Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 10:46 1 097 4

Паргов: Столична община проспа темата с винетките

  • калоян паргов-
  • столична община

След бодряшките изказвания на управляващите за решаване на проблема преди повече от година, СО трябваше да бъде активна и да заяви кои пътища да не попадат във винетната система, заяви лидерът на БСП - София

Паргов: Столична община проспа темата с винетките - 1
Снимка: Пресцентър

Столична община проспа темата с винетките. Това заяви лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. Според него, след бодряшките изказвания на управляващите за решаване на проблема преди повече от година, СО е трябвало да бъде активна и да заяви кои пътища да не попадат във винетната система.

"След постановлението на Министерски съвет за тарифиране на пътищата, ресорният заместник-кмет тогава Дончо Барбалов трябваше да заяви кои пътища да не попадат във винетната система. Това обаче не е направено и резултатът го виждаме - хората отново са на улицата и блокират пътища в населените места около София, коментира Калоян Паргов. - Сега вече този въпрос не е към Столична община, а е в полето на Министерски съвет. Какво значи да те задължат да ползваш винетка в рамките на София? Това значи да си плащаш, за да стигнеш до централната част на града и обратно.

София град е една административна област с всичките 32 села. Гражданите плащат еднакви данъци и такси така, както ги е определила Столична община, хората отвъд Околовръстната дъга не са облагани по различен начин. А на всичкото отгоре в края на миналата година СО увеличи данъка за превозните средства. И не би трябвало да бъде проблем повдиганият въпрос за това кой ще поддържа пътищата, ако гражданите не плащат винетки. Надявам се днес на заседанието си Министерски съвет да отмени винетките вече законово, а не само на бодряшки обещания".

Според Калоян Паргов над 150 000 души са засегнатите граждани в 32-те села край София, които трябва да плащат винетки, ако управляващите не ги отменят. "Те попадат в няколко столични района - Нови Искър, Кремиковци, Панчарево, Банкя... Нормално е хората да правят сравнение с населените места във Витошката яка. Защото там не плащат винетки. А принуждават гражданите от северната страна на града да плащат.

Ето това е чувството за справедливост. Не е нормално да плащаш данъци и такси на общо основание като всички, а една част от хората да са натоварени с още задължителни разходи. Мисля, че Столична община има достатъчно голям бюджет, за да се справи с този проблем. И вече трябваше да го е направила".

Калоян Паргов коментира и темата за БСП. "Всякакви мантри битуват в обществото за нашата партия - не сме били алтернатива, не сме предлагали нищо... А в последните 4 години на практика БСП беше хиперактивна, каза лидерът на столичните социалисти. - По-активна дори, отколкото някои очакваха. Тогава ни казваха, че сме прекалено активни. Така или иначе БСП си има виждане за алтернативно управление на държавата. И го изразява постоянно в Народното събрание по отношение на определени законопроекти.

В рамките на този мандат имаме 4 вота на недоверие. Това е стандартен инструмент на опозицията в парламентарната демокрация. С него на висок глас можем да заявим и да покажем определени проблеми. Сега, по време на цикъла отчет и избори, ще направим анализ на изминалите 4 години. Ще видим къде сгрешихме. Дали сме прекалили във височината на тона, в дозата емоция. Дали сме били по-агресивни или пасивни. Това са въпросите, на които ще търсим отговори сега, за да може след година разликата от 2% с ГЕРБ да бъде стопена и да поемем отговорността за управление на държавата".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антибсп

    2 3 Отговор
    Вярно е! Ама комунист, ти що не направи нещо?
  • 2 От Народа

    3 2 Отговор
    А ти не си ли от това управление. Значи и ти СПИШ. Е другия парламент дали БСП ще има 40 депутата. Старите ви избиратели измират а младиъе хора не ви харрсват, защото сте изтривалки на ГЕРБ и опозиция в парламента а не при хората
  • 3 БСП

    1 2 Отговор
    също проспа темата с винетките. Клюкарско изказване на паргофф.
  • 4 Готин

    0 1 Отговор
    Явно г- н Паргов не знае, че темата за собствеността и поддръжката на околовръстното шосе стои нерешена още от времето на най Тошо. Принципно, всички пътища в обхвата на НАСЕЛЕНОТО МЯСТО, са за сметка и поддръжка на общината! Това хитруване на Столична община е с давност над 40 години. Не така обаче седи въпросът със Северната ,,ХОРДА,,. Тя преминава през град София. Като такава, тя не може да бъде част от републиканска магистрала. Всички такива се проектират и изпълняват извън градовете. В случая, тя трябва задължително да преминава в полите на Стара планина! В този смисъл Столична община и правителството са направили компромис с правилата и са избрали ефективен вариант. АПИ в случая излязоха с ,, контра фалц,, на Фандъкова и Борисов с цел да намерят оправдание за слабата си работа.
    Та на Г-н Паргов нещата не са му ясни, или се правина луд!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове