институция е нещо лошо и да се бориш с тази институция, за мен е непродуктивно. Това уврежда имиджа на цялата държава, макар някои да постигат чист личен и политически интерес, но това не е в интерес на държавата, на институциите и на българските граждани", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плешив боклук

    7 3 Отговор
    ,,..............................бъларин да си е зла съдба.Туй не е име на народ, а на болест някаква.................,,
  • 2 Плешив боклук

    4 2 Отговор
    ,,..............................бъларин да си е зла съдба.Туй не е име на народ, а на болест някаква.................,,
  • 3 Галъп

    20 0 Отговор
    Знаем бе ,знаем че ще ги оправдаеш очакванията .Нали затова избягахме от България.
  • 4 ГосТ

    13 1 Отговор
    Пази боже да оправдаеш очакванията 🤐🤯
  • 5 Popov

    8 0 Отговор
    Браво ве!
  • 6 Гостенин

    12 1 Отговор
    Със сигурност ще оправдае очакванията. От него се очаква да не прави нищо, освен ако не е по поръчка. Така че няма как да не оправдае очакванията въпросът е чии очаквания.
  • 7 Лекар БГ

    9 1 Отговор
    Фотосът е много атрактивен.
    Древногръцки колос.Но....древните гърци са измислили демокрацията.
    Фотосът е крайно товорящ.Така се снимали навремето Берия,Сталин,Хитлер и пр.демократи.
  • 8 Гост

    3 4 Отговор
    Почвайте веднага господин Гешев, това комунистическо котило докато не се сложи там където му е мястото, а мястото на крадци като тях е в затвора тази държава няма да мръдне и крачка напред в положителна посока.
  • 9 SAAB

    2 0 Отговор
    Машата на главанако.....:)
  • 10 Behemoth

    5 0 Отговор
    Мене Гешев ми напомня на Баце от секретарския МВР му период....Гешев ПРЕМИЕР!
  • 11 Гост

    3 3 Отговор
    Русофилите и комунистите от бсп в панделата и България ще пребъде.

    Коментиран от #20

  • 12 5648

    5 1 Отговор
    По време на секс, момичето казало на партньора си: - Скъпи искаш ли да пробваме в дупето? А той отговорил: - В чие? Така и с Гешев! Чии очаквания се кани да оправдава?
  • 13 Цирк и захарен памук!!

    3 0 Отговор
    Кога завърши "преходът"??? Кога " започна"борбата с корупцията?Отговор.След като откраднатите пари и активи бяха изпрани узаконени по стъкмените "закони"! Задачата на Гешев е скучно лесна.Просто да потвърди пред обществото че всичко е законно!Спете спокойно граждани.Общото е взето.За вас и децата ви лошо платена работа контролирана бедност или терминал2!Богат избор нали?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 тоя па да не вземе да щракне белезниците

    1 0 Отговор
    За какви очаквания става въпрос ?

    Коментиран от #19

  • 16 Ruscuk

    5 0 Отговор
    Ами аз на на съдебната система вяра нямам,защо ами как ще обясни Гешев на народа като е замесен в скандал за имотна сделка на цена близо 19 милиона лева за продажбата на ДКЦ 2 в Русе на цена от 2млн.лв Има разследване разпоредено от Цацаров наредил на Гешев да разследва но той написал на хвърчащ лист че няма проблем при сделката но фактически то прикрива Пламен Стоилов кмет на Русе .Общината е ощетена от Стоилов и Гешев от около 16 млн лева.Кой ще понесе отговорността на тези господа питам аз кой.
  • 17 Горо

    1 0 Отговор
    Гешев бил имал приоритети. Може би те са като предишните - да слага белезници на невинни хора и да ги осъжда предсрочно като престъпници, докато те пък от своя страна не осъдят България в Страсбург, естествено за сметка на данъкоплатците. Но нали показните акции вдигат веднага рейтинга и оставят у десетки заблудени души впечатлението, че законът възтържествува? Сигурна е само едно: Гешев ще гони зайците, а ще пази лъвовете, изпълнявайки политически и икономически поръчки.
  • 18 вев

    2 2 Отговор
    Време е шумкарите , червените милионери и тем падобная сволач,да поеме към подсъдимата скамейка.

    Коментиран от #22

  • 19 ???

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "тоя па да не вземе да щракне белезниците":

    Прокураурата се отчитала достатъчно, но някои неща можели да бъдат подобрени.
  • 20 Аха

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Както е тръгнало тйо българи в бъгария няма да останат.
    Ще пребъде но с чужд народ и под чуждо име .
    Е територията ще си е същата,ноооо

    Коментиран от #24

  • 21 Гост

    1 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯ ПРИОРИТЕТ НА гЕШЕВ ГО ЗНАЕ ЦЯЛ СВЯТ, А И НЯКОЛКО РАСИ ИЗВЪНЗЕМНИ...
  • 22 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "вев":

    Нали си наясно, че като дойде червен прокурор, твоите господари отиват на същото място

    Коментиран от #25

  • 23 безпартиен

    1 0 Отговор
    Колко е голям!!!!Всички журналисти са му до кръста,а този дето е снимал е дребен та му е до ……!

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Нали си на ясно че червените боклуци никога няма да управляват България.

    Коментиран от #26

  • 26 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Докато си говориме тъпотии, тука всички, черни, червени, сини, зелени и всякакви цветове стават милионери за много кратко време, на гърба на всички тука, дето си говорим на кой какво му е ясно и неясно....
  • 27 Цижибо

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "безпартиен":

    Малииййййй къв плонжжжж е направило журнал ето а !!!
  • 28 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    аха,очакванията на КОЙ.........
  • 29 Ачо

    0 0 Отговор
    Ще ги оправдаеш, не се притеснявай, освен да кютиш безполезно като Цацара никой друго не очаква.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Иван

    1 0 Отговор
    Ще успее да ги оправдае ако задържи за постоянно в затвора фараон Цецо Василев и олигарха Иво Прокопиев, който е шеф на „зелената“ мафия у нас!
  • 32 безпартиен

    0 0 Отговор
    Ще се опитам или ще направя?Има разлика между двете,но човека каза първото!За второто ще му трябват т...ки.Как ще разберем дали поне е опитал?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове