Last news in Fakti

24 Април, 2020 12:20 6 068 37

Засякоха моторист с 229 км/ч на АМ "Тракия"

  • моторист-
  • рекордьор

Наложената глоба ще бъде в размер 1 300 лева

Засякоха моторист с 229 км/ч на АМ "Тракия" - 1
Снимка: БГНЕС

Моторист, движещ се с 229 км/ч по автомагистрала "Тракия", заснеха камерите на "Пътна полиция" - Пловдив, съобщи "Нова телевизия".

Нарушителят е установен в посока Пловдив- Бургас при максимално допустима скорост от 100 км/ч.

Наложената глоба ще бъде в размер 1 300 лв.

Припомняме, че вчера беше заснет и друг водач, който беше засечен с 253 км/час в участък с максимално разрешена скорост 140 км/ч.

Само преди дни, на 16 април, камерите засякоха скорост от 210 км/ч. отново на "Тракия".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А лошо

    50 10 Отговор
    С такава скорост ще стане на кайма и не може да се ползва за донор.
  • 2 Гадина

    44 9 Отговор
    Можете само да се снимате със снимката на моториста.
  • 3 тудоресте

    20 4 Отговор
    Няма къде да се скрие от оная...
  • 4 кайо

    31 35 Отговор
    Какво са 229 за мотор, ако магистралата е празна, аз с колата си карам с толкоз!
  • 5 номера как му видяхте?

    41 4 Отговор
    тия са им φръкнали φуражките,като на φилма такси

    Коментиран от #14

  • 6 оня с коня

    12 45 Отговор
    Е нали Русофилите с бълг. Лични карти се оплакват че нямаме Пътища и всичко било "Дупка до дупка" защото Парите се крадяли?Ама да си бяха направили труда да дойдат и да видят как е в България,а не да драскат глупости от Русия или някое друго място "забравено от Бога"!

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Урунгел

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    и кво шЪ видят? Милата ни Родина опасана с немски аутобани?
  • 8 Апокалипсис сега

    26 12 Отговор
    Щом не е между 250 и 300 при това хубаво време не е нещо особено. За някои мотори това е крайсерска скорост. Само разхода е около 10–12\100. А ограничение 100 км\ч за пистов мотор е забавно. За ниските категории мотори и скутери може. За мотор тежащ 220+ кг не проблем ако няма страничен вятър. Лошото е, че много мотористи без опит в последно време стават донори.

    Коментиран от #9

  • 9 Бачо Киро

    21 7 Отговор

    До коментар #8 от "Апокалипсис сега":

    Ограничението на пътя няма нищо общо с възможностите на машината. То е за идиотите, които са зад волана / на мотора. Абсолютно погрешно гледаш на нещата. Не казвам, че всички не сме правили глупости, но си знаем, че са глупости и не се оправдаваме с такива измислици като твоите...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Преди 4 години

    31 2 Отговор
    мой роднина лежа 1 година в затвор в Швейцария като беше засечен на магистрала с над 200км.Между задържането му и отвеждането за изтърпяване на присъдата мина по малко от денонощие а съда не намери оправдателен мотив за извършване на нарушението като според законите там след определена скорост то се криминализира.

    Коментиран от #13, #35

  • 12 Бачо Киро

    26 7 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Много си далеч от съпоставимото пускане на зеления асфалт някога. От земята до небето. Само онзи ден ти показаха дупката на ремонтирания за милиони граф, можеш целия да влезеш в нея. Същата работа беше и във Варна... Аре млъквай... Добре виадуктите ги направи бай Тошо, че иначе щяха да се сринат месец след пускането....

    Коментиран от #16

  • 13 Бачо Киро

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Преди 4 години":

    В Швейцария е много сериозно наказанието за такива неща. Те даже забрани за моторни спортове имат заради Льо Ман, което е във Франция... 6636

    Коментиран от #31

  • 14 Абе

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "номера как му видяхте?":

    Да, ако не е заснет номера няма как да установят на кого е мотора. Сегашните патрулки обаче са снабдени с камери и в двете посоки и като ги отмине втората камера го заснема отзад и може да се види номера. По-модерните камери също могат да снимат и в двете посоки, така че вече няма гаранция за това че няма да ти разберат номера на мотора. Най-удачни са ония сгъваемите стойки за номерата дето могат да се сгъват хоризонтално и номера няма как да се види. Другия вариант е номера да е зацапан или трудно четлив, или пък нов внос с няква чужда регистрация дето много трудно може да се хване кой е собственика.
  • 15 Каква магистрала

    10 3 Отговор
    Това си е околоврьстно. Хората имат с по 4 ленти в едната посока. Като караш в Западна Европа вечер камион до камион, а в нашата мила родина от София до Бургас ще срещнеш пет камиона и два автобуса.
  • 16 оня с коня

    12 7 Отговор

    До коментар #12 от "Бачо Киро":

    Основен принцип в работата на Митничара е "Който търси- намира".Има мъже които търсят хубави жени- казват им "Женкари".Други търсят Пари - те пък са "Паралии".Има обаче и такива като тебе ,които търсят Дупки...на тях им викат "Дупкаджии"!Ами да е жив и здрав Господ,че ви е натворил ВСЯКАКВИ:)
  • 17 КАТ

    10 8 Отговор
    Да не се правят на улави,лети се с по 300+ от коли и мотори и джипове,стига сте засичали мотори с 230 което нищо не е .
  • 18 бмв

    10 2 Отговор
    браво даже с малка скорост е карал можело е с повече
  • 19 123

    10 0 Отговор
    Е кво сега, тоя е гонил АМГ-то от вчера....

    Коментиран от #22

  • 20 войводата

    8 4 Отговор
    ДО КОГА ЩЕ ГИ ЗАСИЧАТЕ ,БЕСЕТЕ ГИ
  • 21 Съдията Дред

    14 0 Отговор
    229 км/ч с мотоциклет на нашата вълниста магистрала ? Да се преориентира към мотокроса, има талант.
  • 22 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "123":

    Вчера Ви обещах, нали?! ;) Жалко, че свещта на единият цилиндър даде фира, та двигателят работеше на три цилиндъра :(
  • 23 qwerty

    10 0 Отговор
    Че те с 300 карат. Тоз не е бързал
  • 24 astor

    5 8 Отговор
    всеки трябва да си кара с колкото километра му харесва , този държавен рекет , трябва да му се противопоставим , много е лесно , докато стои и снима да му се отнеме камерата , сега с лавината от безработни не е трудно да се забавляваме по този начин оргганизирано под мотото кой ще прецака куката / стига куката е прецаквала нормални непречещи с нищо и на никого хора
  • 25 Нов потребител

    4 3 Отговор
    С такава скорост ако падне от мотора ще умре.
  • 26 Уаууу

    5 0 Отговор
    Бил е намалил,когато са го засекли,късметлия!
  • 27 Гост

    2 1 Отговор
    вчера си го мислех, този където го засякоха със 250 , ако срещне 2 ТИР_а да се изпреварват с 90 как изглежда?
    160км разлика или все едно ти докато бичиш в лява лента да видиш спряла кола!

    Коментиран от #32

  • 28 Иван

    2 3 Отговор
    То хубаво ще го глобят ама как ще вземат глобата и ако собственика не карал абе дълга работа
  • 29 Рокера

    4 3 Отговор
    Абе,нямах бърза работа и затова карах с 230
  • 30 Избор

    3 2 Отговор
    Всеки сам си е господар на живота и избира дали му се живее или не и няма смисъл от глоби и санкции А след като има хора които сами искат да се заразят с коронавирус защото нямало евтаназия, защо пък да няма и мотористи с 230 км/ч..?!
  • 31 Имре

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо Киро":

    За провеждане на моторни състезания иначе можеш да си спортуваш като швейцарец където и колкото си искаш.
  • 32 Голям Слон

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Разсъжденията са ти абсолютно неправилни :-) Камионите, които се изпреварват на магистралата, не са с големина на тухла четворка... Те се забелязват от много далече и всеки опитен водач може да си направи сметка дали да продължи със започнатата маневра. На мен са ми по-странни онези чукове, които виждат, че един камион изпреварва друг, но въпреки всичко започват истерично да присветкват и бибиткат :-))) Някакъв образ веднъж под коментарите се беше изсипал, че камионите нямали право да изпреварват на магистралата и тем подобни глупости. Та, така. Някаква приблизителна ситуация може да се получи, ако камион ненадейно излезне вляво и тръгне да изпреварва друг, докато отляво му се намира моторист. Не е невъзможно. Камионите имат много хубави огледала и единственото място, където имаш реално черно петно е под дясната врата :-) Дори и да имаш огледало над нея ;-)

    Коментиран от #37

  • 33 Plob

    1 0 Отговор
    Еее даже е малко
  • 34 Работата е ясна

    2 0 Отговор
    В България се построиха магистрали не за по бързото предвижване и удобство при движение, каквото е предназначението на всяка една модерна магистрала, а за дa има законен повод за глобяване с големи 4-цифрeни cуми шофьорите на по мощните и бързи коли и след като статистиката показва че 80% от водачите нарушават и не спазват ограничението за магистрала от 130 км/ч и ги cмятaт зa ocтaрeли oт минaлия вeк , следва да има промяна и ocъврeмeнявaнe за максималната скорост и никой да не се оплаква за опасността с катастрофи от високата скорост, защото избора е на водача доброволен , дали да си избере бързa, нo платена магистрала или да си пътува за без пари по бавно по заобиколни и бавни пътища...!!!
  • 35 До Коментар #11

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Преди 4 години":

    Мани ги швейцарците...!!! Те са толкова стиснати и скръндзави, че държавата нарочно им слага ограничения на скоростта, за да не плащат за повече бензин при движение с по висока скорост...!!!
  • 36 Токо

    2 0 Отговор
    Ами ограничение на магистрала 90 км . Снимали ме със 111 км . Аз съм нарушителя който е трябвало да бъде санкциониран . А със 250 км само една глоба от 1300 лв . Ако я платят !!! И кой е опасният. Със скорости на д 150 трябва да се свалят номера !!!
  • 37 Водач

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Голям Слон":

    Проблема е,че камионите са бавно подвижни,а мотоциклетите в далечината са една точка и са трудно видими а пристигат за секунди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове