15 Февруари, 2020 20:48 5 202 52

НАП удари пловдивски дискотеки и магазини

  • нап-
  • проверка-
  • дискотеки-
  • магазини-
  • пловдив

Освен нощите клубове, данъчните са посетили и едни от най-оборотните магазинчета под тепетата

НАП удари пловдивски дискотеки и магазини - 1
Снимка: shutterstock

Служители на НАП са нахлули в чалга – клуб "Премиер". По време на проверката са констатирани нарушения по Закона за Данък добавена стойност. На управата е съставен протокол. Клубът се намира на булевард „Освобождение” в ж.к. Тракия. Спрямо дискотеката не е наложена най-тежката административна санкция „запечатване”. В страницата на клуба все още се рекламират предстоящи участия на изпълнители.

Припомняме, че заради липса на удължено работно време клуба бе затворен в края на месец ноември. Тогава при проверка във въпросния обект и клуб „Сикретс” в Кършияка, бе установено, че дружествата не са с изрядни документи.

Още една дискотека в Пловдив също попадна в полезрението на данъчните. Името на клуб „Плазма” се появи в „черните” списъци. Заведението, което се намира на булевард „Христо Ботев”, е било проверено от служители на финансовото ведомство, които са констатирали нарушения. „Плазма” продължава да работи и да организира хаус партита.

Освен нощите клубове, данъчните са посетили и едни от най-оборотните магазинчета под тепетата, а именно – „магазин за лев”. Два такива обекти са били проверени, като и на двата са съставени актове. Те се намират на улица „Славееви гори” в Кючука и бул. „Христо Ботев” в централната градска част.

По ударите на НАП попадна и зала за спорт. Клубът по аеробика, намиращ се на булевард „Шести септември” , е проверен през последния отчетен период и санкциониран с предписание. С такова се е сдобил и магазин за климатици.

Не са малко дружествата, опериращи по зимните ни курорти. Масово най-проверявани са обектите в Пампорово, Чепеларе и Велинград. Не са и малко санкционираните, като сред тях са магазини, салони за красота, чайни, лоби бар, хижа за отдих и ресторант.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    14 2 Отговор
    С какво са ги ударили не разбрах, актове ама какви актове, все ги удрят ама файда йок
  • 2 Save

    19 9 Отговор
    Акт за 1000 лв а той откраднал от държавата 100000 лв. Не ме разсмивайте. Как виждате Валерката и Волевиста да си напишат закон против тях. Хахахахах
  • 3 Последния софиянец

    32 4 Отговор
    Удряйте кърлежи! Както сте я подкарали скоро няма да има какво. Тогава от какво ще се храните лапачи?

    Коментиран от #7

  • 4 Centurion

    39 7 Отговор
    Удряйте,уряйте,изгонете и тези дето са останали,а после ще ви питам нещастници такива кой ще ви прави потреблението и от каде ще смучете 20%ДДС.Сами режете клона на който стоите!Хората не правят бизнес,и никой не е канил Държавата за ортак на доходите си!Държавните служители и институции са паразити които съществуват заради собственото си съществуване а не в плейлиста каза на гражданите!!!

    Коментиран от #6

  • 5 от КРУШОВИЦА

    11 18 Отговор
    ДА , БРАВО ...СЕГА КУРНЕЛА ШИ КАЖИ ЧЕ ИМА “НАТИСК И НАСИЛИЕ “....ПО ВРЕМЕТО НА БСП НИКОЙ НЕ ПРОВЕРЯВАШЕ ЗА КАСОВИ БЕЛЕЖКИ НИТО ПИЦАРИИ , НИТО ЗАВЕДЕНИЯ ,НИТО НОЩНИ КЛУБОВЕ ИЛИ МАГАЗИНИ ...И ЗАТОВА БСП НЯМАХА НИЩО В БЮДЖЕТА ...НУЛА !

    Коментиран от #8, #10, #36

  • 6 ШО ПИШЕШ ТЪПОТИИ

    13 15 Отговор

    До коментар #4 от "Centurion":

    НАЛИ РАДЕВ ИСКАШЕ “ ОСВЕТЛЯВАНЕ “ НА ИКОНОМИКАТА ...ЕТО ..НА ...ДЪРЖАВАТА РАБОТИ ..ВАДИ НА СВЕТЛО ИКОНОМИКАТА ....А ТАКИВА ПАРАЗИТИ КАТО ТЕБЕ ВЕЧЕ СА НА СВЕТЛО И ВИЕТЕ НА УМРЯЛУУУ...УУУУ...УУУУУ....!

    Коментиран от #11, #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Последния софиянец

    28 2 Отговор

    До коментар #5 от "от КРУШОВИЦА":

    Веднага разбрах че никога не си правил бизнес в България. Опитай да направиш нещо и тогава ще говорим.

    Коментиран от #18, #19

  • 9 Последния софиянец

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "АРЕСТ ЗА КОРНЕЛА":

    И ти си говедо на държавна ясла. Ратай!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Съсипване на частния бизнес

    13 4 Отговор
    Чух че тръгнали по месарници и хлебарници да проверяват.

    Коментиран от #16

  • 14 Centurion

    23 5 Отговор

    До коментар #6 от "ШО ПИШЕШ ТЪПОТИИ":

    Не съм длъжен с парите си да храня търтеи , цигани,и разни идиоти правени по автогари и подлези!!!Държавата да си редуцира администрацията и да изхвърля минимум 2/3 ти нея.Никой не е Длъжен да храни безполезни паразити ,разбра ли смешко!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 от КРУШОВИЦА

    3 10 Отговор

    До коментар #13 от "Съсипване на частния бизнес":

    брей..вие от бсп не искате да издавате касови бележки ...ахахах...няма да стане тая ..ще ви проверяваме ...каждъй вен ...всеки ден и час ...дерзайте ..тъ..паци..!

    Коментиран от #20

  • 17 Последния софиянец

    12 2 Отговор

    До коментар #15 от "БАДЖАНАКА":

    Ползвай си я тая касова бележка за тоалетна хартия. Ратай!

    Коментиран от #22

  • 18 Centurion

    15 4 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    Е как да направи нещо,нали е по лесно да стоиш и чакаш на готово,да смучеш от пръстите си основания за да ограбваш хората които работят!Държавните служители и администрация паразитират върху гърба на хората и от частната инициатива!!!
  • 19 БАДЖАНАКА

    6 14 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    ооуу....“ БИЗНЕС “ ...ПО ВРЕМЕТО НА БСП .....?! НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО ...ДРАГИ ...ВСИЧКО БЕШЕ ДАЛАВЕРА , КРИЕНЕ НА ДАНЪЦИ , НИКОЙ НЕ ТЕ ПРОВЕРЯВА , ЩОТО ИДВАТ СЛУЖИТЕЛИ И СИ ИСКАТ ПОДКУП ...И КРАЙ ...ФАЛИТ ..НА ДЪРЖАВАТА ...СЕГА ИМА ПРИХОДИ В БЮДЖЕТА ...МИЛИАРДИ ОТ ФИКСАЦИЯ НА КАСОВИТЕ БОНОВЕ ...ААА.....ДАЛАВЕРАТА СВЪРШИ ....!

    Коментиран от #21, #42

  • 20 Последния софиянец

    14 2 Отговор

    До коментар #16 от "от КРУШОВИЦА":

    Ние в малкия бизнес си плащаме данъците, а чуждите вериги не дават лев. Храним чиновниците, а те ни лаят.

    Коментиран от #32

  • 21 Последния софиянец

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "БАДЖАНАКА":

    Сега е същото. Само дето вместо 200 лв, ми взимат по 1 000.Инфлация.
  • 22 от КРУШОВИЦА

    4 10 Отговор

    До коментар #17 от "Последния софиянец":

    НЕ ИСКАТЕ ДА ИЗДАВАТЕ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ...ЩО БЕ....? БСП ТАКА ВИ НАУЧИХА ....ИДВАТ И СШ ИСКАТ ПОДКУП СЛУЖИТЕЛИТЕ .....И ПОСЛЕ НИКОЙ НЕ ТЕ ПРОВЕРЯВА ДАЛИ ИЗДАВАШ КАСОВ БОН ...НАЛИ ..? ВСИЧКО СВЪРШИ ....ЩЕ ВИ ДЕБНЕМ ДО САБАЛЯН ...! СПИ !

    Коментиран от #25

  • 23 БАДЖАНАКА

    7 14 Отговор
    НАМАЛИ ЦЕНИТЕ МАЛКО ..И РАЗЧИТАЙ НА ОБОРОТА ...ЩО ...? ВИЕ ИСКАТЕ ЗА ЕДИН МЕСЕЦ И КЪЩА И КОЛА И ВИЛА ...ЕЕЕ....ТАКА НЕ СТАВА ...МОЯ МАГАЗИН В СОФИЯ Е ОТ 100 КВАДРАТА ...ВСИЧКО Е С НОВИ КАСОВИ АПРАТИ И ФИКСАЦИЯ КЪМ НАП ...ИМАМ ДВАМА РАБОТНИКА ..И ИМ ПЛАЩАМ ПО 700 ЛЕВА ЗАПЛАТА ...И БОНУСИ ВЗИМАТ ПО ПРАЗНИЦИТЕ И ПО ДОБАВКА КЪМ НОЩНИТЕ СМЕНИ ..НА МЕН МИ ОСТАВАТ ЧИСТО ПЕЧАЛБА ОКОЛО 2800 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ...И СЪМ ДОВОЛЕН ...ОСИГУРОВКИ ПЛАЩАМ ....ВСИЧКО Е СЛЪНЦЕ .

    Коментиран от #26

  • 24 Centurion

    18 3 Отговор
    Да отидат и да проверят Лукойл,че са единствената рафинерия в света на загуба!!! Крият по няколко милиарда на година,и това от десетилетия,с те тръгнали с нормалните хора да се ебават!Още малко,само 15/20 г и тогава ще ви питам каква ще я кършите!!!Децата ни заминаха,и се устроиха,ту ще останат само прости и неуки цигани!!!
  • 25 Последния софиянец

    17 2 Отговор

    До коментар #22 от "от КРУШОВИЦА":

    Като те съкратят от топлото чиновническо място, ще те взема за касиер при мене. Щото много ти се издават бележки. ХА ХА!

    Коментиран от #27

  • 26 Последния софиянец

    16 2 Отговор

    До коментар #23 от "БАДЖАНАКА":

    Ей голям лъжец си. От началото на годината доставчиците три пъти дигат цените. Не можем да догоним инфлацията и работим почти без печалба. Явно си нямаш понятие от бизнес.

    Коментиран от #28, #29

  • 27 от КРУШОВИЦА

    5 9 Отговор

    До коментар #25 от "Последния софиянец":

    Що да ме съкратят ..? Ние работим честно ...обикаляме и имаме поставени лица ..това е то закона ...а при БСП никой не те проверява ..това ли искате ..? Аз и тогава съм бил държавен служител и за малко да ме уволнят ,защото хванахме същите тарикати , които не издават косови бонове, които бяха подкупили служители от НАП , по времето на БСП ! Нещо не ми се връзваш с логиката си ...с една дума НЕ искате ГЕРБ да управлява , защото НЕ искате да издавате касови бонове ?! ....а....? ПОЗНАХ НАЛИ ....? ЕЕЕЕ..НЕ ...БЕЗ ТЕЗ ! ЩЕ ВИ ДЕБНЕМ ..ДЕРЗАЙТЕ !

    Коментиран от #31, #50, #52

  • 28 БАДЖАНАКА

    6 6 Отговор

    До коментар #26 от "Последния софиянец":

    КАКВО Е ЗА ТЕБЕ “ БИЗНЕС „....ТИ НАРКОПЛАСЬОР ЛИ СИ ..?!
  • 29 от КРУШОВИЦА

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "Последния софиянец":

    Колко ти е голям магазина ..? Аз например не вдигам цените ,когато да кажем поскъпне бензина ...да ! Не си го слагам като разход ...ти явно искаш да си ЛАКОМ ...основните продукти им слагам лека надценка ...и разчитам на оборота ...например ако шоколада съм го взел на 90 ст - ..го давам за 1. 10 ...а не за 1. 40 или 50 ....както правят повечето лакоми търговци

    Коментиран от #35

  • 30 ???558

    5 1 Отговор
    Къде са парите?
    На дървата, кой ще отговори?

    Коментиран от #34

  • 31 Последния софиянец

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "от КРУШОВИЦА":

    Ще ти дам стария касов апарат да си играеш и да ме оставиш на мира. ХА ХА ХА!

    Коментиран от #33

  • 32 от КРУШОВИЦА

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Последния софиянец":

    точно па вие сте със старите касови апарати ..не ми говори за “ малък бизнес “...!
  • 33 от КРУШОВИЦА

    2 5 Отговор

    До коментар #31 от "Последния софиянец":

    никъв бизнес нямаш ...от утре почваме баничарници , чалга клубове , пицарии ,и всьо ...ха сега ...!

    Коментиран от #37

  • 34 КИЛОТИ НА КОРНЕЛА

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "???558":

    корнела напрай телевизия с народни пари ...питай нея ..?!
  • 35 Последния софиянец

    12 1 Отговор

    До коментар #29 от "от КРУШОВИЦА":

    Абе какъв оборот, като хората вече и хляб не купуват. Взимат само билетчета и цигари. А сега вече и билетчетата спряха. Защо ли споря с хора дето си нямат понятие от ситуацията. Наскоро идва един пияница и ми вика: Брат само на тебе, ще кажа как се печели. Викам: Как? А той: Ниски цени и голям оборот. Та и в тоя форум са се събрали такива смешници.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Последния софиянец

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "от КРУШОВИЦА":

    Щом нямам, ще ми хванеш цървулите.

    Коментиран от #41

  • 38 депесар

    6 2 Отговор
    както продължава скоро в българия ще останат най много два милиона народ

    Коментиран от #40

  • 39 КО АААА

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ххх":

    ДА ЗНАМ ...НИЩО НЕ ПРОВЕРЯВАХА ...ПО ВРЕМЕТО НА БСП ...ДАНЪЧНИ ИНСПЕКТОРИ СИ ПИЕХА КАФЕТО ОЩЕ В 11 ЧАСА И В ТРИ ЧАСА СИ ТРЪГВАХА ОТ РАБОТА ....ДА ..!
  • 40 от КРУШОВИЦА

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "депесар":

    НЕ ...ХОРАТА СЕ ВРЪЩАТ ЩОТО ВЕЧЕ ИКОНОМИКАТА Е НА СВЕТЛО ..ДА ...НЕ ПИШИ КАТО КУРНЕЛА ...НЕ БЪДИ МАРГИНАЛ ..!
  • 41 от КРУШОВИЦА

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Последния софиянец":

    ТИ СИ ХВАНАТ ВЕЧЕ..ДА АМА НЕ ТИ УВИРА ЧУГУНА ВМЕСТО ГЛАВА НОСИШ !
  • 42 Шуру-баджо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "БАДЖАНАКА":

    Гледай и при тебе да не дойдът от НАП смотаняк,герп няма да са вечни.

    Коментиран от #45

  • 43 Гледач

    7 3 Отговор
    А НАП КОГА ЩЕ ПОДПУКА ХИПЕРМАРКЕТИТЕ.....БИЛЛА,КАУФЛАНД, ЛИДЪЛ, ФАНТАСТИКО И МЕТРО???КОГА? КАЖЕТЕ ГОСПОДА ОТ НАП?

    Коментиран от #44

  • 44 ИИИИИИИ

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "Гледач":

    БОЖЕ КОЛКО СИ ВЪРЗАЛ КЪНКИТЕ ....ТЕЗИ КОИТО СИ ИЗБРОИЛ СА НА ПРЯКА СИСТЕМА ТОЧНО КЪМ НАП ...ТОВА КОЕТО ИЗЛИЗА НА КАСОВИЯ БОН ОТИВА ДИРЕКТНО В НАП ...МАЙ НЕ СИ ХОДИЛ В ИЗБРОЕНИТЕ ОТ ТЕБЕ МАГАЗИНИ ...

    Коментиран от #51

  • 45 БАДЖАНАКА

    2 5 Отговор

    До коментар #42 от "Шуру-баджо":

    ЩО БЕ ..АЗ ИЗДАВАМ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ...С НОВ КАСОВ АПАРАТ СЪМ ...МАРКИРАНА Е ВСЯКА СТОКА .......ТИ МАЙ НЕЩО НЕ СИ НАРЕД ! НАЛИ ТОЧНО ГЕРБ НАПРАВИХА ИСТИНСКА ДЪРЖАВА ТОЧНО В ПРИХОДНИТЕ АГЕНЦИИ И НАП ..ХАЗНАТА Е ПЪЛНА ....А ПРИ БСП НИЩО - НУЛА ..!
  • 46 Ватман

    1 1 Отговор
    Една жена в тролея каза че са ги ударили много яко с г*ъзовете по к**ровете
  • 47 Guest

    5 2 Отговор
    НАП нахлули???!!! На онбашията башибозука! На сахиб арапите...! Време е официално някой да излиза и обяви край на държавата и начало на мутраген-кланово общество!
  • 48 Бивш частник

    8 2 Отговор
    В Бг да вадиш пари от малък или среден бизнес не става без укриване на нещо, защото законите са такива, че само големите могат да избиват. Масово българина не е запознат и говори, че еди кой си с малкото магазинче станал видиш ли милионер :). Ако малкия бизнес си плаща реалните продажби -то той ще фалира в првите 6 месеца.

    Коментиран от #49

  • 49 Последния софиянец

    4 1 Отговор

    До коментар #48 от "Бивш частник":

    Много точно казано.
  • 50 111

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "от КРУШОВИЦА":

    Главата ще ти резба ако ми паднеш
  • 51 Гледач

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "ИИИИИИИ":

    Тези Кой го към изброил ИЗНАСЯТ 700 милиона евро на месец.А ти мразиш БЪЛГАРИЯ щом защитаваш тези .А покажи ми фискален бон от БШЛЛА И ЩЕ ТИ ДАМ НА ТЕБ 100лв ставали?
  • 52 Guest

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "от КРУШОВИЦА":

    Ти си мноо тъ. бря! Като от дива круша издънка. Никой не ще да цака НАП! Хората искат да спрат да ги занимават с постоянна смяна на отживелицата "касов апарат" и с простотии кат' Н-18: цялото меню на кръчмата по азбучен ред или асортимента на магазина! И т'ва знаиш ли до к'во води? Води директно до нова държавна схема за санкции. Как'ти Станка, като обърка кебапчето с кюфтето и веднага я обявяват за враг на народа, онези, с по 10-те бона заплати, 5 премия и още толкова безотчетни! От на как'ти Станка кървавия залък!!! Кръвопийци мръсни... Ама видов ден наближавааа!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове