Last news in Fakti

21 Декември, 2019 17:40 3 848 67

Нинова: Превръщаме се в сметището на света

  • корнелия нинова-
  • сметище
Нинова: Превръщаме се в сметището на света - 1

"Нося ви документи, подписани от министър Владислав Горанов. Те показват, че от 2014 г. до 2019 г. 736 хиляди тона боклуци от трети страни са влезли в България. Също така се внасят и 3 тона болнични отпадъци в България".

Тези данни представи лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Годината" по Дарик радио.

Според нея водата, чистият въздух и храна е темата на 2019 г., 2020 г. и на бъдещето.

"Събитието на 2019 г., което ще бъде и на 2020 г. и е събитието на бъдещето, е водата, чистият въздух, чистата храна и горенето на боклуците в България. Много неща могат да се простят на една власт, но не мога да проумея как е възможно България да бъде превърната в сметището на света", коментира Нинова.

Лидерът на БСП показа и документ от министъра на околната среда и водите Нено Димов, който гласи, че 534 фирми внасят боклука в България.

"Дишаме рак, пием отрова. Ще внесем законова промяна да забраним вкарването на боклуците от трета страна", закани се тя.

Корнелия Нинова определи като дума на 2019 г. - " тревога".

"Имаше тревога сред семействата за децата им във връзка със Закона за социалните услуги, тревога сред медиците за заплатите им и за бъдещето на здравеопазването, тревога за хората дали ще имат вода", обясни тя.

Лидерът на БСП коментира и представянето на партията на европейските и местните избори. Според нея те са единствената партия, която е увеличила броя на евродепутатите си, а също така са увеличили и общинските си съветници и кметове, въпреки че е имало пречки като купения и корпоративния вот, невалидните бюлетини и подмяната на истинския вот на хората.

"Думата на 2020 г. е смелост. Имаме нужда от смели хора, от отърсване от страха и апатията. Трябва ни смелост за реформи и за визия напред", завърши Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червеното е цвета на победата

    94 18 Отговор
    Борисов "съсипа" не Радев и Нинова. Съсипа всички българи.

    Коментиран от #14, #32

  • 2 Гост

    68 12 Отговор
    бсп ни почна, герп ни довърши...

    Коментиран от #48, #50

  • 3 Купувайте къщи в планинските села

    58 7 Отговор
    Тези политици ще направят долините леш! В някой момент реките които излизат от България ще започнат да тровят съседите и тогава ще стане страшно за всички!
  • 4 Статист.

    55 6 Отговор
    Превърнахме се в сметището на света защото тук е най големият боклук Borislav Popov.
  • 5 Боко боклукчията

    79 8 Отговор
    Това са на боко чуждестранните инвестиции - сливи за смет !
  • 6 Шляхтиц

    67 6 Отговор
    Не се превръщаме, ние СМЕ сметище...........
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Асан

    22 6 Отговор
    Не всичките мразиме боклуците бе ора. Ний ромити много убичаме боклука да знайти. Да го дават тука да го прайми кото си ний знаим.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 розово

    38 9 Отговор
    България е превърната в сметище ДА. Но това е благодарение на модела заложен преди 30 години от партията на Нинова и продължен с мръсна газ от ГЕРБ.
  • 13 Жожко

    37 6 Отговор
    Стига си мрънкала подлога на боко,ами действай,какво направи като опозиция .НИЩО.само шаблонни праказки .марш веднага в колибката послушничке.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГЕШЕВ

    34 4 Отговор
    Господин Борисов да разследваме ли Домусчиев в аферата с италианските отпадъци ?

    Коментиран от #18, #64

  • 16 Абе стига

    37 3 Отговор
    Абе хора стига с тва тя от коя партия е всички са кюпа мафия! Въпросът е, че тя каза тук истината тия ни заринаха с боклуци и лайна. Тва мислих че след разпродаването на всичко държавно от Костов по зле няма накъде, но мамка имало. Ерата Борисов е същото изчадие като Костов, да внесеш ти хиляди тонове боклуци и да ги гориш, че и болнични токсични отпадъци! Корнелия тук поне обяви истината. Накрая когато нищо не става в тая Държава Борисов и всички мижитурки ще идат в някъде на чисто по света с милиардите си, а ние няма ида ни има да пишем дори.
  • 17 Абе стига

    30 2 Отговор
    Абе хора стига с тва тя от коя партия е всички са кюпа мафия! Въпросът е, че тя каза тук истината тия ни заринаха с боклуци и лайна. Тва мислих че след разпродаването на всичко държавно от Костов по зле няма накъде, но мамка имало. Ерата Борисов е същото изчадие като Костов, да внесеш ти хиляди тонове боклуци и да ги гориш, че и болнични токсични отпадъци! Корнелия тук поне обяви истината. Накрая когато нищо не става в тая Държава Борисов и всички мижитурки ще идат в някъде на чисто по света с милиардите си, а ние няма ида ни има да пишем дори.

    Коментиран от #21

  • 18 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕШЕВ":

    гешев, засега е на 4 място по богатство с 1млрд, ако тръгне да се напъва да ме мести от първото място, почвай да разследваш
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ми даааа

    4 24 Отговор
    Благодарение на вашето присъствие и на руски боклуци!

    Коментиран от #51

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Боклук при боклука отива

    16 1 Отговор
    Мила моя майно льо
  • 23 Права е

    13 1 Отговор
    Очаквам да почнат да внясат и политици-боклуци. Не че си ги нямаме и тук, де....
  • 24 Димов

    15 4 Отговор
    Прави силно впечатление, как всички коментари до тук са с единно мислене и доста на място казани. За пръв път виждам всички коментиращи да не се карат помежду си, а да са обединени и на един акъл. Това е похвално. Това е обнадеждаващо. Това е надежда насред хаоса. Браво! Не ни трябва Нинова, или някой друг, да ни организира и поведе на протест. И сами можем да изринем боклуците. Сговор вече не ни липсва.

    Коментиран от #47, #58

  • 25 Ронин

    30 2 Отговор
    Боко удобното гори отпадъците в ТЕЦовете от 5 години, а Фандчкова разправя, че смога над София бил от домалшни печки и дизелови автомобили!
  • 26 НЕ СА РОМИТЕ

    16 1 Отговор
    НЕ СЪМ ДИРЕКТНО ЗАСЕГНАТ ,ЖИВЕЯ В ЧИСТА И УРЕДЕНА ДЪРЖАВА
    ИМИГРИРА ЗАЩОТО МЪЧНО СЕ ЖИВЕЕ СРЕД ПРОСТИ ХОРА ПОСТАВЯЩИ ЛИЧНИТЕ СИ. ИНТЕРЕСИ ,НЕВЕЖЕСТВОТО И АЛЧНОСТА СИ НАД ВСИЧКО
    РОМИТЕ НЕ ПРАВЯТ ТОВА ИНДУСТРИАЛНО ЗАЧЪРСЯВАНЕ
    НЕ ХАРЕСВАМ НИНОВА.
    НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е НАПЪЛНО ПРАВА.
    ЛОШОТО Е КОГАТО ВИ УПРАВЛЯВА МАЛОГРАМОТЕН ЧОВЕК КАТО ПОЖАРНИКАРЯ БОРИСОВ.
  • 27 розово

    19 0 Отговор
    Нинова не знаеш ли че боклука е много пари? Като се има предвид че в България всички политици са боклуци това значи че сме много богати.
  • 28 Гарабет

    18 0 Отговор
    Боклучковците сега се гушат утре в самолета за Америка, а онкоболните остават тук!
  • 29 Те така де

    16 2 Отговор

    До коментар #21 от "ИСТИНАТА":

    Същото казах и аз, с какви цели го обяви тя незнам, но поне го обяви! Банския селядур една дума не е споменал относно тоя боклук как къде защо! Да чух относно италианските прокурори които са ударили Ндрагета. Приятел живял съм в Италия мн години повярвай ми о там не е цвете в момента естествено не са на дъното като нас но и там мафията ги мъчи и държавата им пропада заради Еврогейският съюз и ценности. Но ние тука ринем дъното независимо кои е на власт. Баце догодина ще го свалят или по време на изборите няма да е тои въпросът е по страшен Кой? Няма един които да поведе народът въртим едни и същи мафиоти там. Дори и да се пръкне някой те ще му светят маслото! Бойко стои там само и само защото знае че и да го свалят с кво разполаме с Корнелия и Местан и ей ти същите и народът пак се примирява. Това е най плашещото че няма кои да поеме нещата. Радев и Слави Трифонов имат мераци за по добро, но се вижда че ги е страх за повече страх ги в защото ще ги изтребят до крак. Найстина не виждам изход дори години напред!

    Коментиран от #67

  • 30 ррр

    8 1 Отговор
    Няма опозиция и да я има е много слаба Нинова за това е така.
  • 31 Гост

    3 12 Отговор
    Доста популистко изказване. Вероятно има излоупотреби, но има и цели индустрии, които са зависими от суровини за рециклиране и които не могат да се набавят само от вътрешния пазар - хартия за рециклиране, пластмаса за рециклиране, метални отпадъци и т.н. Много от продуктите получени от преработката им са с експортна насоченост. Така че, не може да се забрани вноса на отпадъци. Трябва по-скоро по-добре да се контролира.
  • 32 Великия сифилистик Ленин

    5 17 Отговор

    До коментар #1 от "Червеното е цвета на победата":

    То такива изроди могат ли да се съсипят. На къде по-надолу могат да паднат и Нинова и Радев. Те са си червени боклуци и такива ще си останат.

    Коментиран от #35, #41

  • 33 Б 52

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "АНЕНЕРБЕ":

    Кротко с лозунгите бе човек. Няма проблем. Ако имаш място ще складираме радиоктивните отпадъци от АЕЦ, от болниците, от реактора в София, от датчици за дим и какво ли още не у вас. Проблемът ти е, че ще светнеш като крушка. Ама няма да ти навреди. След Чернобил всички комунисти мутирахте в социалисти.

    Коментиран от #60

  • 34 Олимпийска надежда

    10 1 Отговор
    Нено трябва да е с охрана, но не на НСО, а на Софийския затвор!
  • 35 Комуниста

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "Великия сифилистик Ленин":

    Майка ти спеше с араби и палестинци още през социализма!

    Коментиран от #42

  • 36 Олимпийска надежда

    4 2 Отговор
    Думата на 2020 е ПунтаМара!
  • 37 Мн ясно

    21 2 Отговор
    Нали заради това влязохме в Евро Съюза и Нато, за да сме им сметището, бойното поле и опитните мишчици. Когато се съюзяваш с Дявола не можеш да очакваш да отидеш в Рая
  • 38 Тръмп

    1 10 Отговор
    Да, задръстени сме от комуноидни боклуци,като Нинова и русофилите на Путин!!!:):):)
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Eleonora

    3 4 Отговор
    И от "боклука" може да се прави "тор", стига да се иска и да се знае как! Други държави го показаха, а ние отново незнаем...., неможем....или неискаме

    Коментиран от #44

  • 41 розово

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Великия сифилистик Ленин":

    Нинова Радев да.Къде е Цветанов?
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "Комуниста":

    Нищо необичайно за секретарките на другарите през социазЪМЪТ.
  • 43 месара

    6 3 Отговор
    Много неща могат да се простят на една власт, но не мога да проумея........ как откраднахте парите на българите, как за няколко години фалирахте и опоскахте България, как приватизирахте предприятия,......, и въобще, как съсипахте държавата? сега ни се правите на загрижени и еколози, и на спасители, и на какви ли не, само и само да се докопате до властта! а другарко импексова?
  • 44 ТОЧКАТА

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "Eleonora":

    От КОЙ боклук бе боклук>?????е прави тОр
  • 45 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    на еврОкартата ни нарисуваха катО цукало>!!!!Ми ,нормално е да си серат европейците в него>!!!!!!
  • 46 Диамантената ръка

    7 4 Отговор
    Ами то с толкова червени боклуци, в сметище се превърнахме..
  • 47 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Димов":

    Аха,забелязал си е боклукът сОрОски гО няма>!!!!!Затва е тва>!!!!Не заради другО>!
  • 48 Георги!

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    В повече ни идва.След червената смет,която ни трови повече от половин век,сега ни внасят и мафиотски боклук.
  • 49 слаботоков

    7 3 Отговор
    Спокойно Нинова, синчето нали е в Сащ! Там няма сметище! Ти като се накрадеш и ти ще избягаш там! Жалко за народа и страната ни!
  • 50 Георги!

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    В повече ни идва.След червената смет,която ни трови повече от половин век,сега ни внасят и мафиотски боклук.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Довиждане

    5 0 Отговор
    Нищо чудно и да е права Нинова. То обществото се бунтува срещу рекламата на магазин Джъмбо. Ама да иска отговори от политици, отнасящи се за здравето и качеството, на живот надали.
  • 53 ANANI

    5 0 Отговор
    Другарката не е открила топлата вода всякакви ВРЕДНИ боклуци се внасят и ИЗГАРЯТ В БГ ОТ ДОСТА. ГОДИНИ ЗАТОВА ВЪЗДУХА Е ЗАМЪРСЕН А НЕ ОТ АВТОМОБИЛИТЕ ЕКО МИНИСТЪРА ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ НО СЕ ПРАВИ НА УМРЕЛА ЛИСИЦА СМЕШНА КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА СМЕ??????
  • 54 az#ЛибераленКрах

    1 1 Отговор
    ГЕРБ! Хубаво е!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Абе

    1 2 Отговор
    Много ми се еве Корнелия. Само като я видя целия ставам на х..й
  • 57 Слави Славов

    3 0 Отговор
    Всички тия приказки са пунта-мара!Не се ли надигнем и изчистим боклуците сами,остава ни само едно-да изчезнем!
  • 58 Фандъкова натичн щ

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Димов":

    Димов, когато бъркаш в екскрементите, няма начин да не се миришеш. По важното в случая е, че и в европейските страни са забелязали, че Фандъкова е неспасяема блондинка - да купува отпадъците на далеч по-богатите и
    развити държави
  • 59 Табаков

    5 0 Отговор
    Добър денъ! Ами нали ония брюкселани затова ви взеха в организацията си? Да ви направят клоака. Да не мислите,че те се интересуват от вас? Вятър и облаци на квадрат. Ще ви ползват за тоалетна.
  • 60 Сух

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Б 52":

    Ти като чете, включи ли на режим разсъждение?
  • 61 234

    1 1 Отговор
    Да, документи, флашки, смс-си....А папката с "доказателствата" от "Техноимпекс", която размахваше и после седна на нея и никой не видя какво има в нея , къде е?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Дон Чико

    3 0 Отговор
    Ганьо го тровят, гърч здраво, смрад и мизерия, а той покорно си трае и чака да умре. Малко му е на това племе. Просто трябва да изчезне. Естествен подбор.
  • 64 ВРАЧКАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕШЕВ":

    И ХРИСТО КОВАЧКИ Е ЗА РАЗЛЕДВАНЕ / РАЗСТРЕЛВАНЕ/.
  • 65 STEFCO

    0 0 Отговор
    PRASHKATA E PRAVA KATO İZCHİSTİM BOKLUTSİTE OT BSP ZAEDNO S RUMBATA-UHOTO SHTE SME NAİ CHİSTATA DIRJAVA
  • 66 Нане

    1 0 Отговор
    Само приказвате пред клавиатурите,а нищо никой не прави! Клавиатурни мишки! Големи на думи,а малки на дела. Хайде де,една птичка пролет не прави! Действия се искат,действия!!!
  • 67 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Те така де":

    Стига глупости сте писали ще избият или убият някогода не е социализъм та да препат и убиват каквото сте вършели в белене и скавена сега при борисов не може да стане фирмите за боклук у нас са на комунисти и затова нинова не споменава имена
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове