Last news in Fakti

2 Февруари, 2020 20:17 4 052 65

Руският посланик: Някой не иска да има „Балкански поток“

  • русия-
  • анатолий макаров

Позиция на Кремъл

Руският посланик: Някой не иска да има „Балкански поток“ - 1
Снимка: БГНЕС

"Някой не иска на територията на България да се появи „Балкански поток“ Има такива сили както в България, така и зад граница. И това, което се случва сега колкото и да е странно, се случва през последните 3 месеца, след 21 октомври". Това коментира руският посланик Анатолий Макаров пред „120 минути“ по бТВ, след като двама руски дипломати бяха обявени за персона нон грата у нас след шпионски скандал през януари.

Външно министерство привика посланика на Русия, след като главният прокурор Иван Гешев информира Екатерина Захариева за двама руски шпиони у нас в края на миналия месец.

„Руско-българските отношения съществуваха по един начин до 21 октомври и по друг след 21 октомври. До 21 октомври миналата година отношенията ни се развиваха много успешно. (…) На 21 октомври беше открит официално 11-километров тръбопровод, който свърза турската газопреносна система с българската - в село Горска поляна. Това беше тържествено събитие, заедно с министър-председателя.

След това започнаха проблемите. На 25 октомври ме поканиха в Министерство на външните работи и ми съобщиха, че наш дипломат се занимава с дейност, която не отговаря на дипломатическата и трябва да напусне страната. Това беше първият епизод след датата 21-ви октомври! След това мога да ви разкажа и друга история - например на 8 януари, когато в Истанбул се състоя тържественото откриване на „Турски поток“.

Там бяха поканени и Бойко Борисов, и президентите на Сърбия, на Русия и домакинът - президентът Ердоган. Две седмици след тази среща в Истанбул, отново ме канят в Министерство на външните работи и този път, нещо повече имам да кажа - това беше направено, през публичното пространство. Съобщават ми, че двама от нашите сътрудници - един от посолството, друг от търговското представителство, се занимават с противоправна дейност и за 48 часа трябва да напуснат България.

Освен това Главната прокуратура обяви за издирване по линия на Интерпол още 3-ма руски граждани. На този фон сега се строят и се развиват нашите руско-български отношения, не знам как ще тръгнат нещата нататък. Ще видим какво ще стане, но разбирам, че това са сериозни проблеми, които възникват на този етап", каза Макаров.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    33 17 Отговор
    Брех! Кой би могло да е това? Дали не е конкретна държава която използва същият орел за символ, който и други империи на злото са използвали в миналото?

    Коментиран от #42

  • 2 Голем смях

    24 53 Отговор
    Като върнат сърбите Цецо Василев,тогава ще им пуснем газ от братската им Россия.

    Коментиран от #18, #23

  • 3 Георги

    63 13 Отговор
    ПУТИН Е КАЗАЛ ЧЕ, АКО МАКАРОВ НЕ МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНИ ПОРЪКИТЕ, ЩЕ ИЗПРАТИ КАЛАШНИКОВ.!.

    Коментиран от #8, #45

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лошо време за Гешеф и мафия

    56 8 Отговор
    Май скоро Макаров скоро ще даде думата на Калашников
  • 6 Анти милиционер

    27 60 Отговор
    Какво унижение - Русия е на колене пред.... България. И хленчи и чупи пръсти безпомощно.

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Алооуу бсп+дпс джендъри..

    10 7 Отговор
    Тази статия е фейк
  • 10 Путкин ще цака американците

    22 9 Отговор
    "Кралят на хазарта" Васил Божков е предложил 200 млн долари на Емиратите, за да откажат на властите в България връщането му в страната, разкриха източници от службите.

    "Божков се опитва да се договори с Пеевски на среща в Дубай", допълни източникът от службите.

    В същото време премиерът Бойко Борисов демонстративно се дистанцира от "поръчката". Божков обаче смятал, че той стои зад атаката срещу него.

    "Божков се опитва да използва каналите на Таки и да си плати неприкосновеността, но обкръжението му е пробито от службите и няма да успее", коментира източник от обкръжението на Младен Михалев-Маджо, който движи хазартния му бизнес.

    "Освен това Таки работи за службите, а Божков ги прескачаше и си уреждаше нещата направо с руснаците", продължи партньорът на Маджо.

    Всъщност това е шансът на Божков - руснаците да му отворят канал към тяхното лоби в Емиратите. Той вероятно ще цака жокера с "американската поръчка".
  • 11 пращач

    17 34 Отговор
    Някой праща руснаци да убиват български граждани.

    Коментиран от #62

  • 12 мали мали

    19 10 Отговор
    Сега му се е паднало да завърти на обратно кранчето на цяла европа,и току виж хляба е станал 2.00 лв ток,вода ,парно и после кои е виновен

    Коментиран от #13

  • 13 Хахаха

    16 33 Отговор

    До коментар #12 от "мали мали":

    Ще завърти крана и половината крепостни подивели от глад.
    Путин е смешник, нещастник и групак

    Коментиран от #60

  • 14 Руските свине

    18 20 Отговор
    Винаги успешно са се представяли като невинни жертви.
  • 15 някой си там

    44 15 Отговор
    Някой от империята на злото - САЩ искат да им купуваме по-скъпият газ. Някои продажни душици у нас са готови на това. Няма да има никакъв газопровод и АЕЦ Белене!Скъпа газ от краварите и скъп ток от Турция. На някой народ не му дойде акъла и е готов да търпи още 500 години "присъствие".

    Коментиран от #17

  • 16 80% deбили

    39 11 Отговор

    До коментар #6 от "Анти милиционер":

    Къде видя унижение ,бе слепец!!!Пак ще плащаме неустоики като ни осъдят както за Беляне и ще се молим на комшиите да ни продават ток и газ слагайки ни го на два ката...

    Коментиран от #19

  • 17 Хахаха

    22 34 Отговор

    До коментар #15 от "някой си там":

    Боклук, рашистан ни продава най-скъпо газта от 30г., по братски.
    Руснаците и русофилите са русороби=репостни=безмозъчни плужеци

    Коментиран от #20, #64

  • 18 самурай

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    Да го върнат и милиционерът гешеф да го самоубеси в килията му ли?Страх лозе пази.Подобре жив изгнанник отколкото мъртъв родолюбец.

    Коментиран от #39

  • 19 Анти милиционер

    15 22 Отговор

    До коментар #16 от "80% deбили":

    Взеки ден гонят руски посланици и "шпиони". Не ди ли чувал за телевизия, че си толкова невеж? Главният прокурор заплаши Русия, арестуват им олигарсите, арестуваха им шефа на клуб Русофили.... Ти въобще вменяеми ли си или се правиш на луд като сотаналите отрепки от лагера на мушморока Пуссин?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хахаха

    10 19 Отговор
    Рашистан по поръчение на Потуркин през лятото превалутирали 65 милиарда долара в юани по курс 1 долар за 6.2 юана.
    Покрай грипа юана се е сринал до 7 юана зъ долар.
    Бравэ на гросмайсер потуркин.
    Две сатрапии ще ги гътне един вирус.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 мали мали

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "Хахаха":

    Мали мали мнооо си запален бре ,огледаи се и ми кажи къде видя българи в българия,освен гена да се е сменил да сме станали по мургави ,а едно че избягаха в чужбина а тук останаха коментиращите баш баш българите,алоу утре пак ще бачкаш на някои розов лягаи на време за да имаш сили
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бай хой

    14 22 Отговор
    Новичока е слаба отрова. Много по силна и опасна от нея е "Русофилчока", с който преди 140 години е заразено част от българското общество. То е превърнало част от българите в руски зомбита, за които Русия и руските интереси са най-святото нещо на света!
  • 27 Истината

    17 20 Отговор
    Русия е най-мръсната и до погнуса отвратителна страна в цялата световна история. Там са селекционирани  чудовищни морални уроди при, които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лайната, в които иска да потопи целия свят.
  • 28 Ха ха ха

    13 8 Отговор
    Тук гледам много мин. председатели, тя тръбата се строи, чакаме и аец, шпионски те димки обаче хващат декиш:) полека да не спрете турски поток, да ходят пак нашите да се молят до Москва или да подтичква около Путин като преди няма и месец:)))
  • 29 Ха ха ха

    7 5 Отговор
    До27 я още един, който мрази националния си празник, поне на 9 май може да поздрави пасито с официалния празник на Израел ха, ха, жалка работа:))

    Коментиран от #31, #50

  • 30 Руските свине

    16 18 Отговор
    Изглежда никога няма да разберат, че България има свои собствени национални интереси, който се различават от руските. Няма да разберат, че България и българите не дължат нищо на съвременна Русия. Няма да разберат, че българите не са хора, за които лизането на руски задници е върховна проява на патриотизъм. Няма да разберат, че е връх на наглостта и тъпотата постоянно да вменяват на един народ, че ти е задължен во веки веков за събития станали преди век и половина.
  • 31 Хахаха

    13 16 Отговор

    До коментар #29 от "Ха ха ха":

    Нито 1878, нито 1944 са ни освобождавали руските свине.
    В Сан Стефанския договор и в мирния договор подписан със СССР си пише черно на бяло, че сме окупирани!.
    За награда през 1944 изнасят златото ни от ЮБНБ 30 тона, архивите ни, като военни трофеи, а са ни освободири, а за капак по заповед на Сталин е избит цвета на България.
    Русия е най-долно зло
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 До30

    9 2 Отговор
    Абе умник, нали нашите ходиха до Москва преди 2 г. да ги върнат в проекта, аец също искаме, Америка не ще и трябва димки залъгалки с шпиони, като се сключи договор, за който нашите са се моли ли трябва да го спазат и понеже сме малки с резил, кой както може:)
  • 34 До31

    16 5 Отговор
    Изнасят я, той и Елин Пелин пише колко богато живее България ха, ха, ха, а интересно ако не бяха Ленин и Сталин колко репарации щеше да плати България и кои земи щеше да загуби, а освободителя ти стои на паметник пред парламента, а войната, в която е победил се чества на 3 март Националния ти празник:))
  • 35 бабаяга

    7 5 Отговор
    Ей фашистки боклук! Спрете си фашисткото акустично оръжие, че последствията са ...
  • 36 хи хи хи

    12 2 Отговор
    Ти остави, ми ако няма поток, после и Турция няма да го приеме ... да не говорим За Русия - къде ще се крие нашият дебел момък, като се появи и неговия палач?
  • 37 коце

    13 15 Отговор
    За какво ти е такъв поток бе омбаши?
    Имаме си природен газ - може да си купуваме и от Америка?
    За какво ни е руски газ? И аз не мисля, че ни трябва!
    Имаме злато, нефт и руда и газ! Имаме си всичко в БГ!!!
    В Трънско има яко - като дете съм вадил златни люспи от река Ерма!
    Беше най-чиста в БГ по онова време... България е РАЙ във който има всичко!!!
  • 38 До37

    13 2 Отговор
    Ами питай Меркел на тях защо им е, те даже повече пари имат, умник:)
  • 39 Голем смях

    6 5 Отговор

    До коментар #18 от "самурай":

    То когато Цецо и комунетата окрадоха банката ,Гешев не е бил толкова главен.А Цецо нито е изгнаник нито е родолюбец.По-скоро е сребролюбец ,който с всичките си пари ще пукне я в Сърбия,я в Русия.А както е известно тези държавици не са привлекателни за богаташите .Халал да са му,когато се яви пред райските порти.
  • 40 gggw

    10 4 Отговор
    русофобските мърши много скоро ше плащат тока по 10лв на кв/ч.. да им е честито.. а газта ще я карат с буркани от южна африка.. по новата линия на метрото, която сименс ше тества до 2030-та
  • 41 Искаме Руски газ

    16 8 Отговор
    НЕ ИСКАМЕ АМЕРИКАНСКИ ГАЗ.... ИСКАМЕ ТЪРГОВИЯ С РУСИЯ.....
  • 42 БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    НЕ ИСКА НИКАКВИ ТАТАРСКИ ПОТОЦИ.
  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 10 Отговор
    Прeз 1885 г. Aкcaкoв пишe в cтaтия във вecтник „Руcь” думитe, изрaзявaщи кoнцeпциятa нa руcкия пaнcлaвизъм: „Вcякo тържecтвo нa бългaритe e cмърт зa Руcия. Бaлкaнcкитe държaви нe трябвa дa имaт нищo cвoe. Тe трябвa дa бъдaт притeжaниe нa руcитe или, пo-яcнo кaзaнo, тe трябвa дa бъдaт пoгълнaти oт руcитe!” ...След подписването на Одринския мирен договор 1829 г., Русия коварно обезбългарява Тракия , и така до днес....
  • 44 Шопо

    10 5 Отговор
    ,, Българите са малък,но изключително прост народ, /Жорж Ганчев/
  • 45 ЦРУ

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Георги":

    до Георги …..А Тръмп е казал - ако путин СИ ПОМИСЛИ да изпрати в БГ / НАШ СЪЮЗНИК и ПРИЯТЕЛ / …….г-н Калашников...….аз ще изпратя м-р Колт ...и г-дата Пършинг ….и " Седящият Бик " ...със неговите " ТОМАХАВКИ "
  • 46 До43

    11 3 Отговор
    И какво ти взе Русия, вярата езика, кръвен данък, пумаци ли какво, я виж Македония по пътя за нато как учи албанския, къв панславизъм какви глупости, отива си още една християнска държава на балканите
  • 47 До43

    3 5 Отговор
    Писал се империалист, ха, ха, ха империя е Русия, ти си обикновен либераст:))
  • 48 Таварищ Макаров

    6 8 Отговор
    Балканския поток си е наш а не както искахте да е руски даже и земята да купите под него Сега вие сте зависими от нас което много ви боли
  • 49 ВОЛЕН ФИДЕРОВ

    3 3 Отговор
    НЕ АПУГАЙСЯ МЕДВЕД,ПО ТРЕВОЖНО Е ЧЕ МНОГО НЕ ЩАТ ВАШТО ВЛИЯНИЕ..
  • 50 Обикновен Бг

    3 3 Отговор

    До коментар #29 от "Ха ха ха":

    Пасито е евреин колкото аз съм космонавт. Потърси в нета Пасуто къде е роден и каква е майка му. Постарали са се да изтрият всичко, но ще намериш информация.
    На Пасито трябва да му честитят Рамазам Байрама, тогава тий празнува. Сюлейман Хафъз.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 1944

    4 3 Отговор
    да разкараме евразийските наркодилъри от българия. и вечните им издънкаджии гереушници.
  • 53 Руснаците

    6 3 Отговор
    Да не се правят на света вода ненапита. Руски дипломати биват гонени масово от цивилизовани те държави за шпионаж. От 2016 година до сега много държави са изгонили руски дипломата за шпионаж, съответно от  България-3, Естония-2, Молдова-5, Германия-6, Франция-4, Полша-4, Литва-3, Чехия-3, Дания-2, САЩ - 97, Италия-2, Холандия-6, Финландия-1, Румъния-1, Латвия-1, Украйна-14, Великобритания-23, Гърция-2, Словакия-1, Испания-2, Хърватия - 1, Унгария-1, Швеция-1, Ирландия-1, Белгия-1,
    Канада-4, Албания-2, Македония-1, Норвегия-1, Австралия-2, Черна гора-1, Грузия-1.
  • 54 Ах как боли

    5 4 Отговор
    Будали Тръбите са Български и газ ще взимаме от където ни е изгодно Путен ще се пръсне от яд

    Коментиран от #63

  • 55 шгш

    2 1 Отговор
    Естествено. По-добре е да сме бедна , лесно манипулируема страна, затвориха ни и 4 и 5ти блокове на АЕЦ, сега казват, че било грешка, но нас какво ни грее, спазвахме ембарго, а нас какво ни грееше????
    Важно е единици да цоцат мнооооого!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 123

    2 1 Отговор
    Слава Росия
  • 58 Джулия

    1 0 Отговор
    Ако можеше да осъзнаеш каква глупост си написал! Русия не е на колене пред България. Точно обратното е.
  • 59 Джулия

    1 1 Отговор
    САЩ не иска да има Блакански поток или какъвто и да е друг потоп минаващ през България. Щете-нещете, ше купувате скъп втечнен, американски газ и няма да печелите от транзитни такси. Така са наредили на нашето васално правителство "стратегическите ни партньори" отвъд океана. Това са т.нар. атлантически "ценности". Да ви е честито.
  • 60 Джулия

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    Ахам, "групак" бил, казваш. А ти пък си красавец и умник.
  • 61 Гатака

    0 1 Отговор
    Леле е, какви шпиони бе, какъв шпионира, 8 те самолета които още не са произведени ли. Или Атомната централа направена от тях или големия икономически бум. Може би огромните заплат и пенсии. Опомнете се. Имат космически средства с които всичко им ясно. Има такива като
  • 62 serjant

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "пращач":

    i kolko sa ubitite , ako ne broim tebe , ama ti si se rodil ubit ot prirodata i ne mojem da ti se sardim...
  • 63 serjant

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Ах как боли":

    pa na tebe shte ti se prasne g .za ,kogato pochnesh da plashtash zadmorskija gaz....
  • 64 serjant

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    kolko si siguren ,koi ti dade razcenkite po koito e plashtan gaza...
  • 65 нека да цвилят

    2 0 Отговор
    България си строи собствена газопреносна мрежа "Балкански Поток" и газ ще купуваме от където ни продават най изгодно дори и това да е Русия Нека сега Гъзофилите и Хибридите да почнат да оплюват
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове