16 Януари, 2020 17:09 1 214 12

Б’ней Б’рит: Израел се бори срещу тероризма

  • израел армия-
  • армия-
  • израел-
  • терор-
  • терористична атака

Международното право се използва, за да се отрече правото на Израел, неговата армия, служби и граждани да съществуват и да се защитават

Тероризмът насочен срещу Израел е заплаха днес не само срещу него, ние виждаме неговите мутации по улиците на Европа, видяхме го и в Бургас, където бяха отнети невинни човешки животи в това число и на български гражданин.

Това се посочва в позиция на Б’ней Б’рит.

Държавата Израел е доказала с времето, че е надежден съюзник на гражданите на Европа и винаги се е борил за спасяването на човешки животи по целия свят. Израелските въоръжени сили са единствената армия в региона на Близкия изток, която е под демократичен съдебен контрол и която действа в условията на етичен кодекс, базиран на най-високите изисквания на хуманизма, независимо че е единствената истинска гаранция за съществуването на държавата Израел.

Непрестанните атаки от управляваната от терористите от Хамас ивица Газа срещу мирното израелско население нямат тежки фатални последици не поради активната роля на Международния криминален съд, а поради боеспособността на израелската армия.

Терористичните атаки в Йерусалим се овладяват не поради намесата на международните организации, а поради ефективността на израелските служби за сигурност и бдителността и взаимопомощта на гражданите на Израел. Израел винаги е бил начело на борбата с тероризма, днес обаче атаката срещу него е под прикритието на международното право. Международното право се използва, за да се отрече правото на Израел, неговата армия, служби и граждани да съществуват и да се защитават.

Писмо във връзка с решението на прокурора към ICC да започне разследване срещу Израел до българските институции

Ложа 3355„Кармел“,

До:

Президент на Република България

Министър на външните работи на Република България

Министър на правосъдието на Република България

Ложа „Кармел“ на Б’ней Б’рит Интернешънъл се обръща към Вас, за да изрази своето възмущение от решението на прокурора Фату Бенсуда(Fatou Bensouda) към Международния криминален съд да започне разследване срещу държавата Израел за възможни военни престъпления.

Това решение на прокурор Фату Бенсуда поставя под въпрос правото и задължението на всяка една държава да защитава цивилното си население и да се бори с тероризма. Тероризмът насочен срещу Израел е заплаха днес не само срещу него, ние виждаме неговите мутации по улиците на Европа, видяхме го и в Бургас, където бяха отнети невинни човешки животи в това число и на български гражданин. Държавата Израел е доказала с времето, че е надежден съюзник на гражданите на Европа и винаги се е борил за спасяването на човешки животи по целия свят. Израелските въоръжени сили са единствената армия в региона на Близкия изток, която е под демократичен съдебен контрол и която действа в условията на етичен кодекс, базиран на най-високите изисквания на хуманизма, независимо че е единствената истинска гаранция за съществуването на държавата Израел. Непрестанните атаки от управляваната от терористите от Хамс ивица Газа срещу мирното израелско население нямат тежки фатални последици не поради активната роля на Международния криминален съд, а поради боеспособността на израелската армия. Терористичните атаки в Йерусалим се овладяват не поради намесата на международните организации, а поради ефективността на израелските служби за сигурност и бдителността и взаимопомощта на гражданите на Израел. Израел винаги е бил начело на борбата с тероризма, днес обаче атаката срещу него е под прикритието на международното право. Международното право се използва, за да се отрече правото на Израел, неговата армия, служби и граждани да съществуват и да се защитават. Израел ще намери своя начин да отговори и на това предизвикателство, но точно в трудните моменти подадената приятелска ръка има дълбок смисъл и изгражда мостове през времето и пространството.

САЩ вече заеха ясна позиция, че всякакво санкциониране от страна на МКС ще доведе до съответни санкции от САЩ към замесените в процеса.

България има особено място в сърцето на евреите и Израел със спасяването на българските евреи и ние сме сигурни, че и днес България и българите имат своите основания да изразят своята подкрепа и съпричастност към Израел и неговите граждани.

Ние се обръщаме към Вас с надежда, че Вашата подкрепа ще бъде глас срещу очевидната злоупотреба с право и институции и ще нареди Република България сред държавите, които защитават демокрацията и човешките права, а не тероризма и страданието на невинно цивилно население.

С уважение:

/Д-р Йосиф Асса/

Президент ложа 3355„Кармел“,София, Б’ней Б’рит Интернешънъл

02.01.2020

София


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти жид

    10 1 Отговор
    🤮🤮🤮🤮🤮Жидов гроб 

    /еврейски гроб/

    Иван Вазов

    /цялото стихотворение/

    Легенди при Царевец

    -1 февруари 1906

    Издайство, измяна позорна
    пропусна врага в крепостта
    и Царевец як след упорна
    отбрана потъна в кръвта.

    Бранители храбри паднaха
    под турския мстителен нож,
    палатите царски пламнаха,
    огряха зловещата нощ.

    На утрешний ден пред пашата
    евреин се мръсен яви,
    цалуна му рабски полата
    и с вид горделив заяви:

    – Преславний войводо, сполучих
    услуга да сторя на вас:
    аз портата таз нощ отключих
    и Царевец в твойта е власт.

    Паша милостиви: награда!
    – А, ти ли бе хитрия жид?
    Велика награда се пада
    на подвига твой бележит.

    Без теб тез гявури корави
    не бих ги тъй лесно сломил,
    пред техните зидове здрави
    свят много йощ бих потрошил.

    За туй якоглавство земята
    с телата им мръсни покрих;
    сега и на Юда отплата
    достойна да дам аз реших.

    И викна на двама войника:
    – Убийте туй куче сега! –
    Изви се ханджар над мръсника,
    отфръкна глава от снага.

    II

    Нощес из леса вълцитята
    насам ще се спуснат накуп,
    ще ръфат гладнишки главата,
    ще късат вонещия труп.

    Внезапно скокнa той, заходи –
    безглавия жид нечестив, –
    защуря се плахо, заброди
    по ярове, урви кат жив,

    та гроб да си дири – душа му
    найде го веч в черния ад!
    Остана самотна глава му
    за гавра на псета и гад.

    На смъртния ужас печата
    замръзнал в изпулений взор,
    изплезен язик из устата
    заровил се в смрадния тор.

    Внезапно и тя като жива
    замига, затр
  • 2 За никого не е тайна

    14 5 Отговор
    Че Израел е терористична държава, но никой не смее да говори за това
  • 3 Русороб

    3 4 Отговор
    Б-гей би-нарит отново с поредната простотия, ви клатя в устите шумкарски
  • 4 К за еврейския Хелзинкси Котет.

    10 3 Отговор
    К. за Сорос и Ротшилдите.
  • 5 Работата стана

    14 3 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца
  • 6 Име

    14 3 Отговор
    Интересно! Терористити борят тероризма. Това е ново двайсет.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АНЕНЕРБЕ

    1 3 Отговор
    Генезисът на тероризма се крие не в расовата омраза , а в онова класово разделение на обществото срещу което се бориха и платиха с живота си двамата приятели - ЕМИЛ ШЕКЕРДЖИЙСКИ и НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ.

    ЩЕ ПОПИТАМ ДРУГАРИТЕ ОТ КАРМЕЛ 3355 : Ако бяха живи сега ШЕКЕРДЖИЙСКИ И ВАПЦАРОВ нямаше ли да повторят онова което направиха преживе.

    ВИЖТЕ В КАКВО ОБЩЕСТВО ЖИВЕЕМ - на приказно богати и ужасяващо бедни.

    КАКВО ДРУГО ОСВЕН ОМРАЗА РАЖДА ТОВА КЛАСОВО РАЗСЛОЕНИЕ НА ОБЩЕСТВОТО, КОЕТО ДОБРИ МАНИПУЛАТОРИ МОГАТ ДА ПРЕВЪРНАТ В РАСОВО?

    Ясно е кой ще спечели и кой ще загуби от подобна манипулация.
    ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ И НЯМАТ РАСОВ ПРОИЗХОД.
  • 10 Хайл

    1 1 Отговор
    Този който ми изтри 7 и 8 коментар е българомразец и чифутска подлога която е в състояние да се откаже от рода в полза на чифутите и не само на тях
  • 11 Асен Илиев

    0 0 Отговор
    Ако евреите, визирам арабите/евреи не си съберат акъла и не почнат да допринасят за човешкото общество, ще ги ликвидирам.

    Коментиран от #12

  • 12 АНЕНЕРБЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Асен Илиев":

    Асенчо,

    Искрено ме забавляваш с твоите БОЖЕСТВЕНИ способности да "ЛИКВИДИРАШ" всички СЕМИТСКИ народи в групата на които влизат: араби , евреи и етиопци.

    Като ГРЪМОВЕРЖЕЦА ЗЕВС си бе извънземен!!
    Възхищавам се на способностите ти.
    Убеден съм, че след махморлука ще изчезне и божествената ти сила, и ще бъдеш един най обикновен смъртен.

    ИНАЧЕ СИ ВЕЛИК И ЗАБАВЕН. ДЕРЗАЙ, НО НЕ ПРЕКАЛЯВАЙ С ДОЗИТЕ. Не всички ги понасят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове