Last news in Fakti

29 Януари, 2020 11:00 3 647 45

Читател на ФАКТИ: Софиянци, нека ви морят...(ВИДЕО)

  • софиянци-
  • въздух-
  • мор-
  • автомобили

Заради такива "подвижни кюмбета" в София не може да се диша

Читател на ФАКТИ: Софиянци, нека ви морят...(ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Читател на ФАКТИ от градче в Южна България изпрати видео, което заснел вчера на влизане в столицата. Ето какво ни написа той:

"Заради такива "подвижни кюмбета" в София не може да се диша. Вчера, 28 януари, около обяд, влизам в София с автомобил по работа и изведнъж всички в колата се задушаваме от миризма на запалена гума, миризма на горящо масло и нещо отвратително, което може да се сравни единствено с бунище. След секунди се усещам, че пред мен се движи автомобил, който задушава всичко живо движещо се след него.

Куражлия да го снимам и да го дам на медията ви се оказах само аз, гостът на града. А на софийските шофьори не им пука. Те просто намалят скоростта, за да ги подмине този ужас и го забравят за секунди.

Драги ми братя и сестри от София, нека ви морят с тази мръсотия, а вие си спете и не подавайте сигнали. Обаче помнете - всичко това го дишаме и за коли като тази трябва да се сигнализира, за да се спират от движение, а собствениците им да носят отговорност. Както всички други, които горят в печките си подобни материали.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    4 1 Отговор
    ЛАЙНАТА ЕЙ ЛАЙНАТА
  • 2 qwerty

    39 0 Отговор
    Нов внос на 115К
  • 3 Значи Байо

    27 0 Отговор
    Това като гледам нищо не е, виждал съм къде-къде по-фрапантни случаи на газова завеса, където даже трудно може да му видиш номера, та да сигнализираш.
  • 4 даа

    21 2 Отговор
    когато пуши бяло гори охладителната течност с най голяма вероятност гарнитура
  • 5 ДОКО

    24 7 Отговор
    ЕЙ ШОПИ НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА ВИ ВКАРАМЕ В РЕД..НО ЦИГАНИТЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ..
  • 6 yHuKaT

    18 4 Отговор
    Най-малкото, което трябва да се направи е да се спре от движение. После задължително да се направи проверка и в пункта за ГТП, където е минал.

    Коментиран от #26, #34

  • 7 да ве да

    20 36 Отговор
    Тоя на 'къв се прави, София е мръсна и заради такива, като него, които прииждат от села и паланки "по работа" !!! Загледайте се само в номерата на колите !из столицата А тази кола е с транзитен номер и сигурно е същия идващ или минаващ "по работа" ! Аман от загрижени "инфлуенсъри" и фейсбук геройчета !
  • 8 4428

    24 4 Отговор
    Колата можеби е нов внос. Ще се оправи , като и махнат дпф катализатори и т.н.!!!
    Въпроса ми е към държавните чиновници , защо се допусна да се стигне до това положение . В цяла България е така . Самоунищожава ме се , как никой не го проумява !!!

    Коментиран от #44

  • 9 кал и смет чак у градския съвет

    9 4 Отговор
    То да беше само в София така ! Ще правя скоро филм за Аспарухово - Варна, за скока надвечер на слизане от моста и ще го предоставя на любимите краварски канали и и тръби. сега събирам и датирам шишенца с аромати за административните ОРГАНИ .
  • 10 ПРИЛИЧА

    7 1 Отговор
    НА ГАРНИТУРА ГЛАВА. ТАЯ МАШИНА Е ПОНЕ ЕВРО4 НАПРАВО Е ИДЕАЛНА ЗА НАС.
  • 11 Гого

    16 4 Отговор
    ГТП е пълна пародия. Куцо,строшено и изпушило си минава преглед за 50 кинта и си кара нито спирачки нито светлини нито отработени газове се следят...Пародия
  • 12 Софианеца

    8 15 Отговор
    А те у провицията само елктромобили карат! Я да си ходи на село в обора да не дава мнение на кой му пуши колата, че на село бутат парцалите и боклука в кюмбетата в малкия,, Южен Град "!
  • 13 Шаолина

    6 20 Отговор
    Половина коли пред блока ми в София са с чуждоземни регистрации след околовръстното модели преди 2000г! Я марш на сиело!
  • 14 ха ха ха

    11 4 Отговор
    поредната нагласена глупост, но нека им на софиянци, малко им е! Като и водата им окотят ще се усетят да станат най-накрая!

    Коментиран от #19

  • 15 Ивайло

    7 4 Отговор
    Да се затегнат прегледите и доста подвижни гробища ще бъдат "отсеяни"!!! Или ще си приведеш колата в технически изправно състояние за да можеш да я караш, или няма да я караш - просто и ясно!!!
  • 16 Софианеца

    5 9 Отговор
    ,, фитографа" селянин защо не покаже той с какво дойде до София и какво иьлиза от неговия ауспух то на село дишат само миризма на Теменужки!

    Коментиран от #42

  • 17 Истинския ДЖОН РАМБО

    3 3 Отговор
    ИЗМАМА ! Че не е наред колата не е ама чак такава отврат каквато я описва е НЕВЪЗМОЖНО ! Двигателя как ще гори гума , това да не е печка ? А ако гори толкова много масло отдавна да му е свършило маслото ! Питайте някой майстор какъв е резултата след това ! Тоя "автор"нека си погледне подметката , настъпал е нещо ! Карам същия двигател (1.3 JTD - 75 к.с. ) двигателя е хубав но капризен - иска всичко да му е наред , да му слагаш хубава нафта и т.н. . Ей това на клипа може да го направи ако си му сипал неподходящо за него масло или ако едната дюза е монтирана съвсем малко ама малко неправилно !
  • 18 Save

    7 3 Отговор
    Проблема е свързано със строителството в София. Крайно време е да се спре разрешението за строеж в София. От там ще се оправи и трафик., замърсяване и ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ НА ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ. Ще се вдигне и техния стандарт. Не е нормално СОФИЯ ДА Е БЪЛГАРИЯ
  • 19 Гражданин

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "ха ха ха":

    Напълнихте София с вашите бараки от прованса и се бутате в квартири по десет маймуни с 10коли 1990-1998г!
  • 20 гост

    7 2 Отговор
    Колата въобще не е задължително да е неизправна !! По-скоро е "заредена" с някой от новите коктейли от използвано трансформаторно масло , разтворители и каквото друго намерят , които вече масово се търгуват на черно !! И то за някакви 50-60 ст разлика !! Ако някой не е на ясно има цели блокове пишман шофьори , които въобще не са зареждали на бензиностанция от години !!! Затова и пушека е бял , а и странните миризми !!
  • 21 Супер Марио

    10 9 Отговор
    Въздуха в София е мръсен защото селяните пренаселиха столицата ФАКТ!

    Коментиран от #30

  • 22 Шаолина

    10 5 Отговор
    Ууууууууу братя селяне я си одете от дека сте да видим дали въздуха в София ще бъде мръсен, по празниците мръсен въздух в София няма защото го носите по родните си места!
  • 23 ддд

    7 1 Отговор
    Нов внос, духнало турбо. Това е в някаква степен допустимо. Не е допустимо обаче димящи барутници да минават ГТП години наред и да горят повече масло от двутактов двигател. Ето, взех един бус от познат от София, той наредил 5 еднолитрови тубички зад седалката и вика, че трябва да ми стигнат за 1000км, да, стигнаха ми точно на косъм и пак трябваше да се допъва. Така си го кара с години, черно-сив пушек при всеки един наклон и абсолютно никакви проблеми с ГТП, полиция или др. Всеки с дизел е горд, че е изрязал дпф и егр след вноса, "за да няма проблеми", докато е така положението и на простите хора им се дава подобна свобода, няма какво да се промени. Отидете в един произволен онкоцентър да видите колко млади хора има, хора, чиито деца обгазявате директно като преминете по пътя.
  • 24 гост

    2 1 Отговор
    ЗАЩО МИ СЕ СТРУВА,ЧЕ ТОВА Е БЕНЗИНОВ ФИЯТ.
  • 25 Селянина стана софиянец

    10 1 Отговор
    Пуууу като на гражданието у софето не му аресва въздуха да оди он на село. Всеки в държавата има право на избор къде и как да живее. Аман от все знаещи граждани. Ае со здраве.

    Коментиран от #27

  • 26 Чичо Митко

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "yHuKaT":

    Много тъп уникат си и незнам защо пишеш,като си неподготвен.Този автомобил е с транзитни номера следователно,не е регистриран ,няма талони и няма как да е минал преглед!Ходи си нахрани коня!!!!
  • 27 Професора

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Селянина стана софиянец":

    Вече ще им казваме електро-селяните новите будители хахахаха хахахаха диви - диви провинцялисти :виждате треската в чуждите очи, а не виждате гредата във вашите очи!
  • 28 Бесен Язовец

    8 2 Отговор
    Мумиите не виждат, че регистрационния номер е временен как разбраха, че е от София? Хахахаха кьорави седнаха да играя карти със софиянци хахахаха!

    Коментиран от #33

  • 29 Boro

    1 2 Отговор
    Това гюбре дори са го регистрирали без проблем още същия ден !
    А номерата са на 99% на друга кола.
  • 30 Чичо Митко

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Супер Марио":

    Абе кавал,майка ти баща ти от кое село са?
  • 31 Еко 3333

    3 5 Отговор
    Такива коли в Германи се спират и собствениците се глобяват с 5 000 евро. А, че Софиянци са зомбита и не обръщат внимание това си е истина.
  • 32 Vasko SF

    4 4 Отговор
    Ставам свидетел всеки ден на такива барутници из София. И винаги съм се питал КАТ имат ли право да ги спират от движение или има други органи които го контролират. Не е важно каква регистрация е колата, важното е че тя замърсява въздуха в град с около два милиона души и всички ние ежедневно дишаме тази отврат. Трябва такива автомобили да се спират от движение веднага и ако се пускат пак да минават специален преглед но пред орган на държавата а не на някой частник с преглед. Заради тия с частните прегледи сме на това дередже.

    Коментиран от #38

  • 33 Софианец

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен Язовец":

    Я огледай клипа бе пич????
    Май е цариградско а ХАХАХА или и ти си некой землянин от ИИИИЯмболь.
  • 34 Чичо Митко

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "yHuKaT":

    Защо не дойдеш с „новата”си 15 годишна кола при мен на преглед ,да ти сцепя трътката и да те пратя на градския транспорт,ако си от София,в което се съмнявам..!

    Коментиран от #39

  • 35 Горубляне...

    1 2 Отговор
    Транзитният номер е с буква "В" в средата.. По спомени струваха около 1000лв и важат за период от една година.. Можеш да ги слагаш на различни коли.. Дават се само на автокъщи и търговци на автомобили. Дилърски транзитен номер на някоя от автокъщите на Горубляне... Човека явно я кара към сервиз... Или просто си се вози с новият внос...
  • 36 Варна БМВ

    5 2 Отговор
    Добре, че сме ние от провинцията пак да ви отваряме очите как ви тровят а вие спите и това вие ежедневие.
  • 37 КАТ

    4 3 Отговор
    ВЕДНАГА ДА ГЛОБИ ''ФОТОГРАФА''! ИЗПОЛЗВАНЕТО НА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ Е ЗАБРАНЕНО.
  • 38 Чичо Митко

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Vasko SF":

    Препоръчвам да прочетш отговорите до#6 от мен и идва събота и си отиди до родното място да подишаш чист въздух!
  • 39 Аз ще

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Чичо Митко":

    дойда. Дай адреса на сервиза.
  • 40 Госあ

    4 2 Отговор
    Аз пък съм виждал стотици такива със всякакви регистрации, най вече от перник, благоевград, кюстендил. Също съм виждал и стотици барутници на градски транспорт. Фандъка даде една камара пари за тях, като закри сума ти трамвайни линии и маршрути
  • 41 АНЕНЕРБЕ

    4 1 Отговор
    НЯМА ВЕЧЕ ДА НИ МОРЯТ.

    БОКО СЕ СРЕЩА С ПРЕМИЕРА НА ИТАЛИЯ С МОЛБА ДА ПРЕКРАТЯТ ПОДАВАНЕТО НА БОКЛУК, ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ ПАРИ КОИТО СЕ ПРЕВАЖДАТ НА ПРИЯТЕЛЯТ МУ ЗЛАТЕВ И ПОМАКА КОВАЧКИ ВЕЧЕ СА ПОД КОНТРОЛА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ВЗЕЛИ НА РЪЧНО УПРАВЛЕНИЕ ДЪРЖАВАТА НА КОЯТО ДА ВЧЕРА БЕШЕ ВОЖД.

    Малцина осъзнават , че сме влезнали в АМЕРИКАНСКАТА ПЕРЕСТРОЙКА , прикоято съдбата на нашите олигарси ще е такава каквато е на руските им колеги в частност ДЕРИПАСКА.

    За да стане ясно какво се случи вчера с ДОГОВОРА КОЙТО БОРИСОВ ПОДПИСА С ПУТИН И ЕРДОГАН С КОИТО ВЪРТЯ ПРЕДИ ДНИ ЕДНИ КРАНОВЕ НА ТРЪБИ е редно да прочетете как ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА вчера в САЩ промени договорените количества намаляйки ги с 50%!!
  • 42 Софиянец...

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Софианеца":

    Не знам откъде си, но се вижда, че си неграмотен СОФИаНЕЦ щом и това не знаеш как се пише! За другото - без коментар...!
  • 43 Боцмана

    2 3 Отговор
    За мен лично такива коли мястото им е в моргата.
  • 44 Народа ПРОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "4428":

    Не вижда Кои са наи - голямите замърсители - Тец овете горящи боклук ,печките на твърдо гориво камионите и чак тогава са колите . Никой не казва нищо за Не измитите улици от които се вдига прах ,която дишаме а парите за почистването са "усвоени" от крадливи фирми и общинари
  • 45 незнайко

    0 1 Отговор
    Този който е направил клипа, защо не е следил къде отива в момента този автомобил ??? Може би в СЕРВИЗ, защото е с транзитни номера !!! Този който е снимал направо си е СЕЛЯНИН !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове