Last news in Fakti

12 Декември, 2019 16:20 2 526 26

ДПС отчете борбата на мюсюлманите с тоталитарния режим

  • мюсюлмани-
  • тоталитарен режим-
  • дпс

Други бяха водили истинска битка с тоталитарния режим. Къде беше д-р Ахмед Доган тогава? В затвора излежаваше присъда в битката за права и свободи за демокрация в България. Кой спомена десетките жертви на тоталитарния режим от българските турци и българските мюсюлмани, попита той

ДПС отчете борбата на мюсюлманите с тоталитарния режим - 1
Снимка: БГНЕС

Българските етнически турци и мюсюлманите в България бяха в София в битка за правата си и да падне тоталитарната държава и никога не трябва да го забравяме. Това каза в декларация от името на група зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по повод 30 години от Прехода.

"От името на ПГ на ДПС искам да продължа казаното от г-н Георги Марков, от многоуважавания колега и приятел Георги Марков. Този спомен за събития станали преди 30 години е изключително нужен на българското народно събрание и на обществото. Само, че без дупки в спомена, ако може. Когато говорим за онези събития и за митингите, за излезлите 10 или 20 хил. души в София и още много пъти повече в цялата страна, да не забравяме българските етнически турци. Да не забравяме мюсюлманите в България. Те бяха тук в София на този митинги на следващите", каза още Цонев.

"Когато по трибуните излизаха покойния д-р Желю Желев, когато излизаха другите дейци, с които съм имал честта да се познавам, с някои от тях да бъда и приятел, да работя и да се уча, знам, че по същото време имаше политически затворници, а тези, които бяха по трибуните не бяха политически затворници. Някои от тях бяха водили битка с тоталитарния режим по своя начин, като дисиденти, с книги, със слово.

Други бяха водили истинска битка с тоталитарния режим. Къде беше д-р Ахмед Доган тогава? В затвора излежаваше присъда в битката за права и свободи за демокрация в България. Кой спомена десетките жертви на тоталитарния режим от българските турци и българските мюсюлмани. Когато говорим за тези събития, никога не трябва да пропускаме решаващата роля на българските мюсюлмани в битката срещу тоталитарния режим.

Това го казвам с чест, с достойнство, аз православният християнин.Винаги трябва да помним тези неща, защото без битката на целия народ и на една важна част от него, българските мюсюлмани тоталитарния режим нямаше да бъде така силно разклатен и нямаше да падне. Нямаше да ги има тези събития, както и последващата роля, г-н Марков, на ГЕРБ.Моите уважения към ГЕРБ и ролята ѝ днес, обаче България премина през всички тези изпитания без ГЕРБ", допълни още Цонев.

Той обърна внимание, че България е станала член на НАТО с решаващата роля на ДПС и член на ЕС с мандат в управлението на ДПС. "Мислите, че ако подминаваме тези факти, историята ще ги подмине или ще ги направи по-малки? Не, няма да ги направи", обясни още Йордан Цонев.Той подчерта, че етническите турци са не по-малко големи патриоти от всички останали.

"Вие се подсмихвате. Ето това е патриотизмът. Някои от тях дадоха живота си, други лежаха по затворите, водиха битка в демократична България, застанаха твърдо зад европейския, натовския, демократичния път на България. Това беше ДПС, това е ДПС и това ще бъде ДПС. Не подменяйте ролята на ДПС", призова още зам.-председателят на ПГ на ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябваше да се пратят в Сибир...

    20 5 Отговор
    Всички мюсюлмани барабар с римляните, но... Но комунистите нищо не могат да свършат, като хората.
  • 2 ДДРОнег

    25 9 Отговор
    Не забравяйте и ислямските убийци на деца от гара Буново и др. подобни !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ньммц

    14 4 Отговор
    Реално дпс е БСП...така че просто лъжат помаците че дпс е помашка партия...а не е..
  • 5 Генерал

    22 8 Отговор
    "Български турци" е оксиморон - няма български турци, мюсюлманското население няма нищо общо с турския етнос. Това са мюсюлмани, които са наследници на помюсюлманчени, в повечето случаи насилствено българи.
  • 6 Всички знаем че

    14 3 Отговор
    ДПС не е партия на мюсюлманите а креатура на ДС-КГБ
  • 7 Историк

    19 2 Отговор
    Целият материал е изпълнен с лъжи и манипулации. Ахмед Доган беше осъден и лежа в затвора, защото беше организирал нелегална, турска, ТЕРОРИСТИЧНА организация. Тя взриви хотела в Сливен, гарата в Пловдив, вагонът на БДЖ за майки деца. Ако са били истински борци за права и свободи, защо не взривиха партийният дом на БСП или казарма? Сега, когато целият свят се бори С РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМИЗЪМ И ПЛАТЕН ЦИГАНСКИ ИМАМИ ПРОПОВЯДВАТ ДЖИХАД В БЪЛГАРИЯ, присъдите са малки
    ДПС да се скрие, да си посипят главите с пепел, да се извинят за терористичните им действия в миналото, българите предатели като, алчния Данчо Салфетката и другите подлоги да замълчат
  • 8 ПЕНКО

    13 4 Отговор
    ТУРЦИТЕ С ПРИВИЛЕГИИ И ВЕСТНИК "ИЕНИ ЯШЪК" В СОЦИАЛИЗМА -СЪЗДАДОХА ПАНТЮРКИСТКИ ОРГАНИЗАЦИИ С НАД 400 000 ЧЛЕНОВЕ ... И СИ ПОНЕСОХА ОТГОВОРНОСТТА !!! ДНЕС ОТНОВО СЕ ПОЛЗВАТ С ПРИВИЛЕГИИ И ДОГАНОВЩИНА , НО ПАК ЩЕ СИ ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТТА !!!!!!
  • 9 Ххх

    14 5 Отговор
    Всеки е в правото си да почита исторически значими събития. Твърде дразнещ е обаче двойният аршин на ДПС към историята. Дразнещ е и двойният им аршин към самите участници във Възродителния процес. Лица, извършили откровено терористични актове да бъдат обявявани за герои и да им се строят паметници, като извършителите на атентата на гара Буново. ДПС всячески се опитват да изтъкнат, колко значими и тежки престъпления са извършени по време на възродителния процес спрямо мюсюлманите в България и колко безкрайно виновни трябва да се чувстваме и днес всички българи по повод извършеното. А колко са жертвите на възродителния процес - 10, 20 или 30 ? И какво е количеството на тези жертви спрямо жертвите през 500 - те години на така нареченото османско присъствие, когато предполагам са избити стотици хиляди или може би милиони ? Но ДПС изпитват ли някаква историческа вина за тези събития ? Не, дори се гордеят с османското си минало. И всячески се опитват да натрапват политкоректния прочит на историята от този период. Да бъдат забравени кланетата, изнасилванията, грабежите, отвличанията за роби, кръвния данък, и да ни се обяснява колко мирно, хубаво и богато сме живели през този период и как трябва да съжаляваме, че се е случила руско - турската освободителна война, възвърнала независимостта на България. А когато някой в българския парламент предложи гласуване на документ, свързан с изтреблението на арменците, българите или друго християнско население в рамките на Ос
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ххх

    14 2 Отговор
    Продължение: А когато някой предложи за гласуване документ, осъждащ кланетата на арменци българи или друго християнско население в рамките на Османската империя, депутатите от ДПС стават и излизат от залата. Техните жертви трябва да бъдат почитани, но жертвите на предците им почит не заслужават.
  • 12 JPower

    10 3 Отговор
    Ако незапознат човек, например чужденец, прочете тая ""ода за доГАНЯ"" ЩЕ ОСТАНЕ с впечатлението,че само доГАНЯ е бил политически затворник!!!! Идеята на тез агенти беше, България да започне избиване на помаци и туркия да се включи,като ""спасител"". Бай Тошо ги прецака, като им каза да заминават за туркия, щом толкова много я обичат... Туркия не ги искаше, но след преговори с България , взе само кадърните и образовани помаци!!! За справка, Милошевич се прецака!!!! Докато на Балканите има турчеещи, мир няма да има!!! Ся, можете да ме изтриете и блокирате.... Алооо, факти, кой, къде обидих,че да ме изтриете?????
  • 13 нерелигиозен

    9 4 Отговор
    бай Тошо.Велик си бил!
  • 14 И тези се наредиха

    11 0 Отговор
    в безкрайните редици на антитоталитаристите. Гьонсурати.
  • 15 Osman

    7 10 Отговор
    Българите 45 години се бяхте скрили като плъхове . Добре че бяха турците в българия да се вдигнат през лятото на 89 та година . Жалко страхливо племе сте

    Коментиран от #21, #23

  • 16 ДЖЕМИЛ

    10 0 Отговор
    за какви права говори МЕНТАТА и ДПС
  • 17 ТИ ДА ВИДИШ

    7 0 Отговор
    ДПС ИМА ПО ЕДИН РОКО ВЪВ СЕКИ ГРАТ
  • 18 Болярин

    11 2 Отговор
    Вие затова ли убихте деца. на гара Буново,на гарата в Пловдив,тровихте водата и какво ли още не , за да излязат "жалките българи(гяури)" да протестират?Това жалко и страхливо племе 5 века сте го използвали за да се омесите и да заприличате на хора, ние сме ви хранили,понеже вие сте знаели само грабите и убивате и да изнасилвате! Това вие в кръвта,както е вълка- звяр! Даже и войници сте вземали от това племе-еничарите. Жени също , които са раждали , ама какво ще се нарече това дете? Направете си ДНК и ще видите в каква заблуда живеете!!!
  • 19 ценваР

    6 0 Отговор
    Данчо, Данчо, Кириак Стефчов клети, за теб и подобните ти Ботев е написал:"...само, знайте, за парата..."
  • 20 Димов

    7 0 Отговор
    Какъв християни си и ти бе, продажен плъх такъв?!...... Почнаха куцо, кьораво и сакато да си приписват заслуги за чужди подвизи. А всички помним, как се появихте и се клецнахте наготово, на ометено. Никакви ви нямаше, когато ние скачахме по площадите. Нито гласовете ви, нито имената ви се чуваха някъде. Всеки път, когато се решава важен въпрос си траете, топате топката, скатавате се, не взимате отношение и чакате друг да го направи вместо вас. А след това: ако излезе лошо решението - вие сте били предупредили, ама никой не се съобразил с мението ви; ако излезе добро решението - вие сте имали голям принос. Я се разкарай бе, продажник безсрамен!
  • 21 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Osman":

    Къде си се вдигал бе, подметко? Бяхте по-ниски от тревата. Не знаехте как да си оперете чорапите, за преврат сте мислили. Дори думата не можехте да кажете без две грешки.
  • 22 мюсюлманин

    8 1 Отговор
    Замълчи бе, Цонев! Ти какъв си лицемер! Изкара се по-мюсюлманин от мюсюлманите и за това те също те подиграват!
  • 23 българин

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Osman":

    А ти доволен ли си от това, което постигнахте след като се борихте? Единствено върнаха имената ви, което не е малко, но това щеше да се случи и без да се борите. Галените ви имена бяха български. Например иска да й викат галено Ани, нищо че си е върнала турското Айше.
  • 24 Наблюдатели

    5 0 Отговор
    Отдалече замълчете. Прав е Данчо. Бориха се и ви сложиха всички в левия и десния джобове. Къде са българите. Те имат фирми и си назначават техни хора. В държавното бсп, бкпсдсндсвгерб всички млади навсякъде. Мъжете им на запад, те за стаж. Едното бебе и другото в корема(1/1), малцинствата. И Данчо си няма на идея какво е. Бг са толерантен, от малцинствата учители, доктори, зъболекари.. Палачинка та е обърната. Неправилно водена политика от 1944. Кеч.. И тия кои лежаха в затворите, занаят.. Давай напред. Миналото е ясно. Важно е да няма мъст... Но няма как да няма.. Има ги от Бг и от малцинствата. Парата е у тях и ше ви купят и вас в сф. Те го казват, нищо че не знаят, кой е Левски, Вазов, Христо Ботев,.. Пари чукат
  • 25 Вонбон

    1 0 Отговор
    За това ли взривихте влака да не споменавам къде мръсни боклуци
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове