Last news in Fakti

6 Януари, 2020 16:20 3 900 16

Първан Симеонов: Кризата в Перник може да стъжни живота на премиера

  • първан симеонов-
  • перник-
  • водна криза-
  • вода-
  • правителство-
  • герб

На ГЕРБ им липсва реалистична преценка на ситуацията и увлечени в победите, допускат елементарни грешки, предупреждава социологът

Първан Симеонов: Кризата в Перник може да стъжни живота на премиера - 1
Снимка: БГНЕС

„БСП започва предизборната кампания. На ГЕРБ им липсва реалистична преценка на ситуацията и увлечени в победите, допускат елементарни грешки. Това може да им разклати властта, не БСП“. Това коментира пред БНР политологът Първан Симеонов.

По думите му „високите тонове, които понякога взема БСП, плашат хората“.

„Около въздуха и водата винаги има конски дози популизъм. Опозицията вдига сериозен балон. Добавете към това и естественото износване на имиджа на това управление, вече 10 години. И ето го това проскърцване на най-ненадейни места. Това проскърцване означава само едно – Бойко Борисов трябва да започне да управлява по-дългосрочно, а не ден за ден. Това управление е реактивно, а не проактивно“, допълни Първанов в предаването „Преди всички“.

Според политолога на фона на успехите на ГЕРБ - победата над Цветан Цветанов, победата на два избора, успокояване на сценария с протестите срещу Иван Гешев, счупването на леда с Доналд Тръмп, „кризата в Перник е едно недоглеждане и е на път да стъжни живота на премиера“:

„ГЕРБ са добри балансьори на всякакви ръбове… Най-големите грешки на ГЕРБ са от подценяване, от самозабравяне и от загуба на връзка с реалността, точно когато са най-силни“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 4 Отговор
    ГЕРБ Е МАФИЯ НО ОЛИГАРСИТЕ се крепт взаймно гаррван гарвану око не вади
  • 2 Иван Иванов

    22 36 Отговор
    БКП са виновни за цялата водна инсталация на България!
  • 3 никой

    23 21 Отговор
    И как ще стъжниш живота на премиера, бе?
    Всички са ГЕРБ.
  • 4 Волов

    51 9 Отговор
    Това правителство трябва да си ходи, и то час по-скоро. То не е непродуктивно, то просто е вредно за българите.
  • 5 987

    22 2 Отговор
    Когато има наводнение е природно бедствие и се финансират щетите от фондовете за бедствия и обратно, когато има суша е СЪЩО бедствие и се финансира от същите средства. От толкова полит АНАЛизатОри на обществена хранилка не се чу да помогнат с някакъв съвет, идея; всяка работа освен парична има и морална оценка и стойност. Е да, и те са част БГ матариала; няма как да са нещо повече.

    Коментиран от #7

  • 6 Ван дер Любе

    23 5 Отговор
    От това изказване на Първан Симеонов се разбра следното: първо, Борисов има визия, но сега се е отпуснал; второ, има шанс Борисов да тръгне да стане друг. Борисов имаше пълната подкрепа на народа през 2009, но много бързо се разбра, че няма да промени нищо. Не се потърси сметка на управляващите преди него за техните грешки. Само когато Борисов сгрешеше, си измиваше ръцете с тези преди него. След това почна да затъва все повече и повече. Всичко се правеше от ден за ден и това сега няма как да се промени, т.к. Борисов няма никаква идея какво да се прави, идея че трябва 100 неща да се поддържат и обновяват, а не да се дават европейски пари за 2-3 неща и те да се крадат и да не се правят качествено. Всъщност идеята е, че по принцип целта на Борисов и тези, които го подкрепят е да се краде, а не да се управлява в името на България.

    Коментиран от #14

  • 7 Един съвет

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "987":

    През последните 3 години са отпуснати едни 32 милиона за ремонст на стената и едни 18 милиона от Световната банка. Съвет към Борисов: да излезе и да каже къде са отишли тези пари и защо не са използвани по предназначение. Втори съвет: Борисов да излезе и да каже, че не е имало отклоняване на вода към вецове на приятели и други фирми и всичко е заради старата мрежа. Като стане ясно кой е виновен персонално: той, Лилето или друг. Тогава хората ще приемат, че Борисов иска да помогне. Иначе Борисов сега по-скоро иска да се скътае със своите хора от отговорност и няма как да повярваме, че иска да направи нещо. Иначе може да се направят следните неща: да се сложат масово химически тоалетни за да не се ползва вода за тоалетни нужди. Да се закупи масово минерла вода и да се раздаде безплатно - примерно всички партии в НС и най-вече ГЕРБ може да отделят по 10 от 13 лева получавани досега и 7 от 8-те за тази година, за да купят водата. Все пак те в НС също обслужват интересите на тези, които са крали водата (и не само в Перник). Т.е. максимално да се намали ползването на вода като некой дейности се правят по друг начин. Но ако не се посочат виновните, няма как да се оправят нещата, т.к. ще изникне следващата криза.

    Коментиран от #12

  • 8 Гьонсурати

    9 14 Отговор
    По-голяма мафия от БСП няма. Цялото ръководство на БСП е от милионери които ще защитават експлоатираните от самите тях? Остават само старите хора които са честни, но се топят като ланския сняг и една шепа млади потомци на партийната номенклатура. Има време до изборите и ГЕРБ ще са справи със ситуацията.

    Коментиран от #9

  • 9 Чепа

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гьонсурати":

    Да. А в герб са сетни сиромаси. Хайде дай номер, за да им съберем парици с есемеси!
  • 10 Винкел

    16 6 Отговор
    Нищо не разбира Първанчо! Виновни за цялата тази каша са БКП (до 1989) - взели, че построили над 6000 язовира и 90000 километра водопреносна мрежа!
    Явно гадовете още тогава са планирали да клатят правителството на Дебелосереца!
  • 11 666666

    12 1 Отговор
    И как ще стане като на народа не му пука и никой не излиза с тояга да мръзне на жълтите павета!?!?
  • 12 987

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Един съвет":

    Вода няма, а не стена. Това е тема изискваща много и достоверна информация и не е за форумско философстване. Както с пътищата, образованието, здравеопазването (донякъде) нещата тръгнаха, вярвам, че е дошел реда на водоснабдяването. Добре е, че се вдигна врявя. Борисов не е кой-знае колко по-добър от тези преди него, но той печели доверие (политическо и персонално) на тези, които дават парите от ЕС.

    Коментиран от #13

  • 13 Един съвет

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "987":

    Първо за всяко нещо си има въпрос вода няма, т.к. не е управлявано добре. То не е защото има суша. И въпросът къде са отишли парите и за какво са използвани е важен, т.к. са били за да се реши водния проблем на Перник. Пак източването е въпрос от повече от една година, след като ВИК Перник 51 % е на министерството защо то не си следи собствеността какво прави? Кметът до преди 2 месеца какво е правил и т.н. Тези въпроси трябва да бъдат отговорени. Колкото до другите области: питай хората от Своге за качеството на пътищата, покарай по магистрала Тракия към Бургас, но в дясната лента, за да се ориентираш за качеството. Ниското качество е виновен който управлява. За образованието погледни средната възраст на учителите и поговори с тях, а не хвалепствията на МОН. Липсата на медицински сестри, а вече и на лекари са видими (виж за неврологичното отделение във Видин). Когата са управлявали тези преди Борисов реално не сме били в ЕС и съответно не е имало пари от там (или поне не в такива размери). Така че Борисов е правил услуги на такива като Юнкер, но не знам какво е продал за да го хвали. Всеки случай Борисов не става за упраник в полза на България. Тича да запушва дупки, но нищо качествено не е направил. Просто не става.
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "Ван дер Любе":

    Ако ген. о. р. Б. Борисов беше разбъркал Л..НАТА, ЩЕШЕ ДА УДАВИ В СМРАД ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. Бойко им обърква сметката чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989 г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопира не и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.
  • 15 гост

    4 0 Отговор
    Трябва оставка на режима управляващ държавата ни!
  • 16 5524

    3 0 Отговор
    Симеон Първанов е поредният платен герберастки анализатор, взел пари за да лъска осрания имидж на Боко тъпото и тоталитарната му партия. Тъпото трябвало да има дългосрочна визия за развитие - такава нямаше откако е на власт и няма да има никога. Причината - един прост човек като Тъпото, няма как да надскочи собственото си ниво на некомпетентност, а Тъпото не е компетентен в нито една жинейска област, така че сещайте се за нивото му на некомпетентност. Българите направиха огромна грешка преди 10 години като дадоха власт на тъп и упорит човек като Боко Тъпото - резултатите са видими, реалното състояние на държавата ще лъсне в един момент, но ще бъде късно. България от години е в икиномически, социален и морален колапс, благодарение на нещастника Пунта Мара и неговия слугинаж.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове