Last news in Fakti

4 Май, 2020 14:04 5 956 9

Онкоболните Иван и Георги, заклещени в Китай, с отворено писмо до Бойко Борисов

  • онкоболни-
  • китай-
  • писмо-
  • бойко борисов

Двете момчета са истински бойци, защото освен с поставените им тежки диагнози се изправиха и срещу коварния COVID-19

Онкоболните Иван и Георги, заклещени в Китай, с отворено писмо до Бойко Борисов - 1

Бившият наш футболист Иван Тодоров се бори с онкологично заболяване и в момента се намира в далечен Гуанджоу - сърцето на Китай, където се лекува. Заедно с него е и 19-годишният Георги Арнаудов от град Пазарджик, който също като него се бори с онкологично заболяване вече повече от една година. С Георги е и неговата майка Ана Арнаудова, която 24/7 неотлъчно е до детето си и съпреживява неволите му като свои.

Иван е в болницата в Китай от началото на месец февруари, а семейство Арнаудови са пристигнали на 23.03.2020 година.

Двете момчета са истински бойци, защото освен с поставените им тежки диагнози се изправиха и срещу коварния COVID-19. Вместо страх, те показаха смелост и изключително борбен дух. Към днешна дата редица аеролинии са отложили всички свой редовни полети към Европа най-рано до края на месец май. След направени всевъзможни запитвания Иван и Георги разбират, че единственият вариант за пътуване обратно към родината е непосилен нито ФИЗИЧЕСКИ, нито ФИНАНСОВО за тях, пише trafficnews.bg.

Преди няколко дни, Иван Тодоров публикува в личния си профил отворено писмо до Бойко Борисов. От негово име, както и от името на семейство Арнаудови, той помоли за съдействие и оказване на помощ за своевременното им и благополучно транспортиране на територията на Република България!

Публикуваме писмото, без редакторска намеса:

Отворено писмо до:

Министър-Председателя на Република България
г-н Бойко Борисов

от: Иван Венциславов Тодоров

Уважаеми г-н Борисов!

Пише Ви гражданин на Република България, който в момента се намира на територията на Южен Китай, град Гуанджоу, в болница Фуда.
Името ми е Иван Венциславов Тодоров, роден на 11.06.1984г. в град София.

Пиша Ви, и от името на г-жа Ана Александрова Арнаудова
и нейния син
Георги Йорданов Арнаудов,
и двамата родом от Пазарджик, които също се намират в Южен Китай, град Гуанджоу, в болница Фуда към момента.

Бих желал, г-н Борисов да Ви споделя и информирам за нещата около създалата се изключително неприятна ситуация, използвайки ЕДИНСТВЕНО и САМО трибуната на ЛИЧНИЯ си профил в социалните мрежи.

Георги Йорданов Арнаудов е на 19г. Роден е в град Пазарджик. Той също като мен се БОРИ с онкологично заболяване вече повече от една година.
БОРИ се със злокачествен тумор на крака, наречен - сарком на Юинг.
Да, 19 годишен е!
Да, БОРИ се!
Ще Ви споделя за нашия младеж Георги.
Той, е едно адски симпатично 19 годишно българско момче, израснало в нашата родина.
Смело мога да заявя, че този български младеж се е превърнал в един БЪЛГАРСКИ ВОЙН!
ВЪПРЕКИ своята тежка съдба, г-н Борисов, ВЪПРЕКИ нея!
Той се БОРИ!
Но истината е, че този български ВОЙН, който е едва на 19 години от 2 дни, не е хапвал нищо, не защото няма възможност да се храни, а защото не иска и да чуе повече за КИТАЙСКАТА храна!
Неговата мечта във този момент е да се прибере у дома, там където ще го чакат любимите му наши БЪЛГАРСКИ гозби!

Неговата майка г-жа Ана Александрова Арнаудова, родом от Пазарджик, е ИСТИНСКИ БОЕЦ.
Тя е родител като мен и като Вас, г-н Борисов.
А аз съм убеден, че НА СВЕТА НЕ МОЖЕ ДА ИМА НЕЩО ПО-ЛОШО ОТ ТОВА РОДИТЕЛ ДА ЗНАЕ, ЧЕ ДЕТЕТО МУ СТРАДА И ИЗПИТВА БОЛКА!!!
Тя е от този тип родители- майка от „старата школа“. Онзи тип майки, които са 24/7 неотлъчно до детето си и съпреживяват неволите му като свои. Тя не случайно е тук, на 10000 км. от България, вече повече от 40 дни в пълна изолация, в болницата и жадува не по-малко за ДОМА, където я очакват 15-годишният Александър (брат на Георги), както и нейният съпруг!
Точно такава майка, каквато отгледа и възпита мен, г-н Борисов, Бог да я прости!

За мен Иван Венциславов Тодоров, онкоболен Българин със 100% ниво на инвалидност, БОРЕЩ за трета поредна година (1 в България, 1.5 в Турция и 4 месеца в Китай) с изключително рядкото онкологично заболяване –
ОСТЕОСАРКОМ НА МЕКИТЕ ТЪКАНИ,
Вие г-н Борисов, сте Генерала, а аз за Вас съм „Ивчо“ (Иво, Иво... Така поне ме наричахте по време на безбройните ни футболни мачове на малки вратички, в които съм имал честта и удоволствието да изиграя редом до Вас, Генерале!).
За последно Ви видях малко преди да замина за лечението си в посока Китай. Спомням си добре, че се зарадвахте да ме видите на живо и дори се заговорихме за онзи хубав момент, в който с далечен шут вкарах атрактивен гол за отбора на Витоша Бистрица във вратата на Левски София (дублиращ състав) в контрола, проведена на стадион Герена.
Никога няма да забравя как, Вие Генерале, се върнахте лично до мен, за да ме поздравите и ми стиснахте ръката за това мое изпълнение.
Признавам си, във тази момент придобих силно чувство на гордост!
Пиша ви и от името на горд
Български гражданин и редовен данъкоплатец, който, когато е трябвало да гласува за своето бъдеще в РОДИНАТА си и го е правил по съвест, е избрал именно Вас, г-н Борисов!
Пиша Ви и от името на любящ баща, който почти четири месеца вече не е виждал сина си как расте. И причината за това, е не защото съм искал това да се случи, а защото ми се наложи да замина САМ далеч от дома, борейки се за живота си.
Пиша Ви и от името на „Иво“, с който играехте футбол доста пъти, докато бе напълно здрав и винаги, когато сте имали нужда от него той е бил на Ваше разположение Генерале!

Аз, г-н Борисов, пристигнах в болница Фуда в Южен Китай, град Гуанджоу на 08.02.2020г. с полет на руските авиолинии Аерофлот през Москва.
Семейство Арнаудови са пристигнали със същата авиокомпания на 23.03.2020г.
Към днешна дата 30.04.2020 руските, турските, както и арабските аеролинии отказаха всички свой редовни полети към Европа най-рано до края на месец МАЙ. Основната причина за това да няма налични полети е създалата се извънредна ситуация около световната пандемия която налага ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА на почти всички международни авиокомпаний към момента!
След направените всевъзможни запитвания и търсене на всички възможни варианти, както от наша така и от страна на Българското консулство вън Шанхай, се разбра, че единственият ни вариант за пътуване обратно към родината е непосилен нито ФИЗИЧЕСКИ нито ФИНАНСОВО на мен и сем. Арнаудови към днешна дата!
За мое съжаление, както и на сем. Арнаудови на този етап и почти сигурно до края на месец МАЙ, ние тримата нямаме никаква възможност ( ФИЗИЧЕСКА И ФИНАНСОВА) да се приберем у дома, в нашата мила РОДИНА!

Моля Ви,
г-н Министър-Председател,
От мое име и от името и на сем. Арнаудови.
В ситуация на пълна БЕЗИЗХОДИЦА и извънредните обстоятелства най-официално Ви молим за съдействие и оказване на помощ за своевременното ни и благополучно транспортиране на територията на Република България!
Допълнителният проблем, който усложнява прибирането ни от която и да е авиокомпания към родината е фактът, че ние с Георги сме в неравностойно физическо състояние към момента и трудността, която имаме да пътуваме като редовни пътници (на двамата се налага да ползваме патерици и инвалидни колички).
С оглед на пандемията от коронавирус, рискът от зараза при преминаване през летища и терминали е огромен.
И тримата сме запознати със абсолютно всички мерки за безопастност и поставянето ни под задължителна 14-дневна карантина при пристигането ни на родна земя. Ние живеем в Китай по време на извънредно положение от въпросния вирус вече месеци, преминали сме през редовни и периодични тестове в болницата.
Ще представим „официални документи“ в потвърждение на това.
Оборудвани сме и със задължителните предпазни мерки като облекла, маски и дезинфектанти, покриващи изискванията на СЗО.
На последно място в молбата си, но не и по важност, искам да отбележа, че финансовите възможности, с които разполагаме и тримата към този момент не ни позволяват още дълъг период на престой във Китай!

С дълбок поклон, вярващи в силата на Бог и с голяма надежда ще очакваме отговор от Вас, г-н Борисов.
Дори и при евентуален отказ на зова ни за помощ ние няма да паднем духом, защото първо ЖИВОТЪТ ме научи дори и по трудния начин, че човек винаги трябва силно да ВЯРВА и да дава всичко от себе си, да не спира да се БОРИ за своята СЪДБА, и второ, защото БЪЛГАРСКИЯТ дух е несломим!

Поздрави от далечен Китай!

Сърце, Душа за България!


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тежък живот

    35 0 Отговор
    Одеве четох една статия в която пишеше че самолетът на Роналдо летял само за да му от кара някъде някакъв багаж само. Несправедлив е живота. Кураж момчета.
  • 2 гхг

    15 4 Отговор
    В този случай си има министерство, което трябва да следи такива случаи и да се грижи за своите ссънародници. Нека от външно да дадат обяснение те как са помогнали на тези момчета? Ако Борисов трябва да решава кой да носи маски, кой да плаща на работници, кой да си продава златните пръстени, кой, кой, кой ,..., то какво правят всички министерства, министри и този огромен за размерите на населението държавен апарат?
  • 3 Миризлив пор

    19 17 Отговор
    Когато човек прави нещо най-малкото трябва да мисли за последиците. На 20 март вече имаше обявено извънредно положение, много добре се знаеше какво има и че е тръгнало от Китай. Много добре се знаеше че започват да затварят граници. Защо сега държавата да е длъжна да ги прибере веднага? Да изчакат още 2 месеца и да се прибират на собствени разноски.
  • 4 Бойко тиквата

    15 21 Отговор
    Че защо сте ходили в Китай да ви лекуват, и тук си имаме болници, аз какво да направя сега бе тулупи

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 веселяк

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бойко тиквата":

    Не оценяват сарказЪма, защото нямат чувство за усет!
  • 7 гост

    10 4 Отговор
    Просълзих се от умиление как Ивчо е играл футбол с генерала и как винаги е гласувал за него.
  • 8 Жоро

    3 9 Отговор
    Все пак имат много пари щом се лекуват там.Може да стоят още
  • 9 Кой68

    0 0 Отговор
    Каквото и да направи Б.Б ще продължи омразата към него......Вярвам че ще ги докара в България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове