Last news in Fakti

27 Април, 2020 11:00 5 260 77

От щаба казаха кой е факторът, определящ строгостта на мерките

  • фактор-
  • мерки-
  • извънредно положение

Най-вероятно ще се наложи да живеем по този начин, докато не се измисли ваксина или надеждно лекарство

От щаба казаха кой е факторът, определящ строгостта на мерките - 1
Снимка: Shutterstock

"Всяко струпване на хора и всяка предпоставка за струпване на хора води до усложняване на епидемичната обстановка в страната. Ние имаме по-либерален режим на контактуване и излизане и виждате какви са кривите". Това заяви шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг в Министерски съвет.

"В Гърция имаше пълно затваряне, в момента има 11 нови случая за денонощието. Има печални резултати от два футболни мача, от там тръгнаха и едни сериозни бумове.

Единият мач беше в Италия, другия в Испания с вериги, които достигнаха до България", разкри той.

"Нашата препоръка и споровете с правителството са на тази основа, че трябва винаги, когато се разхлабват мерки, трябва да се казва и какви могат да бъдат последиците.

Има много хубаво проучване на учени от Харвард, където дадоха прогноза как ще се живее в бъдеще с коронавирус. В тях има диаграма на живота, с пикове и спадове на болестта. Те казват, че най-вероятно ще се наложи да живеем по този начин, докато не се измисли ваксина или надеждно лекарство.

Обществото трябва да бъде подготвено за това. Цената на всяко отхлабване на мерките ще доведе до увеличаване на заболеваемостта.

Главният фактор, който определя колко и докога да бъдат отпуснати мерките, това е наличието на свободни легла, предупреди шефът на ВМА.

Главният държавен здравен инспектор даде "перфектен класически пример" за действието на ограничителните мерки.

" В Норвегия и Финландия има по 200 умрели, в Дания са 400, а в Швеция 2200 до тази сутрин. Всички знаем за "знаменития" шведски модел, който бе даден на Европа", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 крепостен

    91 4 Отговор
    Квото кажат от Краварника, тва е.. Ваксината ще ви разгони фамилията.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 станах антиваксар напоследък

    69 2 Отговор
    Годжи, аз ти давам моята ваксина, можеш да пробваш 2 да поставиш за по-сигурно.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пако

    41 4 Отговор

    До коментар #3 от "станах антиваксар напоследък":

    Най-добре ще е солна киселина да си инжектира

    Коментиран от #28

  • 6 Гей Билтс

    46 6 Отговор
    Няма да мърдате никъде, докато не ви сложим ваксината с клетките от бъбреците на маймуни и умрели смлени човешки ембриоми.
  • 7 Пилците се броят наесен

    107 6 Отговор
    Не бързайте да плюете Швеция, нека изчакаме до края, защото другите тепърва имат да вдигат карантина, докато в Швеция си живеят нормално. Освен това стандарти кой да се води починал от К19 няма, у нас ги пишем на К19 с придружаващи заболявания рак, инфаркт и нож в сърцето
  • 8 Хлъц

    75 3 Отговор
    Вече се досещаме,кой ще ни достави ваксина! Най вероятно ще бъде задължителна,от бебе до старец.Иначе попадаш под нак.отговорност, като умишлено разнасящ зараза.Къде ще ходиш на майна си райна!Вероятно Държавата ще ги закупи, и ще бъдат безплатни,или с частично доплащане от нас.Представете си около 5,5-6 милиарда души с ваксина ,която ще струва 70-100 $ бройка!? Яко,а?Не само ще си изчистиш всички борчове,но ще лапнеш милиарди печалба от продажба и лиценз за производство.
  • 9 дарове от данайците

    51 7 Отговор
    От заклет привърженик на ваксинирането, си минах за месец-два на противоположния бряг съвсем съзнателно.
  • 10 Прерийни разкази

    60 3 Отговор
    Глупости и на кварталните кучета вече е ясно, че Фскторът, който определя мерките е само Един Главния Вожд - Шаман на племето главанаци ! От това, как се е събудил дали е чул благодарствени молитви или "Ууу", дали мисирките спокойно булю-булят или не и подобни метафизични явления зависи, ще ходят ли главанаците в индианска нишка в резервата или, ще се самобичуват във вигвамите!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хмммм

    64 2 Отговор
    Я СЕ СТЯГАЙТЕ ДА СТАВАМЕ ЩОТО.......
  • 13 Марио

    70 4 Отговор
    Да да ще живеем така друг път.Това не е живот.Какво искате, 1 година така да стои затворено всичко ли??Тав е диктатурата на Борисов!

    Коментиран от #18

  • 14 А 1917 1918 1923 КАКВО ПОКАЗВАТ

    19 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Най-вероятно ще се наложи да живеем по този начин, докато не се измисли ваксина или надеждно лекарство
  • 15 Гербав трол

    75 4 Отговор
    Хайде пак опорките - значи вируса ще върлува щото преболедувалите въпреки че имат антитела можели пак да се заразят с вируса но след ваксината която пак създава същите антитела вече не може да се заразиш.

    Писна ми да ни лъжат неграмотно все едно сме деца в детската градина.
  • 16 Гост

    64 3 Отговор
    Годжи - фащай си чукалата вече!
  • 17 Гост

    62 3 Отговор
    Абе тея подлоги от щаба от кога по собствена самооценка се изкараха по-големи специалисти от шведите? Колкото сме по-добре, като държава от Швеция, толкова и тия от щаба са по-добри! Има една приказка, че пилците се броят на есен!
  • 18 Хмммм

    5 10 Отговор

    До коментар #13 от "Марио":

    Марио, много си ми симпатичен, жалко, че са малко като теб...., много жалкоооо
  • 19 Кокорчо🙄

    46 3 Отговор
    Ясно е, разделяй и владей, спазвай дистанция, без струпване на много овце на едно място, без стачки, сзо ше забранява фед ше печата, модерните роби в новото време, честито на будалите от новините, следва чипиране
  • 20 Българин

    67 8 Отговор
    Заради Мутафчиски хиляди хора останаха без работа, милиарди левове бяха загубени, дори рейтинга на България беше понижен!!!
    Този грип е като всеки друг, дори ако си здрав, може да не разбереш че си го прекарал, затова болните да си стоят в къщи, а всички останали да заживеем като преди! Починалите са все хора с операции, тежко болни сърца, инсулти, множество основни заболявания. Всички Българи имат БЦЖ ваксина, доказано от проучване на Джон Хопкинс, това дава 6 пъти по-силен имунитет, затова здравите българи, дори не разбират че са се заразили, тоест няма никакъв смисъл от тези мерки и огромните икономически и социални загуби!!! Дори ромите започнаха да се присмиват на правителството, че уж всички са заразени, но никой няма симптоми. Мутафчийски трябва да отговаря за всяване на паника и страх в обществото, за милиярдите загуби, да отговаря за хилядите хорица които ненужно останаха без работа и без доходи!!!

    Коментиран от #49, #66

  • 21 Цйцйцйгу

    37 3 Отговор
    Идва нано-ваксината. Четете какво ще се случи с вас преди да се съгласите да ви сложат. Умният човек търси второ мнение, това на власт и официални медии вече го знаем. След ваксината няма връщане назад.
  • 22 Факт

    51 2 Отговор
    Ало, щаба? И ние гледаме същите криви. Вашите мерки не струват, Положението в повечето държави се номализира, а ние още се катерим, благодарение точно на вашите неадекватни мерки.
    Поправете се бързо, защото няма да ви търпим дълго.
  • 23 Един

    41 3 Отговор
    Какви са тия 2200 починали в Швеция, дето ги цитира всеки път?! Няма такова нещо! Данните за Швеция ги дава някакъв измислен американски институт, който не знае къде е тази държава на картата. Изобщо няма официални данни за толкова починали там!

    Коментиран от #45

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Госпожо

    20 1 Отговор
    Атанасова, ваксина не се "ИЗМИСЛЯ",в главата на някой журналист, а се създава в лаборатории, и не се "ПУСКА" както Вие журналистите напоследък ги формулирате тези неща!Ама моля Ви, прецизирайте си нещата вкл. езика!

    Коментиран от #26

  • 26 Хаха

    8 0 Отговор

    До коментар #25 от "Госпожо":

    В повечето случаи бихте била права, но в точно този, споменатите несъзнателно използват правилните думи.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ВИ 57

    44 1 Отговор
    До вчера уж щаба предлагаше какви да са мерките.Днес ни разиграват театър за разнобой.Познайте КОЙ трябва да излезе добрият за пред хората? Той казва: няма медицинска експертиза да се рархлабват мерките, но аз го правя заради вас. Ако не изпълнявате ги връщам. Пак гражданите ще са ВИНОВНИ! ЦИРК!

    Коментиран от #46

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 357

    38 2 Отговор
    Време е да се заведат колективни искове и да се потърси наказателна отговорнокт към Борисов,Мутафчийски и Ананиев за упражняване на геноцид над децата, психически тормоз над населението и умишлено сриване на икономиката!
  • 32 Чичо Тони

    32 2 Отговор
    Излезе и друго проучване. При 10% спад на БВП в света ще умрат (не от корона вирус) допълнително 2% от населението. За България 2% са 140х. души. С основание може да се предположи, че тази смъртност ще бъде по-голяма в "третия" свят, че процента спад няма да стигне 10%, а ще е между 6 и 8%, т.е., няма да са 140хиляди, а хиляди или десетки хиляди. Дали обаче това е приемливо и къде е баланса? В баланса е "заровено кучето".
  • 33 zzapoznat

    12 0 Отговор
    Съгласно правилата на работа на Европейската система за надзор на Легионерската болест (ELDSnet), в която България членува, цялата информация по отношение на заболелите лица, както и резултатите от проведените изследвания на хора и среда, са конфиденциални.
    Въпрос към ЩАБА : Изследвани ли са хоспитализираните над 300 души за Легионерска болест/Легионелоза/ ?
  • 34 Овчица🐑

    24 2 Отговор
    Малко съм страхлива, доста търпелива, но притиснат ли ме до стената...ставам страшен ЗВЯР! 😤😡😠
  • 35 788746886422679963378975336873267

    31 1 Отговор
    Щаба е едно към едно с едни герои на Доньо Донев
  • 36 Скит'Ник

    27 1 Отговор
    "учени от Харвард" където дадоха прогноза как ще се живее в бъдеще с коронавирус. Те казват, че най-вероятно ще се наложи да живеем по този .Аве Мута'Ф -Тия утрепки точно ли намери, да ни цитираш? , Те били Казвали, (Някъде,Нещо ,пред Някого) Тия точно къде',за НИЩО НЕ СТАВАТ, ТИЯ КУХИ ГЛАВАНАЦИ -Между впрочем, СЪЩО КАТО ТЕБ!!!!
  • 37 ЪЪЪ

    15 1 Отговор
    Другари много много прости, сутринта евреите са подложили на ракетен обстрел Дамаск. Ето това е истинската далавера с така наречената пандемия. Гледайте само да не ви обстрелват и вас както са ви запушили устата с тези парцали.
  • 38 Наглец

    22 1 Отговор
    Най-вероятно ще се наложи да живеем по този начин докато ни писне и не ви изритаме. Такова изказваме не израз на безсилие, некомпетентност и наглост.
  • 39 Нагло

    20 1 Отговор
    Това са наглите 3.
    Нагло лъжат и манипулират .
    Нагло крадат.
    Време е за бунтове .
    Сами няма да си тръгнат.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Професор

    27 2 Отговор
    Резултатите действително са налице, генерал Му! НЯМА никаква епидемия, а общата смъртност в ШВЕЦИЯ е горе-долу същата, както през зимата ба 2016-2017 година. В ИСПАНИЯ също. В ИТАЛИЯ също. Вместо да ИЗБИВАТЕ журналисти, които се осмелиха да кажат това на всеослушание, вече е времр ДА СЕ ПРЕДАДЕТВ, иначе ще бъдете линчувани.
  • 42 хахаха

    23 1 Отговор
    ами ако ваксина не се нправи в близките 10 години, все така ли ще я караме? Заради едни 10%, които ВЕРОЯТНО ще я карат по-тежко тая болест?! Аз никога не см се ваксинирал срещу грип и никога не съм и боледувал. Но познавам хора , които си бият инфлувак и пак си карат грипа всяка година...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бачо Киро

    25 1 Отговор
    И как точно Гърция имала пълно затваряне? Маски задължително там няма, парковете са отворени, пускаш си смс и отиваш, я куче, я да потичаш. КППта няма, работниците си имат декларация от работодателя в колата при случай на проверка, при отворените фирми естествено. Затворените пък сложиха работниците си на изчакване, те се регистрираха онлайн и получиха по 800 евро, не заем. Същото е и за самостоятелните фирмаджии и тн. Безработните също получиха, даже дълговременните получиха по 400 евро. Та кое в Гърция спрямо България е затворено и как не ви е дори срам да сравнявате престъпните ви глупости и тоталния непукизъм за хората у нас с Гърция? Коя мярка ви е като в Гърция?
  • 45 Професор

    18 1 Отговор

    До коментар #23 от "Един":

    Има обективни данни за общата смъртност в Швеция на euromomo dot eu. Отивате и какво виждате? НЯМА повишена обща смъртност в сравнение със зимата на 2016-2017 година. Има повишение в сравнение с миналата година. Смъртността в Италия е сравнима с тази от зимата на 2016-2017 г. Вместо да ИЗБИВАТЕ журналисти и да МАЛТРЕТИРАТЕ ЗЛОБНО И ОТМЪСТИТЕЛНО хората, се предайте!
  • 46 а бе

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "ВИ 57":

    взе ми думите от устата. Играта на доброто и лошото ченге. Толкоз години трябва да сме му научили иширетите на Баце.
  • 47 ПШНЛХПДРС

    14 1 Отговор
    то сега като има противогрипна ваксина колко % от хората я ползват може би 2% пълно безхаберие са тия от ЩАБА и правителството...
    борят вируса с армия от безработни.
    защо на брифингите не обявяват броя на безработните заради вируса?
  • 48 фен на танас

    11 0 Отговор
    Има уж над 1900 интензивни легла, от тях 40 са заети това прави колко процента??? Дано не се заемат, но никой няма да седи вкъщи юни или юли месец пък ако ще и апокалипсис да има. Всички който се притесняват да им е създаден период в месеца и часови в който да излизат да си купуват стоки и разходки. Всички други да си правят каквото искат>
  • 49 Професор

    16 0 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Не е точно така. Вижте данните за общата смъртност в Европа на euromomo dot eu. Няма съмнение, че това е нов вирус и води до повишена смъртност. В сравнение с обикновения грип, се развива много бързо, смъртността показва висок пик, но и спада много бързо, дори и да няма митигационни мерки, като например в Швеция. На фона на ниската обща смъртност от грип тази зима, това специфично явление има като резултат смъртност съпоставима с тази през зимата на 2016-2017 г. Просто, в страни, където властта няма силна обществена подкрепа, управляващите се уплашиха. Поради дългогодишното промотиране на хлевоусти псевдоучени около себе си, властниците слушаха неадекватни медицински съветници. Изплашени за властта си, избраха да малтретират народите си. Време е да им се потърси сметка.
  • 50 Наблюдаващ

    9 2 Отговор
    От щаба казаха : всички сте балъци !
  • 51 Българин

    9 0 Отговор
    Не психясвайте , стига вече вируси-мируси, поддържайте добър имунитет и позитивно мислене и няма да имате никакви проблеми .Казва ви го дипломиран вирусолог.

    Коментиран от #55

  • 52 жезъл

    10 1 Отговор
    Бойко Борисов отвори вратите към ада на БЪЛГАРИТЕ.
  • 53 Не че нещо... АМА...

    3 14 Отговор
    Швеция, та Швеция.... Кажете за Италия и Испания... И там ли е Измама с фалшиви умрели в стил Секуритате '89 или действително мрат толко?!?

    Коментиран от #56

  • 54 Някоя

    11 0 Отговор
    Аз питам:за тея 2-3 месеца карантина и невъзможност и неразрешение да излизам от града, ще ми удължат ли срока за ползване на купената винетка?!?! Или ще ми върнат парите?!?
  • 55 Професор

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Интересен въпрос за теб, като си вирусолог. Дотук видяхме три начина за справяне с епидемията: 1) научен -- минимални мерки, изграждане на групов имунитет, предпазване на възрасните хора и на тези със съпътстващи заболявания; 2) екстремистко-китайски -- карантина на цялото население, извънредно положение, пълно пренебрегване на закони и конституции; и 3) започване с 1), уплах, и в резултат -- минаване на 2). Кой от тези 3 начина, според теб, води до най-ниска абсолютна обща смъртност?
  • 56 Професор

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Не че нещо... АМА...":

    Казах ти -- общата смъртност и в трите страни е съпоставима с тази през зимата на 2016-2017 г. По-висока е от тази през зимата на 2018-2019 г. По-интересното е, че тази година характеристиката на общата смъртност е много различна -- рязък и висок пик, но и рязък спад. През зимата на 2016-2017 г. смъртността е с по-нисък пик, но трае по-дълъг период. Гледаш лицата на получаващите се "триъгълници" на смъртността -- ръст от базисно ниво, пик и спад обратно до базисно ниво. Това е най-обективният начин да разберете какво става.
  • 57 Някоя

    13 0 Отговор
    Пак питам:За изтеклите ми данни от НАП нещо?! За срива на търговския регистър нещо?! Нещо Барселона?! Нещо Хайфа?! Нродът е прост, заспал и нищо помнещ! Иначе, съвети и в леглото ще дават! Пасмина!!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Някоя

    5 0 Отговор
    Нахлюзете си маските и всичко е точно!
  • 60 Някоя

    8 0 Отговор
    Плюят ви в лицето, вие си мислите, че дъжд вали! То бива, бива простащина, ама то вашето граница няма, бе народе, прост! Айде, глсувайте пак за тея дето ви тъпчат и децата ви тъпчат, ама вие доволни и щастливи, изпълнили гражданския си дълг за гласуване.... Децата ви ще станат същите боклуци като вас! Същите лекета безмозъчни, хвърчащи с някакви боклуци по пътищата със 120!Най-райското кътче на Земята, обетавано от най-долната сган!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Някоя

    6 0 Отговор
    Друго питане:полицаите за нас ли работят, нас ли пазят, с нашите пари, или с чстна охрана на управниците, които също имат НСО, пак с нашите пари?! Българино прост, когато довечера седнеш гладен и безрботен на масата, опитай поне лекичко да раздвижиш 2те си мозъчни, неумряли от алкохол, мозъчни клетки... Замисли се, парите, които си дал от данъци, такси и т. н. къде са?! Кой отговаря за твоята безопастност?! Или този, който отговаря, всъщност е твой враг?!?
  • 63 Някоя

    3 0 Отговор
    Викаш Бърза помощ, имат лекар, нямат носилка. Частната: имат носилка, нямат лекар, избирай! В България изборът е следния:Или умираш, или Не живееш! Това е! Всичко е ала бала! Викаш полиция по спешност, ест, онея ти крещят! Отиваш в мгазина, карат се! Добре, вееееее, пасминооооо, до кога?!? Отиваш да зареждш колата, след 10К км мотора гърми... от прекрасното гориво...
  • 64 Край

    4 0 Отговор
    Щаба ще го играе лошото ченге - те са пророците на Короната и ще иска постоянно затягане и ще плаши хората с торбалан, НО Бате ще е "добър и много смел" и ще позволява леко разпускане. Не забравяйте Бате и добър. Бате е добър Бате е добър. Идват избори догодина.
  • 65 ragu

    3 0 Отговор
    Не Ви ли стига, време е да вземем съдбите си в ръце, и да пометем тази герб...... сган заедно с ген.док . Не виждате ли другите Европейски държави какво става.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Гешев

    2 0 Отговор
    Барселона
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 четящ

    5 0 Отговор
    главния фактор, който трябва да определи отпускане на мерките е настъпващия глад за мнозина, а не броя свободни легла в болниците... ясно ли ти е това г-л Мутафчийски? това, че твоята заплата си върви не означава, че и за останалите без работа хиляди българи е така!
    така, че по-кротко с тези твои изказвания, защото излишно всяваш страх и паника в народа!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 супер стар

    1 0 Отговор
    ''Светът, привикнал хомот да влачи,
    тиранство и зло и до днес тачи;
    тежка желязна ръка целува,
    лъжливи уста слуша със вяра:
    мълчи, моли се, кога те бият,
    кожата да ти одере звярът
    и кръвта да ти змии изпият,
    на бога само ти се надявай:
    "Боже, помилуй - грешен съм азе",
    думай, моли се и твърдо вярвай -
    бог не наказва, когото мрази...''
  • 74 Кога

    1 0 Отговор
    На есен пипнах вирус след престой в чакалнята на личния лекар с кашлящи и кихащи индивиди, докато чакам само за рецепта. През февруари се повтори същият сценарий. Кога най-сетне ще има електронни рецепти за се преустанови обмена на вируси в чакалнята на личния лекар и друго личните лекари на имат програма, в която да можеш да си запазиш час онлайн, но да си сигурен, че като отидеш в този час няма да чакаш и това ще регулира дейността им. В момента дейността на личните лекари и за съжаление не само тяхната е като хан - всеки влиза и излиза, когато си иска и отива на лекар произволно, без да си е взел предварително час, превръщайки чакалнята на лекаря в идеално място за обмен на вируси.
  • 75 Някоя

    1 0 Отговор
    Време е!!!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове