Last news in Fakti

23 Април, 2020 09:40 65 738 144

Проф. Кантарджиев: Каквото можахме, направихме. Сега вече Господ да ни помага

  • проф. тодор кантарджиев

В България има много повече заразени от тези, които са открити

Проф. Кантарджиев: Каквото можахме, направихме. Сега вече Господ да ни помага - 1

От неглижиране до паника - това е причината за заразяването в България, коментира пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев , директор на Националния център по заразни и паразитни болести, Национален оперативен щаб

Той обясни, че в страната ни е прието да има 14 дни карантина, но първите симптоми се появяват до седмица. Затова той каза, че всеки с хрема, ако кихне, ако има гърлобол или температура трябва веднага да се изследва, да бъде отделен и да му се направи PCR тест.

"Системата сега е десетки или стотици пъти по - подготвена, отколкото в началото", каза проф. Кантарджиев и заяви, че всичко е благодарение на усилената работа и добави: "Каквото можахме, направихме. Сега вече Господ да ни помага".

"Сега не е моментът да мислим какво е можело да се направи, защото сме в пандемия".

Относно плащането на тестовете, проф. Тодор Кантарджиев заяви, че с ръка на сърцето си може да каже, че в Националния център няма нито един платен тест. "За другите места ... ами, не е хубаво да се плащат", каза той.

"Защо всички се моткаха, карнавали и така нататък? Знаете ли колко десетки българи дойдоха от чужбина и бяха поставени под карантина", заяви Кантарджиев.

На въпрос вярна ли е тезата, че в България има много повече заразени от тези, които са открити, той отговори, че е вярно това.

Проф. Кантарджиев заяви, че ако има ваксина за COVID-19, най - вероятно ще трябва да се поставя всяка една година.

"В момента се изкачваме и ще достигнем пика в следващите няколко дни. Нашата страна до този момент стои много добре и причините са няколко", каза проф. Кантарджиев. Според него причините за малкото случаи на коронавирус у нас са "политическото решение" за взимане на мерките, както и ежедневните срещи на Националния шаб в МС.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 155 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти турчин

    326 100 Отговор
    Короната да засегне най вече правителството . Народа не .
  • 2 някой си

    423 78 Отговор
    Щом като лекар иска помощ от Господ, работата е ясна.

    Коментиран от #25, #99

  • 3 Пурко

    257 26 Отговор
    Дано не се налага да разберем дали е подготвена.
  • 4 Да бе да

    331 113 Отговор
    Колко казахте човека заразява един носител за месец? 35?
    Ами колко болен медицински персонал имате. Господ ли?
    Та ти не си вярващ. Този щаб е създаден с цел не справяне с кризата, а замазване на нехайното управление на целия преход в здравеопазването.

    Коментиран от #13, #33, #44

  • 5 хараре

    220 79 Отговор
    Нас карнавалите не ни интересуват.Интересува ни икономиката и нормалния живот. Но не тоя на кантар.
  • 6 За да сте информирани

    122 29 Отговор
    Следете какво казват и чужди доктори, СЗО и ООН. Чака ни туристическа агенция " Голям Тур".
  • 7 Кромид 19

    298 84 Отговор
    И какво направихте, едно голямо нищо. Пуснахте цяла България да снове напред назад, правейки си собствените институции на палячовци в лицето на полицията. Издавахте малоумни заповеди и ги отменяхте за по час, два или ден, два. Всичко това говори за вашата некомпетентност, страхливост и липса на каквато и да е идея за ситуацията.
  • 8 Невежи смешници

    314 69 Отговор
    този "пик" се отлага всяка седмица.Вероятно ще го чакате и за новогодишните празници...
  • 9 Жоро

    180 120 Отговор
    ПОДЛОГАТА НА БОИКО ГОВОРИ САМО ГЛУПОСТИ..ХОДИ С РЪЦЕТЕ В ДЖОБА И СЕ ЧУДИ В КОЙ ЪГЪЛ ДА СЕ СКРИИ.....СЪСЕЛ..ПАТКАН..БЛИЖЕДУПЕЦ..
  • 10 Господ пази

    253 34 Отговор
    Ако се пазиш сам. Господ няма да ти даде маска, ръкавици, очила. Господ ти е дал глава, която да си я носиш на раменете и вътре е сложил сивото вещество, какво повече да ти даде Господ, Царството Небесно ли
  • 11 😷😷😷

    210 68 Отговор
    Да ве за всяко кихване да кихаш по 200 лв за тест !?!? Тия Бокови щабари съвсем ни взеха за мезе !!!

    Коментиран от #54

  • 12 ужас

    179 39 Отговор
    Cпoрeд нeгo причинитe зa мaлкoтo cлучaи нa кoрoнaвируc у нac ca... eжeднeвнитe cрeщи нa Нaциoнaлния шaб в МC.--------АМИ ТЕЗИ СРЕЩИ ДА СТАНАТ 24 ЧАСОВИ. ОЩЕ ПО ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дон Чико

    178 57 Отговор
    Ааа, ясно, значи до дни щял да дойде пика. От кога го чакам. А за Ада нещо информация дали има, професоре?
  • 16 Щом е след няколко дни

    113 25 Отговор
    няма проблеми ще чакаме
  • 17 Фермер

    407 25 Отговор
    Какво сте направили бе пуснахте да се приберат хиляди джебчийки, проститутки,крадци лилави да се приберат и без карантина се прибраха по гетата.Сега всички гета с тъмносини пламнаха и заради тях ще седим заключени,заради тях заболяват лекарите.Ще плащаме глоби:кой отишъл в парка,кой излезнал без маска.Ще им плащаме и лечението,ще им плащаме и блокадите,храните с помощи дето им давате.Аз ли съм длъжен да храним тази сган.

    Коментиран от #40, #74, #119, #126

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Жоро

    186 47 Отговор
    Какво означава Политическо решение за взимане на мерки не трябва ли медиците да решават или трябва да изпълнявате решенията на един от Банкя дето се изживява като Господ
  • 20 помакът

    172 36 Отговор
    Попитайте бащицата, къде са камионите и къде е ада, че нещо се объркахме. Бащицата да каже, кога ще е пика на болестта, че да се скрием в мишите си дупки и да изчакаме да мине.

    Коментиран от #75

  • 21 До СЕМ(каджиите)

    213 45 Отговор
    Моля поради изключително ниския рейтинг "Шоуто на щаба", "Шоуто на Боко" и "Шоуто на Цициридс" да се ограничат до един път седмично до максимум 10 мин. !
  • 22 Каквото не можахме да направим,

    108 23 Отговор
    не можахме,сега въобще не можем!
  • 23 Марио

    178 71 Отговор
    Пускайте хората и икономиката вече.Стига с този вирус.Това е вирус, не може да ви чакаме години така в изолация.Вече всичко ме боли от обездвижване.Ще го изкараме и ще мине.Стига вече.

    Коментиран от #46

  • 24 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    195 40 Отговор
    Престъпни идиоти унищожават България вече 30г
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Рошко

    70 53 Отговор
    Ами как да ни помага, като затворихте църкви и джамии
  • 27 Кантар да ви няма, ОСТАВКА

    153 49 Отговор
    Не на нас, да не мислим какво е можело да се направи. Каквото можеше да се направи вие го отхвърлихте агресивно от самото начало. Сега времето, да искаме сметка, защо нищо не направихте. ГЕРБ НИЩО НЕ НАПРАВИ КОМПЕТЕНТНО И ПРАВИЛНО. ОСТАВКА И ДА ВИ НЯМА.
  • 28 Ха ха ха ха ха ха

    162 44 Отговор
    Каквото можахме,осрахме.
    Сега и господ не мой ни помогне !
  • 29 Бай Киро

    149 16 Отговор
    Прави ли ви впечатление, че единствено имаме заповеди на здравния министър. Щабът е с препоръки, брифинги и нищо друго. Сещате ли се кой ще го отнесе на края- бай Киро!

    Коментиран от #139

  • 30 От Щаба

    118 37 Отговор
    Каквото можахме - нищо но от сърце!И по волята на Доктор Боко!

    Коментиран от #90

  • 31 Стойко

    109 23 Отговор
    Уж навреме са взети мерките, уж добре се справяме, малка била бройката на заразените а тезата е ,че заразените са много повече от установените досега
    ..
  • 32 Русенец

    267 21 Отговор
    Професоре, вие, като медик, сигурно сте направили каквото сте могли - адмирации и благодарност, за което. Но политиците, като такива, не направиха нищо добро. Не затвориха границите, когато бяхме само с 4 заразени, че да овладеят заразата в началото, а ни оставиха разчекнати, да ни гнетят 200 000 джебчии, докато не ни избочиха. Не сложиха всеки върнал се в страната под 2 седм карантина в контейнерни бунгала, под надзор някъде отцепено, а ги пуснаха да шетат и заразяват навред, срещу честна пионерска. Не спряха камионите на Ердоган, а спряха на хората колите. Не уредиха пазар за родната продукция, а внесоха още месарлаци със салмонела от Полша. Разрешиха на кучетата да се разхождат, а на децата не разрешиха. Правят се, че не виждат ромските сватби, а глобяват човека, минаващ през парка на път за дома си. Не опазиха българите от вируса, че да си ходим поне в България без маски, и да можем на почивка да отидем, а фалираха туристическият бранш, но пък продължават да крепят министъра на туризма, на тлъста заплатка?!?!? Медиците се справяте, но политиците се провалиха ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!!!

    Коментиран от #39, #43

  • 33 Хопа

    87 77 Отговор

    До коментар #4 от "Да бе да":

    Вие летете нагоре надолу не спазвайте препоръките па после здравеопазването ви виновно и правителството на какъв език да ви се каже стойте си в къщи алтавец народ
  • 34 ТОДОР СТОЯНОВ

    76 12 Отговор
    ГОСПОД ДАВА АМА В КОШАРА НЕ ВКАРВА!ГОСПОД ДАВА НА ВСЕКИГО, КОЕТО СЕ ПОЛАГА...И ТИ ЩЕ ПОЛУЧИШ НЕ БОЙ СЕ!
  • 35 Човек

    47 62 Отговор
    Господ е измислен от човека,по-точно от тарикатите,за да държат невежите е подчинение...несериозно изказване за доктор.
  • 36 Ventura

    87 28 Отговор
    Какво стана: горе ръцете, долу гащите! Нещо се уакахме ние от ЩАБА.
  • 37 Мисия Лондон 2

    142 14 Отговор
    Професоре ами уморени сте!
    Приберайте се тогава по домовете! Направили , що направили. То се видя, че у нас има повече политически вируси, отколкото корони.
    Представям си Генерала без униформа. Кой ще го познае?
    Все едно Есма Реджепова да се яви по улиците официално облечена.
    Ами ще я объркат с тълпата.
    То се видя, че у нас при такива ситуации до последно се изчаква и само се приказва и нагнетява. От 24 часа, по 23 в денонощие - баластра мохабет от всички медии. В политиците ни няма грам милост и състрадание, към тези дето ги избират. Дано само земетръс не ни удари, че тогава ще коронясаме и втасаме.
    Видяхме и Гърци , Македонци, Албанци. Хората дадоха без уговорки и безвъзмезно.
    И това било страна от Европа. Ние дори не можем да се мерим и с най-бедните от Африка.
    Но си имаме политици прехвалени ОТЛИЧНИЦИ навън, както "казват" Но кой? А народът им ги "благославя" от сутрин до вечер и тях и родата им.
    Пишман европейска територия, но с богати политици.

    Коментиран от #55

  • 38 Пикът

    74 18 Отговор
    Пикът в България ще настъпи точно след....300 години!!!!
  • 39 Гордея се с теб,

    32 5 Отговор

    До коментар #32 от "Русенец":

    градски! Умното си е умно! Затова и вече Русе отпадна от списъка на тъпанарите!
  • 40 Чудесно

    21 2 Отговор

    До коментар #17 от "Фермер":

    написано и само 4 орки са грамотни!
  • 41 big

    79 24 Отговор
    Прав е човека, направиха едно голямо нищо и вече чакат на Господ! Една банда некадърни послушковци с докторски титли ги командори доктор по пожарни науки. При една проста интерполация: брой направени тестове, открити заболели и брой население - ще се види горе-долу реалния брой. Ако те не могат да смятат, Константинов е на линия!
  • 42 Щабът

    82 30 Отговор
    се справи добре за разлика от други държави. Колкото и да е странно се представихме на ниво и хората като цяло бяха дисциплинирани , за разлика от испанци и германци , които са толкова вече с издухани мозъци , че само се подиграваха на пандемията и хоп 500 на ден , 1000 на ден но споко , всичко е 6! Либералните лозунги , ние сме заедно , ние сме оптимисти и бум 800 мъртви за ден , да живее свободата в ЕС итн. Е видяхме докъде стигнаха. Стига сме критикували и сме подценявали собствените си сили. Европа получи урок , който показа , че сме една богата евро територия и всеки може да я изяде като торта - гнусни бежанци , вируси , не дай си боже война.....Този вирус ни дава много уроци , дано ги научим , че като нищо ще дойде нещо по-страшно , ако не си опечем акъла сега.
    Поздрави и бъдете здрави!
  • 43 булгари

    59 12 Отговор

    До коментар #32 от "Русенец":

    Брово много точна оценка ,едно голямо нищо се направи
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Петър

    75 13 Отговор
    Приказките на тея от ефира са едно.
    От различни мои познати чувам как техни познати са имали поне по 1 месец и нагоре всички налични симптоми и от РЗИ (София) са им казал да си намерят някъде да си правят сами тестове. Грижа в държавата ни за човека като единица няма. Ако попаднеш на читав служител някъде е просто късмет. Нещастници!
    Оставят хората да се борят със система от алчни и бездушни типове. Тея от щаба нека налагат строг контрол на подчинените си,защото е мазало и случаите са десетки хиляди,а не хиляда. Срамота...
  • 46 абе до марио

    58 32 Отговор

    До коментар #23 от "Марио":

    МОЛИ СЕ ДА НЕ ЛЕГНЕШ НА ЛЕГЛОТО С ТРЬБИ В ГЬРЛОТО,И АКО ОЖИВЕЕШ,КАЗВАМ АКО,ТО ТОГАВА ЩЕ ЗАПЕЕШ ДРУГА ПЕСЕН.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Тра-ла-ла

    63 19 Отговор
    Тодоре, преди малко излизах навън и като погледнах към слънцето кихнах. Сега какво викаш да правя? Да тичам да си правя тест и да се изолирам за 14 дни така ли???
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Непозната

    79 16 Отговор
    На прост народ, прости управници.Стойте си сега по панелките и бъркайте манджи.Ако има какво.Щото киселото зеле и туршията свърши, а зеленото е под карантина.За да се измъкнем трябва кураж, какъвто българите нямат.Затова ще се молим на господ да оцелеем и да продължаваме да живуркаме.
  • 52 Измама

    76 32 Отговор
    Тази история с този измислен вирус е измамата на века! По цял ден по всяка възможна медия населението се "облъчва" само с коронановини. Спрте се бе хора. Помислете реално. Спрете да гледате и да четете простотиите, които творят по медиите. Кой кихнал кой се изкашлял-коронавирус. Пф. Да извадят данни за минали години от гриповете и боклуците с които ни ръсят колко хора са починали-много повече от сегашната ситуация. Закупих си дизенфектант за ръце от Италия миналата година юни месец на който пишеше, че е против КОРОНАВИРУС-ЮНИ, 2019 година. Не бъдете стадото овце, в което искат да ни превърнат. Да живее България и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!!!
  • 53 Измама

    47 25 Отговор
    Тази история с този измислен вирус е измамата на века! По цял ден по всяка възможна медия населението се "облъчва" само с коронановини. Спрте се бе хора. Помислете реално. Спрете да гледате и да четете простотиите, които творят по медиите. Кой кихнал кой се изкашлял-коронавирус. Пф. Да извадят данни за минали години от гриповете и боклуците с които ни ръсят колко хора са починали-много повече от сегашната ситуация. Закупих си дизенфектант за ръце от Италия миналата година юни месец на който пишеше, че е против КОРОНАВИРУС-ЮНИ, 2019 година. Не бъдете стадото овце, в което искат да ни превърнат. Да живее България и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!!!!
  • 54 Тра-ла-ла

    43 8 Отговор

    До коментар #11 от "😷😷😷":

    Не са щабари. Вече се казват щабняци или нещо подобно беше...😂😂😂😂

    Коментиран от #56

  • 55 АМИ ЧЕ до мисия лондон

    40 4 Отговор

    До коментар #37 от "Мисия Лондон 2":

    ТИ МАЙЧЕ СИ ОТ ТЕЗИ ДЕТО ВСЕ ЧАКА НЯКОЙ НЕЩО ДА МУ ДАДЕ,АМАН ОТ ТАКИВА ТЬРТИЙ,ИМА ЕДИН ЛАФ,ПОМОГНИ СИ САМ ТА И ГОПОД ДА ТИ ПОМОГНЕ,НЕ ПРАВИШ ЛИ НА ТОЗИ СВЯТ НЕЩО С РЬЦЕТЕ СИ И С ГЛАВАТА СИ, СИ КРЬГЛА НУЛА.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 7.лв

    63 6 Отговор
    Ако се разболея от грип... Да ходя в кабинета на коремен хирург ли вече искам да знам..... Само този отговор искам да получа
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 БГ няма да се оправи с такъв народ

    72 66 Отговор
    Имаме почти перфектна организация от щаба, генерал Мутафчийски събуди в мен гордост, че има българи като него, всеки ден ни молят да се дисциплинираме, ама къде ти?!!!! Дай му на българина да политикантства и критикарства, не искай от него дисциплина, отговорност и благодарност. Такива сме - злобни, нагли, невежи, безотговорни! Срам ме е да слушам въпросите на неподготвени и необразовани журналисти, кой с политическа поръка да всява смут и напрежение, кой недоразбрал, ама да пита, кой с наглост да провокира най-адеквстните и можещи хора дали ще носят отговорност! За кое да са отговорни??? За това, че не изпълняваме препоръките им ли? Или затова, че медиите ни облъчват с негативизъм? За това, че си имаме президент, който е разединител на нацията вместо обединител? Кой ще потърси на питащите отговорност за неадекватните въпроси и невежеството им, че и за очевидно политически пристрастното им поведение? По време на криза, пандемия да се търсят нездрави политически дивиденти е престъпление към народа!
    Благодаря на всички, които разумно и отговорно пазят себе си и другите от зараза!
    Нямам думи да изразя възмущението и презрението си към безотговорните заразоразпространители, към политиканстващите празнодумци и към наглите търсачи на напрежение и смут!

    Коментиран от #66

  • 60 Бай Ганя

    70 19 Отговор
    Не сме ли вече в ада? Къде са камионите с трупове? Аз съм стресиран - но откакто съм в тази Държава все сме в Ада.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ско

    70 3 Отговор
    Заразените са поне ,поне 5 пъти повече , няма масово тестване а трябва,няма дисциплина в гетата а трябва ,лъжатмного сериозно
  • 63 Ско

    38 5 Отговор
    Тнякои хора ще изкарат много пари
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Ваклин

    29 12 Отговор

    До коментар #59 от "БГ няма да се оправи с такъв народ":

    Наистина ли сте убедени в това , което пишете.На това разчитат манипулаторите.
  • 67 аз съм

    50 35 Отговор
    Стига сте плюли бе, само това можете, дайте акъл като сте толкова умни всичките негативисти, щабът не е перфектен но направи много, хората не спазваха масово мерките въпреки хилядите молби, какво направи софиянецът - зелето щяло да се развали, давай да сеем зараза из страната, лъгаха себе си с декларации а сега близките им ще плащат и други невинни из страната, да трябваше да се затворят всички гета още в началото, но това е невъзможно това е племе което никой не може да озапти, спазвайте мерките иначе скоро няма да се върнем към живота който помним, а целта никога не е била да има ПИК а плавно да преминем защото вярвайте ми нямаме капацитета в болниците за да се справим с голям поток от болни, вижте колко медици вече се разболяха, пазете се и близките си също!

    Коментиран от #80, #134

  • 68 И ТОЯ НА ПИЛАТ СЕ ИЗЖИВЯВА

    34 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Проф. Кантарджиев: Каквото можахме, направихме. Сега вече Господ да ни помага
    В България има много повече заразени от тези, които са открити

    ----- И ВОДАТА НЕ ПЕСТИ. МАЙ НА КАНТАРЧЕТО ПАРИТЕ СЕКНАХА И НА ЗАДНА БЪРЗО ТОЙ ВКЛЮЧИ! -----
  • 69 СЪДБАТА НА ДАВЕЩИТЕ СЕ

    41 9 Отговор
    Е В РЪЦЕТЕ НА ДАВЕЩИТЕ СЕ! - ТОВА ЛИ ИСКА ДА НИ КАЖЕ КАНТАРДЖИЕВ, ТОЗИ ОЯЛ СЕ ВЕСЕЛЯК....
  • 70 АКО НЕ ДРУГО

    25 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Проф. Кантарджиев: Каквото можахме, направихме.

    ---- ПОНЕ ВИ ДОСТАВИХМЕ ФОРМИ! ----
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Чопи

    10 20 Отговор

    До коментар #17 от "Фермер":

    Ша плащате! 30 години гюбеци, ръченици, сиртакита. Сега с лихвите ша плащате 😁
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 дора

    39 9 Отговор
    Щом не се затвориха големите магазини това не са мерки не да лъжите хората да стоят вкъщи а някои лентяи да обикалят от маг на маг
  • 77 ????

    57 7 Отговор
    "професоре", а защо упорито КРИЕТЕ броя на направените ТЕСТОВЕ по ДНИ, от началото на Вашата ПОЯВА до ДНЕС?! КЪДЕ, КОГА и с КАКВО бяха извършени ТЕ?! Ще РАЗБЕРЕМ ли някога?! НИЕ мислим, че първо трябва да ДАДЕТЕ ОТЧЕТ на НАРОДА ни, и тогава да "НАПУСНЕТЕ кораба"?! Нали така се прави?!
  • 78 Някой

    43 10 Отговор
    Не разбирам защо създадоха тази ситуация. Не се съмнявам в компетентността им, но изкуственото задържане на заразяване от въздушно-капкова имфекция в глупост. И те го знаят, лекари са за Бога...
  • 79 форд

    33 6 Отговор
    Не се събирайте на групи а големите магазини работят каде е логиката какво става нали гледате други страни е тогава ние какво правим училища градини ресторанти заведения затворени магазини работят Браво
  • 80 Пепелянка

    21 13 Отговор

    До коментар #67 от "аз съм":

    Браво! Чудесно си го написал. Обаче тези,до които е адресирано,нямат капацитета да го схванат. Колко диваци има,направо не е за вярване. Жалко,че заради малоумните страдат другите
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Мислител

    25 5 Отговор
    С две думи ще ядеме средния
  • 83 Точно ти ли ! Капацитет

    28 7 Отговор
    И още нещо е ,че всичко ще е до зимата и пак наново , докато него прекарат тоя вирус , що не кажете ,че човек ще хване бактериална инфекция на белия дроб и изхода е смърт , ако носи маска или и това прикривате...
  • 84 Яхауаха

    17 4 Отговор
    До 70 дни короната ш вилнее безсимптомно, ся като тръгнат да събират на англетата реколтата, тежко им на англе, крайно време е да си платят!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Слуга на народа

    12 3 Отговор
    Нищо... , но от сърдце!

    Коментиран от #94

  • 87 Юда младший

    13 4 Отговор
    Ами така де,че Господ си знае работата е ясно от време oно!И ако аз чаках някой професор да ме учи какво да правя,отдавна щях да се представя при св.Петър.Академично учих като студент,когато почнах работа преди 40 години,просто се интересувах от това,което се прави в света,не се кланям на умници!
  • 88 Stolipinovo

    2 12 Отговор
    Еее нали виесте християни що викаш господ не помага на християни нали викаш алелуя и и и така ще учреш covod19 ее эа християни
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 До От Щаба

    16 1 Отговор

    До коментар #30 от "От Щаба":

    Пропуснахте ДОБРИЯ.Добрия доктор Боко.
  • 91 Бат Мишо

    16 2 Отговор
    Какго е казал знаменития медик навремето
    МЕДИЦИНАТА ВИНАГИ УСПОКОЯВА , ЧЕСТО ПОМАГА , А ПОНЯКОГА ДОРИ ИЗЛЕКУВА
    ами дано не опирате до тези безхаберници останали в здравната ни система
    или както е казал мъдрия народ БЕРЕГИ ДОКТОРОВ БУДЕШ ВЕЧНО ЗДОРОВ
  • 92 Ненчо

    11 3 Отговор
    Е вие нищо не можете и нищо не сте направили, само идиотщини.
  • 93 Бат Мишо

    11 1 Отговор
    ПС опреш ли до тях да те интубират и напомпят с тежка артилерия антибиотици да ти напранят на тантела черния дроб и сърцето да ви бие на 40 год щангист от момчетата на Абаджията - БУМБУМ и спира ,БУМ БУМ и спира- И ДА СЕ ОПРАВИТЕ ще ви се иска да сте се споминали от короната
  • 94 Кога се казваше

    26 4 Отговор

    До коментар #86 от "Слуга на народа":

    "толкова си могат"... Но това се отнася за цялото правителство. Впрочем - с началник-щаб при вирусна епидемия коремен хирург, при министър на здравеопазването счетоводител, при министър-председател - доктор /на наусите/, прочел само една книга - някой да е очаквал нещо друго?
  • 95 Този е отчаян

    20 4 Отговор
    Като останалите в ЩЬБЬ.ТАЗИ материя не им е ясна
  • 96 Айде стига

    16 2 Отговор
    Лъжи!!!!!!!
  • 97 Васил

    16 2 Отговор
    Тестовете в останалите страни са безплатни а тука гледат да ти съдерат две кожи е как да се преборим със заразата като не се правят тестове.

    Коментиран от #136

  • 98 даскал Генчо

    8 16 Отговор
    Боже колко много неграмотни и мрънкачи. И една група от всезнайковци, които пишат само за да постигнат духовен оргазъм. Не дай си боже да се разболеят, веднага сменят системата и започват да мрънкат защо не са предупредени. Въобще мрънкачи от всякъде.

    Коментиран от #102, #105

  • 99 Ами щаба се осра

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "някой си":

    до ушите, парите ги няма и сега Господ ще изкарат виновен.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Ам-гъл

    11 2 Отговор

    До коментар #98 от "даскал Генчо":

    Хайде стига с тези глуповати пожелания.Лично познаваш ли някой,починал или излекувал се от вируса?
  • 103 Патриот,но не от обединените патриоти

    18 1 Отговор
    Йогата доказани специалисти в областа на виросологията,им казваха,че трябват незабавно и повсеместно тестване на населението,а президента говореше за по-ефективно подкрепа на дребния и среден бизнес,на хората останали без работа и доходи,до достъп на населението до болничните заведения,се намериха хора от управлението,от щаба,от сайтове близки до власта,да ги обругаят и оплюят.В последствие се предприеха някои от предложените мерки,но обидата и огорчението ще си останат в хората,които бяха дагмосани,и от най-високото ниво на управлението.
  • 104 Ввв

    15 1 Отговор
    Оф,бай Шиле вие с плешивеца само на Господ може да чакате!!!
  • 105 Боко Тъпото

    12 1 Отговор

    До коментар #98 от "даскал Генчо":

    Тихо овцо,кошарата да е тиха!!!
  • 106 Бащицата на нацията, генерал БъБъ:

    22 1 Отговор
    Стъкмистиката е важно да стъкмим. Стъкмистиката!
    Та да оправдаем "ония 5 милиарда", и новите 10 дето се каниме да чопнем. ;)))
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Пешо

    12 1 Отговор
    Нищо не сте направили. Н.кадърници
  • 109 Именно

    12 1 Отговор
    "Каквото можахме, направихме. Сега вече Господ да ни помага"
    каза докторът след като постави внимателно и последната пиявица в/у болния
  • 110 Чичо Гошо

    16 2 Отговор
    Какво става с двете мисирки от ГЕРБ в парламента?. Заразените?
  • 111 dan

    9 2 Отговор
    Ако това ти стана ясно сега,хвърляй престилката и отивай да продаваш на пазара!
  • 112 Проф. ШИЛЕ

    15 2 Отговор
    Каквото можахме откраднахме. Господ да вие на помощ

    Коментиран от #114

  • 113 Как 240 депутати работиха в парламента ,

    16 1 Отговор
    в началото на карантината при много близък контакт и се заразиха само трима.? Дали е толкова опасен вируса или е като всеки друг.Жертвите от икономическата криза ще са много повече . Правителството посочи кои хора трябва да загинат от глад.

    Коментиран от #128

  • 114 Винету

    7 3 Отговор

    До коментар #112 от "Проф. ШИЛЕ":

    Бе като си спомних то май гледахме прасета, та да има маз за филийте, после пих бира ама евтина пеДЕНИКА и сужуци и сега 4млрд. ИЗБОРИ НЕМА ДА ИМА шеви ораа до края на годината

    Коментиран от #115

  • 115 Генерал ГОДЖИ

    12 1 Отговор

    До коментар #114 от "Винету":

    По последни данни 4.5милярда са за ГРЪБ умолявам ви "ДА НЕ ИЗЛИЗАТ"
  • 116 ГП, ЧЕШЕВ

    8 0 Отговор
    Чешам си..... Че касета ма стяга🙉🙊🙈
  • 117 Ха ха

    9 1 Отговор
    Бе то в НЦЗПБ няма нито един платен, ама я някой да иде да му направят тест след хрема и да се похвали хи хи..
  • 118 Готин

    9 1 Отговор
    Фармацията, наркотрафика и военната промишленост са индустриите с огромни печалби. Защо ли ми се струва, че фармацията си има силно лоби в СЗО. Сега ще се УВЕЛИЧАТ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ!!! Ще се увеличи и ,,ДАНЪК ЗДРАВЕ,,.
  • 119 До Фермер

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Фермер":

    Напълно съм съгласен!!! Много добре написано!!!
  • 120 ивчо

    4 15 Отговор
    мноого сте отворени всичките, но да не ви идва до главста. Има ли един от вас който пише тук и да го е изкарал. Няма. Няма и да има щото сте жалки с тез псевдо политико здравни коментари.

    Коментиран от #122

  • 121 Засрамете се бе!!!

    12 2 Отговор
    Този е абсолютно неадекватен!! Защо цели два месеца стоим като затворници по къщите, а случаите на заболели расте всеки ден, защо бе??? Ама управлението ви и "големите ви мерки" са ви калпави!! Нищо не правите, НИЩО, само статистики! Побъркахте всички, и деца и млади и възрастни!! БЕЗОБРАЗИЕ!!!
  • 122 ВиК

    4 3 Отговор

    До коментар #120 от "ивчо":

    Иванчо ти откъде знаеш че няма?
  • 123 Danata

    12 0 Отговор
    Незнам какви ги говорите,господа управляващи но ако на 13май не пуснете карантината ще стане страшно!!!!
  • 124 Хлорофил

    7 0 Отговор
    Кой ще е другият вирус , за който няма да има ваксина?
  • 125 Вичо

    6 0 Отговор
    Амин!!!
  • 126 Еvacha

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "Фермер":

    Ще плащаш и ще ревеш бе "българин" !

    Коментиран от #129

  • 127 Галя

    4 0 Отговор
    Пак летят "сателитети" само над България.
  • 128 И все още

    3 0 Отговор

    До коментар #113 от "Как 240 депутати работиха в парламента ,":

    Нито един болен от тях
  • 129 Фермер

    5 0 Отговор

    До коментар #126 от "Еvacha":

    Не! Ще ви скопяваме и проблема ще се разреши.
  • 130 ПРЕСА

    2 0 Отговор
    ОСТАВКААА
  • 131 Антитропни корони

    3 0 Отговор
    Всички хора полудяха,но каква е целта?
  • 132 локомотива

    4 0 Отговор
    Тоше стегни се бе брат,пий си по често хапчетата и го давай по спокойно.
  • 133 информиран

    6 1 Отговор
    Този недоучил човечец освен да се подмазма на властта и да ръси безумици, на друго не е способен. Пандемия в бг няма, няма дори епидемия. Агент на производителите на ваксини, нещастника е готов да ваксинира, докато изтребе целия народ. Вирусите са измислица. Хората умират от придружаващи заболявания. Този ще гори в ююююАда, заедно с престъпниците, които съсипват България. Българи, кога ще узреете? Не му вярвайте!
  • 134 Цецо

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "аз съм":

    Ти ли си, бе неграмотник. Не си ли разбрал, че вирус означава отрова. От отрова можеш да умреш, но няма как да се заразиш. Хора са умирали, умират и ше умират. Страха, който всяваха и всяват сред населението, изолацията, маските от които няма никакъв ефект. Очаквам бум на кожни заболявания, рак, пневмонии, в резултат на действията на боковия щаб. Каза го подмазвача, ще ти дупчат задника всяка година. Плати си, за да те сложат на по предно място. От къде ви намират такива невежи и Господ не знай.
  • 135 Храна за размисъл

    6 0 Отговор
    И сега какво,ваксини до дупка?
    Колкото помогна ваксината за грипа,сега и за коронавируса.Да помогнем на бедните богати,че без нас за къде са?
    Болестите няма как да бъдат излекувани ако не се излекува алчността.
    Интересен момент е,че сега ясно се вижда как циклим и повтаряме след толкова години други измислени болести,как народа е под контрол,от него се иска само да слуша и да изпълнява.
    Докторите си играят с нещо,за което не знаят нищо и Бойко Борисов тази вечер каза,че докторите трябва да ни излекуват.Аз доктор,който да лекува не познавам,още повече,че докторите не са научени да се занимават с причините за заболяванията,а със симптомите.
    Аз от години сам съм доктор и се лекувам,а след като нося отговорност за действията си и живота си,здравната система ме губи като клиент.
    Мисълта за определено нещо поражда негативна емоция и от тази емоция вдигам кръвно примерно.
    След като аз реагирам по този начин значи проблема е в мен,а за да го разреша е нужно да се освободя от тази емоция и да променя отношението си към това,от което аз се дразня и напрягам.Хапчето може да ме дрогира и да се отпусна до следващият път и така аз ставам зависим да пия лекарства,а това не е лечение.
    Страхът сега за това,че корона вируса е нещо опасно и застрашава живота ми означава,че от мисълта за опасност застрашаваща живота ми или този на другите аз изпитвам страх,притеснение и паника дори си задействам друг вид проблем в себе си и това дори може да доведе до рак на бел
  • 136 Любен

    6 0 Отговор

    До коментар #97 от "Васил":

    Василе, защо са ти въобще тестове. Тестовете показват антитела. И някой с акъла на кантарджиев решил, че щом има антитела, значи има вирус. А някъде четох, че д-р Ланка казал: "В растенията, животните и човека вируси няма. Не бил коремен хирург човека, а вирусолог."Защо вярвате на боковия шаб, а на вирусолозите не вярвате". Д-р Мангъров и той ви казва, че мерките са пунта мара.Какви маски, какви правила, какви ръце, каква карантина? Този е рекламен агент на производителите на ваксини.Засрамете се! Ако имате деца, не говорете пред тях тези глупости. Ще ги разболеете.

    Коментиран от #138

  • 137 Анонимен

    4 0 Отговор
    Защо живеем стрес?
    Защото въпреки,че знаем какво не е правилно и добре за нас да правим ние продължаваме да го правим и това много ясно се вижда в коментарите.
    Послушни и изпълнителни сте всички до един.
    540 милиарда евро ще отпусне ЕС,които са добре дошли за поредното усвояване.
    От години следване на едни и същи правила все някой ни помага с пари,най-вече банките и пари все няма.
    Уж ги печатат и няма.А държавата все работи успешно и все се теглят някакви заеми,но Бойко изпъкна тази вечер как сме карали без заеми досега и вече сме за влизане в еврозоната.То това влизане е подготовка като за някакъв ритуал като ги слушам експертите.Ама ние откакто сме в ЕС добре ни влиза,сега искаме да продължава да ни влиза.
  • 138 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #136 от "Любен":

    Прочети ли тази статия?
    https://www.gnmonlineseminars.com/category/covid-19/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8/
  • 139 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай Киро":

    горкия министър на здравеопазването е с толкова силна деменция, че едва ли помни кой е, така че даже няма и да разбере , когато " го отнесе".
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Пенчо

    1 0 Отговор
    Хайде, махайте се!
  • 142 Иде

    1 0 Отговор
    Сгъвайте си бухчата, че топлото ви чака.
  • 143 Пустин_як

    1 1 Отговор
    Факти са тролове.
  • 144 Тодор Живков

    1 0 Отговор
    Куп лъжи на куп. Щабът беше този, който имаше неадекватно поведение - не тестване, забавяне на изясняването на ситуацията. Това е престъпно поведение. И след като неможете да направите нищо повече и остава господ да ни помага - подайте оставка и ни оставете намира с глупостите си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове