Last news in Fakti

26 Май, 2020 14:48 7 683 37

Румен Петков: Докладът на ЕК е убийствен, целувки, тупания, возения по вертолети не вършат работа

  • румен петков-
  • доклад-
  • ек

Всички припявания, че ще накараме големите търговски вериги да продават българска продукция са удар в празното пространство, каза лидерът на АБВ

Румен Петков: Докладът на ЕК е убийствен, целувки, тупания, возения по вертолети не вършат работа - 1
Снимка: АБВ

Целувки, тупания, возения по вертолети, каруци, колела не вършат работа, ситуацията в България се оценява като драматична от Европа. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка с доклада на ЕК от пролетната сесия, съобщи Агенция „Фокус“.

„От този доклад е видно, че ние сме на последно място по всички показатели. Това е оценката за управлението през последните 10 години. Ако тук в България такъв тип квалификации могат да бъдат тълкувани или интерпретирани като политическа оценка на правителството, политическа атака на правителството, това е безпристрастният анализ и изводи, направени от ЕК.

По думите му там, където има реформа, тя е недовършена, а там, където има предприети мерки, те са неефективни и неработещи. „Днес на нашия сайт ще качим цели извадки, пасажи от доклада на комисията, от които е съвършено ясна оценката във всички направления на обществено-икономическия живот“, каза още Румен Петков.

„Ние от АБВ считаме, че констатацията, че в България е в икономическа безпътица и застой, политическата ни система е разсипана и покварена с тези непрекъснати скандали и пълно неуважение и незачитане на институциите. Тук само един пример е досатъчен, отношението на министър-председателя към парламента. Няма важен въпрос, който да е бил дискутиран в Народното събрание, в това число смяната на министри, и министър-председтелят да е присъствал. Обществото е изпаднало в духовна нищета, изпълнена с агресия, която е навсякъде. Пътищата, училищата, стадионите, просташкия, вулгарния език, който се сипе от трибуната на Народното събрание, от устата на министър-председателя. Ако гледаме финансовия министър и министър-председателя, ние сме българския народ една шайка маргинали и тулупи. Когато министър-председателят говори по този начин, после не трябва да се чудим защо за две седмици имаме 168 катастрофи, с 180 ранени и с 20-тина убити“, каза още Петков.

Той припомни, че когато от АБВ са обявили в началото на пандемията, че всички институции трябва да са внимателни пред медиите в общуването си с хората, защото ще доведе до насаждане на омраза и напрежение, което ще избие. „Първият резултат е информацията, която беше съвършено коректно представен от „Пътна полиция“. Тези неща трябва да се виждат от българското общество“, заяви още Румен Петков.

Докладът на ЕК е най-лошият от 2005 г. насам, той е убийствен като квалификации и определения за социално-икономическата среда, каза лидерът на АБВ.

„За съжаление в средствата за масова информация се разгоря един измислен дебат дали Комисията е решила да продължи Механизма за наблюдение на реформите в правосъдната система на България или този механизъм е отпаднал. От текста на доклада е съвършено ясно, че такъв въпрос не съществува. Разбираем е ентусиазма на представители на правителството, които твърдят, че механизмът е отпаднал, но той не е отпадна. Цитирам конкретно параграф 31 от доклада: „в рамките на този механизъм Комисията продължава да наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в България“. Очевидно е, че предният състав на Комисията не свали механизма, както беше обещано и широко пропагандирано от премиера Борисов. Известно е, че правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че ако не падне мониторинга, ще си подаде оставката. Мониторингът не падна, той не си подаде оставката“, каза още Петков.

„Всички тези фанфари, които бяха надувани и развявани в страната, че комисията е решила и е свалила мониторинга, са една доста груба, повърхностна, цинична лъжа“, заяви още Румен Петков. Той уточни, че Комисията е прехвърлила взимането на решение за механизма в Съвета, а той е отхвърлил отпадането му за България и Румъния.

Според него по-важен и съдържателен е дебатът по същество за съдържанието на доклада. „За съжаление негативните тенденции са крайно тревожни и то във всички области: липса на публични инвестиции, липса и недостатъчна транспортна инфраструктура, най-висока смъртност в Европа от замърсяване на въздуха, ограничен достъп до здравеопазване и недофинансиране на сектора, все по-нарастващо обедняване и задълбочаване на неравенствата, ограничен достъп до образование и липса на дигитални умения“, цитира доклада Румен Петков.

Всички припявания, че ще накараме големите търговски вериги да продават българска продукция са удар в празното пространство, каза лидерът на АБВ.

Първите череши български бяха брани в Кюстендил педи 4-5 дни. Може ли първите череши български да са брани преди 4-5 дни и в някои от магазините вериги да се продават български череши отпреди 12 дена. Кого лъжем и за какво се лъжем? Кой всъщност контролира този процес или е важно някой да краде, другите да бъдем лъгани.

По думите му много ясно трябва да се каже, че ни липсва план за развитие във всеки един от секторите на икономиката. „Селското ни стопанство е в катастрофална ситуация“, изтъкна още Румен Петков.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    139 7 Отговор
    че доклада е убийствен , както и , че са казани в прав текст нещата , както и , че Брюксел очавка оставки , поне на тези , споменати в докрада ! Ясно е посочено , че гражданите нямат доверие в правителството !
  • 2 Интересно

    84 6 Отговор
    Само когато са в опозиция казват истината.

    Коментиран от #10, #14

  • 3 А сега де?

    52 8 Отговор
    Понеже Ганю доклади не чете щото го мързи да гледа, ще му стане ясно на зима ко пише у докладо. 1997г също не чете докладите.
  • 4 Бойко

    108 7 Отговор
    Бойко приема, като успех, че сме на дъното по всички показатели и във всички сфери. Изглежда изпълнява чужд план, от вън и в плана преобладават идеите, като геноцид и заличаване на България.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не мога

    39 4 Отговор
    да повярвам. Стадото си има толкова добър стопанин.
  • 7 истина е

    85 6 Отговор
    По кражби и мошеничества ,Мексико и Боливия са аматьори в сравнени с нас !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 7777

    61 5 Отговор
    Ще видите как много скоро Македонците и те ще ни задминат.

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пане

    68 7 Отговор
    Кел файда че ЕК ни критикува. ДПС и Герб барабар с трапезните патриоти си правят каквото си искат. ЕК да минава към действия.
  • 14 Но я казват

    47 4 Отговор

    До коментар #2 от "Интересно":

    Засега такива са фактите. Всъщност управляващите са в опозиция на народа си. "А народът спеше, спеше непробудно..."- кой го е казал?
  • 15 Ако вече

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "7777":

    не са го направили...
  • 16 Не народът

    42 5 Отговор

    До коментар #10 от "А сега де?":

    ще Го " избере", а тези, които не могат да четат, но могат да броят. И те стават все повече- вижте колко училища са закрити през последните " успешни" години.Пари за ненужни и остарели самолети има - но за училища - не. Обяснението е много просто - комисионни.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 пикаещия по шадравани

    12 19 Отговор
    Тоя ли го бяха снимали как пикае в шадравани?
  • 21 миш

    27 6 Отговор
    Защо всички на висша държавна длъжност,примерно депутат областен ,министър ,кмет или шеф на партия не каже какво е работил преди 1989 г,за да видим имало ли е работници,амалета,клошари от тях,нали са били репресирани и са били против бай Тошо?
  • 22 електорална 1

    28 4 Отговор
    Е-е-е, стига бе, Румба, виж кво казва Баце от жипа, а не кво пишат ония джендъри от ЕК!
  • 23 Дядото

    23 5 Отговор
    Оооо...другарю милиционер пак ли изпълзяхте...!!! НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ ....След 30 изгубени години в безмислен труд ....вече съм сигурен!!! Живее ли ви се в разграден двор без сигурност и правила А ??!?!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЖОРО

    19 3 Отговор
    САМО БОКО ОЦЕЛЯВА...ДОКОГА О НЕРАЗУМНИ НАРОДЕ..

    Коментиран от #27

  • 26 🙊🙉🙈

    1 1 Отговор
    Ей я отлита до Дубай..
  • 27 🙊🙉🙈

    3 7 Отговор

    До коментар #25 от "ЖОРО":

    Никой не иска да гласува за БСП ве! Кой нормален без психични отклонения и дядо кумунисти би гласувал за кака Кури?

    Коментиран от #30

  • 28 Усмивката

    7 1 Отговор
    Само грубите, повърхностните и цинични последователи на ГЕРБ повярваха на тази лъжа
  • 29 ТОЧКАТА

    6 2 Отговор
    Ииии КОГО ,,,УБИ,,, доклада!!!!!!май нас!!!!!!НЕ ТЯХ!!!!!
  • 30 Усмивката

    10 3 Отговор

    До коментар #27 от "🙊🙉🙈":

    Аз например няма да гласувам за БСП. Обаче искам Бойко и шайка да влезнат в затвора на всякаква цена.Защото и сега плащаме прескъпо
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Реалист

    7 5 Отговор
    Те комуналите много бързо забравят. Колкото пъти дойдат на власт толкова пъти държавата фалира и спират всичките пари от ЕС. А да не говорим за вносните храни, които ядяха само богоизбраните след като гръмна чернобил.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Фонтани Шадрафани

    3 2 Отговор
    Що така бе Руменчо Засрами се
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ivo

    0 1 Отговор
    Бойко с цялата банда около него не само че трябва моментално да им се отнеме власта а да се приберат в следствието ,да се назначи комисия от експерти на които да им се даде процент за да им издирят парите и да ги върнат в бюджета ,защото тази шайка извършва геноцид и не им дреме да ни затрият до един защото пак ще има схема да изкарват пари ,ще направят България сметище на Европа и пак ще изкарват пари
  • 37 Гост

    1 0 Отговор
    До 11-македонците сани надминали,даже минималните им пенсии са по големи от нашите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове