Last news in Fakti

17 Май, 2020 20:11 4 781 57

Марешки: Ако държавата иска да успее с бензиностанциите, трябва да ме копира

  • веселин марешки-
  • бензиностанции

Плащам си всички данъци, поддържам ниски цени на горивата и дори миналата година имам много добър финансов резултат, уточни Марешки

Марешки: Ако държавата иска да успее с бензиностанциите, трябва да ме копира - 1
Снимка: БГНЕС

Подкрепям идеята на правителството за създаване на държавна петролна копания и вериги от бензиностанции, но ни е страх да не се побългари. Това каза в „120 минути“ лидерът на ВОЛЯ и бизнесмен в сферата на горивата и лекарствата – Веселин Марешки.

По думите му е останал изненадан от новината и добави, че е предложил това още при влизането си в парламента, защото така може се ограничат проблемите с горивата.

„Виждаме хора, които са разпродали държавата на безценица и са я съсипали, а сега казват, че това ще бъде вредно. За съжаление, е много лесно да подкупиш някой чиновник и да му се направи конкретен закон. Притеснен съм да не се намерят пак подкупни чиновници, които да изпъчат идеята“, добави Марешки.

Бизнесменът коментира и решението на правителството да има разбивка в касовата бележка за стойността на горивото (данъци, надценка и печалба). Той добави, че все още те не изглеждат по начина, по който трябваше.

Марешки обясни, че не е задължително държавата да купува гориво от „Лукойл“, има възможност и да внася от Румъния, Гърция или Близкия Изток. „В момента пазарът се срива и никой не реагира. Така ще се дисциплинира производителят в България. Считам, че може да се договори с „Лукойл“ за по-добри доставни цени“, каза още той.

Политикът посъветва правителството да направи „Low cost“ бензиностанции, които да не са лъскави, за да може цената да бъде конкурентна. Той обясни, че ако държавата иска да успее, трябва да копира неговия бизнес проект.

„С около 50, максимум 100 бензиностанции държавата може да постигне ефектът, който очаква. Но не само намаляване на цени – изсветляване на бизнеса, прибиране на повече данъци. Това са странични ефекти, които могат да превърнат България в Европейския тигър“, добави Марешки.

Плащам си всички данъци, поддържам ниски цени на горивата и дори миналата година имам много добър финансов резултат, уточни Марешки. Той обясни, че идеологията му е ниски цени – високи обороти. Бизнесменът отхвърли твърденията, че продава гориво с ниско качество и допълни, че всичките си автомобили зарежда с бензин и дизел от неговата бензиностанция.

„В бизнеса цепя стотинката на две. Когато пазаря за имота и строежа на бензиностанцията – търся най-ниската цена. Така обектите ми са по-конкурентоспособни от другите, изграждани на гърба на някой друг“, допълни Марешки.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mishlen

    50 8 Отговор
    Държавен монопол на всичко ?! :\
    Докато чужденците ни точат и крадат със вериги магазини и бензиностанции ние сами ще се закопаем!

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хрониките на герберлунгия

    46 19 Отговор
    Сичко ще подкрепяш, щото малко ти остана с гроб и ти заминаваш в небитието.
  • 4 Shine

    30 13 Отговор
    Според мен това са пари на вятъра или ефекта ще е минимален!

    Коментиран от #49

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 РЪМПЕЗИ

    22 21 Отговор
    МАРЕШКИ, И ТИ ЛИ СИ ЗА КОМУНИЗЪМ...БРАВО...АЗ МЕЖДУ ДРУГОТО НЕ СЪМ ИЗНЕНАДАН...ТИ СИ ВЗЕЛ СВОЯТ ДЯЛ И СЕГА СИ КУРНАЗ...ПОНЕ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ПРЕД ХОРАТА...

    Коментиран от #19

  • 7 българин

    49 27 Отговор
    Може и мафиот да е Марешки ,само той ми спести поне 2-3 хил. лв. от горивата !Пак за него ще гласувам ,защото шайката само краде народа !

    Коментиран от #11, #51

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Усмивката

    16 2 Отговор
    Ама само за бензиностанциите. За другото лизане на мин. председателски ръце и отъркване в пишман айдути и нелепи македонски номера , НЕ
  • 11 опорна точка

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "българин":

    Може и да си трол, а в по лошия случай човек побъркан от троловете щом въртиш " Всички са маскари".
  • 12 варненския месия

    41 11 Отговор
    Тоя варненски клоун, щеше да се бори срещу статуквото, а удобно се намести в него ! Памперсчето на Вожда !
  • 13 А кои

    18 1 Отговор
    са държавата , бе другарьо ? Такива като теб !
  • 14 дфгфдснсд

    16 14 Отговор
    Някоя мисирка няма ли да ги попита защо след като Европа върви към забраняване на автомобилите с ДВГ, правителството ще прави бензиностанции?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ти колко си зле

    34 6 Отговор

    До коментар #6 от "РЪМПЕЗИ":

    Във всички скандинавски държави над 50% от фирмите са държавна собственост и парите им влизат в хазната, а директорите се избират с комисия. Най-богатите държави в Света, са тези в които държавата добива полезните изкопаеми, като петрол, злато, сребро, газ и др. Тези, които не добиват сами природните си ресурси са държави в Африка и България.

    Коментиран от #34, #38, #45

  • 20 666

    11 3 Отговор
    бре,бре, този г-н Марешки
  • 21 Пуканки

    20 4 Отговор
    Марешки, прост ли си?! Бокич иска да разкара Златев и тва е! Всички знаем защо :)

    Коментиран от #23

  • 22 Ужас

    11 2 Отговор
    Какво правим с кражбата на гориво? Както всяка българска работа и там ще има "шефе 1 тон стига ли ти? Да вземи и 300литра за теб и си трай!"
  • 23 Тъй де

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Пуканки":

    Нещо по Барцелонска линия май.....
  • 24 Някои хора

    9 1 Отговор
    Не знаят, че фирмите плащат данъци и тези пари, влизат в хазната! Независимо от вида собственост!
  • 25 Шекспир

    17 5 Отговор
    Защо може ДПК а не може държавно Енерго.Между другото това няма да стане.От ЕС и САЩ ще ни набият канчетата както стана с 25% български стоки в магазините.Боко започна предизборната кампания и сега ще ни сваля звезди от небосвода.Ясно му е че това няма да му го позволят но също му е ясно какво искаме да чуем.

    Коментиран от #33

  • 26 Човек

    4 2 Отговор
    Да краде ДДС от себе си ли.
  • 27 ДДС не се

    9 0 Отговор
    Краде, а Възстановява, от Горанов, от държавата, след ревизия. А какво правят данъчните при ревизия?
  • 28 🤔...........

    11 11 Отговор
    Трябва да си мразиш много ама много колата, че да зарежда при Марешки!
  • 29 Искрен

    10 3 Отговор
    Марешки Марешки вярваш ли си смехуране.
  • 30 Bingo

    12 4 Отговор
    ГЕРБ все повече взеха да си показват комунистическата си същност. Има ли друга държава в ЕС с държавна верига бензиностанции? От кой доставчик ще зареждат, щото ако е от Лукойл няма как да постигнат по-ниска цена. Ако желаят да намалят цената на горивата има много други начини, но ще навлизат в пряк сблъсък с големите международни вериги, а съм твърде убеден, че за да не плащат години наред данък печалба Лукойл се отчитат подобаващо на ББ както Божков го правеше до скоро, само дето Божков е много по-малък залък от Лукойл. Проблемът в нашата африканска държавица е големия брой бензиностанции на толкова малко и неплатежоспособно население. Марешки ще фалира в момента в който големите вериги свалят цените, щото всеки ще предпочете тях при равностойни цени.

    Коментиран от #53

  • 31 звездоброец

    9 1 Отговор
    На тоя му го говорят отгоре!
  • 32 звездоброец

    4 1 Отговор
    На тоя му го говорят отгоре!
  • 33 6667

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Шекспир":

    Ама и не опитваш да мислиш- никой не може да ти забрани да правиш държавна фирма която да играе на свободния пазар с тонове конкуренция. И по-важното е друго- ВСИЧКИ СА "ЗА" ТАКАВА ФИРМА щото тя реално НЯМА да е конкуренция, а ще е много дълбоко в картела.

    - ще направят обекти по забутани места с малко трафик
    - качеството на горивото ще е дори по-гнусно и от това при марешки
    - като цени ще застанат между марешки и големите
    - ще се почне кампания "цените по-ниски от държавните означават кражби и измами по веригата"
    - 2г. след стартиране на ДПК ще сме на сегашното положение с реален картел като максимума ще е (при равни условия днес и след 2г.) цените при големите да слязат с 3-4ст.

    Коментиран от #48

  • 34 Комедиант

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ти колко си зле":

    В асансьора ли я чу тази глупост ?
  • 35 ба мааму

    4 1 Отговор
    Сите мутрета за пример и подражание бе у територията , то за туй и територия стана.
  • 36 Обективен

    10 2 Отговор
    Хора не им вярвайте на тия.Ще направят с държавни пари бензиностанции навсякъде?Или ще купят някоя съществуваща верига.След като поработи малко пак ще ги продадат или подарят на правилния човек.
  • 37 НЯМА

    10 1 Отговор
    ГЕРБ НИКОГА НЯМА ДА ОТВАРЯТ ДЪРЖАВНИ БЕНЦИНОСТАНЦИИ ТЕ СА КРАДЦИ НА ЕДРО И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ДЪРЖАВАТА
  • 38 Това не е точно така

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ти колко си зле":

    , тези които добиват полезните изкопаеми са най-вече частни корпорации. Разликата обаче е как съответното правителство се спазари. Пример: Норвегия се е спазарила добре-има настрана един трилион долара от нефта в Северно море, докато Великобритания няма нищо от същия този нефт. Пример: Арабските държави от Персийския залив са богати защото техните правителства са се спазарили добре. Обаче Австралия която е основен износител на газ и други полезни изкопаеми го няма тоя стандарт и има едни от най-високите цени на тока в света защото не са се спазарили добре, там корпорациите са купили правителството.

    Коментиран от #52

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ййбрееееееееееееее

    0 3 Отговор
    факти да ми ядете хуяяяя
  • 42 Доволен

    8 3 Отговор
    Марешки , ако държи тез цени на бензина , цялата рода сме с коли и всички докато се кандидатира ще гласуваме за него.Никой освен него не намали нещо в тая държава.
  • 43 до доволен

    2 3 Отговор
    ти си доволен ама колата ти дали ще е доволна
  • 44 Сова

    1 0 Отговор
    Хм, почти всичко, което се предлага от поддръжниците на настоящото правителство се приема на момента. Ние сме държава с най-много бензиностанции на квадратен метър или на на глава от населението. Може би Марешки ще реши да снесе вариант за държавни аптеки? Досега къде бяха контролите върху родните горивни и фарма картелите? Къде е 100% мониторинга на Лукоил и пр.?
  • 45 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ти колко си зле":

    Най-богати в света са Люксенбург, Монако, Сингапур и не добиват никакви ресурси. САЩ имат добив само чрез частни компании. Държавни са във Венецуела, която е от най-бедните в света. Струва си да четеш преди да пишеш.
  • 46 Анатема

    1 0 Отговор
    Хе! Уж държавното е равно на лошо и зло, а!? Запомнете! Нещо, за да става държавно, целта е това да е само временно и сетне да премине в който Херо Мусака посочи! И с лотарията ще стане така! Нещо като след 9 септември национализацията и след 10 ноември приватизацията, но в по кратък срок. Юнаците лапат, бунаците зяпат и им се радват как разгромили комунистите!
  • 47 истина една

    1 1 Отговор
    Мутрата Марешка говори единствено за бизнеса от който не изкарва пари.За бизнеса с лекарства ,където надценките са 500 % и дума не обелва.Горивата са му реклама за основния бизнес и политиката.Нека да обясни как български лекарства в Турция и Гърция са на половин цена
  • 48 Читател

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "6667":

    Качеството на горивата при Марешки е същото като в бензиностанциите на големите вериги. Нито е по-лошо, нито по-добро. Единственият недостатък е плащането в брой. Но е напълно разбираемо - не иска да пълни гушите на банките. С нашите пари.
  • 49 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Shine":

    Ефекта няма да е минимален, ако тези бензиностанции струват 1/2 милиард, то Бойко ще отпусне два и ще си прибере единия, 1/2 милиард ще отиде по сметките на изпълнителя, който ще е човек на барселонския
  • 50 истина една

    0 1 Отговор
    Ще се подготви още един бизнес за г-н Пеевски.Иначе Боко в къщи,ако не застане от правилната страна, както стана с Божков ,Цеко Минев и др.
  • 51 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "българин":

    Викаш ще гласуваш за мафиота Марешки защото всички други били мафиоти, колко време ти отне да измисиш тази умна мисъл:) Спестил ти бил три хиляди лева, абе ти денонощно ли шофираш, кога ти остана време да напишеш коментара:)
  • 52 истина една

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Това не е точно така":

    То и Норвегия има едни от най високити цени на горива в света
  • 53 pbdan

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Bingo":

    Какво пречи на Лукойл да пусне А95 на 1,41лв. и дизела на 1,39лв. както Марешки, а не на 1,77лв. и 1,86лв. както е днес? Нека фалират Марешки, но го търпят вече няколко години. Отделно дето Лукойл не плаща данъци.
  • 54 Nko

    0 0 Отговор
    Каквото и да се предприеме, ако подкуп ната мафия си остане, нищо хубаво няма да се получи - а в петрола мафията е огромна! Колко проверки след обвинения за картел и държаха?! И продължават да действат както си искат.
    Аз зарежда от Марешки. Той казва, че също е на печалба от този бизнес.
  • 55 Nko

    0 0 Отговор
    Каквото и да се предприеме, ако подкуп ната мафия си остане, нищо хубаво няма да се получи - а в петрола мафията е огромна! Колко проверки след обвинения за картел и държаха?! И продължават да действат както си искат.
    Аз зарежда от Марешки. Той казва, че също е на печалба от този бизнес.
  • 56 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    Марешки , какво те бригат държавните бензиностанции .ИМАШ ЛИ СИ ТВОИ ?ГЛЕДАЙ СИ ГИ , И НЕДЕЙ ДА ПОДХЛЪЗВАШ ДЪРЖАВНИТЕ КРАДЦИ , ДА ПРЕЛИВАТ В ТВОИТЕ ЦИСТЕРНИ .
    ИНАЧЕ ЩЕ СТАНЕ КАТО С АПТЕКИТЕ - ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА ОТ КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ , СА НА ПРОДАН В АПТЕКИТЕ " МАРЕШКИ " .
    БЛАГО !!!!!!!!!!!
    ИСКАШ СЪЩИЯТ МОДЕЛ !
    ИМА ЕДИН СЛАБОУМЕН ... МОЖЕ И ДА ТИ СЕ ПОЛУЧИ ...
  • 57 възпитаник

    0 0 Отговор
    зареждаите на АНТИМ не при тоя
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове