Last news in Fakti

16 Април, 2020 11:55 2 271 33

Нинова: Нужен е план за облекчаване на мерките

  • корнелия нинова-
  • административен хаос-
  • мерки

Тя критикува, че има голям административен хаос, непостоянство на мерките, което създава напрежение

Нинова: Нужен е план за облекчаване на мерките - 1
Снимка: БГНЕС

Сегашното постановление в защита на българските производители няма да работи. Няма процент, няма колко да е площта, нито освобождаване от такси (бел. ред. – има освобождаване, от производителите не се искат никакви плащания във връзка с предлагането на продуктите за продажба /чл. 1, ал. 4 от постановлението/). Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

За нея този въпрос не трябва да е кризисна мярка, а да е трайно уреден.Според нея две са причините земеделските ни производители да са назад. Първата – по-малките европейски субсидии спрямо други държави-членки на ЕС. Втората – дисбаланс в разпределението на субсидиите, по-голямата част за зърнопроизводители, които изнасят навън, обясни председателят на БСП. Този дисбаланс трябва да бъде премахнат, смята тя.

По отношение на кризата с COVID-19 Нинова посочи пред Нова телевизия, че вече е нужен план за облекчаване на мерките. Тя критикува, че има голям административен хаос, непостоянство на мерките, което създава напрежение. Опозицията трябва да критикува неразумните решения на правителството, но и трябва да предлага варианти, категорична е още Нинова. Тя посочи, че в БСП имат продуктивни предложения, но понеже идват отляво, те се отхвърлят от Народното събрание. Пример за това е идеята на социалистите за подпомагане семейства с деца, които са в неплатен отпуск, с една минимална работна заплата. Това е било отхвърлено, но по-късно е прието подпомагане с 375 лева на такива семейства, което Нинова определи за крайно недостатъчно.

Тя също посочи, че по време на последните дебати в Народното събрание е предложила предложение по изказване на Бойко Борисов за изкупуване на залежала продукция от пазарите и даването им на социалнослаби хора. Това е било отхвърлено от мнозинството и за лидера на БСП това означава, че премиерът прави популистки изказвания.Лидерът на БСП критикува и някои икономически мерки, сочейки предложението за разсрочване на кредитите. Тя обясни, че получава оплаквания от потребители, които сочат, че банките разсрочват кредитите, но при нова лихва - от над 10%. Нинова е категорична, че държавата може да накара банките да не повишават лихвите в условия на извънредно положение. "За нас е важно в момента да се помогне на човека", обясни още Корнелия Нинова и допълни, че досега няма направен анализ на финансовото състояние на държавата. Не е направен и преглед на разходите, да се оцени кои могат да се орежат и средствата да се пренасочат.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    12 9 Отговор
    👋👋👋👋👋👋👋 На Корнелия Нинова!

    Коментиран от #15, #23

  • 2 Ядеитн

    8 10 Отговор
    Народо да си седи по кащите и се нявга морът ша мине! Толкоз. Па мой нещо така по малце храница да са раздава, колко да са изкара скромно така извънредното.
  • 3 План

    13 8 Отговор
    няма - хаос има !
  • 4 Чъки

    21 1 Отговор
    Има държави които обориха конспирацията на Гейтс и компанията!
  • 5 месара

    18 16 Отговор
    другарко, а нещо за атентата в църквата, за загиналите невинни, включително и деца?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 месара

    19 6 Отговор
    ти си гражданин колкото и другарката "загрижена" импексова!
  • 8 Бой&ко

    17 13 Отговор
    Тези загуби които търпи държавата да ги беха инвестирали в здравната система. Трябваше да следваме Шведския модел. И самолети ако бяхме купили от Швеция вече щяха да са доставени

    Коментиран от #13, #32

  • 9 Сова Харис: ...ГЕРБ-43,3%.....БСП- 10%

    19 14 Отговор
    ПОКЛОН, ВЕНЦИ И ПОКАЯНИЕ пред ЖЕРТВИТЕ НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ..БКП,в...ПЕРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ"...КОГА???
    КОГА,... ИМПЕКС?...КОГА...ФАТМАК???
    ВИЕ СТЕ ПОЗОР ЗА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!!

    Коментиран от #26, #28

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ФЕН

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
  • 13 РУМЕНЧО, ти ли си,бе Фатмак?😂

    14 11 Отговор

    До коментар #8 от "Бой&ко":

    Някакви хора от Грипен..те търсят
  • 14 ФЕН

    10 0 Отговор
    защо триете коментарите не Ви изнасят ли !
  • 15 &============D ...25см...за ИМПЕКСА

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    За ...УШИ РЕШЕТНИКОВ,...ТОЖЕ
  • 16 нема такова нещо

    8 7 Отговор
    Ти па , таман на Баци му ареса и сега да ги олабва.
  • 17 dovolen

    17 8 Отговор
    ние Бкп/Бсп незнаем неможем от нас нищо не става обаче Лаем
  • 18 Курнело

    11 4 Отговор
    Как я мислиш тая работа и докога бе ? Само с планове тая работа не става, а трябват пари и производство. Или леля пена от малкио бизнес ше шие по 10 маски на ден и ше ги продава по 10 лв и ше решиме проблема???
  • 19 Дънди Прешъс

    10 17 Отговор
    ГЕРБ водят БГ до пълен КРАХ и ние от Дънди ще ги обираме и ще живеем на гърба на БГ.

    Коментиран от #20, #33

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Tate

    12 14 Отговор
    Оказва се, че общата стойност на активите на „Техноимпекс“ ЕАД непосредствено преди приватизацията е близо 3 милиона лева. Това сочи служебен доклад за състоянието на дружеството през 1998 г. на счетоводителят Николинка Приходанска. Според него през 1998 г. активите на дружеството възлизат на точно 2 милиарда 926 милиона и 106 лв. Сумата е отчетена преди деноминацията на българския лев в средата на 1999 г., тоест в днешни пари активите на „Техноимпекс“ ЕАД възлизат на 2 926 106 лв. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Това е за ИМПЕКСОВА ,А сега Гробари кажете за "Гела" и БМФ,Кажете за "Студената" централа и доган, кажете за терасите ,асансьорите. кажете за "дупката" за 70 милиона на Г ,Гергов ,Къде са самолетите Ф16/70 ??? ВИе сте за доживотна ако Импексова е за съд !! Скриите се че вече ми се драйфа от глупостите дето пишете !!

    Коментиран от #22

  • 22 ДЕДАТА

    17 6 Отговор

    До коментар #21 от "Tate":

    ЧИНИШ МИ СЕ...АЛТАВО!
    СИТЕ МИЛИОНЕРЕ ,МИЛИАРДЕРЕ И ОЛИГАРСИ СА ДО ЕДИН ОТ БКП!
    ЧЕРЕПИ,КТБта,БАНЕВИ,ДИНЕВИ,СВИНАРЕ,ПАНАИРИ,ПРОКОПИЕВЦИ,И...Т.Н

    Коментиран от #30

  • 23 Курвата Нинова

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    защо не каже че на днешния ден преди 95години партията на която тя е наследница уби в църквата Света София около 300 души между които много жени и деца?И има наглостта да имитира загриженост към народа,а целта и е да се докопа до властта и да се накраде на воля
  • 24 КОРОНела - тиквата от селО КрУшовица

    10 5 Отговор
    Аз възкръснах само зарад' вас...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Затворът Сливен

    11 6 Отговор
    Нужно е да се присъединиш към нас. Ти и ленчето-милЙончева, госпожо ЛЪЖА Техноимпексова. Като за начало.
  • 30 Tate

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "ДЕДАТА":

    То Боко ги дундурка и им снася благинки ,оти тогава го защитавате като е БКП и той? Що плампате само за Импексова па не видите "Онезмити" ??
  • 31 Гражданин

    1 5 Отговор
    Да живее БКП вечна дружба с КПСС Урааа!!!
  • 32 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бой&ко":

    Защо не ги купиха защото са глупави и неможаха да си разделят комисионното и затова не могат да вземат и власта алченоста им пречи
  • 33 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дънди Прешъс":

    Няма да стигне невото на бсп по простотия и сиромашия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове