Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 11:51 3 831 13

Абсурд: Жена без кола и книжка получава фишове и актове

  • глоби-
  • фишове-
  • кат-
  • гоце делчев

През цялото време от свои близки и познати Росица разбира, че колата ѝ периодично се появява в обяви в интернет

Абсурд: Жена без кола и книжка получава фишове и актове - 1
Кадър: Нова тв

Жена, която е без кола и без шофьорска книжка, получава глоби за нарушения на пътя.

От 2 години насам Росица Трендафилова от Гоце Делчев не спира да получава фишове и актове, от които разбира, че е карала или с превишена скорост, или в забранени улици. Всъщност тя няма кола от 2015 година, когато е продала семейния си автомобил на мъж от съседно село.

Когато семейство Трендафилови продават семейния си автомобил, спазват всички необходими процедури, а договорът за покупко-продажбата е направен пред нотариус. И с това смятат сделката за окончателно приключена, а автомобилът за окончателно продаден. Но проблемите тепърва предстоят.

„През юни 2017 г. получавам писмо с един електронен фиш с глоба 100 лева, в което казват, че аз съм карала с превишена скорост на пътя Симитли – Градево - 100 км/ч”, обясни Росица Трендафилова пред Нова телевизия.

Тя остава шокирана, защото автомобилът им е продаден отдавна, а самата тя никога не е имала шофьорска книжка. И няма как да е била зад волана по трасето Симитли - Градево. Но глобите не спират. Преди дни, Росица отново получава, от което разбира, че през 2018 г. е засечена от полицаи да навлиза с личния си автомобил в забранена улица в Благоевград.

През цялото време от свои близки и познати Росица разбира, че колата ѝ периодично се появява в обяви в интернет, където се продава с нейното име на контролния талон.

„Някъде из района тук тази кола се върти с някакви фалшиви или книжки, или лична карта, или някакво си генерално пълномощно, което аз не съм упълномощавала никой”, заявява Росица.

От полицията в Благоевград обясниха, че тя получава актове за бившия си автомобил или заради пропуск в системата за издаване на фишове, или заради грешка на самия полицай, който е наложил глобите. Точната причина се проверява от органите на реда в Благоевград. Има и още един вариант- новият собственик да не е отишъл след сделката в КАТ, за да регистрира колата на свое име. Въпросът е защо след подаден веднъж сигнал към полицията, не е принуден да го направи, а продължава да кара без автомобилът да е регистриран на негово име.

Къде е колата засега не е ясно. Росица Трендафилова обаче твърдо ще настоява да бъде открит сегашният ѝ собственик и глобите най-сетне да започнат да пристигат на правилното място.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    37 2 Отговор
    Това само в Абсурдистан! :)

    Коментиран от #5

  • 2 Парамедик

    7 14 Отговор
    Продала пред нотариус грънци. Най-вероятно са я излъгали да подпише генерално пълномощно и сега ще реве.
  • 3 боцмана

    17 1 Отговор
    Че тя цялата ни държава е пълен абсурд , така , че няма нищо за чудене.

    Коментиран от #6

  • 4 www

    16 0 Отговор
    Те мъртви гласуват, тя за едни глоби...
  • 5 onq s konq

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Е ЕМИГРИРАЙ като не ти харесва де?Ама такива като тебе само ГОРЕЩО ПРИЗОВАВАТ другите "да се спасяват" през Терминал-2,а те самите И ПРЕЗ УМ НЕ ИМ МИНАВА подобна Идея,защото са се ЗАКЪРТОЧИЛИ ТРАЙНО и Упорито чакат ДА ВЛЕЗЕ НАЙ-ПОСЛЕ батюшка Путин на бял Кон и начело на Червената армия,а на тях "за добра служба" да им раздаде "топли службички" от рода на Общински съветник,Кмет,а що не и Министър на "нещо"?!
  • 6 Шляхтиц

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "боцмана":

    Държавата Абсурдистан е едно на ръка, както се казва. Лошото е, че е населена с абсурдни обитатели.
  • 7 Миризлив пор

    9 3 Отговор
    Докато новия собственик не отиде да си смени документите, колата се води по документи на стария. Отиваш и "Ами в системата е вашето име пишете жалби" а в същото време на твое име се трупа ли трупа и трябва да доказваш че нямаш сестра.

    Коментиран от #10

  • 8 гост

    12 0 Отговор
    След като ти я продадеш пред нотариус и я отпишеш от данъчно и кат с наличният договор, оттам нататък нямаш никаква отговорност към колата и фишове могат да си пристигат колкото си искат, не са твой проблем, взимаш си адвокат и съдиш кат за причиняване на емоционални дерзания за 10х.лв, това е притеснение, което самият кат ти причинява, а не този, който не е пререгистрирал колата. Той може и човек да убие, но това не е твоя отговрност след продажбата. Винаги си носете договорът и на двете места, дори да ви обясняват, че не било нужно.
  • 9 Бегето е външен кенеф на европата😂😂

    2 1 Отговор
    Бегаите от тука секи ден само грабежи и рекети
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сука Бляд.

    11 0 Отговор
    След продажба на ППС има няколко неща, които трябва на направите въпреки загубата на време, но това ще ви спести доста проблеми за напред. Първо нотариус, след това веднага в данъчното и накрая КАТ. На всякъде носете догора и от всяка слуба искате входящ номер.
  • 12 Щукар

    5 0 Отговор
    Пак българска работа!
  • 13 незнайко

    1 0 Отговор
    Затова с договара за покупко продажба веднага в КАТ и Общината и отчисляване на колата с този номер ! Новия собственик да прави каквото ще !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове