Last news in Fakti

5 Май, 2020 11:15 1 972 17

Калоян Паргов: Транспортът в София е пред колапс, загубите до средата на май ще стигнат 50 млн. лв.

  • калоян паргов-
  • транспорт-
  • криза-
  • фалит

Настоявам за извънредно заседание на Постоянната комисия по транспорт и туризъм, на което ресорният заместник-кмет Кристиан Кръстев да представи анализ на ситуацията в момента, заяви лидерът на БСП - София

Калоян Паргов: Транспортът в София е пред колапс, загубите до средата на май ще стигнат 50 млн. лв. - 1

Транспортът в София е пред колапс, до средата на май загубите ще стигнат 50 милиона лева. За това алармира лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Той поиска да бъде свикано извънредно заседание на Постоянната комисия по транспорт и туризъм. На него да присъства и заместник-кметът на Столична община с ресор "Транспорт" Кристиан Кръстев, който да направи анализ на ситуацията и да отговори на въпроси.

Според Калоян Паргов, изключително важно е да има яснота за процентното намаление на транспортната задача към момента в сравнение със заложената за периода, както и дали управляващите планират промяна на икономическата рамка и в какви срокове.

"Две са темите, които основно ни вълнуват сега - състоянието на транспортното обслужване в София в обстановка на криза и предприетите мерки за постепенно възстановяване на нормалната работа в системата, каза Калоян Паргов, който е заместник-председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм. - Към тях обаче има много въпроси, на които очаквам ясни и конкретни отговори от ресорния заместник-кмет. Като например как са оразмерени предвидените с актуализацията на бюджета 9,5 млн. лв. за компенсация на транспортните дружества до средата на май и достатъчни ли са тези средства? Освен това настоявам заместник-кметът да ни информира дали има заявено намерение от транспротните дружества за нови заеми или за предоговаряне на стари. Важно е да знаем и дали транспортните дружества ще могат да се възползват от мярката 60/40".

Към тези въпроси Калоян Паргов добави и други, свързани с това как се осъществяват мерките за опазване на водачите на превозните средства, а и на пътниците, от зараза с COVID-19 и дали транспортните дружества имат проблеми с персонала - недостиг на водачи и сервизни работници.

"Важно е да знаем какви са плановете за поетапното възстановяване на нормалната работа в системата, добави Калоян Паргов. - Какви са сроковете за възстановяване на разписанията в градския транспорт, за продажба на билети от водачите, за контрола върху редовността на пътниците. Всички трябва да сме наясно по какъв начин кризата се отразява и върху изграждането на третия метродиаметър, върху въвеждането на тикет системата, както и тази за броене на пътниците в превозните средства. Като цяло - необходима ни е моментна снимка на ситуацията в транспорта в София. Задължително е да знаем много точно какви са последствията от извънредното положение върху този толкова важен сектор за града ни. Отговорното поведение изисква от нас точно това. За да можем да предприемем адекватни мерки за справяне с кризата".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ddr

    10 10 Отговор
    Има ли комуняга винаги пре.бава работата

    Коментиран от #10

  • 2 пешак като през комунизма

    14 2 Отговор
    Няма значение, даскалицата така и така не е вервала, че ще вземе мандат, още повече да го изкара до край.
  • 3 Софиянец

    12 2 Отговор
    Ще вдигнат зоната за паркиране и ще си оправят бюджета ;)
  • 4 vodnia

    7 1 Отговор
    Да им се намалят заплатите
  • 5 Ами

    13 1 Отговор
    Ами съкращения, като навсякъде и се започне от канцелариите.
    Вярно, твърд електорат, трудно е...
  • 6 Кой е виновен?

    6 1 Отговор
    Да се обади на Мислителят от Б, който се би в гърдите колко рано е взел мерките. Да се пусне живота както беше, защото мерките бяха безмислени! И колко души спасиха, кой може да каже? Но икономическите вреди ще ударят в пъти повече от Короната. Кой ще ги компенсира, като хазната е празна, по-точно окрадена. Ето защо уж дават на сестри и лекари, но не са дадени, както и на полицаите. Няма, разберете, няма!!! Само Божеството къде са и онова крадливото и нагло Финансистчето Влади. Всички резерви и излишъци са само на Мазния тефтер на Бижеството. Когато наистина дойде време да се помогне на хората загубили работа, няма и за помощи. Една шугава Албания раздава на човек по 322 USD за да преодолеят кризата, Македония също, а в нашата хазна е късо презен хамбар.
  • 7 Последния софиянец

    8 0 Отговор
    Те затова контрольорите почнаха да се возят като кондуктори и да продават билети.
  • 8 Алоо,Паргов

    10 0 Отговор
    Не ми разтягай локуми.Тикет системи,кредити, и други.В парковете и градинките ,на 2 метра,а сутринта( към 10 ч) трамвайте 8 и 10 са препълнени.Дишаме си във вратовете .Кой 15- кой 20мин,докато слезе.Защото сте разредили мотрисите през 15- а някой и през 20 минутиКакви са тези алогизми? Или някой гони икономии? Като сте толкова загрижени,защо не повдигнеш въпроса за цените на билетчето.Има решение на съда,преди 2 г,че цената от 1,60 е незаконосъобразна.Но там мълчите и леви и десни.Важното е да ви изберем веднъж! Да папкате допълнително здрави заплати от СО, и бонуси.Вие сте лесни! На колата,и пред работата.Отделно,карта за целия ГТ,безплатно.Питате ли се,за 4 човекасемейство, откъде да извади ежемеесечно 200 лева за карти? Защото 95 % пътуват с поне 2 вида превоз.Не ви дреме.Важното е,да седнете на стола!
  • 9 ха честито

    8 0 Отговор
    Трябва да го спасим. От утре всички софиянци, под строй в градския транспорт. "Последният", два пъти.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Намалете билетите, умници!!!

    4 2 Отговор
    Върнете ги на 1 лев и нещата ще потръгнат. Идва ужасна Криза за която СО изобЩО не е готова! Дойде време да спре гепачката и без това сте крали предостатъчно!
  • 13 Браво на короната

    0 1 Отговор
    Само тя ще изгони всички селяци от София.
  • 14 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    3 0 Отговор
    ПАРГОВ ..ПОМОГНИ НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ...СТАНИ ВАТМАН БЕЗ ЗАПЛАТА
  • 15 КМЕТИЦАТА

    0 0 Отговор
    ДРУГАРЮ ПАРГОВ,. ИМА КОЙ ДА МИСЛИ ЗА СОФИЯ. ТИ СИ ГЛЕДАЙ ПАРТИЙНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ.......МНОГО СЛАБИ ОПОНЕНТИ СТЕ НА ИЗБОРИ
  • 16 ГУБЕЩИ КРАДЦИ

    0 0 Отговор
    ПЪРГОООВ , ТРАНСПОРТА Е ПЪЛЕН ЗАЩОТО КАРТАТА МИ Е ЕДНОГОДИШНА А АЗ СЪМ СИ ВКЪЩИ ............КАК ТАКА СТАНА ГУБЕЩ ТОЯ ТРАНСПОРТ ----- КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ И БСП ЯВНО Е ИДИОТ !
  • 17 МАРОДЕРИ

    0 0 Отговор
    ДНЕС РАЗБРАХ ЧЕ ПЛАТЕНОТО ПАРКИРАНЕ БИЛО УСЛУГА , И СЕ СЕТИХ ЧЕ ТАКИВА КАТО ВАС АКО СА НА ТОПЛО ЩЕ Е ОЩЕ ПО ГОЛЯМА УСЛУГА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове