Last news in Fakti

17 Март, 2020 18:45 2 817 33

Военните в готовност покрай противоепидемичните мерки

  • отбрана-
  • военни-
  • красимир каракачанов-
  • министерство на отбраната

Мобилизация в личния състав на Министерството на отбраната и Българската армия по заповед на Красимир Каракачанов

Военните в готовност покрай противоепидемичните мерки - 1
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов от 13 март 2020 г. е създаден ред за изпълнение на конституционните задължения на Въоръжените сили в условията на въведени противоепидемични мерки. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Във военните формирования се провеждат всички дейности, свързани с бойната и мобилизационна готовност. Продължава носенето на дежурство във Въоръжените сили съгласно Устава за войсковата служба. Поддържат се в готовност силите, определени за усилване на охраната на държавната граница, както и за съвместни действия с органите на МВР за противодействие на тероризма, в случай на необходимост. Поддържат се в готовност и специализираните военни екипи за изпълнение на задачи по третата мисия на въоръжените сили в помощ на населението.

Войсковият живот във военните формирования и работата на структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната са организирани в съответствие с указанията на началника на Военномедицинска академия и главен лекар на Въоръжените сили относно въвеждане на противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на COVID-19 сред личния състав. Въведени са практики за дезинфекция на работните помещения за опазване на здравето на личния състав.

Предвид въведените противоепидемични мерки за недопускане на разпространението на новия коронавирус е забранено влизането на външни лица в сградите на Министерството на отбраната на улици „Дякон Игнатий“ , „Иван Вазов“ и булевард „Тотлебен“ в София. Приемната на Министерството на отбраната е затворена за посетители.

Гражданите могат да заявяват административни услуги по реда, указан в рубрика „Административно обслужване“ в официалната интернет страница на Министерството на отбраната или чрез портала за предоставяне на електронни услуги на адрес http://elservices.mod.bg:88/


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 демек

    31 4 Отговор
    най добре ще е да дойдат танковете...

    Коментиран от #3, #18

  • 2 Госあ

    14 1 Отговор
    👏👏👏 невероятни са мерките 😂
  • 3 Дельо хайдутин

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "демек":

    Сделката с танковете е отложена заради коронавируса. ХА ХА ХА!
  • 4 Фермер

    1 1 Отговор
    В Сърбия също
  • 5 Последния софиянец

    26 5 Отговор
    Срещу законния управляващ в момента Румен Радев беше извършен преврат от Бойко Борисов.
  • 6 Професор по Стоманобетон

    15 2 Отговор
    Божкеее,Божкееееее...егати и трагодията сме
  • 7 БРаво Брависимо

    23 2 Отговор
    Еха! На война като на война– с "Короната" де. Пуснете ги с автоматите по улиците, та който не се е уплашил да се уплаши, а който се е уплашил– да получи инсулт, инфаркт, паник атака, или някое друго състояние с неизвестен край, та поне за болните от КО19 да има сигурно място.

    Коментиран от #27

  • 8 Майор Костов

    14 5 Отговор
    Тия са само пенсионери. Ще изгинат!

    Коментиран от #25

  • 9 Фермер

    2 0 Отговор
    http://dianadeleva.com/нещо-става-в-италия-димна-завеса-ли-е-к/2020/03/15/
  • 10 dedoviq

    27 0 Отговор
    Докога ще се редим пред аптеките за маски на десеторни цени? Кога ще се раздават безплатно маски, облекла и т.н Това са прости неща, няма ли капацитет да се произвеждат? Колко време им трябва? Азиатците изпращат с тонове в Европа. Къде отиват?

    Коментиран от #13

  • 11 Фермер

    2 0 Отговор
    https://haskovo.press/2020/03/15/20-000-американски-войници-и-танкове-се-поя/

    Коментиран от #31

  • 12 Госあ

    26 0 Отговор
    Не използвай меч, за да убиеш комар. Китайска мъдрост 😂 Във Винету обаче не я пише 😂
  • 13 Фермер

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "dedoviq":

    Американската армия си ходи без маски в Италия,хората качват клипове в тубата и фейса,но ги трият
  • 14 Фффффф

    7 7 Отговор
    Давай Гешев,с военно положение ще махнеш Борисов от власт и ще назначиш Радев като върховен главнокомандващ...
  • 15 az #Победа75

    16 0 Отговор
    Начи шкембе калинката ще стяга Оркестъра и гвардейците, то друго няма!

    Коментиран от #16

  • 16 Не се знае

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "az #Победа75":

    може пък преждевременно да изкара F16 срещу вируса.
  • 17 сноу

    18 0 Отговор
    К,ви военни положения го тресат Гешката бе ...Той знае ли в коя държава се намира..Ами то вече над 5-6 поколения нацвъкани говнета не са чували за "мирно и дисциплина"а не дай боже да им заповядаш нещо ще ревнат в хор "ти кой бе" "я си гледай работата".А като минат и към правата ,ще го удариш на молба...Като дабавиш и над половината цигуйци и джангасари ,кого ще камандваш с военна дисциплина...

    Коментиран от #19

  • 18 Ами не ги нема бе😂😂😂

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "демек":

    Нали заминаха за нечия далавера
  • 19 Дельо хайдутин

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "сноу":

    Войска няма,ама за строителни войски материал бол.
  • 20 Behemoth

    11 0 Отговор
    Тия както се събират на разводи ...както си маршируват и лапат заедно направо ще се изпонатръшкат...
  • 21 Гост

    15 0 Отговор
    Големи мерки са взели заключили са се вътре в министерството и не пускат никого. Евала машала.......
  • 22 Неофициален неангажиращ зов от руското православие

    2 9 Отговор
    Парад за 9 май на червения площад в Москва ще има на мукавей в понеделник през 2048 година....Дотогава комунистите, атеистите и атакистите ще го гледат на запис от 2019 г😂😂😂 От другия месец руската армия излиза в карантина с тригодишни неплатени болнични! Очаквам все пак българските атеисти, комунисти и атакисти да се покръстят още тия дни 😂😂😂 Приемете православието, то е за вас, а след това поемете и причастието.... Веднага се покръстете или скоро ще умрете, важен избор бързо направете, православието изберете и кръстник под наем светкавично намерете...!!!😂😂😂 Комунизма зарежете, а живота и парите обикнете...!!!😂😂 За предпочитане е да си изберете някоя от руските църкви в България....
  • 23 Рошко

    12 0 Отговор
    Че колко каракачанчатета имаме, то броя на администрацията повече от войничета та
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ku-Rec

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "БРаво Брависимо":

    Хаха, най-вероятно мъжките набори родени преди '75, а особено служилите в Триъгълника, мичуринския полк и др. да "изчисляват" за колко сек. ще ги ошамарят и им наврат АК-то там, дето Райчо не свети! На съвременните кетърингови "бойци".
  • 28 Guest

    3 0 Отговор
    Ква готовност бре? Кифтета ли ша раздават?
  • 29 Кукуригу

    1 1 Отговор
    Тя па една армия!Смях!Половината са дебели кат военния министър!
  • 30 SAAB

    1 1 Отговор
    Да ......вече са се епилирали и са си оскубали веждите !
  • 31 Geo

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Фермер":

    Вярно е и даже официално не го отричат но нашите "независми" медии мълчат - американците продължават да струпват войски в Европа.

    https://shape.nato.int/defender-europe/defender/newsroom/defendereurope-20-health-and-welfare-are-priority
  • 32 моля да ни намалите заплатите

    1 0 Отговор
    Искаме още самолети ма пак да си ги платим за години напред.Здраве ни ни трябва.Да живее НАТО,ЕС и САЩ които са солидарни с нас и много ни помагат .Урааааа!!!!!
  • 33 зара

    0 0 Отговор
    какви военни,бе!!!! ще ни убиват ли?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове