Last news in Fakti

7 Януари, 2020 15:53 30 248 158

200 000 коли на пришълци в София

  • коли-
  • софия-
  • движение-
  • задръствания

Според неофициални данни в столицата ни се движат всеки ден приблизително 1 милион возила

200 000 коли на пришълци в София - 1
Снимка: shutterstock

Около 200 000 автомобила се движат в София, но собствениците им плащат данъци в провинцията, където са регистрирани. Това съобщи за в. "Телеграф" бивш шеф от ДАИ.

Всяка година автомобилите от страната в столицата се увеличават, тъй като преместващите се да живеят в София предпочитат да плащат по-малки налози за тях по родните си места, където и обслужването в КАТ е по-бързо заради по-малкото опашки. Никой обаче не може да каже с точност колко са.

Според неофициални данни в столицата ни се движат всеки ден приблизително 1 милион возила, от които към 800 000 са на софиянци, а останалите на адресно регистрирани в други градове, които обаче живеят в София.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    455 66 Отговор
    А лизинговите превозни средства на граждани и фирми от провинцията, които плащат данъци в софия? Те не са ли ви проблем?

    Коментиран от #26, #111

  • 2 Гост

    341 108 Отговор
    Върнете гражданството!

    Коментиран от #14, #67, #119, #123

  • 3 Ужас

    66 15 Отговор
    Тихомир - анадолски пришълец...прилича на Таркан..

    Коментиран от #9, #17

  • 4 Фен на България

    256 61 Отговор
    Така е по целият свят!!!Какво само мрънкате?
  • 5 Миризлив пор

    253 45 Отговор
    И как да се регистрират в София кога нямат постоянен адрес там и са под наем? А на някой минавало ли му е през акъла колко нерви, време и усилия му коства на човек за да си смени документите?

    Коментиран от #25, #80

  • 6 Гост

    298 20 Отговор
    Ами кой да хрантути тази администрация? За смяна на адресна регистрация 10лв. За смяна на книжката, чакаш месец за досието и още месец за документите, плащаш една торба с пари и губиш няколко дена в разправии по гишетата. Алоуууу в кой век живеете. Всеки път в чужбина съм си правил адресна регистрация, която е БЕЗПЛАТНА и издаване на лични документи е много улеснен процес. Не вися по опашки, а съм икономически активен. Не храня и не създавам работа на хрантутници, които на всичкото отгоре ми искат подкуп за пререгистрацията на автомобила. Освен това всеки има право да се придвижва спокойно. Данъчната система в България е силно опорочена и недейте да внушавате, че видители приходящите автомобили са проблема, а не слабите оправленчески решения. Всичките тези автомобили и хора, генерират огромни икономически печалби за търговците, които са също плащат данъци и са несъпоставими с данъка за автомобили. България се затлачва от ден на ден и докато другите държави развиват алтернативен на автомобилите транспорт(железопътен например) ние го унищожаваме. Това се казва да вървиш наобратно на прогреса и ще се плати жестока цена за закъснелите и грешни управленчески решения. Там е работата, че управляващите ще се опитат да ударят по джоба и препитанието на хората и те просто ще си вдигнат шапката и ще емигрират. Все още се чудя, защо някой би искал да живее в България.

    Коментиран от #144

  • 7 Майна

    252 84 Отговор
    Не проблем са тия глупаци като мен "Пришълци" дето гърбят и в София за без пари,за да може великите "софияне" да живеят от квартири,щот са толкова тъпи,че не могат на вързано куче хляб да дадат.Не сме ли всички българи?Региона от които идвам няма препитание,какво да направя да стоя там ли?

    Коментиран от #66, #73, #125, #130, #139

  • 8 Да а а

    152 18 Отговор
    Много е важно София да се развива за сметка на останалата част от страната, лесно се контролира и управлява стадото! Така, че колкото повече, толкова повече! Такава политика води до там...
  • 9 и безумие

    172 16 Отговор

    До коментар #3 от "Ужас":

    е не може всички да сме кореняци софиянци, все пак след Освобождението от турско София е била към 9000 души
  • 10 Софиянеца

    116 205 Отговор
    Задръстиха столицата провицялистите! Седете си по родните места и отглеждайте зелечуци не пълнете кръчмите в София и от,, студентски град" направо се прибирайте от дека сте дошли!

    Коментиран от #32, #35, #74, #95

  • 11 шоп

    84 122 Отговор
    Селяните са проблем. Тъпчат се по три семейства в апартамент - съответно 3 барки, за да си ходят редовно на село.

    Коментиран от #16, #22

  • 12 Рашка с чашка

    75 100 Отговор
    Щом като вдигат данъците заради замърсяването на въздуха в София автомобили, рейсове и камиони които не са регистрирани в София не трябва да влизат. Или да се направят пропускателни пунктове и да си плащат такси за вход.

    Коментиран от #46, #100, #129

  • 13 гост

    174 24 Отговор
    Това СОФИЯ е друга държава ли?Ами тогава я отцепе и Вожда да си я управлява.
  • 14 Гост

    83 24 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Мисля, че точно Софиянци ще са първите, които ще поизкат премахването на тези ограничения. Ако имахте някаква икономическа грамотност, щяхте да разбете какви приходи генерират, културния и работническия туризъм в София. Вземете един Видин за сравнение, какво се случва, когато хората са с отрицателен прираст.

    Коментиран от #85

  • 15 Ханко Брат е виновен.

    131 19 Отговор
    Я кажете колко милиарда левчета от цялата държава се изсипват в София.

    Коментиран от #146

  • 16 Софиянеца

    53 85 Отговор

    До коментар #11 от "шоп":

    И пита : тук нямате ли си всеки место за паркиране? Казвам я марш на село там си имаш твое място!
  • 17 Съученик

    45 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ужас":

    Тоя Тишо ми беше съученик навремето и му викахме Сопола щото вечно му течаха сополите не е никакъв Таркан той си е Сополан.
  • 18 Горо

    127 6 Отговор
    Каква е целта на тази информация? Много ясно, че при сегашната ситуация, когато не важи жителството, всеки човек може да живее, в който град поиска. Остава сега администрацията на Фандъкова да поиска всички, които не са регистрирали колите си в София да сторят това, че да може да ги обложи с още по-високи данъци. Нима Във Варна, Бургас, Стара Загора и Русе например няма много автомобили, които не са регистрирани в конкретния град?! Само ГЕРБ умеят да използват статистиката, за да противопоставят хората едни на други, както и за да оправдаят някаква нова данъчна тежест.
  • 19 гост

    158 7 Отговор
    Единствения начин да избягаш от селянията в София е да отидеш на село!
  • 20 Ронин

    82 9 Отговор
    Повече от половината държавна администрация в София е от прованса по районните общи също настаняват ги във ведомствени жилища и те служат покорно и вярно от благодарност за двустайката!
  • 21 Гост

    100 7 Отговор
    Икономическата изгода движи бизнеса. Хората цели кораби регистрират в данъчно облекчени държави като панама например пък видиш ли не мога да си карам колата с друг регистрационен номер. Софиянец съм но не одобрявам подобни мерки. В крайна сметка ако хората ще трябва да се занимават постоянно с държавата вместо да си гледат рабоата и децата, в един момент животът в България се обезмисля. То и без това вече е доста скъпо да се живее в България.
  • 22 Селянин

    91 26 Отговор

    До коментар #11 от "шоп":

    Шопе, наскоро се запознах с един дето все си мисля че си бил баш ти. Селяндур кореняк софиянец роден в миризливата панелка дадена на баща му ведомствено понеже бачкал в Кремиковци. Селянина кореняк софиянец има 2 БМВ-та. Едното е 1988 година произведено а другото закупено 2019 е по-ново - от 1999 - само двадесетгодишно. Живеят три поколения под един покрив. Разпозна ли се?

    Коментиран от #151

  • 23 Българина

    96 17 Отговор
    А хилядите фирми със софийска регистрация но с фабриката с 1000 души в привинцията?!?! Защо всички вериги и банки са с регистрация в софия, но клоновете им са извън софия, съответно 2/3 от печалбите идват от провинцията? Катобсе поченнс лауфланд метро лидъл технопплис била петрол шел омв ВСИЧКИ!!! А лизингите със софийски номера??? До кога софия ще ограбва България?
  • 24 Софиянеца

    61 35 Отговор
    Благодарния провинцялист най верния слуга, работят по разни фирми и фирмички и се подмазват, слухтът, интригантстват между колегите за да се сложат пред шефчето което и то е от прованса!
  • 25 Буко Баламата

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Според българското законодателство си длъжен!

    Коментиран от #38

  • 26 Vlado

    7 30 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    И как плащат данъци в Софи , като са регистрирани в провинцията и пак плащат данъци там ??????!!!!!

    Коментиран от #41, #126

  • 27 Умерзен от СДС градежът

    39 3 Отговор
    А македонците и гърците та дори и румънците колко камиона и коли се регистрират българска регистрация и плащат данъци в България без да стъпа колата в България и дали въобще ги плащам някак си всичко което излиза от устата на някой гербаджия и седесар е 100% анти логично само те явно не го разбират
  • 28 Крокодил

    63 5 Отговор
    Добре, ама новият закон не предвижда смяна на номера на колата при покупка от друг регион, ако колата е вече регистрирана! Освен това данъците в София не са най-високите в страната. Безсмислено мрънкане и статия!!!!
  • 29 Гарантирано от Герб

    57 44 Отговор
    По колите и кой от къде е,че с тая простотия дето я донесохте мамата ебахте на хубавия град

    Коментиран от #76

  • 30 Антонн

    33 4 Отговор
    Няма проблем дали в София или в друг град,на квартира или не щом пребиваваш там над 3м.
    Сменяш адреса,което може да стане с някакъв талон (както е талона към книжката) така не подменяш лична карта талони на коли и пр.
    И плащаш данъци по адреса на който пребиваваш,така ще бъде и по лесно намирането на един човек.А всичко е толкова лесно но няма кой да го направи!
  • 31 Гарантирано от Герб

    27 32 Отговор
    По колите и кой от къде е,че с тая простотия дето я донесохте мамата ебахте на хубавия град
  • 32 трети курс публична администрация

    28 21 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянеца":

    Кат цяло искам в Софията и да съм по близо до студентския щот там многу ми хариесфа а БМВ-то си го паркирам диет ми падне кату у нас на сиелу Тук е живота туй е моя грат
  • 33 гост

    69 2 Отговор
    Разделяй и владей,ако не са сини срещу червени, ще са Софиянци срещу останалите и тн.!!! И така вече 30 години,вие си лайте,кервана си върви!!!
  • 34 Деян

    58 7 Отговор
    Бунаци, че то в над повече от половината общини данъците за коли са по-високи сравнени със София.
    Ебаси тъпия довод.

    Не са регистрирани защото хората няма постоянен адрес в СФ. Всички работници и студенти и бивши студенти които са в СФ и за без собствено жилище.

    И някой друг добре каза - всичките лизингови коли от цялата страна като плащат на СФ община данъци не мрънкате нали.

    Въобще безсмислена статия за пореден път.

    Коментиран от #37

  • 35 боцмана

    66 13 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянеца":

    То пък една столица , то един град , влаковете препускат по улиците заедно с индиански дилижанси.
  • 36 Тя не е тя

    51 3 Отговор
    НАЛИ СМЕ ЕДИН НАРОД,НАРОДЕ!!!!!! РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!-ДОТАМ НИ ДОКАРАХА!КОЛКО МНОГО ОМРАЗА ИМА ПО СВЕТА!И ТУК,В БЪЛГАРИЯ....А ВСИЧКИ СМЕ ХОРА!!!!…..
  • 37 журналя

    13 22 Отговор

    До коментар #34 от "Деян":

    Смотаняк, явно е, че си селянин, просто бегай при мама и тате
  • 38 Миризлив пор

    17 3 Отговор

    До коментар #25 от "Буко Баламата":

    Стига сте писали глупости недоразбрали. Според законодателството човек има "постоянен адрес" НО има и "настоящ адрес" - в случая дори и да имаш регистрация като "настоящ адрес" нещо като временен в документите ти е постоянния, към постоянния е привързан и автомобила. Не виждам кой собственик ще позволи някой дето е времнно само под наем да си направи постоянен адрес на негова собственост със всички проблеми които произтичат от това.
  • 39 кибик

    17 0 Отговор
    Малко сте преувеличили бройката - със софийска регистрация се движат около 600 000 през деня (не едновременно). Другото е така.
    И бройката много зависи от икономическото състояние на икономиката.
  • 40 Анонимен

    11 0 Отговор
    Англичаните си оплюват браздите от яд, като си караме коли с бг регистрация в UK. Представяте ли си, ГО там е около 1200 паунда на година плюс пътен данък около 200 паунда, а ние минаваме със стотина паунда. И това че ти вземат колата ако си повече от шест месеца там с бг регистрация също е глупост. Има го по закон наистина, но аз за такъв случай не съм чувал. Аз карах с години, а полиция въобще не ме е спирала.
  • 41 русенец

    65 10 Отговор

    До коментар #26 от "Vlado":

    Пиша ти бавно с едничката цел да можеш да ме прочетеш. Когато си купиш кола/бус/камион на лизинг, то той идва при теб със софийски номера и не е твоя собственост, а на лизингодателя ти. Поради това ти/той плаща данъци за МПС-то ти в София. По някаква чиста, ама чиста случайност всички вносители на автомобили са в София. Дано си ме разбрал, защото по-бавно от това не мога да пиша.

    Коментиран от #64

  • 42 Сибирски анадолец

    20 17 Отговор
    Няма лошо, просто бедните нямат място в центъра на София с димящи дъргели... Както и постепенно хората трябва да бъдат приучени да слезнат от колите... Стъпка първа е осъзнаването, че автомобила е средство за придвижване като всяко друго, и не е нещо с което да се демонстрира , че си успял в живота... Последното е най-трудно, поради дълбоките корени на българската душа в източно-азиатския рай...
  • 43 Коментиращ

    39 2 Отговор
    Решение на проблема:

    Автентичните софиянци се събират на протести пред парламента, докато не свалят статуквото! След което инвеститорите сами ще дойдат в България, инвестирайки и в по-малките населени места, при което "пришълците" сами ще се махнат от бетонния замъглен "рай" , наречен София!!!
  • 44 Townboy

    53 8 Отговор
    Всеки който е живял поне две години в столицата е кореняк софиянец. Ако не вярвате питайте случаен човек там и ще потвърди че е сто процентов шоп, въпреки че "мяка" на сливенски, или има врачанска физиономия.

    Коментиран от #50

  • 45 Дядото

    30 13 Отговор
    Времената когато по скоро ще вземеш зелена карта за Щатите ,отколкото да ти дадат гражданство за София -за съжаление няма да се върнат!!! Кошмара на всеки селтак е че е с куфарите на ЖП гарата...и се връща !!! :)
  • 46 Враца Баце

    25 5 Отговор

    До коментар #12 от "Рашка с чашка":

    А като си тръгнеш за "родното" място, от къде ще минеш? Затваряме Враца, Ловеч, Пазарджик, Перник и Кюстендил! Къде отиваш?!?

    Коментиран от #140

  • 47 Пурко

    11 1 Отговор
    А 2 000 000 в провинцията? И кв'о прайм сега?
  • 48 213

    27 5 Отговор
    Плащат данъци, ипотечни кредити, топлофикация, смет, всичко, тези хора които са с чужди коли. Просто колите са им от старите градове. Какъв ви е проблема. То щото в Бургас или другаде няма софийски коли лизинг.
  • 49 Stop Making Stupid People Famous

    11 30 Отговор
    Кола "Пришалец" да пребивава 2 месеца в община в която не плаща данъци, след това да не може да влиза поне месец във същата община. И ще спрете да мрънкате за нивата на финните прахови частици.
  • 50 Vrachanin

    10 6 Отговор

    До коментар #44 от "Townboy":

    И каква по-точно е врачанската физиономия?

    Коментиран от #102

  • 51 Боби

    33 6 Отговор
    Трябва закон Софийските коли да не излизат от София, а колите на провинцията да не влизат в София. И проблема е решен, даже ще има нова бизнес ниша която ще ангажира нови работни места добре платени.
  • 52 ???

    28 3 Отговор
    Кои са пришълци и кои кореняци. И от кога трябва да се смята при положение, че 1881г-Пловдив 33000,Русе26000,Варна24000Шумен 22000,София 22649,Сливен 20248.

    Коментиран от #53

  • 53 ???

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "???":

    *София 20649
  • 54 Съвест

    19 9 Отговор
    Е нали беше "който цапа - плаща"...как ще вземе София парите от тези автомобили - нерегистрирани в града, но движещи се из него? Дневна винетка???
  • 55 Село

    27 10 Отговор
    Поне тези пришълци като са в Столицата се хранят от софийските заведения и магазини.А не като истинските столичани да ни взимат туршиите и компотите от СеЛо.
  • 56 Гост

    18 2 Отговор
    като са отчетени 600 милиона от наеми не реваха, сега за автомобилите се реве. Отидете докато сте под наем да вземете адресна регистрация. Собственика, с нотариалният акт, за едната глупост -90% няма да го направят, след като може до месец/два да сменят отново квартира.
  • 57 Май

    28 4 Отговор
    По правилата на ЕС- свободно движение на хора и капитали.
    Или не сме в Европа. В България основно има такова понятие -провинция. Всички са граждани на територията РБългария.
  • 58 Bebetto

    17 33 Отговор
    КОЙТО ПРЕБИВАВА ПОВЕЧЕ ОТ 6МЕСЕЦА ВЪВ СОФИЯ, НЕЗАВИСИМО ПОД НАЕМ ИЛИ В СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ ЩЕ ПЛАЩА ДАНЪКА НА АВТОМОБИЛА СИ В СОФИЯ КАКВАТО И РЕГИСТРАЦИЯ ДА ИМА!!! НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СМЕНЯ ЛИЧНАТА СИ КАРТА, А САМО РЕГИСТРАЦИЯТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ГЛОБА 1000ЛВ,ЗАЩОТО ТАКА СЕ ОГРАНИЧАВА И ВЕРОЯТЕН ТЕРОРИЗЪМ И УКРИВАНЕ НА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ!!!
  • 59 слаботоков

    29 20 Отговор
    Те добрече са пришълците в София та да вдигат стандарта че от ШОПЕТО нищо не става!!!
  • 60 Боби

    6 0 Отговор
    Ако за такава маневра в България се влиза в затвор, мисля че половината от шофьорите ни щяха да са в затвора, но май нямаме толкоз бюджет за толкова много затворници и за това нямаме такива закони.

    Коментиран от #62

  • 61 333

    14 7 Отговор
    В голяма част от страната, данъците са по-високи, отколкото в София. Очевидно хората не го правят, за да плащат по-ниски данъци.
  • 62 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Боби":

    Боби ти не си с всичкият си.
  • 63 Да да

    25 6 Отговор
    За 30 г продажно управление това е резултатът. Работата е в София. Хората са принудени.

    Коментиран от #68

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Георги

    22 3 Отговор
    иначе казано, близо 10% от населението е гастербайтери в собствената си страна
  • 66 Ето какво можеш да направиш

    5 5 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Дръж си колата на платен паркинг.
  • 67 Голям Слон

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Някои клети столичани не правят разлика между гражданство и жителство. Но където и да отидат, те толкова си могат.
  • 68 То па една работа

    9 5 Отговор

    До коментар #63 от "Да да":

    ама щом ви е екстра добре дошли ш софия да забогатеете.

    Коментиран от #70

  • 69 И така

    18 0 Отговор
    Пришълците срещу хищниците.Уау какъв филм само.И то 200к.
  • 70 Георги

    27 4 Отговор

    До коментар #68 от "То па една работа":

    Тези хора са в софия, не за да забогатеят, а за да преживеят. Извън големите градове е страшно
  • 71 Селянин

    23 5 Отговор
    Обичам София , пълно е с грозни , дащни коври !
  • 72 тоя с катъра

    25 4 Отговор
    Приветствам!!! Апелирам към всички софиянци , които имат опцията, да регистрират автомобилите си в провинцията за по-ниски данъци!!!! Така ще стимулираме кметовете на общините имат по нормално отношение към жителите си , и на първо място ще накажем крадлив... ФАНДЪК.!!!! Защо Фандък. , автомобилите с газови уредби, които в цяла Европа се третират като Евро 6 , се облагат с по-високи данъци ????? Пейките по8-9000 лв ли да изплащаме или неродените Ф-16????? Искам те 5-ти мандат,20 годишен,- кмет на Сливенския...
  • 73 Tate

    19 8 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Майна и наем си взимам и си бачкам и си изкарвам парички и си живея гот !! Кола нямам карам си колелото и ме боли за всички дето мрънкат че нямат препитание в провинцията .Дядо ми казваше "Аз господин ти господин кой ще пасе овцете ? Апропо не живея в панелка и тавана не ми е 2,50 метра повечко е ,зелето си подпирам с жълто паве ! А работа и препитание има и в провинцията .............................но като казваше дядо ми ................“!!!! Екстра беше без "Гражданята" по празниците идеално но ......знаете какво казваше дядо!!
  • 74 Теодор

    36 7 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянеца":

    Комшо, та ти дойде да живееш в София не отдавна. Сега твоите бивши съграждани ти пречат? Когато почнат да се откриват работни места с нормално заплащане и в провинцията те сами ще си тръгнат. Никой не иска да живее в тоя коптор София.
  • 75 Ала бала

    20 16 Отговор
    Данъци в София не плащате, но децата в детска градина записвате.

    Коментиран от #91

  • 76 Иво

    23 3 Отговор

    До коментар #29 от "Гарантирано от Герб":

    Ти на това хубав град ли викаш!?
  • 77 Софиянец съм!

    21 24 Отговор
    Всички проститутки,наркопласьори и целия криминален контингент са от провинцията!Без селяните софия беше чудесна!

    Коментиран от #84

  • 78 Горд Софиянец

    13 10 Отговор
    Ако прованса се изнесе, у Софето ще останем само аз и още няколко ман...ала от махалата.
    Лошо.
  • 79 Софиянци

    17 25 Отговор
    Не са пришълци, а емигранти донасят всичко от местата в които са родени. Постоянно говорят, че в София не добре но не си отиват. За селяните трябва винетка примерно 10лв на ден
  • 80 CNNк

    19 13 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    Като ви коства време и нерви си стойте по РОДНИТЕ МЕСТА!!!!!
  • 81 CNNк

    21 17 Отговор
    Като ви коства време и нерви си стойте по РОДНИТЕ МЕСТА!!!!! Идвате в София,оплаквате се само и сте с големите претенций,а на село сте с външни тоалетни !!!!

    Коментиран от #83, #93

  • 82 Нино

    32 9 Отговор
    А бе шопи смотани бягайте от Бургас,Варна и черноморието,стойте си в гадната и мръсна столица
  • 83 Теодор

    18 3 Отговор

    До коментар #81 от "CNNк":

    Научи се да пишеш правилно! После може да описва претенциите си към всички, които не са наследници на онези 2000 човека населявали селото София преди 120 години.
  • 84 Шошо

    4 2 Отговор

    До коментар #77 от "Софиянец съм!":

    По провинцията казват, че са от София.
  • 85 Даааааааааа

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Не знам кой е икономически грамотен но ти си правописно неграмотен!
  • 86 Селянина

    14 9 Отговор
    Селяндурите на село
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Успял, но не в София

    0 3 Отговор
    ... и коментари.
  • 89 Успял, но не в София

    0 3 Отговор
    ... и коментари.
  • 90 Фак на тия факти

    24 3 Отговор
    Всичко, което е по далеч от морето, е провинция драги ми селяндури от софето! Като имате големи претенции за европейци и по стойностни граждани от останалите градове защо търпите да ви тровят въздуха и да ви тъпчат наравно с останалата част от племето?? Защото сте плъхове затова! Именно от София трябва да започне революцията защото изедниците са ви на тепсия! Само трябва да се съберете.! Тогава ще пламнат и другите градове!
  • 91 Баш шопа

    14 6 Отговор

    До коментар #75 от "Ала бала":

    Половината приходи от местни данъци и такси от всички общини в България се наливат в София и пак ревете
  • 92 Селянинът с колелото

    23 1 Отговор
    Като чета коментарите на определящите се като "софиянци", стигам до заключението, че може да поставим световен прецедент, в който град, населен с етническо мнозинство на държавотворния народ, ще поиска автономия, само за да се отдели от останалата част на сънародниците си. Каква държава, какъв народ, какви 1300 години... Закривай!
  • 93 Еееееее

    7 6 Отговор

    До коментар #81 от "CNNк":

    По провинцията е пълно с тъпи шопи.Стойте си в Шопландия, какво правите в България!?
  • 94 Неразбиращия

    7 1 Отговор
    Мислех че истинските Софянци са шопи
  • 95 Кореняк Бургазлия

    19 9 Отговор

    До коментар #10 от "Софиянеца":

    Абе от софиянеца по мързелив няма, най-лесно така се преживява с наеми, ревете, ревете ама ви е хубаво да си тъпчете джоба по мързеливия начин. И къв чеп дирите на нашето море, стойте си у мръсна София, тука помияр провинциалисти от Суфията' не ни трябват, ама нали сте напаст от големото дубро утро ха ха да ама не от морето по хубаво няма ако не бяха шибаните политици никой не би стъпал в прашна, мръсна и мизерна София тя вид на столица няма те се фукат, цяло гето сте там. Как не ви е срам да се кефите на това, че градът е мръсен, прашен, не подреден, няма европейски вид, един кмет имате, пълна трагедия

    Коментиран от #127

  • 96 Бодил

    17 7 Отговор
    До коментар 95
    Кой пък ви е умрял за мръсното море, гладните чалгарски ресторанти, миризливи квартири и хотели? Има Гърция, Турция, Италия, Черна гора, Испания, Хърватска. Всичко е в пъти по-добро на същите цени. 8627

    Коментиран от #101

  • 97 Много

    3 0 Отговор
    Коли- много пушилка!Това е истината.За това въздух няма да има за дишане.
  • 98 Неразбиращия

    8 0 Отговор
    О неразумни народе защо се срамуваш да се наречеш Българин85
  • 99 Дон Мигел Дагоеба

    14 7 Отговор
    Връщане на Закона за Софийското жителство със задна дата!

    Коментиран от #157

  • 100 Гражданин

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Рашка с чашка":

    Ама като тръгнете да се изнасяте от софето да ви скъсат и на вас тр. тките от плащане като минавате през други населени места
  • 101 ТРЪН В ОЧИТЕ ТИ

    9 2 Отговор

    До коментар #96 от "Бодил":

    ТО ЗАТОВА ОТ ШОПИ И МАЙНИ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ РАЗМИНЕМ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕТО ПРЕЗ ЛЯТОТО.....ЩОТО Е ,,КОФТИ"...
    ВСЯКА ВТОРА КОЛА Е С ПЛОВДИВСКА И СОФИЙСКА РЕГИСТРАЦИЯ....
    МИ ХОДЕТЕ СИ У ТУРЦИЯ..ГЪРЦИЯ..И ПРОЧЕЕ...
    ТО СИ ЛИЧИ ГАНЬО ОЩЕ НА ПЛАЖА...НАДУЛ ЧАЛГАТА...С КРЯСЪЦИТЕ ПО ДЕЦАТА И МЪКНЕНЕ НА ХРАНА ОТ ВКЪЩИ ,ЗЕР ДА НЕ СЕ МИНЕ КАТО СЕ ОХАРЧИ НЯКОЕ ЕВРО....И ПО КУПИЩАТА БОКЛУЦИ КОИТО ОСТАВЯ СЛЕД СЕБЕ СИ.....
  • 102 Townboy

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Vrachanin":

    Симпатична и освен това са веселяци. Имам приятели от Враца и са много готини.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 игигш

    16 0 Отговор
    На българите в София им викат пришълци. Аз имам право в цяла Европа да се мотая , но в столицата на родината си съм пришълец.
  • 105 мадафакаДонкеле

    13 0 Отговор
    Хора, наистина ли се карате, за това кой от къде е и къде живее?
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Софиянчето

    9 2 Отговор
    На село има работа но трябва да се бачка яко,но най лесно е да дойдеш в София да миеш чинии,да караш такси,да работиш в строителството и какво ли още не и да плюеш само

    Коментиран от #114

  • 109 Селянин

    9 1 Отговор
    Тия пришълци извънземни ли са, че дразнят софийските абуригени.
  • 110 евала брато

    6 1 Отговор

    До коментар #106 от "да ви еба":

    за коментарите....абсолютно си прав.........човек трябва да излезе навън ,за да се почувства наистина ЧОВЕК......
    то и затова бяха изтипосали българия като кенеф......чеха сае оказа прав......
  • 111 Просто и справедливо

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Ако Фандъчка искаше да накара тези, които замърсяват те да плащат повече, а не тези, които си карат колите извънградско, то щеше да издейства еко добавка за нафтата и бензина на бензиностанциите в община София. Но целта е да се събират пари на калпак, без ГЕРБ да ги е грижа караш ли кола в София или не караш. Така са преценили, че народът ще е разединен и няма да се бунтува. Разделяй-кради-владей-ГЕРБ да живей!
  • 112 Филм

    2 1 Отговор
    Филм за пришълеца-"Данък". Нова серия. Сюжет-200000 пришълци кацат в София. Предизвикват задръстване. И т. н.
  • 113 еш па тоа

    6 0 Отговор
    ''... където и обслужването в КАТ е по-бързо заради по-малкото опашки'' Тише ,кажи ми един КАТ,където опашките са малки!Никъде не бързат.
  • 114 да виеба

    10 2 Отговор

    До коментар #108 от "Софиянчето":

    Пазарна икономика и свободно движение на хора и стоки, това е реалността, явно и ти си от тия, които милеят за соца и софийското жителство!?
    Абе, не разбрахте ли, че е напълно нормално, хората да работят и живеят, където си изберат, така е в ЕС и демократичните общества, само на Ганьо му пречат "чужденците", димек, неговите сънародници!?
    Ей, това не мога да го разбера!?
    Управниците не могат да решат проблема и за това прехвърлят вината на гражданите, това е идеята, да не правят НИЩО, както обикновено и вие, КЪЛВЕТЕ, както обикновено!
  • 115 некойси

    8 0 Отговор
    Еми нормално е когато политиката налива парите на държавата само в един град той да стане притегателен център. Правителствана политика, какво да правиш?
  • 116 бургазлия

    9 1 Отговор
    В Бургас има много със софийска регистрация и всички на МВР и другите хрантутници.Те къде ли плащат данъци?Ако изобщо плащат.
  • 117 Софиянец

    15 5 Отговор
    ВЪН селяндурите от столицата !

    Коментиран от #118

  • 118 Треклю

    10 4 Отговор

    До коментар #117 от "Софиянец":

    Вечи, ни сми селяндури, станавми софиенци !
  • 119 Ново

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Като се вьрне жителството и само софиянци да карат в софия как те ще си идат до родните места
  • 120 чифт тек

    4 4 Отговор
    Един ден четните номера другия ден нечетните номера на колите и така трафика наполвина намалява.Що пък не кво толкоз.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Иван

    1 1 Отговор
    Трябва да има данък на този който живее в София примерно 100лв на година и тези пари да се инвестират в селата. Така ще се намали трафика. Щото всички пари от цялата държава отиват в София и там са най-големите крадци. Като чуя някой да ми сменя ударението в думата и да ми мека, просто зная, че е силикон или лъжеч и сменям канала. Погледнете по телевизиите и вижте не е ли така(Бойко Борисов, Караниколов, Нено Димов, Кирил Ананиев, Каракачанов и много други).
  • 123 една жена

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Абсолютно сте прав за гражданството!Да се плаща за кола 1000 лв и такси през идеален център!Да ги видя аз как ще преминават всеки
  • 124 една жена

    5 4 Отговор
    София не е прикодена за толкова коли,моля вземете мерки
  • 125 Ахахахаа

    10 7 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    След като си толкова изветрял ще ти кажа какво да правиш. Първо преди да влезеш в София си изтръскай торта от обувките и второ внимавай с тона и езика, че те такива неудачници, като теб по болниците лежат да си знаеш. И сега най-важното връщаш се там от където си изпълзел, взимаш мотиката и почваш да работиш, Ще съдиш, ще береш и ще си изкарваш прехраната с честен труд. Виж колко много земи пустеят и не се обработват. Айде жив и здрав и нали разбра за тона?

    Коментиран от #133

  • 126 222

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Vlado":

    има постоянно и временно местожителство
  • 127 222

    6 3 Отговор

    До коментар #95 от "Кореняк Бургазлия":

    На мръсното Черно море вече не ходят отдавна софиянци
  • 128 Местя

    4 0 Отговор
    Тук съм за коментарите само, заслужава си.
  • 129 Батко

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Рашка с чашка":

    Лятото на морето трябва да е същото. Ще си плащате такса вход, такса простотия и т.н.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Тосхъ

    5 0 Отговор
    АМИ да заградим СОФИЯ с една ограда и всеки да се изръжа с парите който сам генерира ..
  • 132 Jack Bauer

    5 0 Отговор
    Няма никакво значение къде си регистриран че живееш и къде ти е регистрирана колата. Всички данъци отиват в София, в министерските сметки, а от там първо се дават пари за София, а за останалите градове и села "еми сега няма пари, ще почакате".
  • 133 Батко

    2 2 Отговор

    До коментар #125 от "Ахахахаа":

    Ще сЪдиш. Кого ще съди бре цървул неграмотен
  • 134 Тъпи шопи

    6 0 Отговор
    Граждани на село раждани
  • 135 тишо сопола

    2 2 Отговор
    кодекса на такива като тишо сопола:
    1. Haй-мpaзим дa миcлим.

    2. Koгa ми ce пpиpaбoти ceдaм и чeкaм дa минe.

    3. Koгa cъм глaдeн нe ми ce paбoти. Koгa ce нapучaм ми ce пpecпи.

    4. Питaт мe кaквo мoжeш дa paбoтиш?
    - Moa дa кoпaм.
    - Дpугo?
    - E, пa мoa и дa нe кoпaм.

    5. Я чe cи зaпaлим къщaтa, тa дa изгopи нa Bутe плeвнятa.

    6. Я нe caкaм нa мeн дa e дoбpe. Я caкaм нa Bутe дa му e злe.

    7. Hикoгa нe мoгaт ми плaтят тoлкoвa мaлкo, кoлкo я cъм изpaбoтил.

    8. Hикoгa нeмa дa мe ocъдят тoлкoвa, кoлкo я cъм кpaл.

    9. И пo дeceт лeвa дa нaпpaвят бeнзинa, я пaк чe cи кapaм кoлaтa: и бeз пapи дa e - пaк чe гo кpaднeм.

    10. И caм дa cъм у тpaмвaйo, пaк чe ce бутaм.

    11. И caм дa cъм нa oпaшкo, пaк чe ce пpepeдим.

    12. Haй-oбичaм дa cъм змия - eм cи лeжим, eм cи oдим.

    13. И caм дa cъм нa ocтpoвa, я пaк чe ce зaгpaдим.

    14. Я нe пoмним кpъчмapo дa имa дa ми дaвa нeщo.

    15. Я нe пoмним дa имaлo дeн дa ми ce e paбoтилo и дa нe ми ce e пилo.

    16. Ha paбoтa дa cи пoчинeм. Чe cи гo oтpaбoтим в къщи.

    17. Oт дeкa дa cи въpтим гъзo, oн пaк чe cи e oтзaд.

    18. Kaкви бeeмe - кaкви cтaнaaмe.

    19. Oти дa ce кocим, кaтo чe ми минe.

    20. Oни ми плaщaтaт кoлкo дa нe умpeм aмa я paбoтим кoлкo дa нe зacпим.

    21. Kaквo e зaкoнo?
    Зaкoнo e тecнa вpaтa у шиpoкo пoлe. Caмo улaвитe минувaт у нeгo.

    22. - Kaк cи Haнe?
    - Дoбpe cъм. Teбe яд ли тe e?

    23. - Bутe oти кoпaш ceднaл?
    - Oти oпитax лeгнaл, aмa нe мoe
  • 136 Taня

    3 2 Отговор
    Фандъка да върне гражданството и хората с временна регистрация да нямат право на глас в Сф. Но да могат да гласуват от тук за родните си места. Записването в детска градина и училище да става само след представяне на документ за платеб данък в столицата. Но това дори няма кой да го предложи
  • 137 aaaaa

    2 2 Отговор
    Aбe нaли имa фeйcбук и квo ли нe бe, щo нe ce oргaнизирaтe у ceлaтa и мaлкитe грaдoвe eдин дa e шивaч, друг дa e фризьoр, трeти дa e e хлeбaр, чeтвърти дa e мecaр, пeти дa e cтрoитeл, шecти дa e зeмeдeлeц... и тaкa нaтaтък. Направиха ви пътища и се изсипахте у големите градове вместо по тия пътища да търгувате с други населени места. Зa квo ce изcипвaтe в гoлeмитe грaдoвe дa ce тъпчeмe, трoвимe и зaдушaвaмe взaимнo???
  • 138 Чичо Гошо

    1 3 Отговор
    Софиянци сме 500 000. Останалото е спам
  • 139 валери

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Ами направете си го това препитание бе. Кой ви кара да продавате на дедите си нивите и да се правите на софиянци като купувате тука апартаменти а ?
  • 140 валери

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Враца Баце":

    Е като ги затвориш тези изброените как ще се приберат селяните от тези региони за събота и неделя....и за празниците а ...бунак...те са най много в София...кой ще затвори пътя а ?
  • 141 Ту4ка

    1 2 Отговор
    Тогава като идвате от провинцията да работите няма да си предлагате услугите за 40% по малко като заплащане само и само да вземете длъжноста за да може да искарвате някви пари за да си плащате квартирата и да ви остава да живеете като клошари и по този начин прецаквате софиянци да си взимат същинската заплата и на тяхните места вие пребивавате като месторабота защото нормално аз като управител ще искам да дам 700лв.заплата вместо 1200лв.
  • 142 ПЕТКО

    4 1 Отговор
    На селската "тоалетна" се казва НУЖНИК и е далече от къщата за проветрение.
  • 143 Срам

    9 1 Отговор
    Не знам колко сте истинските Софиянци. Лично аз познавам неколцина кореняци и със сигурност не биха публикували думи, които чета в момента. Аз съм от провинцията но от 20 години имам къща в София, а и колата ми е със Софийска регистрация. Но преди всичко съм Българин и само това е от значение. Защото съм срещал "Софиянци" , които са селяци и то ненадминати
  • 144 Доволен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Точно на място казано!
  • 145 Невъзвръщенец

    7 0 Отговор
    Преди да се отворят границите, за много хора София изглеждаше като някакъв мегаполис, чувствително различаващ се от прованса. Сега обаче, след като милиони българи видяхме и живеем в нормални държави, София ми изглежда като най-обикновен град, с много нерешени проблеми! На каква основа е това самочувствие на т.нар. кореняк софиянци, направо все едно са от стари аристократични родове, едни такива тежки, бреййй...Това освен смях, друго какво поражда!?
  • 146 Петър Андонов

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ханко Брат е виновен.":

    Не мисля,че е така. Просто на 2000000 данъците са милиарди . А и дайте да си говорим истината- колко ви е годишният данък на апартамента в провинцията? Дали е към 500-600 лв? Щото моят е толкова. ПриЗнавам,че е геноцид ,особено в другите градове. Но обикновените хора като мен нямат вина,че кметовете извън София се н.сират от крадене и не привличат инвестиции. И в София се н.сира от крадене самоковката,но просто все нещо остава.
  • 147 София

    2 5 Отговор
    Да ви е. а пут... а маминка селска. Вземайте си бурканите от мазета та и газ на село. Куцо и кьораво се носи по Витошка да е. а вашата мама гадна долна селска. София няма да мяка.
  • 148 КуКу

    1 0 Отговор
    Ебати ПРОСТИЯТ "НАРОД"
  • 149 Levski 1914

    7 0 Отговор
    Стига сте мрънкали бе ганювци, софиянци сте ама не сте.Какво ви пречат другите Българи , благодарение на Кремиковци станахте софиянци,селяндури .През почивните дни си ходите на село ,вие софиянци
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 3678

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Селянин":

    Тачно така си е евала
  • 152 gggw

    0 1 Отговор
    не са проблем пришълците, ами некадърното управление на града и държавата. първо - нали искаме да не намаляваме.. сиреч ако искаме да сме повече трябва да можем да се справим с повече. второ - има градове с 5-кратно по-голямо население и без такива проблеми.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Данъка

    1 0 Отговор
    В Бургас данъците са по-големи откокото в София. Вижте несебърските, поморийските и т. Н
  • 155 Аз Софиянеца

    2 1 Отговор
    Да си стоят на село,ако не да плащат винетка
    за столицата 500лв!!!!!!
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Папуняк

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Дон Мигел Дагоеба":

    ама коя задна дата. преди или след като баща ти дойде да работи в кремиковци за да не ходи в казармата
  • 158 Алекс

    1 0 Отговор
    Неадекватна статия. Абсурдни коментари. Комплексарщина отвсякъде в коментарите. Как може някой да си мисли , че е повече от другия , защото се е родил в някой конкретен град? Буркани , там по обувките и т.н. . Засрамете се , хора! Може ли да сме такъв народ, така да се делим? Да търсим виновни за собствените неудачи ! Хората от провинцията явно са най- големия проблем в София! То няма работна ръка за бизнеса ... Не от провинцията а от Африка ще внасяме хора скоро! Всяко едно не заето работно място е загуба за икономиката!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове