Last news in Fakti

14 Декември, 2019 19:21 2 142 37

Изкарват още полицаи на пътя

  • полицаи-
  • полицейско присъствие-
  • птп-
  • път

Около 30 млн. лв. са събраните до момента глоби от нарушения

Изкарват още полицаи на пътя - 1

По разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов тази вечер започва операция на МВР по пътната безопасност в цялата страна. Допълнителни полицейски екипи от почиващите смени ще бъдат разположени по местата с най-голяма концентрация с ПТП.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че в четвъртък и петък е констатирано усложняване на пътната обстановка и възходяща тенденция на инциденти. Това е наложило да бъдат взети допълнителни мерки, предаде Нова ТВ.

По празниците традиционно също ще има засилено полицейско присъствие по пътищата.

Около 30 млн. лв. са събраните до момента глоби от нарушения, съобщи още министър Маринов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 русенец

    44 6 Отговор
    И защо ги изкарват? Да пречат на движението или да проституират?

    Коментиран от #13, #17

  • 3 Гербестан

    32 2 Отговор
    БоКопомазаните и тъмнозеленолилавите нищо не ги лови ! Най-много катаджиите да си подсилят коледния бюджет на гърба на останалите одрани отвсякъде индивиди непредналежащи, към споменатите две недосегаеми групи !
  • 4 Димов

    32 2 Отговор
    Сумата събрана от глоби не е критерий за ефективността на КАТ. Броят на загиналите по пътищата е. Ако успеят мерките да намалят този брой, значи има резултат от тях. Не го ли намалят - мерките им не струват.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 русенец

    41 0 Отговор
    Другари милиционери, пожарникари и цялата останала солач. В Германия полицаи по улиците няма. Те се появяват когато са необходими! И наистина вършат работа! Е, зад тях разбира се е и един безпристрастен и ефективен съд, също така и отношението на данъкоплатците. Не е нужно да изкарвате някой на улицата, от кибичене по храстите полз никаква! Научете ченгетата да работят. Научете ги какво трябва да правят! Другото са "акции".
  • 7 Преди години.

    23 4 Отговор

    До коментар #4 от "Димов":

    По бТВ даваха броя на катастрофи в България и Германия. В Германия, за 10 години, умират също, колкото за 1 в България. Тук като дават на куцо и сакато книжка, тъй ще е.
  • 8 Йозеф

    25 0 Отговор
    Значи полицаите ще седят по несветени кръстовища и пътища без маркировка и опасни участъци или ще се мишкарят да снимат и да пишят актове за неправилно паркиране? Да не са им вдигнали таргета за брой глоби на смяна?

    Коментиран от #11

  • 9 Пешеходец

    24 0 Отговор
    Пешеходеца НЯМА дисциплина. Пресичат както и където поискат. Хванали децата си за ръка, тичат между колите, а светофара е 20 метра по нагоре.От там идва и възпитанието на децата, тичащи по пътната лента. Шофьор съм и деца имам. Съчуствам на всички скърбящи, но е факт, че пешеходеца се има за безсмъртен
  • 10 Рошко

    14 1 Отговор
    Всеки втори да е полицай в абсурдистан, като няма съд, файда йок
  • 11 ГоСт

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Йозеф":

    Не бе , пич толкова ли си и ти заухав бе..празници идват и те семейства имат, че и уиски пият..толкова е просто обяснениет...не че някой го е грижа за тебе..
  • 12 ТИР

    17 1 Отговор
    Ако бяха толкова загрижени эа безопасността по пътищата щяха да забележат дупките,храсталалаците,КЛОНИТЕ НАДВИСНАЛИ НАД Пътя,,,Липсата на Маркировка особено сега В маглите,,,Как не им направи впечатление,,,,,А само Глобите ги Вълнуват,,
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 стелар йо

    14 1 Отговор
    Да вземат да изкарат и баретите, жандармерията,войската и флота.
  • 15 Ван дер Любе

    16 1 Отговор
    Няколко въпроса. Какво правят тези допълнителни полицаи през другото време? Защо всекидневно не се проверят колите за нарушения - те са непрекъснати, защо МВР работи 5 седмици през годината? Защо се хвалят със събрани пари (да не са лихвари), а не с подобряване на движението по пътищата? Кога ще ги закрият за неспазване с работата?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГоСт

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    Я виж как сам си отговаряш.И двата отговора са верни...имаш 6+ от мен.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 да ти кажа ако не знаеш

    10 0 Отговор
    Пич, не за сержант, за селски пъдар не ставаш...а две минути са много, за да си кирилизираш клавиатурата...капиш.
  • 20 4928

    2 7 Отговор
    Този мат'рял никакви полицаи на пътя не заслужава. Оставете ги дебилите сами да си се изпотрепят на пътя. Няма по неблагодарна твар от нашенеца. Когато има полицаи на пътя всички реват, че било полицейска държава и ги деряли сякаш няма, за какво, когато обаче ги махнат от пътя и няма полицаи пак реве бг умника този път къде са полицаите. Няма угодия. Ей за това никакви полицаи на пътя и дебилите сами ще се избият - естествен подбор.

    Коментиран от #21, #31

  • 21 777

    12 2 Отговор

    До коментар #20 от "4928":

    Абе , аланкоолу, как пък не ти стана ясно за ко иде реч...Тия хрантутници като са на пътя, да си вършат работата и да санкционират когото трябва, а не като видят някой по-така жип да фучи с 200 и се обръщат на другата страна. И ще ти го кажа в прав текст-нашите катаджии в сравнение с европейските са си чиста проба селски помияри, такова е и поведението им спрямо нарушителите, пък и спрямо редовните участници в движението....стопляш ли какво искам да ти кажа...и да са на пътя и да не са-файда от тях-никакава..
  • 22 Аз ,който живее далеч

    14 3 Отговор
    Българският полицай е тъп, необразован,непознаващ закона което съответно го прави некомпетентен да взима правилни решения.Бг.полицаят търси само далаверата,пъчене,мутренско поведение и пълно безхаберие.Повръща ми се от бг.полицаи.Пратете младите полицайчета на специализация в Германия поне за първата година от работата им,тогава ще има промяна,иначе ще се учат от своите дърти и корумпирани колеги

    Коментиран от #23, #29

  • 23 5853

    2 6 Отговор

    До коментар #22 от "Аз ,който живее далеч":

    Ти явно си титан на мисълта. И като си такъв умник, защо не стана полицай? Сигурно, защото си стегнат като медуза и една лицева опора не можеш да направиш

    Коментиран от #24, #25, #26, #27, #36

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "5853":

    Да те питам-ти полицай ли си или си цървул...май че и двете, то май разлика няма, т.е-2 в 1...а колко ,,кофички'' можеш да направиш? Като ти гледам манталитета на селска пръчка, май и за 12000€ на месец няма да се върна в тая кочина...
  • 28 професионален шофьор

    5 0 Отговор
    Значи на пътя излизат допълнителни паразити!
  • 29 Да еаааа!

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Аз ,който живее далеч":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ. И КАТО ДОБАВКА, ДА ПРЕМЕСТЯТ ДЪРТИТЕ НА СЕЛО
  • 30 Кольо

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Аз ,който живее далеч --- Бъркаш Полиция с касовия автомат на власт имащите наречен КАТ -НАП. Инструмент за финансова война срещу гражданите като всеки шофьор се натиква сам в ръцете им на пътя. И слуги на Светлите ни застрахователи с лобисти депутати властници. Раздадени са им допълнително за Коледа милиони ,но те трябва да ги върнат , а и нещичко за себе си да оставят ако може. А е толкова лесно ,както в белия свят да се вкара в закон едно изречение: Служител на КАТ и подобните се намесва само при транспортно произшествие или извършване на нарушение. Тук какво става ? Минал съм преглед преди седмица и са ме оскубали 70 лв заедно с автомивката,данък 200 лв и между две села ме спират и се започва - Дай документи , застраховки , мигачи работят ли , пусни дълги , пожарогасител и аптечка и гумите оглеждат -Мишлен 5 ,нов зимен с шарката на елха. Само дето не взе да ги мери и питам аз дали му харесват ,но не ги продавам. Така 25 минути от живота ти си отиват ,за да гледаш как ти търсят кусури и те проверява непознат със средно образование ,трудно говорещ Български с едно особено хъкане в повечето думи, облечен във власт и миришещ на пушек от печка служител и представител на Държавата. Казвам ,че колата е минала преглед само преди 6 дни и го пише , ама погледа им става още по присвит и злобен. Те такива ги храним и съм сигурен ,че изобщо не им пука за това колко са умрели и пострадали на пътя. Те са като гробарите - бизн
  • 31 Коректен

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "4928":

    Матрияла са милиционерите и останалата чиновническа паплач.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 СпасЪ

    1 0 Отговор
    Добре е, че давате примери с Германия, но е добре да се спомене и за другия фактор в "белите" държави - обществена нетърпимост към нарушителите. В момента, в който някой паркира като крак, влезе срещу забранителния знак в еднопосочна улица, натиска движещия се пред него с малка дистанция и присветване на фарове, и още подобни нарушения, само след няколко минути на нарушителя ще му бъде потърсена отговорност от контролните органи, защото все-някой ще се обади. Същите контролни органи обаче не си го местят в другия крачол при сигнал, както е при нас. Причините са комплексни и основно опират до възпитание и манталитет на "матряла".
  • 34 Зевзека

    1 0 Отговор
    Ми те не останаха храсти бре..........къде ши съ крият
  • 35 Мирчо Спасов

    0 0 Отговор
    ТИЯ САМОЛЕТИ И И ПОДВОДНИЦИ НАЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЛАЩАТ ОТ НЯКЪДЕ
  • 36 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "5853":

    Като го гледаш тоя на снимката как се е ''ушил'' в талията, според теб колко лицеви ще направи, а?.А скакъв пулс ще бъде след 10 м ускорен ход ( не бягане)...и ако си станал полицай заради това колко лицеви ще направиш, това обяснява всичко за състоянието на т.нар. полиция..смешник

    Коментиран от #37

  • 37 5853

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    А ти какво предлагаш бе клоун да ги вземат още от самото начало разплути като медузи ли? Или викаш да пращят от акъл пък другото го остави? Един кандидат трябва да се преценява комплексно, а не само по акъл или по физика? Все пак никой не очаква да е Нобелов лауреат нали, защото като му излезе мутрагена може би с акъл ще успее да го задържи. От такива вдлъбнати легени като теб акъл не искам.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове