Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 20:01 2 183 13

Куцкова: Главният прокурор трябва да може да бъде разследван

  • нели куцкова-
  • главен прокурор

Според нея трябва да се създаде възможност неговите правомощия да бъдат не само ограничени, а той да може да отговаря за тях и да има механизъм, когато главният прокурор извърши престъпление, той да може да бъде разследван

Куцкова: Главният прокурор трябва да може да бъде разследван - 1
Снимка: БГНЕС

„Главният прокурор може да не е всевластен, но е най-овластеният човек в държавата, дори повече от министър-председателя“, каза пред БНР съдия Нели Куцкова.

„Това, че има власт не е чак толкова страшно, колкото това, че никой не може да поиска сметка, когато той злоупотребява с властта си. Говоря по принцип за главния прокурор“, посочи тя в предаването „Преди всички“.

Според нея трябва да се създаде възможност неговите правомощия да бъдат не само ограничени, а той да може да отговаря за тях и да има механизъм, когато главният прокурор извърши престъпление, той да може да бъде разследван, т.е. да има независим орган, който да може да го разследва.

Нели Куцкова одобрява заявката на президента Румен Радев за широк дебат за промени в Конституцията по отношение на мястото на прокуратурата:

„Откакто е приета сега действащата Конституция, най-много поправки сякаш са правени в главата за съдебната власт, никога за прокуратурата. Не става въпрос за прокуратурата и редовите прокурори, а за правомощията на главния прокурор. Даже се налага едно внушение от хората, на които не им харесва отричането на г-н Гешев, да твърдят, че имаме фиксация върху прокуратурата. Категорично не съм съгласна, въпреки издадения указ г-н Гешев да е главен прокурор, но това не означава, че по някакъв начин се омаловажава ролята на прокуратурата. Държава без прокуратура на практика няма да е държава“.

Според нея инициативата на президента заслужава уважение:

„Президентът не е юрист, но очевидно проявява голяма държавническа мъдрост, като иска за пръв път да постави на обществено обсъждане един толкова важен въпрос“.

Назначението на Иван Гешев за главен прокурор на страната вече е напълно официално. В последния брой на Държавен вестник е публикуван указът на президента Румен Радев. Държавният глава подписа от втория път назначаването на Гешев на поста.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бре бре бре

    8 19 Отговор
    Аман от грозни и нагли комунистки
  • 2 боцмана

    17 3 Отговор
    Обърнете се към Лаура Кьовеши ако се наложи , смятам , че ще може да направи нещо по въпроса.
  • 3 Тръмп

    13 14 Отговор
    Другарко Куцкова,като му свърши мандата,Главния прокурор няма имунитет и може да бъде разследван,нали???:):):)Та вашите лъжи и внушения не ни ги пробутвайте!!!:):):)Аз бих ви разследвал вас,защото вие се имате за персона над Закона и никой не ви търси отговорност за Незаконните присъди и врътки с Определения и Решения!!!:):):)Не сте най-силната,а само хитра!!!:):):)

    Коментиран от #7

  • 4 Тръмп

    10 15 Отговор
    Другарко Куцкова,като плюете "по принцип" Главния прокурор,плюете и по вас като част от Съдебната Система,нали???:):):)Хитра сте,но не сте особенно умна!!!:):):)
  • 5 Тръмп

    10 16 Отговор
    Другарко Куцкова,сега фокуса ще бъде изместен конкретно към съдии като вас, Калпакчиев,Панов и други продажни отрепки,обещавам!!!:):):)

    Коментиран от #8

  • 6 Гешев

    7 12 Отговор
    Идва ред на Нинова
  • 7 Бачо Киро

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тръмп":

    Е и? При груба злоупотреба с властта трябва да чакаме да осере всичко? Що за идиот може да смята, че някой въобще трябва да е недосегаем, било то и само за мандата му... Що тогава можем да отнемаме имунитет на депутати, нали след мандата им може да бъдат разследвани? Че и мандатът им е по-кратък... Освен това депутатите са избрани от народа, за разлика от гл. прокурор.... Никой не трябва да е недосегаем и много отдавна е нужно да бъде въведена персонална отговорност в тази държава, превърнали сте я в коптор...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ивайло

    2 5 Отговор
    Според мен Бачо Киро е по-голям идиот, защото си мисли, че разбира нещо от тази материя.За негово съжаление-не!Иначе нищо неочаквано от Куцкова...Повече от 28 години живяха с недосегаем ГП, сега обаче не се трае...Пълни глупаци!Вместо да си гледат работата и по делата, взели само интервюта да дават.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Усмивката

    1 1 Отговор
    Все едно е да разследваш премиера.
  • 12 месара

    2 1 Отговор
    що не разследвахте другаря филчев?
  • 13 Още малко

    4 3 Отговор
    Америка ще направи така желаната Лустрация на престъпните комунисти че свят ще ви се завие
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове