Last news in Fakti

22 Януари, 2020 17:18 12 727 26

Домусчиев, Вълка и "Титан" си поделят София

  • смет-
  • сметоизвозване

Класирането на кандидатите за обществените поръчки в сметоизвозването

Домусчиев, Вълка и "Титан" си поделят София - 1
Снимка: БГНЕС

Фирмите на Кирил Домусчиев, Румен Гайтански - Вълка и на пернишките бизнесмени Димитър Борисов и Иво Иванов ще чистят и извозват боклука на София през следващите 5 години. Това става ясно от класирането на кандидатите за обществените поръчки, пише OFFNews. За тази дейност те ще получат общо 435 млн. лева. за поддържането на 19 и половина района ("Триадица" е разделен на две) от 24-те столични района.

Дружествата около "Титан" и Домусчиеви са избрани да събират боклуците, да мият улици и тротоари, да чистят публичната инфраструктура от сняг в 11 и половина райони. На практика се запазват досегашните терени. Дружествата поддържат и районите "Витоша" и "Овча купел", за които договорите изтичат по-късно и не са в обхвата на настоящата поръчка.

Компаниите, притежавани или свързани с Румен Гайтански - Вълка, взимат 8 други района, до момента тя нямаха директен договор с общината, но индиректно обслужваха три района.

В началото на септември месец оферти за търга подадоха 10 дружества за седемте зони и влизат само два или три района.

Ето и зоните с кандидатите:

Първа зона - районите "Средец", "Лозенец", "Студентски" - с приблизителна цена 68.4 млн. лева без ДДС, на първо място е "Титан София център" ДЗЗД. Тя е дружество, в което са фирми на "Титан" на Димитър Борисов и Иво Иванов, и на Кирил Домусчиев - "Айс Ви". То беше и единственият допуснат кандидат за позицията. Сега се чистиха от "Титан София Център 1".

Втора зона - районите "Искър", "Панчарево", "Кремиковци" - с приблизителна цена 60.6 млн. лева без ДДС. Те ще се чистят от "Титан-София-изток 1" - също обединява фирми на "Титан" и на Кирил Домусчиев. Дружеството също бе единственият допуснат кандидат за позицията. Досега се чистиха пак от "Титан София Изток 1".

Трета зона - районите "Изгрев", "Слатина", "Подуяне" - с приблизителна цена 57.36 млн. лева без ДДС. Те ще се чистят от консорциум "Грийн партнърс-БКС" ДЗЗД на Румен Гайтански-Вълка. Другият кандидат за тази позиция бе "ФССИ-България" ЕООД. Досега се чистиха от "Еф Си Си България", "Астон сервиз" и "Бакс".

Четвърта зона - районите "Илинден", "Надежда", "Сердика" - с приблизителна цена 50 млн. лева без ДДС. Те ще се чистят също от консорциума "Грийн партнърс-БКС" ДЗЗД. Другият кандидат бе "АЕС-Х груп" на Красимир Арсов, който досега обслужваше тази зона Консорциум "Грийн партнърс"-БКС. Сега се чисти от "АЕС-Х Груп"

Пета зона - районите "Банкя", "Връбница", "Нови Искър" - с приблизителна цена 39.8 млн. лева без ДДС. Те ще се чистят от "Титан София-изток 1". Сега се чистят пак от "Титан София Изток 1"

Шеста зона - районите "Люлин", "Красно село" - с приблизителна цена 41.7 млн. лева без ДДС. Ще се чистят от фирма "Зауба" АД на Румен Гайтански-Вълка. Досега се чистиха от "Чистота Искър".

Седма зона - районите "Възраждане", "Оборище" и част от "Триадица" - с приблизителна цена 45.29 млн. лева без ДДС. Те ще се чистят от "Титан София Център". Досега се чистиха пак от "Титан София Център".

От обхвата на поръчката не са включени "Младост" и част от "Триадица" (сега се чистят от фирмата ЗМБГ), "Витоша" и "Овча купел" (за тях има договор с консорциум около "Титан"), както и "Красна поляна" (обслужва се от общинското дружество "Чистота Искър").


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само така

    55 2 Отговор
    Айде пак Кирчо Домусчиев. Много здраве на останалите участници в търга. Много е облагодетелстван гелосания
  • 2 КЛЮКАР

    40 2 Отговор
    Абе майката си е е@@о ,ей.
  • 3 124

    40 0 Отговор
    Мафия

    Коментиран от #10

  • 4 Ехаа

    54 2 Отговор
    По 1.2 милиона дневно за събиране на боклук, който го събират 1-2 пъти седмично, а миенето на улиците го правят, по документи, само когато е валяло!!! Егати корупция, егати десеторните надценки!!! Реалната цена за почистване на цяла София не е повече от 100 милиона, като в тази цена влиза и съхраняването на отпадъците. Освен това преработката на отпадъци може да носи допълнителни пари. Страхотен бизнез - 350 милиона в джоба!!! Защо държавата сама не събира отпадъците? Ако столипна община е толкова неладърна и не умее едни отпадъци да събере, как тогава ще управлява цяла община, щом една сметоизвозваща фирма не може фа управлява??? ОСТАВКА НА НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ!!!

    Коментиран от #25

  • 5 гарван 11

    40 2 Отговор
    А кой ще изчисти политическия боклук от България?

    Коментиран от #8

  • 6 АНЕНЕРБЕ

    46 1 Отговор
    Защо плащаме на фирмите на тези ТИПОВЕ?!

    ЗАЩО ДАСКАЛКАТА НЕ СЪЗДАДЕ ОБЩИНСКА ФИРМА ЗА ИЗВОЗВАНЕ НА БОКЛУКА ?! Защо такса смет отива при тези СЪЩЕСТВА, които ежедневно , ежечасно и ежеминутно ни ограбват?!

    КОЙ СТОИ ЗАД ТЕЗИ ВЪЛЦИ ПРАСЕТА И ВСЯКАКВА ДРУГА ТВАР?!

    КОЙ БЕ ФАНДЪКОВА?!? КОЙ ПРИБИРА ПАРИТЕ?!
    КОИ БАНКА ГЪШИМ?!

    Коментиран от #9

  • 7 Ред закон и конк ур с

    35 1 Отговор
    Давай Кире, малко са ти другите "законни" грабежи!
  • 8 Мечтай си

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "гарван 11":

    Забрави! Трябва да се обяви обществена поръчка, конкурси и т.н. подробности. Познай кой ще спечели!
  • 9 Ттт

    6 23 Отговор

    До коментар #6 от "АНЕНЕРБЕ":

    И защо Фандъкова ви е виновна? Има столичен общински съвет, където се гласува всичко, в него са и ДБ и СС и БСП и прочие.

    Коментиран от #12, #13

  • 10 АНЕНЕРБЕ

    34 1 Отговор

    До коментар #3 от "124":

    Не са виновни ВЪЛКА , ПРАСЕТО и другата твар на които е дадена възможност да ни грабят.

    ВИНОВНИ СМЕ НИЕ, ЧЕ ХОДИМ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЕДНИ НЕГОДНИЦИ КОИТО НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА СЪЗДАДАТ ОБЩИНСКА ФИРМА ЗА СЪБИРАНЕ НА БОКЛУКА , А КАМО ЛИ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА.

    ДАСКАЛКАТА ФАНДЪКОВА НЕ ПРОДАДЕ , А ПОДАРИ ДЯЛА НА СОФИЙСКА ОБЩИНА В ОБЩИНСКА БАНКА НА ЖОРО ИНСА ЗА НЯКАКВИ ЖЪЛТИ ПАРИ !!!

    ЗАЩО МА ?!! ЗАЩО ГО НАПРАВИ?!

    През Общинска банка минават милиарди пари на общините , а Фандъкова продаде 67 % от дела на Софийска община на този тип , против който водеше дела и се бореше ВАНЬО ТАНОВ /мир на душата му/ .

    Тази гмеш няма изчистване.
  • 11 Ахаха

    31 1 Отговор
    Демек през две фирми индиректно участва ББ. Ненакраде се тоя! ББ, за какво са ти тези пари?! Дали ще имаш време да ги харчиш?!
  • 12 гост

    29 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ттт":

    Кметът носи цялата отговорност.Затова Фандъкова,слугата на Борисов е в основата на това мафиози като Гела,Вълкът и пернишките бандити да делят поръчките за почистване.
  • 13 АНЕНЕРБЕ

    27 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ттт":

    КОЙ ДА НАПРАВИ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ОБЩИНСКА ФИРМА ЗА ИЗВОЗВАНЕ НА БОКЛУКА ЛИ?!

    РЕДНО Е ТОВА ДА ГО НАПРАВИ ФАНДЪКОВА , НО ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ АКО СИКАДЖИЯТА Й НАРЕДИ.

    ИНАЧЕ И ТЯ И ОСТАНАЛИТЕ СЕ ГЪШАТ И ПРЕЯЖДАТ ОТ ДАНЪЦИТЕ С КОИТО ПЪЛНИМ ГУШАТА НА ВЪЛКА , ПРАСЕТО И ДРУГАТА ТВАР.

    ЗАЩО ИЗОБЩО НИ Е ТОЗИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ И ТАЗИ КМЕТИЦА.

    ДА СЕДНАТ МУТРИТЕ И ДА СЕ РАЗБЕРАТ КОЙ , КОЙ РАЙОН ЩЕ ДЪРЖИ, А ФАНДЪКОВА И ЦЯЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ДА СИ ХОДЯТ.

    ЗАЩО СА НИ ТЕЗИ БЕЗДЕЛНИЦИ И НЕСРЕТНИЦИ?!

    Коментиран от #19

  • 14 Аз, Аз, Аз, Аз

    21 1 Отговор
    Налии искахте, капитализъм, частно предприемачество, демокрация по хамерикански ! Каквото беше по-рано, няма да се върне, но сега е още по лошо. Дотам се е стигнало, че хората бягат от родните си места, с пак един раздава от ръкава и крачола безотчетно народното благо. Мафия ще е навсякъде, когато начело е една бивша мутра с 50 думи в главата.
  • 15 русенец

    20 0 Отговор
    Ще чистят София, значи! Бе то един кенеф колкото и да го чистиш си остава кенеф.
  • 16 Районните

    6 9 Отговор
    БКС-та, през соца знаят ли ,мераклиите за общинска фирма, какви далавери въртяха? Всеки апартамент, държавна собственост, всяка петилетка бе ремонтиран само на документ! То и за това шефчетата имат по десетина апартаменти в София, “честните “ комунета.
  • 17 Последно преди да напусна

    9 1 Отговор
    Бг не съм виждал улици да се мият
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "АНЕНЕРБЕ":

    ....за ОПРАВДАНИЕ И ...ЗАВЕСА на онези тримата...ИЗБИРАШ КМЕТА!!!Не ,,вълка,,...ТОВА е ролята на ,,демокрацията,,,/избираш фъндъка,управлява Вълка....
  • 20 Киро Гелев

    0 0 Отговор
    Софийският боклук не мирише ...
  • 21 Схемаджии

    4 2 Отговор
    Да ви е честито! - на софиянци. Радвайте им се, как ви крадат. Важното е, че сте леви, десни, сини, червени..... Много прост народ сте. От вас тръгват проблемите на цяла България и част от Европа.
  • 22 Вълчо

    4 0 Отговор
    Друго нещо, което направих: заварих две концесии, отвратително направени с един Румен Гайтански-Вълка, струваше ми огромни усилия, но Гайтански вече го няма в боклука на София."

    Думите са на Бойко Борисов от годините, когато беше първи мандат кмет на София и се готвеше за избори за втори. Тогава това беше една от големите му гордости.


    Сега, насред третия мандат на Борисов като премиер, явно усърдието му да пази стадото от вълчи набези е поспаднало. Фирмите на Гайтански останаха в сметопочистването на много други градове, а от няколко години поетапно и тихомълком те се завръщат и в 15 години управляваната от ГЕРБ столица, дори като партньори на общинската фирма "Чистота-Искър", което е коствало работата на директора на дружеството. Но това явно е само малка част от възкръсването му.
  • 23 Кактар

    2 0 Отговор
    Кирето,като дойде Слави, ще стане Мултигруп при Костов
  • 24 Японеца

    2 0 Отговор
    Като свински черва са, няма оправия!
    Стана ли ви ясно след 09.09.1944 що са изчезвали безследно?
  • 25 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ехаа":

    Ако разделите на 5 това което сте сметнал, ще получите истинската сума !!! Договора е за 5 години .
  • 26 Емил

    1 0 Отговор
    Ми защо търпите олигофрени, смели само зад компютрите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове