Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 17:53 2 409 18

Раздор между ВМРО и ГЕРБ

  • вмро-
  • герб-
  • управляваща коалиция-
  • юлиан ангелов

Националистите обвиниха управляващите си партньори в полицейщина

Раздор между ВМРО и ГЕРБ - 1

От управляващата партия ВМРО обвиниха партньорите си от ГЕРБ и МВР в пиар акции, нарушаващи човешките права. Изявление пред репортери в парламента направи Юлиан Ангелов – организационен секретар на партията и секретар на парламентарната група на „Обединени патриоти“.

Той бе помолен да коментира информациите, свързани с Коалиционния съвет вчера, на който лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обявил, че повече така не може да продължава. Повод за думите му била акцията на прокуратурата и МВР в Пловдив и ареста на директора на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" Цветелина Кънева.

„Естествено, че не сме съгласни така да продължава, защото виждаме напоследък доста странни и организирани акции, които явно целят да удрят единия от коалиционните партньори. Считаме, че подобни пиар акции и то върху безобидни жени са недопустими изобщо. Мисля, че на всички ви стана ясно вчера, че включително и прокурорът, който е поискал да се удължи мярката на тази жена в Пловдив, е казал, че няма никакви доказателства и му трябват 72 часа да събере доказателства. Аз се чудя – къде живеем ние!“, коментира Ангелов.

По повод Коалиционния съвет Ангелов обясни: „Казали сме, че не може по този начин да се работи и занапред. За нас е важно тези 10-12 неща, които искаме да се случат до края на мандата – неща, които ние сме внесли в програмата за управление на страната и затова засега продължаваме да действаме върху тях. Надявам се, че повече такива пиар акции няма да има, защото това наистина е недопустимо и считаме, че малко е на ръба на демокрацията...“

На въпроса - защо се обръщат към ГЕРБ за акциите на прокуратурата (която е независим орган – б.а.) и намекват ли нещо, Юлиан Ангелов отговори: „Там не са присъствали само от прокуратурата, доколкото ми е известно. Присъствали са и от полицията, нали така? И арестът е по Закона за МВР... доколкото ми е известно. Т.е. прокуратурата може да иска да проверява и всичко останало, но в крайна сметка такова струпване на полицейски части, за да арестуваш една жена – малко е странно. Аз не съм чул до момента тя да е масов убиец или да е оглавила престъпна група, която разпространява наркотици, или нещо подобно, за да има подобна акция.“

След питане как са отговорили от ГЕРБ, Юлиан Ангелов обясни: „Казаха, че не са запознати със случая, ще го проучат въпроса. Звъняха и на органите, които са предприели действия, така че надявам се да има и вътрешна проверка – защо се е стигнало до там.“

На въпрос на „Флагман“ - ще отправят ли питане до вътрешния министър (Младен Маринов) по реда на парламентарния контрол, Ангелов отговори: „Ние редовно правим питания за всякакви неща, включително и лично, когато има някакви проблеми. Но не е въпросът в това. Въпросът е, в крайна сметка България на полицейска държава ли ще се превръща. И не е ли важно човешките права на хората, първо. Това е най-важното за нас. И не сме съгласни с подобни методи на работа от страна на който и да е орган – дали е прокуратура, дали е полиция или съд и т.н. Защото с подобни безумни неща – да изкарваме някой виновен за нещо, което... не си е свършил работата, примерно, последните 30 или 40 години, не сме съгласни просто.“

Попитан кои са тези 10-12 неща, заради които остават в управлението, Юлиан Ангелов отговори, че те са част от програмата – въпроси, свързани с демографската криза, с патриотичното образование, с военното обучение, с минималната пенсия; разговори, свързани с т.нар. циганска концепция, внесена от вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, и др.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 време е

    31 6 Отговор
    Време е да арестуват Каракачанката и Джамбазина.

    Коментиран от #13

  • 2 Биллаа

    23 0 Отговор
    За вас торбички от нас
  • 3 Баце

    26 2 Отговор
    Вие нъл ми спасихте вота,
  • 4 Гешев съм

    24 1 Отговор
    Чекам ги тия да здадат власта. Че да пусна коледното осветление.

    Коментиран от #18

  • 5 ???

    21 1 Отговор
    Ангелов не се превръща -тя е. Но тъй, като сте захапали кокъла и не виждате. Затова ще го държите и даже няма да лаете, защото може да го изпуснете.
  • 6 Митко

    32 0 Отговор
    Защо Вие от „Обединени патриоти“ не се оттеглите и без подкрепата Ви ГЕРБ ще паднат стола, просто е?
  • 7 мали мали

    15 0 Отговор
    И аз не знам къде живея вече в бг.или нрб ма и второто е по логично да бяха почнали от заводи а не от хасфалт
  • 8 Save

    20 0 Отговор
    Ако малко им е останало мъжко достойство и човечбост, ВМРО трябва да се оттегли от управлението и ГЕРБ да падне. Това иска народа. Така може и да иамт депутати в другия парламент.

    Коментиран от #16

  • 9 Пико

    15 0 Отговор
    ВМРО са като деца загубени в гората по отношение тънките игри на ББ.Бойко е притиснат и иска да сдаде властта,но това да не е по причина на него и ГРОБ.Затова ще разпъват ластика/ВМРО/до като им издържат нервите и да напуснат правителството т.е.ВМРО са виновни за кризата в България.
  • 10 Дилема

    11 0 Отговор
    Ама как да подадем оставка и да разтурим коалицията като толкуз удобно си цуцкаме?
  • 11 El chochone

    11 0 Отговор
    Сега видяхте ли дебелия? Толкова лицеви опори в краката на гербавите суджуци и техния вожд. Всичките ще ви натика в ареста.
  • 12 радио Ереван

    9 0 Отговор
    Крайно време е прованолиста шеф на МВР да си ходи. Такива изцепки станаха много и подсилват мнението на хората , че има еднолична диктатура в страната в лицето на тартора на ГЕРБ, мутрата Буда. Интересно какво ще каже по въпроса постанника на Терористичната държава, полиглътката Мусака ? Обикновено тяхната сбирщина излизат с мнение при такива извращения ?
  • 13 до 1

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "време е":

    И ти си временен,путьо!
  • 14 SAAB

    5 1 Отговор
    Всъщност целта и договорката на главанако с цигуларя чалгар е точно тая......да ги замете обединените на софрата! И да си шушукат само двама ....:)
  • 15 Смях

    6 0 Отговор
    А бе, Ангелов, викай ура, че не са ви подкарали всички към панделата. ВМРО-то са най-големите мошеници!
  • 16 стоян

    0 9 Отговор

    До коментар #8 от "Save":

    До 8 ком =От кога крадливите кумунисти станахте -народа =,,народа искал ,,
  • 17 Брах ви лайката гербаджийска

    2 0 Отговор
    Вмро подлоги
  • 18 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гешев съм":

    Те и на Коча се клатят ама не падат да го запомнят опозицията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове