Last news in Fakti

10 Декември, 2019 18:04 2 267 13

Отново се строи на „Арапя“

  • арапя-
  • строеж

За това сигнализираха природозащитници

Отново се строи на „Арапя“ - 1
Снимка: Архив

Природозащитници алармираха в социалните мрежи, че строителството на ваканционни къщи в района на къмпинг „Арапя“ е възобновено. Обектът беше спрян в края на януари, след като бяха констатирани липса на ограда, информационни табели и неспазване на плана за безопасен труд, пише БГНЕС.
След отстраняване на нередностите от Община Царево са вдигнали забраната и строителството продължава. Според кмета на общината Георги Лапчев истинският проблем е липсата на общ устройствен план.
„И ние от осем години твърдим, че трябва да има ОУП, за да може на обществеността да е ясно и те да го виждат на картинка къде може и къде не може да има строителни дейности. Едва тогава всички онези твърдения от хора, които не смеят да си напишат имената официално, надявам се ще спрат да твърдят неистини. На много други общини по морето няма общи устройствени планове затова и обществото вярва, че част от действията или дейностите са незаконни, а те всъщност отговарят на Закона за устройство на територията”, каза кметът на Община Царево Георги Лапчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    11 1 Отговор
    Минаха изборите напред науката е слънце,на ремонта реват,намалява безработицата
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нешо

    4 21 Отговор
    Щом е законно ще строят. Имота по всяка вероятност е частен. Частната собственост е неприкосновенна. За това са законите и наредбите. Сега ще ревнете, но си помислете каква е разликата между частен имот на морето и частен имот в покрайнините на София. Единия, тоя на морето, е частен ама не давате да се строи. Защо ? Защото някой е решил, че като е позеленял може да нарежда на хората какво да правят със собствеността си и то спазвайки законите. И никой не защитава собственика на терена. Готови са да го изядат. В София, друг собственик, разбира, че е собственик, едва след като общината му съобщава, че отчуждава собствеността му за разширение на южната дъга на околовръстниния път. Друго си е, ревва вече със самочувствие, че държавата му нарушава правата, че ще строи жилищен комплекс. Започва да иска пари като в Лозенец въпреки, че от буренака и храстите никой друг не се интересува. Веднага се намират дежурни протестъри, на смяна в този момент и спретват митингче с блокиране на пътя при Младост. Значи в единия случай има права, в другия - кучета ги яли. За това има закон, който решава проблема и в двата случая, без да се съобразява с врещенето на безработните протестиращи против всичко.

    Коментиран от #10, #11

  • 4 яяохох

    16 3 Отговор
    Безобразно корумпирани общински съвети по морето-само с далавери по узаконяване на терени за строеж,яка корупция и при продажните архитекти по места,скоро ще дават разрешения и в морето да се строи,а гербаджииските институции си траят

    Коментиран от #8

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор
    СЬСИПИЯТА ПРОДЬЛЖАВА СТРИГАНЕТО СЬЩО
  • 6 Рошко

    6 4 Отговор
    Алчно завистливо и краьливо племе е българина, кучетата ще си лаят кервана ще върви
  • 7 Ркрк

    3 0 Отговор
    Нека до бре да строят тя природата си знае е после ще се жалват но свършен факт
  • 8 Мечо Пух

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "яяохох":

    Ами, всеки папка яко. Не знае кога ще му подлеят водата и ... И до там. Тъй че, колкото повече, толкова повече. А инак, обекта поскъпна. На когото не му бе платено, си получи куфарчето. И за да бъде спокоен #3 - ''всичко е по закона и наредбите''.
  • 9 gggw

    4 1 Отговор
    тоз па не смеели да си напишат имената.. ама че селтак. ще си ги напишем там където трябва
  • 10 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нешо":

    Ей....хайде да не казвам какъв си. Сега ще намеря доказателства, че пра пра пра дядо ми от свитата на Хан Аспарух е получил земята където жалкото ти семейство живее. Ще си ок ли да ти бутна панела, че е частна собственост? Какво ми пука че държавата в комунизма построила блок там? Или аааа като е моето не може да се реституира, ама да се строи в междублоковите пространства и на морето може
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Български по хелзинкски комитет

    2 1 Отговор
    А общинските парцели в Арапя също ли са законно продадени?Кмете,може и да дойде видов ден.Човек никога не знае.
  • 13 Петър

    1 0 Отговор
    Антисемитът Тома Белев е подал този сигнал, яд го е че не е получил комисиона.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове