Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 09:35 2 168 34

Пламен Димитров: Станахме последни по доходи

  • пламен димитров-
  • кнсб-
  • доходи

Лидерът на КНСБ заяви, че е скептичен за правния ефект от проверката на приватизационните сделки

Пламен Димитров: Станахме последни по доходи - 1
Снимка: БГНЕС

"Доходите в България могат да бъдат по-високи, ако това, което се произвежда, се разпределя по-справедливо". Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров на честването на 30-годишния юбилей на профсъюзната организация, което събра стотици гости в Националния дворец на културата, предаде БНР.

"Ние успяхме за 10 години, последните 10 години особено, и в последните 3-4 от тях най-отчетливо, да удвоим работните заплати, но въпреки всичко темпът на конвергенция, темпът на догонване е изключително бавен и ни оставя пак последни по доходи", коментира Димитров.

Пламен Димитров посочи, че където има синдикати и Колективни трудови договори, доходите са дори с 14 на сто по-високи и отново повтори, че покритието с Колективен трудов договор трябва да е поне 60 на сто, а не сегашните 30 на сто.

Според него е възможен ръст на БВП от над пет на сто през следващите години и ежегоден ръст на доходите с поне 12 на сто, като целта е през 2022 година минималната заплата, да стане 800 лева, а средната - 1800 лева. 1000 евро заплата е факторът, който ще върне много българи в родината, смята Пламен Димитров.

По темата за влизането на страна в ERM2, известен още като „чакалнята на еврозоната“, Димитров напомни единната позиция с работодателите за влизане в чакалнята при запазване на съотношението на фиксирания курс на лева към еврото.

Лидерът на КНСБ заяви, че е скептичен за правния ефект от проверката на приватизационните сделки, възложена от главния прокурор:

"Много срокове са минали, давностни срокове. Сега се говори за промяна на законите ретроактивно, така, че ако е имало престъпление, е трябвало да има наказание в съответния момент. Много е сложно, според мен 30 години по-късно, 20 и няколко години по-късно, да се намери правно наказателно решение, което да е издържано. Затова казвам, че по-скоро е моралното, но и това да направи, аз съм "за".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИС-2

    0 10 Отговор
    Васко Илиев!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ВИС-2

    0 8 Отговор
    Жоро Илиев! Застрахователен бизнес!
  • 4 Комуниста

    31 1 Отговор
    Не станахме, а винаги сме били последни по дохоти след 1989г!!! Според мойте наблюдения на тех им харесва да са последни в Европа и ЕС!

    Коментиран от #29

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 az #Победа75

    24 3 Отговор
    Това е то деМонкрацията! Нали затова избухна преди 30г. Едни хора пкрадоха всичко, а масата потъна в мизерия! Сега тече процес на преразпределение от няколко лица към премиера с помощта на държавните институции!
  • 7 Ю Кортес

    5 21 Отговор
    По производителност на труда също сме последни,така,че е напълно естествено.
  • 8 Язе

    26 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Станахме последни по доходи ....
    А кога за последно не сме били последни по доходи?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1234

    30 4 Отговор
    Българите няма да се върнат на място което е без перспектива. Тук бъдеще няма няма и да има по различни причини. Пълно нещастие е да се родиш тук. За това и българите си раждат децата навън!

    Коментиран от #23

  • 12 Русенец

    29 0 Отговор
    С такива подлизурковски профсъюзи, които обслужват олигархията има още да падаме в доходите ! Пл. Димитров е вечният, след Тренчев, лидер на тази казиона организация, пиявици на гърба на работниците !
  • 13 ВИС-2

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хахото":

    Не се притеснявай, нека турчинът ни забавлява, защото е скучно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Откритие

    12 0 Отговор
    Е, то се знае, но не благодарение на господина. Казано по друг начи - сутринта, казва "добрутро", което би следвало да е казано преди 30 години. Дъвка!
  • 16 Tate

    20 0 Отговор
    Профсаюзите са абсолютно неадекватни и неефективни!
  • 17 АНЕНЕРБЕ

    24 2 Отговор
    В УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА УЧАСТВАХТЕ И ВИЕ ПРОФСЪЮЗИТЕ КОИТО ДОГОВАРЯХТЕ НА РАЗНИ ТРОЙНИ СЪВЕТИ ДОХОДИ ГРАНИЧЕЩИ С ТЕЗИ С КОИТО ОЦЕЛЯВА ЗАТВОРНИЦИТЕ В АУШВИЦ - БИРКЕНАУ , В ДАХАУ !!

    ПРЕВЪРНАХТЕ ТАЗИ ПРЕКРАСНА ДЪРЖАВА В ЛАГЕР НА СМЪРТТА!!
    Според ЦРУ сме първи по смъртност в света!!

    ЕДВА ЛИ ИМА ТАКИВА УПРАВЛЯВАЩИ И ПРОФСЪЮЗИ КАТО ВАС , КОИТО ТАКА ДА МРАЗЯТ НАРОДА СИ!!

    ГЛЕДАМ ВИ И СЕ ЧУДЯ - българи ли сте или КАПИТА подобни на тези в концлагерите.

    ТУРЧИН НЕ СЕ Е ДЪРЖАЛ ТАКА С НАРОДА НИ КАКТО ВИЕ ГО ПРАВИТЕ.

    ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ.
    СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ , ЧЕ НЕ СТИ НИ НУЖНИ- вие ни продадохте и предадохте като ЮДА ИСКАРИОТСКА!

    ЗА НАС ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ НАБЛЮДАВАЩИ С БЕЗРАЗЛИЧИЕ ГЕНОЦИДА КОЙТО ПОЛИТИЦИТЕ СЪТВОРИХА НА НАРОДА НИ!!

    БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ И ОТГОВАРЯЙТЕ ПРЕД БОГА ЗА ДЕЛАТА СИ!!
  • 18 Защо спахте

    27 0 Отговор
    Къде бяхте от КНСБ? Защо спахте или ви успаха с пачки трепачки? А сега Пламенчо се тюхка. За такива като него има поговорка: "Сетила се Мара да се побара."
  • 19 Сливи за смет

    9 2 Отговор
    За престъпления като грабежът, наречн "приватизация" няма давност и при идване на власт на националноотговорно правителство, всеки ще си получи заслуженото, с лихвите.
  • 20 Дедо ви

    19 0 Отговор
    "Профсъюзите" ни са имитиращи продукти.
  • 21 economist

    4 8 Отговор
    При силно надценения лев спрямо еврото, българските стоки са много скъпи в чужбина, а вносните са много евтини в България.
    Българската продукция не се купува нито навън, нито на вътрешния пазар.
    Какви доходи искате !?
  • 22 чичо

    6 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Доходите в България могат да бъдат по-високи, ако това, което се произвежда, се разпределя по-справедливо".Доходите ще бъдат високи ако българина си цени труда.Знам,че това е трудно,особено след повече от 50годишно управление на терор и страх от партията на Радев.
  • 23 5ко

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "1234":

    Това е целта и задачата на управляващото колониялно правителство - да обезбългарят България.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кой68

    4 1 Отговор
    Че кога не сме били?Мишок такъв.
  • 26 гост

    9 0 Отговор
    Проверката се прави, за да се симулира дейност. Никой разумен не би се занимавал с това когато в същото време НАП отписва по 10 млрд. лева годишно от криминалната дейност на ддс измамници покровителствани от политиците. Същото е и с дребните кражби, милиарди изтичат, разписват се разходи, одобряват се инвестиции, които са напълно безсмислени, а накрая никой не носи отговрност. Това е същото каквото Цв. Цв. правеше с показните акции, които след това падаха в съда, но той си получи апартаментите.
  • 27 станахме

    6 0 Отговор
    благодарение на мафиотските синдикати като КНСБ, Подкрепа и т.н.
  • 28 Е споко

    0 0 Отговор
    Все още Еритрея е зад нас,!Там доходите на ден, които за нас са едно кафе се смятат за високи!!Не,че ще е за дълго,ама пък с гордост можем да кажем ,че и зад нас има някой!!!
  • 29 Я ВЕРВАМ

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Комуниста":

    Бат Бойко, кът ни нарита у ЕВРОЗОНАТА, ЧЕ НИ СЕ ДИГНАТ АВТОМАТИЧНО ДОХОДИТЕ .
  • 30 месара

    1 2 Отговор
    ако бсп не бяха ограбили и съсипали България, сега щяхме да живеем много добре! другото са празни приказки!!!
  • 31 нцсцб

    2 0 Отговор
    Станахме последни по доходи благодарение на синдикатите, които се продадоха на олигарсите и управляващите.
    Най- ниската МРЗ в целия ЕС и ни натискате за еврото!
  • 32 ****

    3 0 Отговор
    Нека този да каже пък кога сме заемали друго място освен това,лично а, нямам спомен.
  • 33 Чакала

    0 0 Отговор
    Тоя хрантутник да каже каква е неговата заплата,колко месеца му е годишния отпуск и къде почива.
  • 34 ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    0 0 Отговор
    тоя е ПЪЛЕН БОКЛУК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове