Last news in Fakti

4 Април, 2020 11:50 5 912 60

Проф. Константинов: Нашият организъм е много по-подготвен от този на хората в Западна Европа

  • проф. михаил константинов

На Великден се очаква пикът на пандемията, което означава, че трябва да спазваме мерките на Щаба, които очевидно вършат работа", каза математикът

Проф. Константинов: Нашият организъм е много по-подготвен от този на хората в Западна Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Позитивна прогноза за България направи математикът проф. Михаил Константинов. Според него страната ни има най-ниска смъртност от коронавируса. Той отчете и приноса на БЦЖ ваксината.

"Нашият организъм и белите ни дробове са много по-подготвени от тези на хората в Западна Европа. Тези, които у нас не спазват правилата, искам пак да им кажа, че умират 96% от заразените в някои страни. Затова да останем дисциплинирани, за да продължим да сме най-добре.

В това отношение сме 25 пъти по-добре от Западна Европа. Ще има много хора, които ще починат заради стрес, но не може да си позволим масова смъртност от вируса. На Великден се очаква пикът на пандемията, което означава, че трябва да спазваме мерките на Щаба, които очевидно вършат работа", каза математикът.

"Надявам кривата да тръгне надолу и спешните мерки у нас да са до 14-и май.

Във Великобритания например има 96% смъртност - говорим за починалите, разделени на починалите плюс оздравелите. В Ирландия процентът е същият. В Нидерландия смъртността е 86 на сто.

Този вирус не само, че трудно се открива, но има удивителна смъртоносна сила. У нас тази смъртност е 7-8 пъти по-ниска от германската и с 100-120 пъти от тази в Испания", заяви проф. Михаил Константинов пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народен артист

    72 10 Отговор
    Тоя какво недоразумение е.................................................................................след изчисления на 100% :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Швейцареца

    82 9 Отговор
    Тоя професор съвсем е изкукал! Идеално пасва на управляващите клинки!

    Коментиран от #43

  • 4 габровец от варна

    48 5 Отговор
    Професора с изненадващи открития!лелее.Що си не гледа тв.
  • 5 asd

    33 3 Отговор
    Първото му има по-скоро е "Професор"
  • 6 русенец

    43 4 Отговор
    Да не са затворили психиатриите в България?

    Коментиран от #13

  • 7 бай стамат

    35 1 Отговор
    Професоро по сичко оня ден говори друго
  • 8 БОЗА

    30 1 Отговор
    Айде медико-математика и по таа тема се изока...спец по изборни чалъми си бе чичак-там си стой...ма не-гербаджии запушват ВСЯКАКВИ пробойни...с езиче по цепчицата... ;-)
  • 9 Броячът на ГЕРБ

    35 2 Отговор
    Гнусна мутра , гнусна роля . Скрий се мръснико
  • 10 Жоро

    24 2 Отговор
    И тоя фъфел се изплю срещу микрофона и без маска.

    Коментиран от #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 тнт

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Не са затворили,но този е труден за прибиране! Как ще им тъкми следващите избори?
  • 14 калкулатора кво ва лъже пак

    21 0 Отговор
    Професора няма ли от ГЕРБ вече да си го направят академик?
  • 15 Ами

    11 1 Отговор
    Набор 88 съм и като малък, на всички задължително са биели ваксина, против усложнения от пневмония. Имам такава в рамото, за тази ли ваксина говори този човек?

    Коментиран от #51

  • 16 От Германия

    30 2 Отговор
    Не разбрах за какви 96% смъртност говори този с лице на алкохолик
  • 17 Ю Кортес

    20 1 Отговор
    Само като гинеколог не се е изказвал
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 От Германия

    17 1 Отговор
    Малко сравнение:в града в който живея в Германия(200 хил.)има 102 случая от които 46 вече са оздравели ,което прави 46% и двама на повече от 80 години починали от съпътстващи заболяванияв България от 500 заразени има официално 15 оздравели и15 умрели. Процентите си ги сметнете сами..
  • 20 копи пейст

    18 4 Отговор
    Малко статистика за такива като тебе. За периода 2007-2017 г. от грип са се разболели 916 270 българи и от тях са починали 16 777. Или средно за година болните са около 90 000, а починалите 1670. Някой да е блокирал животът в държавата? Дори се говори, че болничните вредят на икономиката. А сега за първите няколко болни и взривиха икономиката на страната.
    Източникът ми е приложение 19rh006pr.pdf към НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ВАКСИНОПРОФИЛАКТИКАТА НА СЕЗОННИЯ ГРИП 2019-2022
    ........................................................................
    мат. Константинов, по-малко от 500 души заразени, от тях по-малко от 300 болни, от които вече двайсетина са се излекували, за период ДВЕ - ТРИ СЕДМИЦИ, това ли ви е "епидемията"? А да, били са я овладяли! С какво? С безумните реплики на Муфтаджийски или с глобите по 5000 лв за неносене на маски-носни кърпички и със забраната за излизането на вън?? Хайде малко по-сериозно!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Питагор

    18 2 Отговор
    Тоя е напълно изкукуригал “ Българския организам е потготвен за КОВИД-19” Това го казва математик. Тоя е по зле и от “ Божинката”
  • 25 5557

    18 5 Отговор
    Този не ми е въобще приятен, но мисля че сега е прав. Четох някъде наскоро интервю с един от водещите вирусолози на Русия, не му запомних името на професора. Та в една част от интервюто спомена Българите, в смисъл че Българите ще го изкарат най-леко от всички поради хранителният им режим. Репортерката го пита в какъв смисъл, и той отговори следното. При пламването на болеста луда крава в Англия, и въобще в Западна Европа цялото телешко от тези страни се оказало по неразбираем начин в България, на Българския пазар, но органите в България "реагирали" малко късно да съобщят това, и до като го суобщили това телешкло било отдавна изядено. Същият бил случаят с пилетата, абсолютно идентичен. Същияят бил случая с военният резерв на Австралия от месо от кенгуро, дълбоко замразено през 54 г. , и той абсолютно идентичен. Същият бил с свинското, абсолютно идентичен. След всичко това което Бългатите са изяли, а най-вече от това което не се знае КАКВО ДРУГО са изяли И СА ОЩЕ ЖИВИ съдя че са придобили някакъв имунитет по неразбираем от мен и науката начин. Това каза за Българите. Интервюто беше дълго, някаква репортека от Русия Днес го интервюираше. Затова мисля, въпреки че ми е отвратителен с неговото парично подпомагане, че сега по-една сшучайност е прав. А може и той да е чел интервюто на професора, знам ли.
  • 26 1@1@1@

    15 2 Отговор
    От кога тоя дето ходи с якета за по 3-4хиляди долара ,стана експерт по вируси и медицина?
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 1 Отговор
    А бе константинов, кризата не може "да тръгне надолу" защото такава няма! Вcичкo e зaигрaвaнe cъc cтaтиcтикaтa...тъй кaтo вcичкo e oтнocитeлнo.
    Тoвa, чe умрeлият e имaл вируc нe знaчи, чe e умрял oт нeгo! При хoрaтa cлeд 68 гoдини cмъртнocттa рязкo cкaчa и e мнoгo удoбнo зa мaнипулaтoритe вcичкo дa прeпишaт нa СОVID-19........ Нa гoдинa в Бългaрия си умират oкoлo 110 000 (cтo и дeceт хиляди) души или cрeднo пo триcтa 300 нa дeн, a пък oт грип нoрмaлeн прeз ceзoнa oкoлo 2500 души... Хората сме просто-смъртни, не сме столетници като костенурките да живеем по 100-150, 200 години , колкото и да ни се иска...

    Коментиран от #52

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ръмпези

    6 1 Отговор
    НЕЩО ВЗЕХА ДА СЕ ОПОМНЯТ ЕДИН ПО ЕДИН....ПРЕДИ ЕДНА СЕДМИЦА ДРУГО БРЪЩОЛЕВЕШЕ.....КАЛПАЗАНИ...
  • 30 одъртял комсомолец

    13 1 Отговор
    Този няма спиране. Оправи строителството, оправи политиката, стъкмистиката, а сега е на път да оправи и здравеопазването. Единственото нещо, което е пропуснал да обясни, за да не го обвинят в пристрастност, е факта, че COVID19, чисто електорално е привърженик на Бочко Тъпото, по която причина вируса е решил да ни мори по-малко, поне до тогава, докато електората продължава да гасува правилно!!!
  • 31 той

    5 5 Отговор
    Доживотна карантина за тези с червен вирус.
  • 32 Превръща се в дървен философ

    14 3 Отговор
    Умен човек, но е крайно време малко да замълчи защото няма специалист по всичко. С това безконтролно говорене веднъж си имаше неприятности и ако продължава пак ще се намери майстора и този път окончателно. Разбирам, че ни успокоява но българите не са свръхчовеци и по нищо не се различаваме от германците.
  • 33 коко

    5 3 Отговор
    искам пак да им кажа, че умират 96% от заразените в някои страни....какво да го коментирам повече тоя.
  • 34 Behemoth

    13 0 Отговор
    Тоя е напълно изкукуригал от де ги взема тия цифри?
  • 35 Ракия сланина ракия сланина

    1 1 Отговор
    Ракия сланина ракия сланина бираааа пържолиии пръжкииии зелева чорбаа тва е подготовкатааа😂😂😂😂

    Коментиран от #37

  • 36 Диамантената ръка

    7 0 Отговор
    96% ?!? Тоз не е у ред...
  • 37 Анонимен, Уж.

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Ракия сланина ракия сланина":

    Като каза Зелева чорба се сетих за филма на Луи Дьо Фюнес - Зелева чорба. Онзи ден го гледах пак. ГОЛЯМ Е, МНОГО Е ГОЛЯМ.
  • 38 Катюша

    6 0 Отговор
    А бе Константинов ти си математик,ама как ги сравняваш тези числа ,примерно с Италия.Сравни ги процентно спряно няколко страни и тогава говори ,но само,че при нас и статистиката не е точна.Вземай в предвид денонощната смъртност и тогава говори..
  • 39 Вирусът има и плюсове

    4 0 Отговор
    Позволява точно преброяване на дивите професори.
  • 40 CCR

    10 0 Отговор
    Taзи подлезурка се показа отново,той и от медицина разбира.Остава само да е раждал,тогава ББ може да го удостои с титлата ,,Академик "
  • 41 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Математикът наистина е много прав. Организмът на българина достатъчно е тровен с радиации, питейни води, европейски храни и боклуци, че малко трудно може да го отрови някакъв си нов вирус с чуждоземен произход. Българинът може да го отрови само отрова /вирус"/, която е българско политическо производство. Има старание в тази насока. Дано не успеят родните, милите............
  • 42 Георги

    4 0 Отговор
    Ще очаквате зер като ни отслабне имунната система 2 месеца от лежане,притеснения,плюскане без движение,недоспивания,алкохолизъм,депресия,тв зомбиране.
  • 43 Ю27

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Швейцареца":

    Па ходи си в швейцарията. Като гледам те не са много по добре от италианците....
  • 44 Усмивката

    2 0 Отговор
    Професоре . А как ще ни се отрази непрекъснатият поток от бежанци на наши емигранти зад граници. за статистиката , нека кажем че са 20 процента от населението на българияотпреди 89г. И ....кога ще вземем да си говорим истината. Щото взееме да се изнервяме от простотии
  • 45 Скоро луд с автомат

    4 1 Отговор
    Ха новият професор Вучков/че и по физиономия и акъл си мясат сякаш един к.. ги е правил/.Я бакалъм ходи да храниш гълъбите в парка пък кухите мнения си ги дръж за себе си.
  • 46 Винету Борисов

    4 0 Отговор
    Прав е професора. За всичките години на перманентния преход бяхме подложени на такава мизерия, изядохме толкова боклуци, изгълтахме такава мръсотия, пръскаха ни с какви ли не гадости, пушихме пряко и косвено какви ли не отрови, работихме в агресивна среда без каквито и да било предпазни средства. Отскоро прерастнахме от кенефа в боклучийницата на Европа. Малко преди това добруджанци се разминаха с лукса земята им да бъде надупкана за шистов газ и отровена. След като оцеляхме след всичките тези прелести наистина организмът и психиката ни са железни.
  • 47 Интелигентен

    3 1 Отговор
    Аз,когато искам сериозно да засегна и да обидя някой мой опонент(когато споря с някого),му заявявам силно и право в очите:-Абе,ти си по-прост и от професор Михаил Константинов.
  • 48 Криеш името си страхливец

    6 0 Отговор
    Математиците Константинов и Паси разбират от всичко! Включително от извънземни, клиптомания, парапсихология, политика, избори и.т.н. ! Главанаци!
  • 49 друм

    0 0 Отговор
    Вярно с оригинала
  • 50 дон Евролеоне

    5 0 Отговор
    Аман от мултифункционални професори!
    Този е мерудия на всяка политическа манджа.
  • 51 Ме е вярно,

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Ами":

    Това, на рамото ти, е стещу шарка ! Няма ваксина срещу пневмония! Факт !

    Коментиран от #56

  • 52 HohoBoho

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Може, всичко може! Не е заиграване със статистика. Ако някой го бутне трамвай и се окаже, че тестът му е положителен - значи е умрял от коронавируса.
  • 53 foid

    1 0 Отговор
    Идиот !
  • 54 Мъка

    3 0 Отговор
    Много от медиите се конкурират да канят провалили се министри (включително и крадли), персони обучавани в чиновническо говорене (много думи, нищо конкретно, никакви ангажименти-празнословие).Този е специалист в "обдухването" и осребряването на партийни интереси.Горните се представят като "експерти" и правят жалки опити да представят черното като бяло.Надявам се след приключването на параноята здравомислещите хора да бламират и отлюспят всичко това от ежедневието ни.
    Бъдете здрави и силни !
  • 55 Аве Адолф Хайлллл

    0 1 Отговор
    Чета словесния бълвоч на платените русофили, и за сетен път се убеждавам , че на тези паталогично изкривени комунисти никога не им изнася да им се казва истината ......
  • 56 факти

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Ме е вярно,":

    бцж ваксината беше задължителна,баща ми който е 65 набор я има в ръката,а в рамото се бие,в последствие ако същата ваксина поставена на ръката организма покаже непоносимост с зачервяване.
  • 57 Васил

    2 1 Отговор
    Тука професора е прав никакво отхлабване на мерките.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове