Last news in Fakti

16 Февруари, 2020 16:20 5 318 31

Атанас Атанасов: ДАНС има други задачи, това е капан

  • атанас атанасов-
  • данс-
  • приватизация

По думите му ДАНС няма капацитет да извърши тази задача

Атанас Атанасов: ДАНС има други задачи, това е капан - 1
Снимка: БГНЕС

Възложената на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства е политическа инициатива с цел да бъдат омаскарени политически противници и предизборно обещание на Иван Гешев. Това е политически капан за отклоняване на вниманието от съществените проблеми. Това подчерта пред БНР председател на ДСБ и съпредседател на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов.

По думите му ДАНС няма капацитет да извърши тази задача, тъй като е контраразузнавателен орган:

„Тази служба има съвсем други задачи. Хората, които работят вътре, нямат специализация и капацитет да извършат това. Става въпрос за около 10 000 приватизационни сделки, които трябва да бъдат прегледани основно за тяхната юридическа изправност. Оперативните служители на ДАНС са подготвени за съвсем други неща. Освен това ДАНС е част от изпълнителната власт и е подчинена лично на министър-председателя“.

В предаването „Неделя 150“ ген. Атанасов попита:

„Г-н Гешев ще провери ли своите предшественици, прокурорите и тези, които са получавали преписки и данни за извършени престъпления при приватизационния процес и не са образували досъдебни производства? Всички данни са били налични и публични“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас Атанасов

    43 9 Отговор
    Ние в ДАНС с престъпници не се занимаваме. Много е опасно. Имаме си друга работа.

    Коментиран от #30

  • 2 Няма време!Търпението СВЪРШИ..

    41 3 Отговор
    Която и сделка да разследват, е корупционна!Да хващат една от чувала и на съд..Другите крадци и тарикати сами ще се издадат по жълтото в гащите...

    Коментиран от #7

  • 3 Нова служба

    36 8 Отговор
    Ами както е прието у нас, след като тази служба няма капацитет– да се създаде нова с конкретна задача. Естествено парите от данъкоплатците и за сметка на пенсионерите, все още работещите тук и нуждаещите се болни и бедни.
  • 4 Румен

    43 6 Отговор
    Що требва службите да се занимават с това. Само пари да харчат. Питайте народа. Той знае кой крадеше по това време. Докато Доган, Пеевски,Иван Костов,Филип Димитров,Царя,гн. Гоцев и още много мафиоти неса в затвора,то България няма да бъде Държава.

    Коментиран от #19

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    34 8 Отговор
    Чудно, защо тези от ДАНС са дремали при кризата с водата в Перник? Как е възможно да оставиш такъв голям окръжен град без вода , хей така, без никаква причина? Същecтвeнa прирoднa ПРИЧИНA нямa. Cъceдният язoвир, кoйтo e дo c. Гoрнa Дикaня, e пълeн...Хубaвa рибa ce хвaщa тaм. Тeзи oт ДAНC зa кaквo ca?

    Коментиран от #31

  • 6 Кой68

    30 5 Отговор
    Та за какво има изобщо капацитет тази служба?Да очернят някого и да му съсипят живота/не визирам Божков/ или политически задачки?
  • 7 Бе да ги

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Няма време!Търпението СВЪРШИ..":

    То и за това, навремето не е имало "мега" разследване. Събрали са "елита" с целия му антураж и ... "Виновни!" Пат-пат и в трапа. Вярно, че ще има и невинни, ама те и сега си мрат всекидневно по вина на същия, този "елит".
  • 8 Иван

    4 12 Отговор
    Генома пак се шашна. Споко давността мина.
  • 9 Собственик на 466 крави и три мандри

    15 12 Отговор
    Каквито и реформи и стъпки да бъдат предприети против пресътпността, тя няма да бъде премахната без да се забрани комунизмът със закон и комунистите да отидат да работят, а не да живеят наготово с рубли за денонощно русофилстване в интернет. Руcoфилитe, кoмуниcтитe и aтaкиcтитe дeнoнoщнo търcят крaви и крaвeфeрми в интeрнeт?? Тe ca кaтo мaгнит зa привличaнe нa вce пoвeчe врaгoвe и кaтo eдин oт гoлeмитe млeкoпрoизвoдитeли в ceвeрoзaпaднa Бългaрия cъм cилнo рaзoчaрoвaн oт изпoлзвaнeтo нa думaтa "крaвaри" кaтo oбиднa квaлификaция към тeхнитe прoтивници! Cутрин кaтo пътувaм oт Врaцa към Мoнтaнa, къдeтo ca пoвeчeтo oт крaвeфeрмитe ми, eдинcтвeнaтa пoвтaрящa ce пocтoяннo думa в интeрнeт e "крaвaритe...крaвaритe"???Рeклaмирaйки бeзплaтнo дeйнocттa нa млeкoпрoизвoдитeлитe, явнo ce нaдявaт тaйничкo дa пoлучaт бeзплaтнo cирeнцe или кaшкaвaлeц към рублитe?? Нe гocпoдa!! Млeчнитe прoдукти нe ca бeзплaтни и мoжeтe дa cи ги зaкупитe в нaй-близкия квaртaлeн мaгaзин или хипeрмaркeт. Купeтe cи cирeнцe, caлaмурeнo или cиньo, кaшкaвaлeц, мacълцe, киceлo млeкцe дa имaтe в хлaдилникa, пряcнo млякo, cтoплeтe cи и изпийтe чaшa и тoвa мoжe дa пoуcпoкoи вeчe cилнo бoлнитe ви кoмуниcтичecки и руcoфилcки мoзъци!! Нaдявaм ce дe...мoжe cлeд тoвa дa прoбвaтe и c лeкaрcтвaтa прeдпиcaни ви oт Кaрлукoвo...

    Коментиран от #29

  • 10 ПЕНКО

    9 6 Отговор
    КОЙ ТИ ПЛАТИ БЕ- ДЖОФРО ??? ТРАТАЛЯС ТРАТАЛЯСОВ ОТДАВНА Е АУТ ОТ МИСЛИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ !!! МАЛЪК СНАЙПЕР И НЯМА ДА СИ ИМА "ВОЖД" ИВАН !!!!!!!!!!!!
  • 11 КОЛЬО

    12 3 Отговор
    ВСИЧКИ В ДАНС СА НА РАКИЯ, И КОКА, ПОМНИТЕ ОНИЯ КЪДЕ ГИ ИЗПОСТРЕЛЯ КАТО ПИЛЦИ!
  • 12 Йоло денев

    8 3 Отговор
    Миризлив гном не се обаждаи .
  • 13 Буков

    16 7 Отговор
    Пределно ясно е, че на тази величава акция, цялата пара ще отиде в свирката. И понеже тая служба е на подчинение на Боко ще бъдат разбутани 5-6 сделки, колкото да окепазят политическите противници на ГЕРБ. И толкоз!

    Коментиран от #24

  • 14 бай Шиле

    9 7 Отговор
    Да разследват и този с многото крави.Или да го пратят в Карлуково.

    Коментиран от #25

  • 15 Само питам

    5 3 Отговор
    Зaщo cлeд тaкa нaрeчeнитe прoмeни (cлeд 1989г.) нe бeшe върнaт иcтинcкият Бългaрcки Химн - Шуми Мaрицa( Химн нa Бългaрия oт 1886 г. - 1946 г.) и въoбщe имa ли някaкви прoмeни в Бългaрия cлeд кaтo нe кoй дa e, a кoмуниcтичecкия химн "милa рoдинo" вce oщe e Химн нa Рeпубликa Бългaрия ( нaли Уж вeчe нe cмe Нaрoднa Рeпубликa Бългaрия) ????

    Коментиран от #16

  • 16 Валери Божинов

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    Абе и аз да питам къде е оня бот Козлодуя.днес явно почива при санитарката
  • 17 GFSE

    5 4 Отговор
    ДАНС / приди време един човек ги наричаше чантажии/ имат съвсем други задачи . Сега като ги юрнат по приватизационните сделки чуждите шпиони съвсем спокойно ще могат да си работят не , че досега не са работили ама друга си е на спокойствие. А дали това не е и нарочно.
  • 18 Усмивката

    5 6 Отговор
    ,,Политически капан за отклоняване на вниманието" е най точната формулировка .Както е известно Гешев е поставен с тази цел.
  • 19 Усмивката

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Румен":

    Гешев е поръчал от Москва няколко бидона със ,,Серумът на истината""...От прокуратурата , направо в пандиза.Само има един проблем .Легловата база....Сънчака да се национализира
  • 20 АНЕНЕРБЕ

    8 0 Отговор
    ИМА СДЕЛКИ КОИТО НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗГЛЕДАНИ :
    1/ АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ И ОСОБЕННИТЕ ЗАЛОЗИ ЗА 13 билиарда евро!
    2/ Сделката с БТК и последвалите процедури минали през руската банка ВТБ и нейните представители Милен Велчев и Спас Русев
    3/ Приватизацията на Булгартабак
    4/ Приватизацията на Български морски флот от СВИНЯТА.
    5/ Приватизацията на фармацевтичните заводи
    6/ Приватизацията на ЕРПН-та

    АКО САМО ТЕЗИ СДЕЛКИ БЪДАТ ОСВЕТЛЕНИ НЯКОЛКО ПРАВИТЕЛСТВА ВКУПОМ ЩЕ СЕ ОЗОВАТ НА СТАДИОНА.
    Сред тях ще има и царски особи.
  • 21 факт

    4 3 Отговор
    ПОЛИТИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ!?
  • 22 Дедо Компи

    9 2 Отговор
    Атанасов, Гешев иска само сигналите до ДАНС. Основната работа ще свърши следствието. Колкото до Костов - той трябва да върне парите и да лежи, независимо от давността. Само така народът ще се успокои.
  • 23 Пидарас Пидарасов

    3 0 Отговор
    Обичам гейсекс, пасив съм.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този защитава

    6 1 Отговор
    служителите назначени от него и Костов
  • 27 Я па тоя мавроид

    2 0 Отговор
    Марш от тука бе боклук !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шошош

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Собственик на 466 крави и три мандри":

    Ако не знаеш,питай някоя от кравите, да ти каже,че комунизъм не е имало а вече свърши и мечтата за това! "Партийци" имаше за облаги,но те прибраха парите и се скриха! А ти Дон Хихоте ще се бориш с вятърни мелници! Отклоняваш вниманито от сегашните проблеми с което успиваш масите да търпят сегашните крадци!
  • 30 .Д.Кънев

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Атанас Атанасов":

    Аз не харесвам Атанас Атанасов но за съжаление на Бойко и Гешев е прав.Някой си бил приватизирал нещо.Е защо разследвате него а не този който е допуснал това.Та така се прехвърля вината от болната на здравата глава ако ще и тя да е гнила.Надуха ни главите как са се раздавали куфарчета с пари на комунисти.Е питам не е ли стигнало някое куфарче до Борисов,та е направил фирма.Е до мен не стигна.Аз никога не съм имал даже и бутафорна фирма.
  • 31 Комунист

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    А как остана българия»с празни магазини «превърна се в дискотека 2часа има ток 2няма и 1 долар=3000лв
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове