Last news in Fakti

22 Април, 2020 16:36 7 362 44

Майка на дете с увреждания моли за евтаназия и за двамата

  • майка-
  • дете с увреждания-
  • евтаназия

Социалната изолация, през която преминаваме в момента, е трудна за всички. Но това са едва два месеца. Със Стефан живеем в социална изолация от години

Майка на дете с увреждания моли за евтаназия и за двамата - 1
Снимка: Фейсбук

Здравейте, казвам се Рени и искам евтаназия за себе си и за сина си. Това написа разстроена майка в покъртителна изповед във фейсбук.

Ето пълния текст:

Синът ми Стефан е диагностициран с множество заболявания: дълбоко забавяне в развитието, аутизъм, невропатия, захарен диабет, хипертония и дислексия. След като навърши 18 години разви и епилепсия. В момента е на 30 години, а умственото му състояние е като на 2-годишно дете – засегнат е центърът на говора, говори бебешки и трудно. Объркване в лекарство, предписано преди години при първия му тежък епилептичен припадък, причини рязко и необратимо покачване на телесното тегло – Стефан качи 100 кг само за 2 месеца.

Преди много години, когато Стефан все още излизаше, усетих болката от уединението. Всички, с много редки изключения, буквално се плашеха! Той, милият, не разбираше какво причинява с плашещата си наглед снага и бебешкия си двугодишен акъл. Просто се ориентираше към бебета на същите години и искаше да си играе и да се закача. Майките скачаха да приберат отрочетата си, макар да го държах далече от пясъчника, който беше негова несбъдната мечта. Постепенно се изолирахме, ходехме там, където никой не идваше. После той рязко престана да излиза след едно земетресение.

Социалната изолация, през която преминаваме в момента, е трудна за всички. Но това са едва два месеца. Със Стефан живеем в социална изолация от години. Хората, които идват вкъщи, са малцина. Тези, които идват по принуда заради работата си, се страхуват и не ги виня.

Искам евтаназия, защото всеки месец ни се налага да живеем с по-малко от 600 лв за двамата. Искам евтаназия, защото всеки ден той трябва да взима около 30 различни вида лекарства, а аз също съм 100% инвалид с четири инсулта, единият от които с мозъчен оток. Искам евтаназия, защото не знам колко още ще съм на този свят, а детето ми няма да оцелее и ден без мен. Искам евтаназия, защото това е живот като чумав, прокажен, и аз не знам как да го нарека. Евтаназията се полага на животните, за да ги отърве от мъките, но кой ще отърве нас от нашите мъки?


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Страничен

    131 5 Отговор
    Е това си е трагедия! Безхаберието на институциите до там води!
  • 2 кнаус 485

    141 0 Отговор
    Трудно се пише коментар под такова заглавие и статия,аз не мога,който може да пише....
  • 3 Гост

    96 10 Отговор
    Тиква четеш ли....................Или по скоро да ти каже някой от тия дето ти четат......15г вече.....да беше направил ЕДНА реформа в някоя институция.....ЕДНА....САМО КРАДЕНЕ И ОПРОСТАЧВАНЕ НА НАРОДА....Господ ще те накаже.

    Коментиран от #6, #27

  • 4 Тъжно

    84 0 Отговор
    Тъжна история!

    Коментиран от #40

  • 5 Моканина

    88 2 Отговор
    Боже, колко мъка има на този свят, боже....
  • 6 кнаус 485

    50 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Съгласен съм ....интересно ми е тиквата какъв коментар би направил ....

    Коментиран от #33

  • 7 Без думи😡😭😞

    81 1 Отговор
    Толкова ли са много такива хора, че не могат да им помогнат! Къде е държавата в такива тежки моменти, къде е и защо трябва да се случва! Ако беше в друга страна щеше да има специален персонал които да се грижи за такива хора! И тази услуга щеше да е безплатна!

    Коментиран от #35, #42

  • 8 Един

    48 0 Отговор
    Ужасен Ужас!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 1234

    55 3 Отговор
    Но пари за колекторско фирми и футболисти има! Къде е бб да поиска закон за евтаназията? Защо тя е забранена? С какво право държавата мъчи хора с такава съдба? Явно жената трябва да бутне и двамата през терасата! Това ли искат герб? Всеки ден самоубийствата са две по статистика, но Щаба тях не ги брои като жертви на вируса, който 10 г не си тръгва
  • 11 Анти турчин

    51 0 Отговор
    Трябва цялостна промяна. Иначе живота на все повече хора ще е този. Много ме е жал за това семейство. Дано се намери някакъв какъвто и да е шанс да оцелеят.
  • 12 Пресъда

    26 5 Отговор
    От герб. Да са живи и здрави.
  • 13 цербер

    34 1 Отговор
    Здраве опазване....Не ми се говори! Българска работа.......Трагедия!
  • 14 Тъжната истина

    40 1 Отговор
    Потресаващо! Иаз съм с увреждане и само с пенсията и детските се справяме. Онзи ден по друг повод писах коментар, че на месец сме 250лв. за всичко, но ме обвиниха в лъжа и ми се подиграваха.
  • 15 Емигриране към родината😂😂😂

    8 9 Отговор
    И ние с хасан се връщаме в бегето да ни избави боки от мъките😂😂😂😂
  • 16 АБСОЛЮТНО НЕ ВЯРВАМ

    8 42 Отговор
    Първо: жена с 4 инсулта НЕ може да пише сама. Второ- жена с такива доходи НЕ може да поддържа интернет, ако не - къде и до кого точно е писала и кой и го е написал? Трето- Не би трябвало да пише" как още СИ жива," а " Как още СЪМ жива!". Четвърто - съчинението е написано толкова ПРАВИЛНО И ЛИТЕРАТУРНО, че може да го е писал само журналист. Не че няма такива хора, но УВРЕЖДАНИЯТА В СЛУЧАЯ СА ГЕНЕТИЧНИ. И всеки има право да поиска евтаназия. В някои страни е разрешена.

    Коментиран от #22, #36, #38

  • 17 Мила госпожо

    31 2 Отговор
    да ти обясня. Евтаназията е разрешена само във високо интелигентните държави по света. Тук нямаш такива права. Тук имаш право да скочиш от някой блок пред очите на децата. Нали и те трябва да станат хахо?
    Виждаш как трепат хора по улиците.
  • 18 Чук

    25 0 Отговор
    Вместо да обвинявате и мрънкате, някой многознайко да открие жената, да се свърже с нея и да каже от какво имат нужда. Аз съм готов да помогна на тези хора. За съжаление това което иска жената(може и да е права) никой от нас не може да даде, но ако синът и не може да оцелее без нейната грижа...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гостенин

    19 0 Отговор

    До коментар #16 от "АБСОЛЮТНО НЕ ВЯРВАМ":

    Да ти се връща участта им, тогава ще разбереш!

    Коментиран от #30

  • 23 Дидо

    10 0 Отговор
    Нямам думи .......
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Behemoth

    6 24 Отговор
    Само не знам защо всички такива искат да се размножават...от снимката е ясно ,че тая жена има потенциала да създаде това което е създала ,сигурно и бащата не бил по различен....наистина не разбирам ...
  • 26 Чук

    9 0 Отговор
    Аз нямам фейсбук и не съм хакер, ако има тук хора, които могат да открият жената, нека да напишат нейни координати.

    Коментиран от #29

  • 27 А твоята тиква

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    А ти сигурно си от тези които се обръщат надругата страна и дърпат децата си.Имам роднинастакива проблеми от времето на комунизма и щом не ев дом родителите не трябваше да я водят при нормални деца и да я крият от обществото.А помощи-няма такива работи.Тиквата ви е виновна,че винаги се обръщате и ги наричате изроди.
  • 28 РЪМПЕЗИ

    15 0 Отговор
    И АКО ДЪРЖАВАТА НЯМА МЕХАНИЗЪМ И СРЕДСТВА ДА СЕ СПРАВИ С ТАКИВА ХОРА, ОТ МЕН ЕДНА ГОЛЯМА ЧЕРТА НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.....
  • 29 Чук

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Чук":

    Явно сме само драскачи и тролове.

    Коментиран от #32

  • 30 Не си прав

    0 9 Отговор

    До коментар #22 от "Гостенин":

    Не съм казал, че не вярвам в участта им, а само , че това НЕ е написано от госпожата. И че в случая уврежданията са генетични. Имам познанията да твърдя това. А ти нали знаеш, че който гроб копае другиму, сам пада в него.

    Коментиран от #44

  • 31 Абсурдистанска реалност.

    10 0 Отговор
    Незнам какво да напиша.
    Какво може да напише човек по всичко това....?
    Излишно е да плюем по адрес на правителството.
    Те са паплач от доказани престъпници и всичко което правят с/у нас е абсолютно умишлено и в пълно съзнание.
    Хора,дайте да се организираме тук,ДА ПОМОГНЕМ всички заедно на тази жена и сина и.
    Всички тук сме с разл.ппофесии и позиции в обществото.
    Нека един път спрем да мислим за себе си и да помогнем !
    ИДЕИ ?.....
  • 32 Абсурдистанска реалност.

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Чук":

    Нека докажем,че НЕ СМЕ !
  • 33 ОТГОВОР !

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "кнаус 485":

    Чудя се,че не си се сетил.
    Ще и предложи кредит разбира се!
  • 34 Бачо Киро

    3 7 Отговор
    Знам, че ще прозвуча грубо и жестоко, знам, че ще скочите срещу мнението ми, но това не е живот и не виждам никакъв смисъл едно човешко същество да мъждука в такова мизерно състояние. Въобще не трябва да се ражда такоеа едно дете. Ще кажете - ами ако е твоето? Ми за да има толкова заболявания, от някъде идват. Съответно родителите могат донякъде да си направят сметката дали трябва или не трябва да дадат живот на едно същество. Помислете ако вие сте на мястото на детето, бихте ли искали такъв "живот"? Грубо е, жестоко е, да, но според мен е грехота да се раждат деца с толкова много болести, които реално не живеят въобще.
  • 35 Бачо Киро

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Без думи😡😭😞":

    Седиш вече над месец в къщи, държавата ти рече ако нямаш пари да вземеш кредит, а ти още питаш къде е?
  • 36 дано

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "АБСОЛЮТНО НЕ ВЯРВАМ":

    да ти се наложи да молиш за същото уроде!
  • 37 ПФК ЛЕВСКИ

    0 0 Отговор
    Здравейте, припомняме ви да не се отплесвате по несериозни неща, а да дарите поредни левове на посочените от нас банкови сметки.
  • 38 ...

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "АБСОЛЮТНО НЕ ВЯРВАМ":

    Всеки има право да поиска евтаназия казваш, но нито една не е извършена на човек в България. И не бъди толкова много сигурен, че уврежданията са генетични, че като знам каква неповторима медицина, образование и мерак да се учи имаме, не ми се мисли. Лекарските грешки тук са ежедневие, но колкото и да увредят човек, евтаназия няма да му дадат, за да не губят данъкоплатец.
  • 39 vasil

    1 0 Отговор
    dano gospod im pomogne
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 тодоров

    8 0 Отговор
    Шапкаря от ЩАБА и Бойко Борисов утре да се вдигат при тази МАЙКА и всички телевизии от место да предават на живо сутрешния им брифинг, вместо лъжливите им статистически коронавирусни сводки.
  • 42 ДЕДО ВИ КРАЧУН

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Без думи😡😭😞":

    системата ги убива-това е държавата
  • 43 Нека бъдем реалисти

    2 0 Отговор
    По света има хора , които са с увреждане, а са се оправили и постигат позитивни успехи в живота !
  • 44 Таня

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Не си прав":

    Майката на детето е добре образована и по професия е журналист. Покрай мизерията и грижите по детето си е със занемарен външен вид. Но по интелект и и други умения превъзхожда много от коментиращите. Изтощена е, както физически, така и емоционално. Бащата на детето също е интелигентен и едва ли са допускали, че детето им ще се роди с увреждане. Понякога уврежданията са в резултат на лекарски грешки. Стефан е бил очаквано и желано дете от родители без генетични дефекти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове