Last news in Fakti

30 Март, 2020 15:40 4 057 25

България затваря границите си за чужденци до 17 април

  • граници-
  • българия-
  • чужденци

Изключение има за българските граждани, членове на техните семейства и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на страната

България затваря границите си за чужденци до 17 април - 1
Снимка: БГНЕС

България затваря границите си до 17 април. Мярката важи за всички, които не са европейски граждани или пристигат от следните държави-членки на ЕС и страни от Шенгенското пространство: Италия, Испания, Франция, Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Нидерландия и Швейцария,

Изключение има за българските граждани, членове на техните семейства и лица със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на страната.

Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ и уточниха, че временното ограничение важи за всички гранични пунктове с въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни транспортни средства.

На границата ни с Румъния край Русе трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, а край Видин е натоварен на вход. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

По информация на румънските гранични власти, от 25 март български граждани, които пътуват за Румъния, подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили.

Границата ни с Гърция е преустановено преминаването през ГКПП „Златоград“ поради усложнение на епидемиологичната обстановка на гръцка територия, пише БТВ. На останалите гранични пунктове за влизане временно се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони.

На границата ни със Сърбия на ГКПП „Връшка чука“ и ГКПП „Калотина“ трафикът на товарни автомобили е нормален. На двата пункта от сръбска страна не се пропускат пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, включително и сръбски граждани. Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП „Олтоманци“, ГКПП „Стразимировци“ и ГКПП „Брегово“.

На влизане в Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП „Гюешево“. На излизане от страната пътуващите могат да преминават само на ГКПП „Гюешево“ – ГКПП „Деве баир“. По информация на македонските гранични власти, няма да бъдат пропускани празни товарни автомобили от 22 ч. до 7 ч. в двете посоки.

На границата с Турция на ГКПП „Лесово“ и ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът на товарни автомобили е нормален. За влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани.

Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Не е преустановено преминаването на български товарни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ✔️Pompev ®️

    4 1 Отговор
    Докога беее
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЪРП

    22 4 Отговор
    А, ОНЕЗИ ОРДИ ОТ ЕМИГРАНТИ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ ДЕТО СА СЕ ЮРНАЛИ ДА СЕ ВРЪЩАТ В БЪЛГАРЯ, ЩЕ СИ ГИ ПОСРЕЩНЕМ ЛИ С ХЛЯБ И СОЛ?+!! С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМЕ НОВИТЕ ОГНИЩА ...........
    ТЪПОТИЯ ДО ШИЯ, МИЛА МОЯ ЗАХАРИНЧОВА?!!!!!!!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БГА "Балкан"

    7 1 Отговор
    Спирали самолети. Ами те сами спряха.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ✔️Pompev ®️

    0 1 Отговор
    Булиу Марио чай са разбера с човека ма
  • 14 Бесен гражданин

    9 3 Отговор
    Българите трябва да стоят вкъщи, посмеят ли да излязат ги чака солена глоба. Тия дето седят в чужбина с години обаче ги чакаме с отворени обятия. Нищо че от месец говорим за вируса.. те сега решиха да си идват. Поредното "мъдро" и смъртоносно решение за народа. Адмирации, драги управляващи! Ако не вируса, то вие ще ни довършите!
  • 15 Опсаа

    5 7 Отговор
    Точно така през 1946 година с Наредбата-закон за защита на народната власт комунистите затвориха уж временно и профилактично границите първо за чужденците, а след това и за българските граждани...!!!

    Коментиран от #18

  • 16 петър

    9 3 Отговор
    Всички българи които не излизат в чужбина да стоят затворени в къщи а тия които отиват да лижат гъзовете на европейските гейове да обикалят и разнасят заразата
  • 17 Защо не

    4 2 Отговор
    Много правилно, макар и малко късно. По-добре късно отколкото никога. Триста и кусур си имаме, трябва да се приберат и тези дето са тръгнали нанякъде по света. Стоп. Като оздравее светът пак. Не сме единствени с такива мерки. Преди да пишете тъпи коментари прочетете кво става по света.
    Синоноитикамеее?
  • 18 Опсаата

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Опсаа":

    Да, но не могат да достигнат още фашистите, които през 1934 г. издават Наредба-закон, с която всички политически партии и организации се забраняват, а имуществото им се конфискува. Правителството подлага на преследвания и арести дейци на ВМРО, която също попада под действието на забраната за политически организации. Произнесени са и смъртни присъди...

    Коментиран от #19

  • 19 До коментар #18

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Опсаата":

    Мащабите и нещата са несравними с 1934г и са като детско забавление игра в сравнение със всичко което се случва в България с комунистическия терор, след затварянето на границите през 1946 година с настъпилата кървава вакханалия на масов терор, насилствена национализация и когато се забраняват всички свободни партии...

    Коментиран от #22

  • 20 Кви идиоти управляват навсякъде

    2 0 Отговор
    Сетиха се глупаците! Да го бяхте напрайли отдавна сега щяхме да сме забравили за короната:-)
  • 21 SAAB

    0 0 Отговор
    А хамерикански джендъри с жипки и унеформи ша пускатИ ли ?
  • 22 Опсаата

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "До коментар #18":

    Ай, де, бе, верно ли?
    Аз пък си мислех, че е обратното, а то какво било...леле-мале, сигурно съм чел грешната история, а ти "правилната"
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Дръвчо

    1 0 Отговор
    Пак ме триете.
  • 25 Дръвчо

    1 0 Отговор
    Къде е ви е свободата на словото или на духа ви. Срам сте за демокрацията и свободата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове