10 Януари, 2020 20:10 3 064 35

Проверяват всички ВиК дружества в страната

  • вик-
  • вик дружества-
  • ивайло иванов

Ако бъдат открити нарушения и данни за престъпления ще докладваме на съответните прокуратури, обяви той

Проверяват всички ВиК дружества в страната - 1
Снимка: БГНЕС

Всички ВиК дружества в страната се проверяват, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той участва в съвместен брифинг с прокуратурата.

"Тъй като подаването на питейна вода е дейност, която е от национална сигурност, с мои заповеди са разпоредени проверки на всички ВиК дружества в страната. Това не са акции, това са проверки. Ако бъдат открити нарушения и данни за престъпления ще докладваме на съответните прокуратури", каза Иванов във връзка с медийни публикации за акции на ДАНС и МВР във ВиК - Пловдив.

„Това е ситуацията. Ако има нови акции и операции ще ви уведомим. Да не всяваме паника, това е доста тежък проблем. Ще направим всичко възможно да се стигне докрай и да предотвратим такива ситуации в страната”, добави той. И помоли медиите да не говорят и пишат гръмко за акции.

„Ако си спомняте още на 26-ти в Перник ви казах, че ще направим всичко възможно поне да стигнем до виновниците за водната криза в Перник. Тогава не беше момента да кажем какво знаем. Това не е краят, това е началото. Нашата работа продължава. Проверките продължават не само в Перник. Ще направим всичко възможно да стигнем до всички виновни. Правим всичко възможно да предотвратим подобно нещо в други области в страната”, каза още главният секретар на МВР.

Ивайло Иванов коментира и друга нашумяла еко тема - за боклука, като подчерта, че проверките на ВиК дружествата в страната и тези за нерегламентираното изгаряне на отпадъци вървят паралелно. Но нямали връзка.

"Има сформиран щаб, където ежедневно постъпва информация от цялата страна. Прави се пътна карта на боклуците в България. Ако бъде открито нарушение и бъдат събрани данни за престъпление, ще се докладва на окръжния прокурор и на главния прокурор, тъй като тази проверка е разпоредена от него", каза той.

„Главният прокурор е разпоредели проверка. Изготвили сме план и е възложена проверка на абсолютно всички площадки, които се използват за съхранение на боклук. Като бъдат събрани необходимите документи, ще бъде докладвано на съответната компетентна прокуратура“, продължи Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чъки

    30 0 Отговор
    А Свинтеса кога ще я разпитат или тя се крие в Брюксел?
  • 2 Боко е източил язовир Огоста

    13 0 Отговор
    Както никога досега.

    Коментиран от #27

  • 3 Данъкоплатец

    26 1 Отговор
    Толкова смешна и жалка пиеса. Вече ни смятат за пълни идиоти.

    Коментиран от #19

  • 4 Какво ще проверяват

    17 0 Отговор
    никой не казва. Нека видят жалбите и сигналите на хората, нека видят дали имат и работят с лицензирани паборатории за оценка качеството на водата, планове , инвестиции, общ. поръчки. Кво правят ВиК асоциациите и пр. Това МВР едва лище може да направи...

    Коментиран от #31

  • 5 El pepi

    21 0 Отговор
    Гледай какви ги вършат, а не какво говорят, това е написано в библията не случайно. Какво да каже тиквата, като са с насрани гащи, че и снимани? Нали се крепи кабинета от коалицията, а тоя тупан е на шкембе войвода човек? По всяка вероятност за да работи индустрията и да няма за гражданско потребление вода, при законов приоритет на домашното потребление, става дума за пари под масата. Яко бъркане в кацата с мед, за сметка на хората, но тъпото в случая е, че документацията показва ясно всичко и за лаици и рано или късно е трябвало да им светне червената лампичка. Или не са я видяли или са я пренебрегнали. Аз залагам на второто.
  • 6 ВиК Абдали

    13 1 Отговор
    Некомпетентност и селски ВиК в Перник,
    странно обаче как разни рибари и случайни хора не са видели че положението е бедствено ?
  • 7 El pepi

    21 0 Отговор
    А не са видяли, на кой да се оплачат? На тия дето я докараха до този хал, ефект зеро? Не е некомпетентност Саше, цифрите говорят повече от ясно. Става въпрос за извръщане на главата, а защо поне за мен е очевидно. В тази плутокрация у нас такива са и резултатите, но няма кого да виним освен нас си, че ги търпим.
  • 8 Сашето

    8 0 Отговор
    Може би са го сметнали и за нормално с оглед, това че е нямало достатъчно дъждове лятото и есента. Като обаче им спряха водата веднага се разпищяха и започнаха да говорят по мащабно и по социалните медии и така се стига и до журналистите. Такива груби като Забелязано .... (в еди си кой град) се следят дори от кметовете и там лесно и бързо се разбират неща.

    Коментиран от #13

  • 9 ринго

    6 0 Отговор
    Трябва смяна на тръбите и кранове,водомери на вход и изхд,с една дума копане,багери ,хора ,надници на час,контрол,отчет!
  • 10 Вик

    16 1 Отговор
    Ти ВиК са без контрол. Всеки си ползва машините за лична дейност. Багерите им бачкат в частни дворове и дори си нощуват там. Краде се гориво на поразия, кеф ти дизел, кеф ти бензин. Също като с общинските коли и полицията. Едно време малките общини как се справяха без служебни коли, а сега всяко село с кметска кола. Тая държава се ограбва всячески

    Коментиран от #12, #32, #33

  • 11 Басейнът

    10 0 Отговор
    Басейновите дирекции не подаваха ли информация за състоянието на язовирите по места към експертите в МОСВ.
    Проверки в тях предвиждат ли се.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 7 Отговор

    До коментар #10 от "Вик":

    Ех, какви времена бяха, а и какъв шоколад имаше тогава, от раз вдигаше самолета, а сегашният за нищо не го бива, а и слънцето как грееше - не като сегашното...
  • 13 El pepi

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сашето":

    Изгледай клипа, вода е имало достатъчно до средата на 2019г. Ако тогава са взели адекватните мерки, сега режим на водата в Перник нямаше да има. Щом Ахчиева, аз, ти, Сашо и други по месечните доклади може да си направим тези изводи, за какво става дума при "експерти" заемащи съответните длъжности? То е ясно, просто дано си получат заслуженото, а не да отидат посланници в някоя държава за "наказание" каквато е практиката в нашта измислена демокрация.

    Коментиран от #15, #22

  • 14 до кога

    18 0 Отговор
    Правите всичко възможно да прикриете виновните! Не може шефовете на ВиК да получават по 6000 - 7000 лв заплата на месец и да не носят никаква отговорност! Министърът - също! Пълно безхаберие! Да не споменаваме, стотиците хиляди тонове отпадъци, които се внасят и горят у нас! И "обогатяват" въздуха ни с всички елементи на Менделеевата таблица.....
  • 15 Пеев

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "El pepi":

    Ами те "мерките" са ги взели - източили са язовира, за да го ремонтират по-лесно, а са "усвоили" парите за подводен ремонт! То това е ясно и на децата.
  • 16 Няма вода за пиене

    7 0 Отговор
    Но има вода за промишлени нужди и производство на енергия. Икономическият министър надзирава прокопаването на тръби, значи проблема е комплексен. Защо проверяват само ВиК, а защо не проверят всяка една "структура" на която държавата плаща пари, за да контролира, опазва, използва водите?
  • 17 Ахахах

    10 0 Отговор
    Оставка мутри! Дим да ви няма! Пръждосвайте се скапани корумпирани гадини! Изчадия!
  • 18 Ахаха

    5 0 Отговор
    На Пеевски ВЕЦ-овете са причината!
  • 19 Joda

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Данъкоплатец":

    , защо е този цирк? Всичко е известно, в реално време! Сега отново ни правят на балсами с милиционерско - прокурорски циркове! Ако може още месец два да крадат!

    Коментиран от #34

  • 20 побарала се мара за пресъхналата бара

    6 0 Отговор
    И га се сетихте , че е национална сигурност ?!
  • 21 Zombi

    9 0 Отговор
    Kой пусна водата в канала? Кой? Кой? Кой????
  • 22 Сашето

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "El pepi":

    Мистерията е друга - по докладите всеки месец по норматив се е изразходвало около 1.5 - 1.6млн кубика вода, притока обаче е в рамките на 500хил. кубика. Защо отрано не са се взели мерки няма идея, вероятно някой се е надявал на дъждовете.

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Baihoi

    2 1 Отговор
    Бас държа, че всички вие възмутен гласувате 10 години за Герб. Що се петите, бе?!
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    накрая да не заметат нещата но едва ли ГЕРБ късно е либе за ЦВЕТЕ
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    управляват ни шайка БАНДИТИ

    Коментиран от #35

  • 27 Да еаааа!

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Боко е източил язовир Огоста":

    НА ВРЕМЕТО В ЯЗОВИРА ИМАШЕ ДРАГА ЗА ВАДЕНЕ НА ЗЛАТО. ПРЕСТЪПНИКЪТ БОКО КРАТУНАТА СИ Е ЗАТВОРИЛ ОЧИТЕ И СЕГА НЯКОИ ДОБРИ, ДЕБЕЛОВРАТИ АКТИВИСТИ НА ГЕРБ ЩЕ СЕ ЗАЕМАТ С " ПОЧИСТВАНЕТО" НА ЯЗОВИРА.
  • 28 Спас безделника

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Сашето":

    ДЪЖД, АМА ДЪЖД ОТ ЕВРО! ТОЗИ МУШМУРОК ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е В ПАНДЕЛАТА И ЗА ДЮНИТЕ, И ПЛАНИНСКИТЕ КУРОРТИ. КАКТО СЕ КАЗВА: ВЪШКАТА СМУКАЛА, СМУКАЛА, И НАКРАЯ ЗАСПАЛА НА ЧЕЛОТО НА ГЛУПЕНДЕРА!
  • 29 Димитър Момчев

    1 0 Отговор
    Казвам се Димитър Момчев.Работех 10 месеца като инкасатор във ВиК Видин.Сигнализирах за кражби на вода и безстопанственост Прокуратурата, лично директора на ОДМВР Видин, обл. координатор на ГЕРБ Видин, кмета на Видин, партийните централи на ГЕРБ И БСП.Сигнализирах и етичната комисия на ГЕРБ.След като изпратих сигнал и до министъра на МРРБ, който е собственик на ВиК дружеството и се срещнах със служителя на дирекция „ВиК” отговарящ за ВиК Видин Станчева, бях уволнен дисциплинарно.Недоумявам защо след като МРРБ чрез своята дирекция „ВиК” контролира своите дружества никой не търси отговорност от министъра и директора на дирекцията.Готов съм да предоставявя доказателства за сигналите си на МВР, Прокуратурата и медиите.Предоставям и телефон за връзка с мен 0039 3661364017.Номерът е италиански, тъй като след като къщата, която обитавах беше атакувана с камъни докато спях и животът и здравето ми бяха застрашени, се принудих да емигрирам.
  • 30 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    Брей, сетили са, ще проверяват, а до вчера тези калинки бяха на почивки в екзотични държави,сега ги събраха,вижте ги ,спасителите..
  • 31 Лумпена

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Какво ще проверяват":

    Ей че написано адекватно и разбрано с малко думи. Проверяват по документи които са одобрени от шефовете на дружествата . Тоест нищо не правят.
  • 32 Луюпена

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Вик":

    Бил си неодобен преди време и друг отчетник в Козлодуй беше пребит с цел да напусне сам ВиК . Това са методите ,бой,шантаж, парично дори ежедневно сърфиране по различни ДС методи.
  • 33 Лумпена

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Вик":

    Абсолютно вярно. А за прикриване в Козлодуй шефа на ВиК назначи жената си по контрола на горивото. Е шефа от Враца няма нищо против. Та за какви проверки говорят,по документи.
  • 34 Лумпена

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Joda":

    Да отчитат дейност за командировъчни!
    Или големи големи проекти по канала а там тече всичко тече .
  • 35 Лумпена

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Какво ще кажете за независимите кметове на които им предстои дело за злоупотреба с средства ? Дали им пречило да потъват
    общински държавни средстваа в личните им сметки. Отгоре на всичко чак искат отново да управляват Козлодуй!! Боклуци .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове