Last news in Fakti

16 Март, 2020 19:51 4 683 37

Здравният министър: С 5000 лева ще бъдат глобени всички, които...

  • кирил ананиев-
  • глоби-
  • заразени-
  • коронавирус

Кирил Ананиев обясни, че след падането на извънредно положение хората с ТЕЛК ще имат два месеца, да подготвят своите документи

"Въвеждането на извънредно положение означава система от правила, норми и мерки, които са по-различни от тези, които функционират в нормална ситуация и те трябва да се спазват, защото означават мерки за безопасност на българските граждани".

Това заяви в ефира на bTV министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

"Каквито и правила да определи държавата, ако те не се спазват от гражданите, успехът няма да бъде пълен. Удовлетворен съм, че парламентът без нито един въздържал се прие решението, с което беше обявено извънредното положение.

Голямата отговорност се пада на правителството, което в съвсем кратки срокове да предвиди необходимите мерки и правила", заяви още той.

"Лицата, които са болни от заразна болест, включително от COVID-19, както и тези лица, които са били контактни с тях, ако не се съгласят да бъдат сложени под карантина, ще бъдат глобени със сума от 5000 лева", разясни той.

Кирил Ананиев обясни, че след падането на извънредно положение хората с ТЕЛК ще имат два месеца, да подготвят своите документи.

„ТЕЛК-овите решения, които изтичат в момента ще продължат да действат. Обсъждаме вариант за 2 месеца след изтичане на извънредното положение. При протоколите за скъпоструващите лекарства – ще удължим срока до 12 месеца“, заяви ресорният министър и добави, че се работи върху промяната на редица други текстове, които облекчават здравната система.

"Подкрепям всичко, което каза ген. Мутафчийски, но считам, че предложените правила трябва да се приложат когато по-меките мерки не дават резултат. Защото и икономиката трябва да работи.

Министърът на здравеопазването призна, че предпазните мерки за медицинския персонал не са достатъчни. "Получихме от Турция и хирургически маски, ръкавици, които вече ги разпределихме", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ум Белия 🐬

    31 5 Отговор
    Кандидат президента неуравновесения който е в кампания - Мутафчиев ще каже ли от къде да си купим маски за предпазване и най обикновен спирт за дезинфекция?

    Коментиран от #4, #5, #7, #16

  • 2 VENOM

    29 6 Отговор
    Какво иска това ехидно старче беее?
  • 3 Ха такааа

    28 3 Отговор
    А къде бяхте от както се появи този вирус когато се появи в Чайна нали сте много умни сега хората са ви виновни .Каква гаранция имаше че няма вируса няма дойде в европа .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 МА ЗА КО СА ТИ

    6 19 Отговор

    До коментар #1 от "Ум Белия 🐬":

    НАЛИ УШАТИЯТ ПИНГВИН КАЗА ЧЕ НЯМАЛО КОРОНА ВИРУС.!
  • 6 Ееее

    27 2 Отговор
    И как ще ги глобите като вече никой не работи и нямаме пари.Аз веднага ще наруша карантината за да ме арестувате и вкарате в затвора за да се наям.
  • 7 Миризлив пор

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ум Белия 🐬":

    Предприемчиви нашенци изкупуват кутии маски по 5 лева за 100 бройки и после продават по 2.50. тук вече трябва да се задейства един друг с проблеми с окосмяването. Със спирта същата работа.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Има ли друга държава

    13 0 Отговор
    В света, като нашата, където глобите не са съобразени с финансовото и имущественото състояние на “ нарушителв”?! Размерът е важен за престъпление! Г-н Министър, каква част от тези пари ще влязат в джоба Ви? А в джоба на Боко?!
  • 10 Защо тотото работи?

    14 0 Отговор
    За да не намалеят приходите на отрасловото министерство, нали?

    Коментиран от #13

  • 11 жалки колко ви имат доверие бе

    18 0 Отговор
    Значи налагате му глоба от 5000 рева и вече той може спокойно да не си е под карантина , платил си е човекот.

    Коментиран от #20

  • 12 Антикомунист руснак

    6 13 Отговор
    Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите-мъртви /атеистите, атакистите и комунистите/ пожелавам поне да не умрат от злоба!!

    Коментиран от #15, #32

  • 13 сега е моментът

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Защо тотото работи?":

    Тотото да направи удара .Спряха лафка -лотарийните билети,спряха еврофутбол сега моментът сега
  • 14 Бравос Бате Бойко

    10 0 Отговор
    Миниcтърът нa здрaвeoпaзвaнeтo признa, чe прeдпaзнитe мeрки зa мeдицинcкия пeрcoнaл нe ca дocтaтъчни. "Пoлучихмe oт Турция и хирургичecки мacки, ръкaвици, кoитo вeчe ги рaзпрeдeлихмe", дoпълни тoй.

    Коментиран от #17

  • 15 парад на тъпотата

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Антикомунист руснак":

    Кво яде бе брато , та си го изсрал това.
  • 16 Да еааа!

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ум Белия 🐬":

    Питай Боко Кратунския защо не се произвеждат маски и дизинфектанти, а само стадиони и магистрали
  • 17 Президент Радев, спри това БЕЗУМИЕ!

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бравос Бате Бойко":

    Ама само за медицинския персонал!
  • 18 ем тъпи ем жалки

    8 0 Отговор
    Жаба , я квакни с какво осигурявате условия на лицето ''X'' да спазва карантина , осигуряване му необходимите продукти , средства и пр. , да си седи и гледа телевизия.
  • 19 Обикновен човек

    12 1 Отговор
    Реално погледнато богатите много ги е страх от този вирус ,на мен ми е несбъдната мечта преди да умря да видя същите тези богаташи как умират от глад понеже всички храни са заразени и с милионите си не могат да купят нищо...(дано не се сбъдне мечтата ми но знае ли човек?)
  • 20 Като сте си избрали за премиер Кратуна

    23 1 Отговор

    До коментар #11 от "жалки колко ви имат доверие бе":

    А бе тези не са у ред! Как ще глобиш мангас с 5000 лв, като той се чуди откъде да намери 5 лв да се напие и да изклати Айшето. Затвор трябва, да строят затвори и остатъка да си изработят вътре в него.

    Коментиран от #23

  • 21 Някой си

    14 0 Отговор
    Първо глоби себе си и останалите боклуци, не спряхте да ходите по телевизии и брифинги!
  • 22 гост

    15 2 Отговор
    А как ще бъде наказана групата продала обдишващите апарати от резерва в такъв момент? Как? Всеки говори за глоби, за неспазена карантина, което е проблем. Никой не говори за това, че в нашата страна не е имало реална проверка и превенция допреди 10дни, когато вече заразата е факт. Няколко познати семейства се прибраха от заразени страни и никой нито ги е проверил, нито им е дал напътствия, нито листовки, нищо. Не се говори и за това защо не стартира производство на облекла през януари, прези февруари дори, а чак след като се разрази. Ето, налични снимки показват как в заводи не се взимат никакви мерки, хората са скупчени, по площадки и паркове, на групички, бутат се в магазините. Защо не издадоха разпоредбите за поведение преди да обявят хаос и паника в страната? Срещу виновниците в държавата не се говори. Премиерът гушкаше желаещи за снимка докато колегите му не си подаваха дори ръка.
  • 23 американците му направиха самоизбиране

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Като сте си избрали за премиер Кратуна":

    Ти па , аз да го дишам не мога , получавам респираторни проблеми от него , бетер от коронавирус , избирал съм го бил.

    Коментиран от #26

  • 24 Centurion

    10 0 Отговор
    Здравен министър, смях в залата.Счетоводител!!!
  • 25 Герберастия

    18 2 Отговор
    Пълна, огромна. Масово лекарите от първа линия не са осигурени с индивидуални средства за защита, да не говорим за тия зад тях. Втора градска от утре е инфекциозна в която няма персонал щото днес напуснаха всички. Инфекциозна болница с един единствен апарат за обдишване. И бъдете сигурни, че лайн. медии утре ще изсипят щялата си хранителна среда върху напусналите. Просто гепирастия навсякъде. И не вярвайте на тия манипулатори от щаба

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Путката

    9 4 Отговор
    Нема сила в БГ -кочината която да накара овчето племе на ред ! И днес ги гледам кварталните пияници,седнали си в беседката и си жулат бира ,а около тях щъкат дечурлига !?! Просто племе ! Много просто ! Тука трябва само разстрел !
  • 28 Zashto be pudel:

    16 0 Отговор
    България не е пожелала да участва в обща поръчка на ЕС за маски, защото от там не може да се краде, стана ясно на брифинг на Европейската комисия, цитиран от "Свободна Европа".

    Коментиран от #34

  • 29 аз пък

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "АБЕЕЕЕ":

    Друго чух че баце му благодари за подписването на указите .И вземи се скрии някъде където слънце не огрява .Дебилче.
  • 30 малииии

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "Герберастия":

    Истината ли говориш бе човек та това означава геноцид нямам думи.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 да те

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Антикомунист руснак":

    Питам нещо руснак антикомунист може ли?Ти от коя губерния изпадаш та знаеш че българската църква не е православна а кацап смотан.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Баи

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Zashto be pudel:":

    Щом не може да се задели по нещо - не участваме
  • 35 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    5000 лева са една заплата на депутатин - бълха го ухапала, ако му ги вземете, което няма да се случи естествено , ако ще да носи бацилите и вирусите на целия свят в пазвата си. НО за баба ми това са 17 пенсии !? Ама на нея не и пука от какво ще умре .... Казва:
    "През живота си изкарах всичките дефтирити, скарлатини, шарки, грипове / дори и азиатския /, че сега ще ме плашат със сърдечен вирус."Интересно на нея как ще и приберете 5-ях хиляди лева ???
  • 36 Асен

    5 0 Отговор
    Тези само плашат.
    ОСТАВКА на корумпираното правителство!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове