Last news in Fakti

6 Януари, 2020 19:40 1 067 20

БСП: 10 г. управлящите не правят нищо за реформа на водния сектор

  • воден сектор-
  • водна криза-
  • вик

Водни проблеми има и в Ловеч, Плевен, Шумен, Котел

БСП: 10 г. управлящите не правят нищо за реформа на водния сектор - 1
Снимка: БГНЕС

10 години управляващите не правят нищо за реформа на водния сектор. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Атанас Костадинов пред БНР.

Той припомни, че в искането до главния прокурор се съдържат 3 точки – има ли образувани досъдебни производства във връзка с водната криза в Перник - ако има, срещу кои длъжностни лица са те и по кой член от НК, и трето – води ли се разследване по договора за ремонт на язовир „Студена” на стойност 32 млн. лева.

„Не разбрахме доводите на прокуратурата и на главния прокурор за това защо не се проведе такава среща по искане на Корнелия Нинова. Разбира се, те имат своето основание, но за нас там, където има силно изразен публичен интерес, политиката е призована да го откроява, дефинира и защитава”, коментира Костадинов. По думите му доводът, че се политизира един въпрос е валиден само за тези, които виждат в политиката лоша дума.

„Ситуацията с водната криза е толкова сложна и деликатна, че мога да я илюстрирам с един въпрос: Виновен ли е ръководителят на ВиК Перник за водните проблеми на Ловеч, Плевен, Шумен, Котел, за безводието във Въча? Очевидно не е. Има проблем с управлението на водите като цяло. Предизвикателствата, свързани с това, са огромни”, категоричен бе Костадинов.

Той подчерта, че България не изпълнява рамковата директива за водите и управляващите не подреждат, при управлението на водите, дейността си така, че да бъде осигурено на населението достатъчно вода за бита, индустрията, за екологичните нужди на природата, земеделие, напояване, хидроенергетика. „Заменихме рамковата директива за водите с работа на парче. 85 % от водите в язовирите, предназначени за питейни нужди, се използват за енергийни”, коментира още народният представител от левицата. Той допълни, че от БСП ще дадат още доводи за вота на недоверие по време на гласуването му.

Депутатът от БСП припомни още, че през 2013 г. Министерски съвет не е приел Националната програма за управление на водите и използването им. „Правителството на Борисов замени реформата на водния сектор с ВиК реформата. Това са две коренно различни неща, които са от различен ранг. ЕК искаше от нас реформа на водния сектор, а ние ѝ дадохме реформа на ВиК сектора”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един българин

    10 8 Отговор
    Съсипахте България комунисти долни отдавна трябваше бъдете заличени от лицето на страната ни.

    Коментиран от #2

  • 2 Съгласен

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Един българин":

    Така е,но платените сега ще те почнат
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    да ама мутрите тръгнаха от БКПсдс ИВАН КОСТОВ СЪСИПА ИКОНОМИКАТА С ПРИВАТИЗАЦИЯТА ЗА 1 ЛЕВ ЖАН ВИДЕНОВАТА ГЛАДНА ЗИМА ЛУКАНОВАТА ЗИМА ДО МАФИЯТА ГЕРБ герб е мафия

    Коментиран от #5

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    ПЕТЪР МЛАДЕНОВ каза да дойдат ТАНКОВЕТЕ
  • 5 А пък ти се

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ебеш клекнал.!!!

    Коментиран от #8

  • 6 Последния софиянец

    8 1 Отговор
    Не 10, а 30 години разни крадци цоцат от тока, водата, парното, газта, бензина и язовирите. Вие какво очаквате? Крадците да дават пари за ремонт. ХА ХА!!!
  • 7 ПСБ

    6 2 Отговор
    Не е само водният сектор бе другари господа от БСП. Не виждате ли , че всичко е разруха, не виждате ли, че потъваме , че всичко е като водата - и здравеопазване и непрекъснато растящите цени и обедняването на народа.

    Коментиран от #9

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "А пък ти се":

    БРАВО БЕ невъспитан човек плюеш щото истината боли пии си паруцата удари една тоалетна и лека нощ
  • 9 Един българин

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "ПСБ":

    Другарите от Бсп (БКП) имат най голямата заслуга България да е бедна и вечно да е в криза, но на тях така им изнася те не искат това да се промени те просто искат пак да захапят кокала и да почнат отново да крадат както се е случвало винаги през тяхното управление.
  • 10 Другия с коня

    5 0 Отговор
    Комунистическата пропаганда през 45те години на Руска окупация беше зловеща.Тя промени естественото развитие на Обществото.Формира очаквания в хората,които са Утопични,Нереалистични и променящи Психиката на народа...Абстракцииите като Равенство,Братство Свобода.....Експлоатация на Човека от Човека и подобни формираха група от хора,които избират и след 30 години крах на абстрактните Партията,която ги прокламира.Това е Реалността.Трябва да умре и последния,който помни Робството,за да намерим Обетованата Земя - казва Мойсей на Народа,който го следва.Метафората е достатъчна,за да обясни какво се случва в Държавата ни.Жалко за Народа ни.....Бог да е с Нас.....
  • 11 Йозеф

    3 0 Отговор
    Само да спомена - водата в Ловеч е уникално вкусна, от чешмата. Не знам дали имат криза, ама пих до насита. И по центъра на Вароша какви механи има майкооо, Банско пасти да яде, така се раздадохме, че ще има какво да разказвам на пра-внуците, не е често да се чувствам комфортно от обстановка и обслужване, ама на Вароша просто... Пренебрегвана дестинация, но определено си заслужава, не е фешън мутренски нужник, като Слънчака, препоръчвам горещо. И пожелавам на на ловчанлии да удавят водната криза в црно вино!
  • 12 червен тумор

    3 1 Отговор
    Айде вече да идват червените та да хвръкнем в небесата

    Коментиран от #13

  • 13 Другия с коня

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "червен тумор":

    Никой няма да изостави Личните си Интереси заради теб.Дори и да те познава.Поради това няма Обществена Справедливост .Тя винаги е ЛИЧНА..Каквото сам постигнеш в твоя живот.Каквото сам спечелиш си е Твое.Какво общо имат политиците и управляващите Общите,държавни финанси,с твоя мързел и твоята некадърност да печелиш пари....Хеви метъл,пичове и оправяйте жените си,докато са все още с вас.....
  • 14 filo

    3 0 Отговор
    Абе муньовци, тия управляват 10 г., защото вас много ви искат. Разбрахте ли?
  • 15 filo

    3 0 Отговор
    Вашата партия един човек я бие вече 10 г. на каквито избори ви хване. Засрамете се по-добре и по-малко говорете, не че има накъде да се излагате, но все пак.
  • 16 месара

    3 0 Отговор
    а вие от бсп какво свършихте за 20 г. бе другарю, освен че се налапахте? път ли построихте, тръби ли сменихте, пари на народа ли дадохте,..........,?
  • 17 0000

    3 0 Отговор
    Десет години мълчаха,сега се сетиха за проблема.ненавиждам политиците,ама комунистите много дразнят вече
  • 18 Абе те и нищо да не правят,

    3 0 Отговор
    това че Ви държат настрана, е достатъчен + за нас! Сега толкова години, дето не сте яли от баницата, и сте огладнели като койоти, бог да пази да не спечелите изборите, че тогава вече ще има-"закривай"!
  • 19 Йозеф

    2 0 Отговор
    БКП винаги когато загубят избори пищят, че нещо не е наред и те могат да го оправят. За което не се сещат, когато имат мандат. Стари номера.
  • 20 Кокала

    0 0 Отговор
    А вие за 50г. какво направихте? Терористични актове, убийства, създаване на бг-мафията, 4-фалита на държавата, Построихте заводи и предприятия, които работеха и обслужваха за без пари еврейско-комунистическите ви създатели и сега ревете "защо са ни толкоз малки пенсиите". Ами през онова "хубавото" време сте играли карти, пили сте и сте се плющяли за без пари(през работно време), а сега тежко ни е. Тежко е! Няма вече безплатен обяд и никога не е имало!
    Всички безплатни и евтини неща през онова "хубавото" време за били за сметка на народа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове