Last news in Fakti

2 Януари, 2020 16:46 3 749 31

Паника в Сливен. Идва воден режим

  • сливен-
  • воден режим-
  • вода

ВиК успокои: Няма да спираме водата за Града на воеводите

Снимки и видеа на пресъхналия язовир "Асеновец" стреснаха сливналии в социалната мрежа и провокираха коментари, че най-късно през март ги чака съдбата на перничани.

Особено шокиращо е въздействието на снимка на язовира преди и паралела със сегашното ниво на водата, документирани от Даниел Рундев. Хората се възмущават от пустинния пейзаж, обвиняват държавата в безхаберие и в същото време си "честитят" новите цени на водата от 1 януари, обявени от местното водоснабдително дружество. От вчера водата за битовите потребители струва 2,77 лв. за кубик, което е повишение с 15 стотинки.

Директорът на ВиК-Сливен обаче коментира, че фотосите са тенденциозни.

"Гледам снимките, те са некоректни, снимано е от опашката на язовира, а по-нагоре е водното езеро. До воден режим няма да се стигне. До май месец няма никакъв проблем", заяви за DarikNews шефът на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев.

Той лично е бил предиобед в първия работен ден на инспекция на язовира и уточни, че над 500 м надморска височина, над водосбора, в момента има много хубав сняг, който напролет ще се стопи и ще възстанови нивото на язовирните води.

"Язовир "Асеновец" е пълен на 1/3, което означава, че имаме достатъчно вода, за да изчакаме снежните пролетни води, които попълват обема. И тъй като тази година започна с малък приток, сме включили и алтернативно водоснабдяване, то е включено още от началото на 2019 г., за да можем да пестим водата в язовира", обясни инженерът. Според него водоснабдителните системи са обезпечени, всеки кладенец има резервна помпа.

Водоснабдяването на сливналии в момента се осигурява наполовина от язовира и наполовина от помпените станции. По думите на инж. Рашев градът ще изкара с вода до май месец, когато се очаква "Асеновец" да се попълни от пролетното снеготопене.

Язовирът се намира високо в планината и се попълва от река Въгленска, която после се слива с Беленска река.

"Ако дори снежинка или капка не падне, има как помпените станции да поемат алтернативното водоснабдяване", гарантира още шефът на ВиК-Сливен. Инж. Рашев обаче твърди, че почти винаги по това време на годината е такова състоянието на язовирното ниво с малки изключения. А след това от януари до май водоемът вдига нивото си, за да започне след това отново да спада.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    44 4 Отговор
    Честита ви банк;нска демокрация и растеж сливенци. Отблагодарете се на Батко.
  • 2 Рашков

    36 2 Отговор
    Яз. Искъра е празен. Б. Б го източи за ток. София е наред за воден режим
  • 3 Росица циганката мечката

    4 19 Отговор
    Кур за бг

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 водар

    27 1 Отговор
    няма да спираме водата, просто няма да има кво да пуснем
  • 6 Синдикат на Ало Измамниците

    30 0 Отговор
    Сливенския електорат (щото и там не са малко), някога вода плащал ли е!!? Или всичко им се опрощава за наша сметка!!?

    Коментиран от #25, #27, #28

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 0 Отговор
    как сме народе почнаха да ни стрижат почнаха лошото тепърва престой гарантирано от
  • 8 ХУ Ю до шефа на вик

    18 0 Отговор
    севдалинчоооо,дего видя тоа сняг бе душко ,от дека ша тойдат тея "снежни води"бе гутлабанчето ми то ,аре ще изчакаме до март ами ако се окаже ,,че не си прав и ,че си излъгал хиляди човека, ко прайм
  • 9 Другия с коня

    7 24 Отговор
    Някой има задача да създава Революционна обстановка и паника.Те червените цървули друго не знаят....Много сте смешни....
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 1 Отговор
    как сме как сме ПОСТРИГВАНЕТО ПОЧНА лошото тепърва ни престой гарантирано от УБИИЦИТЕ АЛФА ДОГ ГЕРБ

    Коментиран от #11

  • 11 Българин

    6 9 Отговор

    До коментар #10 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Шефа ти Кирил Добрев е в командировка със семейството си в Алпите...Специално проверява как да снабди България с вода и обикаля курортите за ски.....Светлото Бъдеще ви е подсигурено. ..

    Коментиран от #14, #15

  • 12 onq s konq

    13 3 Отговор
    В Сливен водата поскъпнала ДО 2,77/куб.м.В Моя град "поскъпно" до 3,15лв/куб. и НИКОЙ НЕ СЕ ВПЕЧАТЛЯВА,НИТО ПЪК СЕ ГОВОРИ НА ТАЯ ТЕМА.А възможно лш и

    Коментиран от #26

  • 13 БЪЛГАРКА

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Росица циганката мечката":

    вулва за теб росицо
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    какъв шеф ми е КИРИЛ ДОБРЕВ БЕ господине ни го познавам ни са го виждал ни съм го чул а и не желая то ОЛИГАРСИТЕ НИ ДОНЕСАХТЕ БЕДСТВИЯТА
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    БКП създаде мутрите СДС И ИВАНКОСТОВ СЪСИПАХА ИКОНОМИКАТА приватизацията за 1 лев ЛУКАНОВАТА ЗИМА ЖАН ВИДЕНОВАТА ЗИМА а ПП ГЕРБ ще ни довърши
  • 16 КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ

    11 4 Отговор
    ПРОСТОТИИ И ТЪПОТИИ НЯМАТ КРАЙ ! РУМЪНЦИТЕ ПОСТЪПИХА ПРАВИЛНО 1989 година!
  • 17 onq s konq

    2 8 Отговор
    А възможно ли е ТОКЪТ ДА ПОСКЪПВА а Водата- НЕ,след като Помпите харчат Електрика?Факт е обаче,че Регионът НЕ ЗАВИСИ от никакви Язовири и Водата се изпомпва от "НЕДРАТА НА ЗЕМЯТА"- Супер чиста и...в Неограничено количество.
  • 18 ТОЧКАТА

    9 0 Отговор
    Сух режим и тиквокрация...Тоз язовир не го ли е строил бай Тошо!!!ТОЙ е виновен !!!!естествено...

    Коментиран от #22

  • 19 Кирил

    0 4 Отговор
    Половината вода се губи по старите водопроводи.
    За подмяна на водопреносната система са нужни 5-6 милиарда лева,по малко от половината от гьола белене.
  • 20 Кой е виновника за всичко във ВиК Сливен

    1 0 Отговор
    https://ochitenasliven.blogspot.com/2019/12/blog-post_31.html?fbclid=IwAR10uAtHv7GgYHreO5RZf8C6EA9NLGWxDFmgfmAh4R0oo2qyWmo3JfMG6lc

    Коментиран от #24

  • 21 The Gentleman

    7 1 Отговор
    Без да съм ясбовидец съм повече от убеден, че тази година ГЕРБ, ще загуби предсрочните избори, ако се проведат такива. То трябва да си слепец за да не виждаш, какво се случва в тази държава: корупция, мизерия, репресии, а един бизнесмен милиардер(приятел на Бойко) мести благодаря знеса си в САЩ. Еми трябва да си сляп за да не видиш, че мишките напускат потъващият кораб. Щом и Цветанка Ризова взе да задава неудобни въпроси на Красимир Велчев, работата е ясна. България се събужда! 2020 е числото на промяната!
  • 22 Другия с коня

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "ТОЧКАТА":

    В Белене заровиха под формата на бетон 3 милиарда лева.Три милиарда лева наля в рушащ се бетон Стани шеф и осталная сволач...Вместо да сменят водопроводите ви,например.....
  • 23 Лумпена

    2 1 Отговор
    Да разтурят седянката на Асоциация ВиК . Нов управител и дружеството да стане изцяло държавно. Подмяна на всички управители по региони.
  • 24 Лумпена

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Кой е виновника за всичко във ВиК Сливен":

    Асоциация ВиК ,управителния "член" ... Всички управители,технически ръководители,инспектори,.
  • 25 Лумпена

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Синдикат на Ало Измамниците":

    И на само там,през зимата тече вода за да не замръзне ,лятото щото няма капка съзнание да пести, а че половината махла няма и партиди. Оооо от 2000 години има не платени сметки. Е предстои да ги подпомогнат защото са бедни,с пари от хората които плащат всеки месец. Щели да им дават по три кубика без пари!
  • 26 Русенец

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    "В моя град "поскъпна" до 3,15 лв/куб..."

    Ооо, та ние сме били градски с теб, човеко, но едва по тази цена го разбрах! Невинаги съм съгласен с мненията ти, но не може да се отрече, че си един от форумните чешити. Жив и здрав бъди и през новата година - и каквото сабя покаже...
  • 27 Мария

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Синдикат на Ало Измамниците":

    Е то за това цената се вдига.Плащащите плащат водата на неплащащите.
  • 28 Мария

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Синдикат на Ало Измамниците":

    Е то за това цената се вдига.Плащащите плащат водата на неплащащите.
  • 29 Махалата не плаща вода!

    2 0 Отговор
    И няма начин да ги накарат да я плащат! Когато не плащаш не те интересува колко изтича на вятъра! Града на стоте войводи, първия град в който ромите ще възстанат срещу държавата, и ще поискат да се управляват сами! Всички българи ще бъдат принудени да се изселят, това е тъжната истина!
  • 30 9689

    2 0 Отговор
    Никой не всява паника,язовирът е празен.Не вярвай на мутроидните подлоги.
  • 31 дженко

    2 0 Отговор
    сокерес кмете поздрави от надежда маалата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове