Last news in Fakti

14 Януари, 2020 06:04 1 570 14

Автоинструкторите излизат на протест

  • автоинструктори-
  • протест-
  • кормуване

Те са недоволни от предложението за увеличаване на часовете по кормуване и идеята за въвеждане на GPS-система за контрол в автомобилите

Автоинструкторите излизат на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Автоинструктори от цялата страна излизат на протест в центъра на София, предаде Българското национално радио. Причина за недоволството им е предложението за увеличаване на часовете по кормуване, както и идеята за въвеждане на GPS-система за контрол в автомобилите.

Очаква се днес по обяд стотици протестиращи учебни автомобили да затворят движението по булевард „Цар Освободител“ от улица „Раковска“ до площад „Независимост“.

Инструкторите са недоволни от предложението на Министерството на образованието и това на транспорта за увеличаване на часовете по кормуване - от 31 на 42 часа, и намаляването на теорията - до 14 часа. Подобна мярка няма да доведе до желания резултат за по-добро обучение на бъдещите шофьори, защото според автоинструкторите проблемът не е в обучението, а в начина, по който се взима изпитът за придобиване на шофьорска книжка.

Според тях въвеждането на GPS-система за контрол на изпитите представлява корупционна схема, чрез която курсистите ще плащат такса на частна фирма за дейност, която би трябвало да се извършва от държавната администрация. Самата система е била изработена преди предложените промени да бъдат приети и преди да е ясно дали е нужна или не, заявяват още от Националния автоинструкторски съюз и Съюза на българските автомобилисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отбий и спри

    18 5 Отговор
    Я да си налягат парцалите! Учат курсистите да правят почти всички маневри с "аварийки"! Полуграмотни бакшиш!

    Коментиран от #2

  • 2 Петър

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Отбий и спри":

    Тая простотия с аварийните светлини трябва да спре,при спиране се подава десен мигач,а при тръгване десен мигач.Разберете го и не се излагайте.

    Коментиран от #7

  • 3 Обърках се

    8 1 Отговор
    Така и никой не обясни какъв е проблемът за повече часове подготовка. Кое му е лошото? Ще харчат повече бензин ли, ще се вдигне цената на курсовете ли, ще затъпяват курсистите ли? И за капак прехвърлят някакви обвинения към изпитващите - те пък какво общо иматт с часовете. ААко искат някаква обществена подкрепа - да се научат да обясняват като хората.
  • 4 Дам

    10 0 Отговор
    Един познат така беше спрял на "аварийки" във Виена. На тамошните полицаи хич не им хареса, а на него глобата.
  • 5 СТОП

    3 0 Отговор
    Проблемите са в обучението.Теорията се чете.Но на пътя с теория кола не се управлява.Повече кормуване е винаги по добре .С жпс ще се види дали кара с 20 3км градско.
  • 6 1:1

    10 1 Отговор
    Значи ако "инструкторът" пуши в колата до курсиста, говори по телефона и избира маршрута така, че да си свърши неотложни работи през деня-това е "нормално"! А ако има камера, която да записва процеса на обучение, това е "нарушение на праватра му"?
  • 7 Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    При тръгване десен мигач.
  • 8 Ххх

    7 1 Отговор
    Ние пък ще протестираме срещу бълването на неадекватни шофьори. Една колежка сега си взе книжка срещу 200 лева в София. Инструктора й каза, че с нейното неможене ще я скъсат и че изпитващият иска 200 лева. Сега има книжка, но не смее да кара.
  • 9 koko

    2 0 Отговор
    И фирма АЙ ДРАЙВ ли са сред протестиращите. Школа за издаване на книжки срещу пари в брой и по втория начин ги урежда. Това е една мошеническа школа. ПАЗЕТЕ СЕ ХОРА ОТ ТАЗИ ШКОЛА АЙ ДРАЙВ!!!
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    а продадените книжки
  • 11 Отворко

    4 3 Отговор
    Най-големия проблем за многото катастрофи и жертви е именно в шофьорските курсове.Ако инструкторите подготвят адекватно кандидат шофьорите,няма да се налага да се подкупват изпитващите.Произшествията също ще намалеят.
  • 12 Инструктор

    2 1 Отговор
    Ако инструктора си гледа съвестно работата и дава всички часове които се полагат тогава GPS-а не би трябвало да го притеснява Иначе колкото повече часове кормуване толкова по-добре
  • 13 Димов

    2 1 Отговор
    Автоинструкторите сами налагат такива мерки, като дават книжки на неподготвени водачи, които трупат върху статистиката с ПТП, а после тръгнали да реват, че трябвало да берат горчивите плодове на беззаконието си.
  • 14 Георги

    2 0 Отговор
    чета и препрочитам коментарите... и какво да кажа.... пишат хора.. чули недочули... ами вземете Вие си обучавайте децата... да видите що за стока са..... масово 18-20 годишни лица не правят разлика между напред, назад, нагоре, надолу, на ляво и надясно... но пишете да се направите на много умни... а не ги видите че са зомбита без грам преценка за случващото се около тях, без грам инстинкт за самосъхранение.... мога да ви напиша книга за проблемите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове