Last news in Fakti

23 Януари, 2020 06:07 2 743 25

Осъдиха машинистите от Хитрино

  • хитрино-
  • присъди-
  • машинисти

Присъдите ще бъдат обжалвани

Осъдиха машинистите от Хитрино - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът посочи за виновни двамата машинисти от трагедията в Хитрино. Димитър Михнев е осъден на 15 години затвор, а Радослав Петков - на 10, съобщи NOVA телевизия.

И двамата не говориха пред медиите, но стана ясно, че защитата им ще обжалва присъдите.

Ще обжалват и адвокатите на пострадалите.

Съдът призна двамата машинисти за виновни за смъртта на 7 души и нанасянето на телесни повреди на още 14. Двамата ще излежават наказанията си при първоначален общ режим.

На 10 декември 2016 година влак дерайлира на жп прелеза в Хитрино. След изтичането на газ и възпламеняването му последва взрив, който унищожи десетки сгради, а 7 души загинаха. Към момента голяма част от къщите са възстановени. Тече и ремонт на улиците.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 0 Отговор
    а колко престъпници са на свобода

    Коментиран от #2

  • 2 Пандо картечаря

    5 25 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ами дай никого да не осъждаме, защото много като теб още са на свобода. Изречението ти започва с малка буква и на края няма препинателен знак. Ти си за затвора бе човек. Трябва да те осъдят за гавра с българския език. Имаш смекчаващи вината обстоятелства. От сифилистика Ленин на сам грамотните са ненужни и опасни.

    Коментиран от #3, #18

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пандо картечаря":

    господине аз отдавна съм в затвора наречен жив труп на никой не го желая
  • 4 Георги Ненов

    47 1 Отговор
    Само машинистите са виновни, разбира се. Най- дребните рибки.

    Коментиран от #5

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Георги Ненов":

    господин НЕНОВ от БОЖИЯ съд никой не ще избяга приятен ден
  • 6 СссереМ

    2 32 Отговор
    Е само толкова ли са им дали,за седем жертви-10 г,това е подигравка, минимум по 30 трябваше да им лепнат.

    Коментиран от #24

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    и въпреки всичко обичам десислава цветанова от неврото в лом

    Коментиран от #8

  • 8 ФОРУМ

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    нервното вЛОМ не е психиатрия там са хора прекарали инсулт диабет инфаркт това е неврологично отделение а не психо диспансер
  • 9 5555

    31 0 Отговор
    Не разбрах само, защо влака е отклонен от правия коловоз в страничния, след като е превозвал опасен товар!
    Стрелочника и началника на гарата нямат ли вина?
  • 10 РъкатаНаМъртвеца

    20 0 Отговор
    Шефа на БеДеЖе - то защо не е осъден а тези хора а ?

    Коментиран от #23

  • 11 Браво

    1 16 Отговор
    10 годишен пансион с сички екстри и на петата излизат ни лук яли ни лук мирисали
  • 12 Биде

    23 1 Отговор
    Безобразие! Просто трябваше да има осъден и това са най- лесните и беззащитни жертви! За това и подобна трагедия може да се повтори защото виновниците и причините останаха недоизяснени и в сянка! Жалко за машинистите, които се оказаха единствените виновни!!!
  • 13 Jocelin McNally

    0 4 Отговор
    Good day, Are you seeking for legitimate private Money lender? We Offer corporate and Personal Financing at 5% Interest Rate for a duration of 1-30 Years. We also pay 1% commission to brokers, who introduces project owners for finance or other opportunities.
    Thanks. [email protected]
  • 14 Бачо Киро

    17 1 Отговор
    Цистерната не била читава - от фирмата осъдени няма. По линията имаше пропуски - от там осъдени няма. Осъдиха машинистите, които уж били карали бързо... Те въобще не минават по 1000 пъти от там с едни и същи скорости.... Ма хич... Направо им е за първи път на двамата.... Щом водачите на влак са осъдени на 10 и 15 години за катастрофа с жертви, то водачите на ЦЯЛА СТРАНА защо винаги мрънкат, че носят само политическа отговорност и не ги съди никой за толкова катастрофи за 30 години? Колко жертви има на скапаното им управление?
  • 15 Кой кара с висока скорост..?!

    2 0 Отговор
    БДЖ ли...? БДЖ имат вина, че не си поддържат инфраструктурата и нямат нови машини..! Всичко е оставено почти на до изживяване...! Тези цистерни са на частно лице, доколкото се разбра...! След като поемаш отговорност, ти да бъдеш отговорен на работното си място, ти трябва да бъдеш такъв...! Не съм съдник за да съдя това деяние, но в случая и машинистите са виновни..! Питате ли ги тези хора как се чувстват и са, се чувствали с това ужасно бедствие..!?
  • 16 Дъртата,, прочела,

    3 0 Отговор
    Не прочела, коментара на мащехия син, бърза да му сложи лайк, защото никой не мисли трезво, ето затова, стават такива безобразие и в нашата страна...! С извънгабаритен и опасен товар, не може да караш с висока скорост..! Да пази Бог...!
  • 17 гост

    10 3 Отговор
    Машинистът каква вина има, че го карат да управлява влака с висока скорст, че му пробутват негодни цистерни, че го пренасочват по опасни линии? В правилникът на БДЖ само машинистите ли са отговорни за техническата изправност и стандартите за сигурност при опасни композиции? Все едно вие работите в спедиторска фирма, чийто шеф не поддържа камионите, изписва фиктивни ремонти и др., карате, пресича ви някое дете, натискате спирачките, но те не хвашат, нещо се чупи отзад и камиона преминава през детето с висока скорост, само че само и единственно вие носите отговорност, макар че сте натиснали спирачките и сте опитали да избегнете удара. Това според съдиите е честно. Да не говорим, че милионите от дарения отиват за близки и познати фирми, не стигат до реално пострадалите, не стигат до наследниците на жертвите, които по световно правило трябва да бъдат обезпечени от застрахователите на фирмата, което не се случва. Само у нас я има такава простотия, и в другите страни се случават инциденти, но там не завършват с идиотско заключение и подигравка от страна на съда.
  • 18 Густо Майна

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пандо картечаря":

    А не смяташ ли, че и Булмаркет са за е...е, а? За "двувековната" композиция. А БДЖ-то? Те са, като АПИ - слагат ограниченията и дупки вековни: на гара Хитрино релсите пружинираха, като ластици! Това не е ли безхаберие и престъпление, а?! Ами, ако мазалото беше станало по независещи от машинистите причини, но провокирано от компрометирания железен път, кой щеше да поеме вина? Ама забравих БДЖ-то са от държавния отбор - недосегаеми, "мъдри" и "умни", макар и некадърни... калинки!!!

    Коментиран от #20

  • 19 от русе

    6 0 Отговор
    виктория щеше да разкрие всичко но накой е разбрал какво готви и се появи удобния северинчо... честито на заблудените овчици лека и пръст на жената че я споменавам но винаги когато се заговори за тази подла плитическа постъпка в хитрино и винаги ще се сещам за нея
  • 20 от русе

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Густо Майна":

    ако не си забравил шефа на булмаркет се самообеси по "любофф"... някога вис си ги убиваха най спокойно и оставяха полицията да "търси" извършителите а сега сик имат по-демократичен подход та нали са демократи и ето инфаркти ли нещеш самоубииства ли нещеш
  • 21 beast

    1 0 Отговор
    Ако не бяха превишили скоростта нямаше да има драми така , че си заслужават присъдите ....

    Коментиран от #22

  • 22 боцмана

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "beast":

    Приятел , те да не би да карат лек автомобил и да карат където и с каквато си искат скорост. Влаковите композиции в отделни райони се водят от диспечери които отговарят за безопасното движение в района. Не можеш да караш по бързо или по бавно , защото си има места на които трябва да се разминава с насрещни влакове и те са в строг часови диапазон. Прекото на района , в зависимост от ситуацията или подпира някоя композиция или я забързва.
  • 23 Шефа

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "РъкатаНаМъртвеца":

    Шефа на БДЖто няма вина.
    Превозвача е частен т.е. не е държавен
  • 24 Машиниста

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    На чужд гръб сто тояги са малко. Така и вашата работа. Молете се някой светъл ден да не се окажете от другата страна. За мен виновниците си изтриват насраните гащи с друг.
  • 25 жепеец

    0 0 Отговор
    Колега,нали знаеш с колко се влиза в стрелките?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове