Last news in Fakti

6 Януари, 2020 13:26, обновена 6 Януари, 2020 13:40 1 809 36

Вечна признателност към всички герои за българска независимост

  • знамена-
  • богоявление-
  • българска армия-
  • патриарх неофит

На Богоявление осветиха бойните знамена и знамената-светини на Българската армия

Вечна признателност към всички герои за българска независимост - 1
Снимка: БГНЕС

На тържествена церемония на големия християнски празник Богоявление на площад "Свети Александър Невски" в София бяха осветени бойните знамена на Българската армия. Традиционният ритуал по освещаване на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия бе проведен пред паметника на Незнайния воин в София от Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.

"Дълбок поклон пред героичното и славно родно войнство, и вечна признателност към всички герои на българската свобода и независимост, отдавали и продължаващи да отдават живота си за своята Родина – майка България. Мирът и благодатта на нашия Господ и Спасител Иисус Христос да бъдат с всички нас! За много и благословени години!", заяви в словото си патриарх Неофит.

В събитието взеха участие главнокомандващият военните сили на Републиката - президентът Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, други висши военнослужещи, кметът на София Йорданка Фандъкова.

Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и положи венец пред паметника на Незнайния воин. Под звуците на духова музика военнослужещите поздравиха президента.

Бяха осветени знамената-светини на Шести пехотен Търновски полк, Тридесети пехотен Шейновски полк, Двадесет и трети пехотен Шипченски полк, Тринадесети пехотен Рилски полк, Двадесет и пети Драгомански полк, Петнадесети пехотен Ломски полк, Двадесет и четвърти пехотен Черноморски полк и щандарта на Първи конен полк, както и на бойните знамена на Националната гвардейска част, Военната академия "Г. С. Раковски", военните формирования 44 510 - София, 22 320 - Божурище, 24 900 - Враждебна, 28 860 - Горна Малина, 42 600 - Мусачево.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 коментатор

    9 1 Отговор
    А за сегашната зависимост на кого да благодарим а !?

    Коментиран от #5

  • 3 Тукашен

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нищо не става от булгарете":

    Ами хайде къш оттук на всички които възприемат нещата така, и без това не биха могли да се нарекат българи, дори и да са с такъв произход. Да ходят да се оправят (и да ги оправят) някъде из "цивилизования свят".
  • 4 El chochone

    10 4 Отговор
    Благодарим Русия!!! :)
  • 5 criminal

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "коментатор":

    На демократите.............

    Коментиран от #7

  • 6 Последния софиянец

    5 2 Отговор
    За съжаление българската независимост е продължила само 30 години. От 1885г до 1918г.И за този кратък период сме изяли толкова шамари колкото за цялата ни история.

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "criminal":

    И кои са тези демократи,че не ги виждам нещо?Виждам само пребоядисани комунисти.

    Коментиран от #11

  • 8 Луд

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    Само където сме се отделили от османската империя (нарочно не използвам главни букви) 1908 година.И все пак сме велик народ с много по -дълга история от тези 1300 години ,който все казват.

    Коментиран от #12

  • 9 Тръмп

    4 3 Отговор
    Атеисти и Антихристи призовават Иисус,но няма как да го излъжат,Той Знае че до един са Комуноидни роби на Москва!!!:):):)
  • 10 Емил

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нищо не става от булгарете":

    Пак тоя последовател на педофила Мохамед! Колкото и да плачеш и пишеш глупости, една шепа евреи (хем са ви братовчеди) ви еб.ха мамата!

    Коментиран от #23

  • 11 Дедо Грую

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Преди бяха интернационалисти, сега са глобалисти. И двете са с едно значение - безродници. Разлика никаква.

    Коментиран от #13

  • 12 Тръмп

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "Луд":

    От 1945г. не сте "Велики",а Собственост на Москва!!!:):):)Ясно???:):):)Ако беше Образован нямаше да вярваш сляпо на комуноидните теории на Людмила Живкова,че Сте на 1300години,а не на поне 3500!!!:):):)Вярвате още,че сте "славяни",каквото племе никога не е имало!!!:):):)Който вярва в лъжи е необразован глупак в което няма и грам "Величие"!!!:):):)

    Коментиран от #18

  • 13 Тръмп

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дедо Грую":

    Това е Истината и всички сме Жертви на Лъжата!!!:):):)
  • 14 Тръмп

    4 1 Отговор
    Българите масово не Вярват в Бог,син му Иисус,нито в Светия Дух,а Църквата начело с Комуноиден Милиционер е гавра с Вярата!!!:):):)
  • 15 Тръмп

    2 1 Отговор
    Използвачи- Атеисти и Антихристи на Христовата Вяра с цел Облагодетелстване,това се случва днес,вчера и утре в България!!!:):):)Безбожници Уродливи!!!:):):)
  • 16 Бачо Киро

    4 0 Отговор
    Мхм, сега, когато всичко е просто думи се дрънка за вечна признателност.... След Освобождението съдбата на хората участвали в него обаче е като на хората днес след "Освобождението от комунизъм"..... Много ги бива на думи, стига да не трябва да правят нещо наистина.
  • 17 Северозапад

    2 2 Отговор
    Май на никого не е направило впечатление, че на поредното национално събитие Дон Мутраген пак се покри някъде!?
    Сигурно паркетният генерал изпитва панически страх да застане до истинския генерал!?
  • 18 Луд

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Тръмп":

    Мога да си вярвам в каквото искам ,а ти не обиждай и си смени името ,че това те изкарва още по- гаден.Заради такива тарикати като теб,който са отракани и директни и обиждат,много бих искал да си направим едно събиране и да се запознаем на живо ,ей така просто да знаем кой кой е.Модернаторите да са там и да потвърждават това ли е IP адреса и ника му отговаря ли.Искате ли,това е и въпрос към модернаторите.

    Коментиран от #20

  • 19 Тръмп

    3 2 Отговор
    Българските Герои умряха напразно,днес България е Собственост на Москва и Комуноидите,твари без морал и човещина!!!:):):)С Атеисти и Антихристи,това е пътя към Страшния Съд!!!:):):)
  • 20 Тръмп

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "Луд":

    Вярвай си,нали за това си Луд!!!:):):)Това не отменя обаче съществуването на Бог Иисус!!!:):):)Той е тук с теб и след теб!!!:):):)

    Коментиран от #21

  • 21 Луд

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Тръмп":

    Ще идваш ли на срещата,само искам да ти видя муцуната, нещо много на сериозно се взимаш.
  • 22 Реалист

    3 3 Отговор
    Едни пишман герои, хайдуци, предатели и рекетьори, измислени нац герои, нация с измислена история ...
  • 23 То твоето

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    То и твоето име евоейско).
  • 24 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    УМИШЛЕНО ГРЕШНО ТЪЛКУВАНЕ НА ЕВРЕЙСКАТА ИЗМИШЛЬОТИНА !!! НЕ ГОСПОД СЕ Е ЯВИ ,А СИНА МУ ХРИСТОС !!! НО ,КОЙ Е ПО-СКЪП НА ГОСПОД / ЕВРЕЙСКИ/ : АДАМ ИЛИ ХРАСТОС ??? ЕДИНИЯ Е НАПРАВЕН С РЪЦЕ И ... , А ДРУГИЯТ С "ОНАЯ РАБОТА -СВЕТИ ДЮХ" !!! ЕДИНИЯТ Е ИЗГОНЕН , А ДРУГИЯТ Е РАЗПНАТ !!! НО СПОРЕД ВАС ГРЕХОВЕТЕ НЕ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ ГОСПОД , А ОТ САЩ И ПУТИН ....СИ ДЗИН ПИН - И ХА ХА -ХОХО -ХИХИ -ХА -ПОДПИС САТАНАИЛО МЕФИСТО -ДИАБОЛО И ........... АЗ !!!!!!!!!!!!!!
  • 25 А къде е тя , независимостта ни ?

    2 2 Отговор
    В ръцете на Брюксел ? Кой го е еня за българският ВОЙНИК? Кой спря освобождението на нашите земи 1914 та година в Македония, Гърция и Източна Тракия - Одрин, Чаталджа, Люлебургас ? Кой го хвърли в Първата световна с 250,00б убити и толкоз пленени ? Австриеца Фердинанд. Кой ги изби тези войници завръщащи се от фронта на Владая - австриеца Фердинанд ! Кой потопи в кръв у дома бедният ВОЙНИК Септември -1923та година - сина на Австриеца Фердинанд нашият любим цар Борис Кобургготски. А кой прогони Русите след като ни освободиха и извършила Съединението и признаха България на Електроенергия? Нашите Чакали и Хиени ЧОРБАДЖИИТЕ ! Кой събори СОЦА и ни хариза на Брюксел - същите Хиени и Чакали които предадоха НЕЗАВИСИМОСТТА ни както винаги са го правили! Писмените се гаврят с българският ВОЙНИК без свян ! Гаврят се над неговата кръв и обич към земята родена! Вашата мама уважаеми Чакали и Хиени !

    Коментиран от #27

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    БЪЛГАРИЙО любима за теб те умряха но БЪЛГАРИЯ вече не е земенрай А АД управляват ни мутри олигарси герб
  • 27 А къде е тя , независимостта ни ?

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "А къде е тя , независимостта ни ?":

    ....След Съединението нашите Чакали и Хиени ЧОРБАДЖИИТЕ прогониха Русите и ХАРИЗАХА независимостта ни на Австроунгария ! НЕЗАВИСИМИ бяхме само при СОЦА!! Днес за всичко зависим от Брюксел . Повече ВОЙНИК на фронта от НАРОДА не търсете - вие я сърдите и вие вървете да мрете.
  • 28 А къде се дянаха нашите момчета

    2 1 Отговор
    Вие я къдрите политиката и вие вървете на фронта да мрете !
  • 29 Жива ГАВРА е всичката ей показаха !

    1 0 Отговор
    Живота на войника не струва пукната пара ! Защо НАРОДА възстание 1923та год ? Та нали воюва на страната на Дойче по волята на Австриеца Фердинанд Кобургготски? А той ги изтрепят на Владая ! Вашата мама актьори !
  • 30 Който не храни своя армия

    2 0 Отговор
    Храни чужда ! Че кой я унищожи нашата ? Че кой хариза техниката на Скопие ? А днес Скопие краката ни мие и водата им пие в знак на благодарност . Паметниците ни заличават .Че кой кани чужди войски у нас ? Че кой днес говори отново за задължителна военна повинност ? НАРОДА ЛИ ? ХИЕНИ и ЧАКАЛИ кръвожадни ! НАРОДА от вашата ГАВРА страда !
  • 31 Армията ни затриха Хиените:

    3 1 Отговор
    Иван Костов, Петър Стоянов и ген. Михов Михнев!
  • 32 Бомбата със закъснител за

    0 1 Отговор
    Независимостта на България я постави Иван Костов и Петър Стоянов и съветника на президента по националната сигурност Михов Михуев. КОСТОВ удостои напуснали - ИЗСЕЛИЛИТИ СЕ / а не прогонени от нас/доброволно отказали се от България себългарски граждани с ПАСПОРТИ и права да гласуват макар че вече са чужди граждани. Не забравяйте кой е/а момата на независимостта. А моя род е от Одринско и земя и дом а Костов за моята независимост не помисли.
  • 33 Краси Каракачанов какъв принос има в

    1 1 Отговор
    Българо- Македонските отношения та е Мин на Отбраната ? Езеро ! Е за каква армия и независимост да говорим ?
  • 34 ЕЛИТА ни е от МЪРШИ и предатели !

    1 1 Отговор
    Хиени и Чакали - лешояди !
  • 35 Ген. Михов Михуев е ОВЕНЕН овцерин !

    1 2 Отговор
    Той знае много добре че противонародни команди и заповеди не се изпълняват !
  • 36 Аха да

    2 1 Отговор
    Мир на праха на героите мрели като пилци за родината ни.
    Но сега,при сегашните ибстоятелства и продажниците ни,ЧЕ СЕ ОБЪРНАТ В ГРОБА.
    Ех да можеха да възкръснат та да почистят таз зган продажна.
    Много джендъри бре много,па и робите мниго.
    Еееех.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове