Last news in Fakti

31 Декември, 2019 16:54 1 874 33

Карлос Контрера от ВМРО: Войната с пиротехника по улиците трябва да спре!

  • пиратки-
  • софия-
  • забрана

Време е за сериозни разговори на ниво общини и МВР, за да се вземат мерки спрямо тези непрестанни гърмежи

Карлос Контрера от ВМРО: Войната с пиротехника по улиците трябва да спре! - 1
Снимка: БГНЕС

"Стотици хора и незнайно колко животни претърпяват емоционален стрес и физически наранявания, някои дори губят живота си заради забавлението на други. Недопустимо е!" Това написа в своята Фейсбук страница общинският съветник от ВМРО и председател на „Патриоти за София“ Карлос Контрера в навечерието на новогодишните празници, придружени щедро с шумни канонади от пиратки и пищни зари. Този вид празненства обаче причиняват много болка и страдания на десетки, стотици хиляди хора и животни, за които никой не се замисля.

Ето защо е нужно да се предприемат спешни мерки на ниво изпълнителна и законодателна власт, категоричен е Контрера.

"Вчера вечерта около 19.45 три „добре възпитани“ хлапета взривиха с бомбичка химическата тоалетна в градинката зад баня „Мадара“ (градинка "Буката"). След това „геройство“ тоалетната е тотал щета, а бомбаджиите избягаха някъде в тъмното, след като успяха да подплашат няколко кучета и котки с взрива и изкараха акъла на няколко баби.

Това с пиротехниката е някакъв вид война по улиците на София, а и не само. Война, която дори взима жертви всяка година. Време е за сериозни разговори на ниво общини и МВР, за да се вземат мерки спрямо тези непрестанни гърмежи, които съпровождат всеки един празник.

На пазара се продават тонове пиратки и „шашки“, ракети, фойерверки, батерии с неясно качество и произход, които генерират шумове далеч над допустимите от здравните норми. Продават се дори в хипермаркетите, които не отговарят дори на базовите изисквания за съхранение на пиротехника. Има статистика, че гърмежите освен емоционален стрес водят и до наранявания и смърт на уличните и на дивите животни, които живеят в близост до населени места. За домашните животни положението също е страшно. Хиляди са оплакванията на стопани, чиито кучета и котки след гърмежите се тресат от страх и с дни са неспокойни и стресирани. Не разбирам защо всяка година се говори по темата в новинарските емисии, а никой от т.нар. природозащитници до момента не се намеси и не повдигна въпроса? Но техните хора мълчат. Както обикновено правят, когато нямат пряк финансов интерес от действията си. Поредното лицемерие на червено-зелените либерали.

Искам да използвам случая и да ги попитам също така дали ходят да броят животните, за които взимат пари да „изследват в естествената им среда“, след една новогодишна канонада. И дали се интересуват колко домашни животни са избягали и не са се завърнали след това при стопаните си? Или колко кучета и котки са намерени мъртви по улиците, блъснати от коли, дезориентирани от гърмежи или обгорели от фойерверките? Силно се съмнявам!

Нова година е празник и трябва да носи празнично настроение за всички. Сега пак новинарския поток ще се насити с информация за хора с откъснати пръсти, спукани тъпанчета, обгорели заради използване на пиротехника. Стресът върху децата (особено бебетата), както и върху възрастните хора от тези канонади е голям. Не е нужно да се избиваме или за собственото си забавление да тормозим невинните животни, които не могат да се защитят.

За това призовавам всички – нека се замислим преди да хвърлим поредната бомбичка и преди да изстреляме поредния залп от домашната заря. Това може да коства нечий живот", завършва Контрера.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 градКОЗЛОДУЙ

    18 2 Отговор
    ПРАВ СТЕ НО И ЦИГАНИЯТА ЗАЩО ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НЕ СА В ЗАТВОРА КАТО ОНЯ ЦИГАНИН който мастурбираше във автобус и се натискаше на една ДАМА въпреки че тя му прави забелешка полицията го хвана подписа протокол но няма дасе промени тия са първо сигнални а пиратките убиват
  • 2 Ньньн

    11 11 Отговор
    Всеки който го хванат да гърми...300лв акт веднага...ако е дете родителите му да плащат...за новогодишната нощ разбира се да се гърми щом искат
  • 3 Мнение

    15 4 Отговор
    Това е бизнес от който се печели доста и това е причината опасностите да се пренебрегват.Ако един контейнер Китайски пиратки струва 100000 долара,печалбата от него вероятно е 300000.На кой му пука,че измират животни,стават пожари,деца губят пръсти като парите от този бизнес хранят и хората създаващи закони.
  • 4 нпп

    20 5 Отговор
    Напълно подържам.Ето ,има мерки в Ловеч. Това трябва да спре, но единствения начин е да се спре внос и продажба на пиротехника
  • 5 Щукар

    24 4 Отговор
    Карлос Контрера от ВМРО: Войната с пиротехника по улиците трябва да спре!И АЗ СЪМ НА ТОВА МНЕНИЕ. ВСЕ ЕДНО Е,ЧЕ СМЕ В СИРИЯ ИЛИ В АФГАНИСТАН. ПИЩЯТ АЛАРМИ НА КОЛИ,ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ. КАТО ЗАПАЛИМ ПО ЕДНО БЕНГАЛСКО ОГЪНЧЕ И СИ ПОМАХАМЕ ДА СЕ ПОЗДРАВИМ,НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ? ВМЕСТО ДА ГЪРМЯТ БОМБИ И ДА ТРЕЩЯТ ПРОЗОРЦИ.

    Коментиран от #9, #14

  • 6 Behemoth

    20 7 Отговор
    Тия па за кучетата се загрижили, след като ежедневно стресират българите с простотията и некадърността си...

    Коментиран от #17

  • 7 Тра та та таааа

    8 5 Отговор
    До сутринта!
    Катюши, базуки и бомбени килими.. Хайахахааа!
  • 8 gggw

    17 1 Отговор
    селянията и анархията в действие... в тая държава искат и деца да има.. навън гърмят като на война, кучета серат навсякъде. няма тротоари.. ще намаляваме дори с ускоряващ темп с такива главоци начело
  • 9 gggw

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "Щукар":

    и алармите трябва да се забранят и подгряването... на селянина колата му е по-важна и от живота
  • 10 gggw

    12 3 Отговор
    то и за на всяка мутра рождения ден или сватба пускат заря. те такова нещо има само в ориенталските държави
  • 11 БРАВО

    11 5 Отговор
    ГОЛЯМО БРАВО!
  • 12 Бум шака лака главанаци

    11 5 Отговор
    Този Карлос явно още не познава българския селяндур стсндарт, който без чалга, бомбичка и два избити зъба не се чувства празнувал ! Е го два такива примата пресз два блока от обяд през няколко минути мятат бомби и пиратки, а да върви тоя да ги спре тия две говеда....Мое ли да спре гората да се разлиства ? ТОЙ Вожда го е казал "Аз съм прост и ви сте прост..." "И аз съм селянин, като вас..."....то рибата откъм тиквата се вмирисва !
  • 13 мани мани

    4 10 Отговор
    джендърчето да мълчи! вмро е антибългарска партийка с членове мижитурки, лизачи, предатели и т.н.
    разрешавам ви да гърмите и трещите! весело изкарване на празника! наздраве! буууууум!!!
  • 14 Ньньн

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Щукар":

    Реално повечето които гърмят с деца от 12годишни до 20 годишни грубо
  • 15 мани мани

    6 10 Отговор
    Карлос Контрера? българин? мекере!
    т'ва е достатъчно! тихо! гърмете и се веселете! т'ва е заповед! изпълнявайте!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пълни лицемери

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Behemoth":

    Всеки уикенд малкоп**ковци стрелят в горите по животни, ама това не причинява стрес...
  • 18 Centurion

    17 3 Отговор
    Пълна забрана!!!Тука разни малоумници празнуват и се радват.Какво празнувате бе убитаци,какво,че сте най бедни в Европа ли,или че умирате най рано ли???Търкат билетчета, Потънали до гуша в заеми обаче хвърлят къчове!!!Бомби ще ми хвърлят!Отрепки!!!

    Коментиран от #20, #21, #22

  • 19 факт

    7 4 Отговор
    а бре мисли като българин!нищо не става без пукотевица...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Брат ми

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Centurion":

    Браво за този коментар. На всички Здрава и Щастлива Нова Година.
  • 22 Име

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "Centurion":

    Да пълна забрана, макар че моята гледна точка е от страна на мръсния въздух. Защото после всички трябва да го дишат, а след фойерверки и пиратки по нова година и празници е нещо страшно. За това пълна забрана за употреба и проджба, каквото има в търговската мрежа да свърши и от 2021-2022 окончателна забрана.
  • 23 Пироман

    5 10 Отговор
    До пиратските ли стигна бе х*й сплескан, кога управте държавата тогава ще говориш мам*ти мръсна.
  • 24 Нормален

    3 7 Отговор
    По принцип никога не хвърлям пиратки, ама убитаци като този на инат ще ме развалят!
  • 25 Шаран БГ

    4 5 Отговор
    Така ще е, като не се разрешава на хората, да имат оръжие, да си гърмят. Българското сърце е юнашко сърдце - то без гърмел не може. Някой ще остане без пръсти, друг без очи.... Като нямат пиротехническа култура и не са ходили в казарма - какво да се очаква?Едва ли има "стара кримка" от онези години ,служил в родната БНА като подривчик, пиротехник, минно-подривчик и прочие в Инженерни войски, който да си позволява, да трещи по улиците, да плаши гаргите и хората. Това го вършат най-вече хлапетии, нямащи представа от взрив и взривни вещества. Най-често те си патят и остават сакати за цял живот. И възрастни серсеми има: Във Варна преди години трима "умници" бяха излезли на балкон на втори етаж, да правят взривна смес, за да гръмнат, да стреснат целия квартал. Гръмнали...Единият - за последно в живота си, другият без ръка. Третият, като куриоз, хвръква и падайки долу се оттървал само с натъртвания . " Ум царува, ум робува, ум............
  • 26 Тато из Правец

    4 5 Отговор
    Требе такива мелези като тоя да се пращат в Белене !!!
  • 27 Ganiu tzarvula

    3 6 Отговор
    daaaa!piratkite sa nai·golemia problem na bg!Hodi se gramni,melez!
  • 28 ЕЙxxxx

    4 6 Отговор
    КАРЛОС ОТИВАЙ СИ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА, ОТКЪДЕТО СИ СЕ ПРЪКНАЛ!!
  • 29 gggw

    5 0 Отговор
    и в мненията тук се вижда селянията.. да, това е един от големите проблеми на бг - не само пиратките ами анархията като цяло
  • 30 Един от Льонеберя

    6 0 Отговор
    Лошото е че много мекеренца свикнаха да гърмят. А и ако забранят пиратките ще падне голяма контрабанда.

    Коментиран от #31

  • 31 Име

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Един от Льонеберя":

    Колко ще е контрабанда, никой като не гърми веднага ще ги намерят. 1-2 години контрабанда и ше ги ошамарят. Това е разбира се ако има воля за справяне със ситуацията.
  • 32 Браво

    1 1 Отговор
    Браво.
    Подкрепям.
    Пълна забрана.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове