Last news in Fakti

1 Март, 2020 13:35 1 395 36

Каракачанов: И на границата с Турция, и в управляващата коалиция нещата са спокойни

  • красимир каракачанов-
  • граница-
  • турция

Гранична полиция е оборудвана с най-съвременната техника, включително с термокамери, които хващат движение на повече от 5 км от граничната линия

Каракачанов: И на границата с Турция, и в управляващата коалиция нещата са спокойни - 1
Снимка: БГНЕС

„По българо-турската граница няма движение и няма преминал нито един нелегален имигрант. Няма провокации и не се налага засега да се вземат мобилизационни мерки за изпращане на място на военнослужещи... В един участък обаче близо до Свиленград – при турско-гръцката граница, има напрежение, което ескалира. Около Одрин има събрани около 5000 нелегални имигранти. Органите са в готовност и ще реагираме, ако подобни групи мигранти се пренасочат към нас“. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че е разпоредил на представителите на въоръжените сили недопускане на преминаване на българската граница:

„Българският войник не ходи на мисии или не изпълнява задачи със сопи и със слънчогледи, ще отиде въоръжен. Ще използват оръжие, ако срещу тях се използва оръжие. Има достатъчно средства за възпиране и недопускане на наша територия“.

В предаването „Неделя 150“ министър Каракачанов подчерта, че охраната по българо - турската граница е сериозно препятствие:

„Хипотезата, че те могат да влязат, без да ги забележим, не съществува. За разлика отпреди 3-4 години, днес Гранична полиция е оборудвана с най-съвременната техника, включително с термокамери, които хващат движение на повече от 5 км от граничната линия. Армията разполага с безпилотни летателни средства, с които можем до 20 км дълбочина на чужда територия да установим придвижване на хора. Разполагаме с техника, която от 5-6 км различава лицата на хората, какво носят, с какво са облечени, имат ли оръжие“.

Според вицепремиера маршрутите при границата с Гърция, които могат да бъдат атакувани от мигрантите, са в по-удобните части, около Свиленград или при Петрич, където има равни участъци:

„И на двете места сме предприели мерки, има мобилни заграждения, които могат за един час да бъдат разположени. Имайки предвид, че тези хора се движат пеша, в рамките на три часа, в които могат да достигнат границата, вече ще има струпване на жива сила, на мобилни заграждения и на техника“.

Каракачанов поясни, че политиката на България е не да изгражда лагери и да ги пълни с хора, които са решили да минават границата нелегално, а е политика на недопускане на преминаване на нашата територия.

Красимир Каракачанов подчерта, че НАТО може да подкрепи Турция в една или друга степен, но не и военно:

„В един конфликт като този в Сирия НАТО не може да изпрати военен контингент. Това е един конфликт на територия на Сирия, в който страните са вплетени от доста дълго време и ситуацията се познава добре. Напрежението в Сирия води до напрежението в Турция“.

Вицепремиерът каза още, че когато нещата в една коалиция се случват, ластикът не се опъва:

„Моите реакции бяха насочени към липсата на чуваемост от страна на правителството, тъй като се случваше месеци наред... Към момента и на границата между България и Турция, и в управляващата коалиция нещата са спокойни“.

Каракачанов сподели и думи за кончината на началника на отбраната ген. Андрей Боцев, който почина след тежко боледуване:

„Той беше най-висшият офицер в Българската армия, началникът на Генералния щаб. Ген. Боцев ще остане в историята на армията като доблестен офицер, образец за своите подчинени, човек на честта и на думата. Андрей Боцев беше достоен български офицер, човек, зад който се подреждаше цялата Българска армия, защото беше авторитет“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спокойни са защото

    19 0 Отговор
    Турците за сега отклоняват потока от нашите граници. Ще видим до кога
  • 2 Случаен

    28 1 Отговор
    Браво,Шкембе войвода,на теб разчитаме...........:)Ти какьв смешник си...........................................
  • 3 Рошко

    20 0 Отговор
    Каза каракачамбо, затишие пред буря, да видим твойта къде ли е

    Коментиран от #5, #26

  • 4 abc

    20 1 Отговор
    Крадете съвместно и всичко е спокойно.
  • 5 Рошко

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Къща имам предвид
  • 6 пътуващ

    14 0 Отговор
    Много хубаво не е на хубаво по някога! Или гледаш през розови очила все още другарю министър патриот?
  • 7 Шкембе Войвода

    20 1 Отговор
    У нас бежанци няма. На всичките им продадох паспорти и вече са български граждани.
  • 8 Гост

    12 1 Отговор
    Запушили са ти устето с пари и ядене, и всичко е спокойно
  • 9 Йосарян

    19 1 Отговор
    Кое е спокойно бе цървул. Ще избягате, когато стане сакатлък, който вече направихте. Къде е другия шебек, си еонов да се изреже за оградКата. НА БРАЗДАТА СЕ СТРЕЛЯ НА МЕСО!
  • 10 билла

    11 1 Отговор
    макаме ги с торбички
  • 11 магазинът

    10 1 Отговор
    чакаме ги с торбички
  • 12 Йосарян

    0 0 Отговор
    El capitalismo foráneo!
  • 13 Ххх

    12 0 Отговор
    Нещата в управляващата коалиция били спокойно. Много ме зачуди. Дет имаше една приказка - интереса клати феса. Ще ревете, ще викате, ще се правите на обидени, но както казват руснаците "Деньги не пахнут". Сега сте на софрата, сега сте захапали кокала, сега ще плюскате до пръсване. Че след следващите парламентарни избори - кой ял, ял, кой спал, спал, кой вършил други работи, да кажем нецензурни, вършил, и те се римуват. Но в следващият парламент за сегашните патерици на ГЕРБ влизането е много под въпрос. Така че, логично е да гледат да се наживеят за последно. Ден година храни, пък на тях може да се наложи и за по - дълъг период да се запасят.
  • 14 Гост

    5 9 Отговор
    България трябва да приеме тези клети хора. Те са необходими да попълнят демографския дефицит и най-важното да обогатят българския генофонд.

    Коментиран от #17, #18

  • 15 Тъй вярно

    12 0 Отговор
    Даже съмнително спокойни.
  • 16 шкембето требе да е сито

    10 0 Отговор
    То като се напапка , който , или каквото и да е , му става спокойно , на гладно има изнервеност.
  • 17 Последния софиянец

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ама тези хора са клети, а не луди. Не искат да живеят в България.
  • 18 Кристалинка ГиргИева

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    А, дойдохме си на приказката! Точно това и аз говорех на българския народ, но никой не ме слуша. Явно на добрите практики им е писано да се налагат от само себе си.
  • 19 абе

    9 1 Отговор
    дебелак?!Кой ще дойде в гладната България!.....
  • 20 изедници

    7 0 Отговор
    Шкембо га ме пази съм най-спокоен и ситурен , като тапа е , може да затапи цялата българо-турско-гръцка граница , от до.Само паспорти да не почне да раздава там на коляно. Ега по-бърже одите там дека е най-спокойно и пари не требат.

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 бачо

    6 1 Отговор
    „Бългaрcкият вoйник нe хoди нa миcии или нe изпълнявa зaдaчи cъc coпи и cъc cлънчoглeди, щe oтидe въoръжeн. Щe изпoлзвaт oръжиe, aкo cрeщу тях ce изпoлзвa oръжиe." - Интересно ако са без оръжие тези мигранти какво праим тогава,а ? То отговора е ясен,ама защо тумбака не казва как биха реагирали.
  • 23 Горо

    6 1 Отговор
    Шкембе Каракачан, смееш ли да мръднеш от коалицията! Утре не знаеш Кръстникът какво ти е приготвил. И теб те тресе страх та чак се клатиш! Ти си най-голямото недоразумение в българската политика след Борисов!
  • 24 пишман ноевода натурал шкембе

    6 0 Отговор
    Баци покрай ''спокойствието'' олаби Шкембо да си праи патриотарските шуротии , баби ли ще рита , оръжие щял да употребява . Сега кат му рипнат НПО-тата и ще свие уши.
  • 25 Усмивката

    4 1 Отговор
    Шкембе воевода имал скрито оръжие.Не е слънчоглед , не са царевица.Какво ли е . некъв зеленчук трябва да е.
  • 26 Тюфлека

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Нали щеше да си ходи, ако арестуват още еди патреот. Ама остана може би, защото арестуваха двама.
  • 27 Дельо хайдутин

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "изедници":

    Само Шкембе Войвода да не затапи Марица, че тогава бежанците ще минат по сухо и ще го обявят за Мойсей. ХА ХА ХА!
  • 28 Нов Магазин за дрехи

    3 1 Отговор
    Г-н Каракачанов, откриваме нов магазин за много дебели клиенти, за премиери, вицепремиери, депутати от ДПС и бивши прокурори 25% отстъпка, заповядайте при нас.
  • 29 коронавирус мигранти и вие най отгоре

    5 1 Отговор
    Пущайте ги тия мигранти бее , територията дето обезлюдихте трябва да се заселва. Ама и те нещат.
  • 30 хаберед

    5 0 Отговор
    "Каракачанов: И на границата с Турция, и в управляващата коалиция нещата са спокойни." Трика,трика. И аз така си мисля. Добре е,че чужденците не искат да идват в България. Иначе Шкембе войводата щеше да скляпа и да заеква.
  • 31 коко джамбо

    3 0 Отговор
    Много ми е спокойно. Драгостея дин тей. Дебелея стабилно.
  • 32 дм цдс сю

    1 0 Отговор
    Как е ластика?
  • 33 Рррт

    2 0 Отговор
    Какъв "патреот", майно ле....
    Отврат !!! От един калъп извадени. ВСИЧКИ !!!
    Толкова нискочели примати накуп....
  • 34 билла ям ям

    1 0 Отговор
    Какво му е спокойното,доган преследва един по един министрите-националисти ,джамбазки се напива и си взема 8000€ заплата,волен бие хора по клекшопа,симеонов бие възрастни жени и го повишиха затова взема 80 000лв годишно.
  • 35 факт

    0 0 Отговор
    доказателство за политмафиотщина!
  • 36 Й Симов

    0 0 Отговор
    Пуснете да дойдат бежанците, имаме паспорти за тях! Ако познавате бежанци, които търсят паспорти, пишете ми! Гарантирана отстъпка за количество!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове