Last news in Fakti

24 Март, 2020 14:22 7 013 41

Годишната вноска за членство на България в ЕС да се пренасочи към предприемачи и работници

  • възраждане-
  • коронавирус-
  • ес-
  • вноска

САЩ затвориха своите граници. За пореден път доказаха, че те хуманитарна помощ не изпращат, а само военна

Годишната вноска за членство на България в ЕС да се пренасочи към предприемачи и работници - 1
Снима: Shutterstock

Партия "Възраждане" настоява Министерският съвет в спешен порядък да пренасочи над един милиард лева, които държавата ни трябва да внесе тази година за членски внос в Европейския съюз, към засегнатите от кризата, предизвикана от COVID-19, българи.

Престъпление е в момент на толкова сериозно изпитание за цялата ни нация да подаряваме такава огромна, дори непосилна в условията на очертаваща се икономическа криза, сума на бюрократите от Брюксел. За последните седмици всички ние станахме свидетели как техните призиви за „общ европейски дом", „европейско семейство", „цивилизационни ценности" и други подобни клишета, повтаряни ни вече 30 години, не са приложими в труден за държавите-членки момент.

Брюкселската бюрокрация се изпокри. Европейският съюз е поредния безсмислен и неефективен съюз, който се разпадна. Беше му достатъчен един вирус. Като фоервейрки в новогодишна нощ изгърмяха така силно проповядваните от съюза либерализъм и отворени общества. Ясно се, видя, че Западът е по-склонен да се самоубие с мигранти от третия свят, отколкото да помогне на друга европейска страна. Този вирус може би се явява като катарзис за Европа. Пречистване на прогнилия либерализъм и възвръщане към корените на национална Европа. Обединена не поради икономически интерес, а благодарение на нациите, които я изграждат. За жалост ще загинат много хора, които не заслужават тази участ. Както е било и във войните. А може би това е новият вид война, която се води. Не виждаш и не знаеш своя враг. Не знаеш кой ти е приятел и кой враг.

И като стана дума за приятелства и врагове... САЩ затвориха своите граници. За пореден път доказаха, че те хуманитарна помощ не изпращат, а само военна. И то там където имат интереси и искат да владеят. За сметка на това, наместо от Европейския съюз, на който България всяка година изплаща по над милиард лева вноски, помощ за европейските държави в момента пристига от Китай, Русия, дори Куба.

В същото време, благодарение на тези огромни суми, които страната ни налива в Брюксел, дори и сега - при затворени държави, спрени заводи и пуснато в отпуск население, комисари, евродепутати, даже най-обикновени кабинетни чиновници в Брюксел получават между 14 000 и 21 000 лева заплати месечно. Това са скандални суми, като се знае колко много българи живеят с минимални заплати, а принудени от извънредните мерки да си останат по домовете, е възможно и напълно да загубят работата и доходите си. Тези хора ще се нуждаят от финансова подкрепа.

След като правителството ни с лека ръка подари на Съединените щати 2,2 милиарда лева за морално остарели самолети Ф-16 блок 70, които едва ли някога ще видим, Възраждане призовава премиера Бойко Борисов да не извършва поредно престъпление, изсипвайки в бездънната яма Брюксел милиарди, които са необходими тук - за българското население.

Възраждане припомня, че за последните две години вноската на България в ЕС скочи драстично и вече редовно надхвърля 1 милиард лева годишно. През 2018-та страната ни преведе в ЕС 1 083 400 лева, а през 2019-та - 1 193 100 лева. През 2020 г. вноската на страната ни ще нарастне поради излизането на Великобритания от Европейския съюз. С това бюджетът намалява и това ще се компенсира с увеличаване на вноските на другите страни членки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    41 6 Отговор
    Каква вноска бе.....Тиквата каза ПАРИ НЕМА.От моите не пипам....Оправяйте се.
  • 2 така така

    52 6 Отговор
    край на ЕС.
  • 3 реалист

    51 8 Отговор
    Боко и шайката му да се бъркат в джоба и да връщат ограбените милиарди ... Така ще има пари за хората и за бизнеса, та белким оцелеем
  • 4 ссамо питам

    21 10 Отговор
    Алооо...авторката... а ти имаш ли работницици ??? ..само питам де...
  • 5 Фактъ

    16 4 Отговор
    Оправете си заглавието ! Какви са тези работницици ?

    Коментиран от #17

  • 6 Borislav Popov

    11 34 Отговор
    Костя Копейкин пак се е развълнувал. Да пие един валидол и да си ляга.

    Коментиран от #28

  • 7 Пенсионер

    33 5 Отговор
    За всички престъпления срещу Българският Народ, рано или късно ще има нов "Народен съд". Ако ли не, ГРАДИНАРЯТ ще отсъди. Той вече започна.
  • 8 Фактъ

    32 4 Отговор
    Опг герб са откраднали минимум десет милиарда ! Да направят списък и да започват да връщат , че ще ги избесим , до един .

    Коментиран от #34, #35, #39

  • 9 оцелял от турското робство

    19 1 Отговор
    Много правдива и откровена статия. Само не разбрах колко работни трябва да са работните цици. Явно коректорската професия не е излишна, а даже е необходима.
  • 10 Икономиста

    27 3 Отговор
    По офшорките на новобогаташите на герб има 70-80милиярда €!
  • 11 Верно ли

    11 31 Отговор
    Ей, аман от червени мало.умници. Ами ако ЕС реши да ни отговори с реципрочно решение т.е. вместо да осигури финансиране на европейските фондове у нас реши да насочи парите от тях към собствените си държави тези същите ще ревнат , че пък ни спират финансирането? Или си ги приспадне от онова, което трябва да ни превежда, както по Зелената сделка. Ама карай, Лаф олсун.

    Коментиран от #27

  • 12 Пенсионер

    31 1 Отговор
    Така наречените "Къщи за тъщи" с откраднатите европейски пари, да се конфискуват и да се предоставят за лечебни заведения.
  • 13 Решението. 5852

    29 4 Отговор
    Закриване на партиите. Ще се спестят много пари на държавата, ще се осигури работна ръка от всички партийци. Ще спре разделението и ще последва СЪЕДИНЕНИЕ, девизът ни СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА. Капиталистите да връщат всички присвоени пари от НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ, БИЗНЕСЪТ ДА БЪДЕ НАЦИОНАЛИЗИРАН, да се създаде ЦЕНТРАЛИЗИРАНО ДЪРЖАВНО-ПЛАНОВО УПРАВЛЕНИЕ НА ИКОНОМИКАТА от ДЪРЖАВЕН НАР КООП. КАПИТАЛИСТИТЕ да се влеят, като работна ръка към населението. Капиталистите са не малка неусвоена работна ръка във момента. Икономиката ни да се ориентира към всички надежни и доброжелателни ДЪРЖАВИ към човечеството. Да се забрави лошото от партиите и Президента да състави правителство, като го подбере от цяла България на базата на квалификация и опит. Това е просто и функциониращо.
  • 14 хаберих

    25 2 Отговор
    САЩ затвориха своите граници. За пореден път доказаха, че те хуманитарна помощ не изпращат, а само военна. ТОВА НЕ Е ПОМОЩ,а е окупация.
  • 15 ало неграмотници

    9 3 Отговор
    Научете се как се изписва в цифри милиард. Какви журналисти сте вие, бе.
  • 16 Госあ

    20 3 Отговор
    Ясно, докато развитите нации се справиха благодарение на силните си корпорации и социална политика, ЕС ще налива още пари в кърлежите. Пиши го бегал съвсем след короната.
  • 17 Марчето

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фактъ":

    Споко, това е Мара, тя често е скарана с граматиката.
  • 18 Гостът

    7 15 Отговор
    Тия от Възраждане май искат след като не си плаатим вноската, Европа да ни пренасочи към Турция. Заради една зараза поставят членството ни под въпрос. Най свободните пари в момента са тези от субсидиите за партиите, точно тези пари трябва да се включат срещу болестта.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 НИКАКВИ ПАРИ ЗА БИЗНЕСМЕНИТЕ!

    15 5 Отговор
    Нека да фалират! В Западна Европа и Китай чакат хиляди бизнесмени да купуват бизнес в България! Това е шанса на българските работници за по-достойно заплащане и повече сигурност! Това е шанса на пенсионери и инвалиди ДДС да спре да се краде и да отива в държавната хазна! НЕКА ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ, ПЕНСИОНЕРИ, ИНВАЛИДИ И ГРАЖДАНИ СЕ ОБЕДИМ В ТАЗИ КАУЗА - ФАЛИТ ЗА БЪЛГАРСКАТА ГНУСНА МАФИЯ!!!!!
  • 22 НИКАКВИ ПАРИ ЗА БИЗНЕСМЕНИТЕ!

    5 5 Отговор
    Нека да фалират! В Западна Европа и Китай чакат хиляди бизнесмени да купуват бизнес в България! Това е шанса на българските работници за по-достойно заплащане и повече сигурност! Това е шанса на пенсионери и инвалиди ДДС да спре да се краде и да отива в държавната хазна! НЕКА ВСИЧКИ РАБОТНИЦИ, ПЕНСИОНЕРИ, ИНВАЛИДИ И ГРАЖДАНИ СЕ ОБЕДИМ В ТАЗИ КАУЗА - ФАЛИТ ЗА БЪЛГАРСКАТА ГНУСНА МАФИЯ!!!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Верно ли":

    Фондове ли?Я помисли малко в чий джобове отиват тези "фондове"!

    Коментиран от #32

  • 28 Бай Кольо

    7 9 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    За съжаление нее само той, гледай сега ком.троловете как ще се развихрят, да спрем вноските алоууу алакололуу ми Евро фондове откъде после
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Към работниците окей,

    6 1 Отговор
    но работодателите са кожодери и измамници , никакви средства да не получават !
  • 32 Клуб Нови Милионери

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Дежурния за България, поздрав със средния пръст.
  • 33 Да счупиш тъпомера

    8 5 Отговор
    И като ни орежат от ЕС- какви предприятия ,какви фирми и какви работници? Ще бягаме и тези които не избягахме преди по чужбина По-тъпо предложение няма ли?
  • 34 !!!!!!

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Фактъ":

    Тия гербери ли да връщат ?Те кръв ще повръщат но пари няма да връщат.
  • 35 Bai nudals

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Фактъ":

    Много,много повече.
  • 36 ДОКО

    4 1 Отговор
    ВНОСКАТА КОЯТО Е ОПРЕДЕЛЕНА ЗА ЕС ОСТАВА..НО КЪДЕ АМИ В БАНКЯ БЕ БУГАРИНО..ГЕНЕРАЛА ПАК ЧОПНА ПАРАТА И ДЯЛКАТ С ФИНАНСИСТА ГОРАНОВ ЕДНА ПАЧКА НА МЕНЕ ЕДНА НА ТЕБЕ..А ТИ СИ СЛАГАЙ МАСКАТА И НЕ ДИШАЙ..ОПИ
  • 37 Селянин

    4 4 Отговор
    Поредната безсмислена статия. Цифрите които са изписани са в милиони а не в милиарди.Мястото на България е в Европа. Никой не ни е виновен че все още не можем да се отървем от комунистическата шайка и тяхни те лакеи.

    Коментиран от #40

  • 38 Русофил

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Истината дотук от частен детектив":

    Сега разбрах защо Русия почти не е засегната от короновироса.
  • 39 Знаещия

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Фактъ":

    Корекция: Само боко има 20 млрд
  • 40 Знаещия

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Селянин":

    Наистина си селянин!
  • 41 селянин от обеля

    0 0 Отговор
    Вноската да се насочи към предприемачи, а субсидиите и парите по проекти от ЕС къде да се пренасочат?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове